Prizë për astar në të dhëna të ndërtesës

Faqja kryesore » Repair » prizë për astar në të dhëna të ndërtesës
Repair No Comments

Me zhvillimin e shkencës dhe teknologjisë, si dhe me shfaqjen e mundësive ekonomike dhe rritje të nivelit të numrit të kërkesave të njeriut të rritet në rehati. standardeve moderne të jetesës kërkojnë ndërtesa banimi të krijuar një kushte shumë të rehatshme të jetesës. Mungesa e strehimit disa nga vetitë shkakton sëmundje të ndryshme dhe stresi, dhe një mjedis të plotë të gjallë është një parakusht për gjendjen fizike dhe mendore të një personi.

Urgjenca e problemit

Përveç ngrohje, ujë, energji elektrike ndërtesë moderne banimi është e nevojshme për të siguruar dhe opsione të tjera të nevojshme për një qëndrim të rehatshëm, për shembull, për të kryer telekomunikacionit dhe rrjeteve të tjera. Për këtë qëllim, si rregull, në pjesën nëntokësore të ndërtesës ofrojnë portet akses për shërbimet të dhëna. Teknologjia e organizimit të vrimave teknike është mjaft e thjeshtë. Kallep për të bërë priza të përkohshme, të cilat janë çmontuar pas përcaktimit të përzierje konkrete. Megjithatë, kjo teknologji ka një pengesë të rëndësishme - nëpër këto hapje në fushën e komunikimit shtese thjesht të mbajtur ujë, që të ngrohur një hidroizolim të vogël bodrum për këtë arsye vendos shërbimet të dhëna duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë.

Me zbulimin e rrjedhjeve në fushën e futjes së shërbimeve që duhet të eliminohen duke përdorur përzierjet «Peneplug" (ose "Waterplug"). Ajo duhet të mbahet mend se komunikimi hidroizolim dhëna shpejtë shërimin përzierjet e thatë për të ndaluar rrjedhjet është e përkohshme. hidroizolim të qëndrueshme e kësaj nyje duhet të kryhet në përputhje me një mishërim, diskutohet më poshtë.

Teknologji e punës

Variant № 1

Fqinj mëngë metalike për përzierjet izoluar betonit përdorur "Penekrit", "Penetron" dhe "hidroizolim Penebar" parzmore.

Sekuenca e ekzekutimit të punimeve:

1. Përgatitja dhëmbëzim

Rreth astar në beton kryer thellësi porosit e të paktën 75 mm dhe 25 mm e gjerë. tub i qartë dhe konkret nga mbetjet shtrableniya.

2. Instalimi i parzmore hidroizolim "Penebar"

Degrease mëngë dhe fort era kjo tërheqje "Penebar" në përputhje me figurën 1.

3. Plotësimi nënpikën (hapësira ndërmjet mëngës dhe betoni)

Largoj rreth astar fort mbushur përzierje llaç "Penekrit" para-njomje sipërfaqen e betonit dhe përzierje e saj llaç primed "Penetron 'në një shtresë.

Zgjidhja "Penekrit" dhe përreth sipërfaqe betoni Mix llaç trajtojnë "Penetron" në dy shtresa.

4. Kujdesi sipërfaqe

Sipërfaqja trajtuar duhet të mbrohen nga ndikimet mekanike dhe temperatura negative për tre ditë. Sigurohuni që në sipërfaqen e trajtuar gjatë kësaj kohe ka mbetur lagësht. Metodat e mëposhtme humidification: llak e ujit, betoni sipërfaqe të mbuluar të filmit polietileni.

variant №2

Fqinj astar plastike për konkrete izoluar vetme-komponent ngjitës poliuretani "PenePoksi" dhe perzierje "Penekrit", "Penetron".

Sekuenca e ekzekutimit të punimeve:

1. Përgatitja dhëmbëzim

Rreth astar në beton kryer thellësi porosit e të paktën 75 mm dhe 25 mm e gjerë. tub qartë nga pluhuri, i poshtër, bojë dhe materiale të tjera ndërhyrë lidhjes ngushtë ngjitës me tub.

2. Mbushja dhëmbëzim (hapësira ndërmjet menges dhe betoni)

Hapësira midis mëngë dhe betonit të mbushur fort pa boshllëqe "PenePoksi" ngjitës në përputhje me figurën 2. Nëse është e mundur, betoni duhet të jetë tharë përpara aplikimit të ngjitës.

Hapësira mbetur rreth astar fort mbushur përzierje llaç "Penekrit" para-njomje sipërfaqen e betonit dhe përzierje e saj llaç primed "Penetron 'në një shtresë.

Zgjidhja "Penekrit" dhe përreth sipërfaqe betoni Mix llaç trajtojnë "Penetron" në dy shtresa.

3. Kujdesi sipërfaqe

Sipërfaqja trajtuar duhet të mbrohen nga ndikimet mekanike dhe temperatura negative për tre ditë. Sigurohuni që në sipërfaqen e trajtuar gjatë kësaj kohe ka mbetur lagësht. Metodat e mëposhtme humidification: llak e ujit, betoni sipërfaqe të mbuluar të filmit polietileni.

opsion №3

Bashkimi mëngë prej plastike ose metali betonit izoluar përdorur një epokside ngjitës dy-komponent "PenePoksi 2K" dhe hidroizolim parzmore "Penebar".

Sekuenca e ekzekutimit të punimeve:

Ajo do të jenë të interesuar në:   shtëpive të drurit 8x10 FOTO PROJEKTE

1. Përgatitja dhëmbëzim

Rreth astar në beton kryer thellësi porosit e të paktën 75 mm dhe 25 mm e gjerë. tub i qartë dhe konkret nga mbetjet shtrableniya.

2. Instalimi i parzmore hidroizolim "Penebar"

Degrease mëngë dhe fort era kjo tërheqje "Penebar" në përputhje me figurën 3.

3. Plotësimi nënpikën (hapësira ndërmjet tub dhe betoni)

Hapësira ndërmjet menges dhe betonit fort pa boshllëqet mbushur me ngjitës "PenePoksi 2K" me një shpatulle në përputhje me Figurën 3.

Rëndësishme !!! Zam "PenePoksi 2K" është aplikuar vetëm në një sipërfaqe të thatë.

4. Kujdesi sipërfaqe

Sigurohuni që gjatë ditës të zam nuk është e ekspozuar ndaj lagështisë.

Faqet injeksion hidroizolimin e shërbimeve

Shërbimet inxhinierike - një pjesë e rëndësishme e çdo shtëpi, banesa, zyra dhe çdo ndërmarrje. Në të vërtetë, në sajë të këtyre rrjeteve, ne marrim diçka pa të cilën një shoqëri moderne nuk mund të imagjinohet një jetë të rehatshme: gaz, energji elektrike, ujë, ngrohje.

Gjithçka për shërbime inxhinierike në ndërtimin e vendeve të veçanta janë caktuar dhe, në parim, të vënë këto rrjete nuk është aq e vështirë. Në ndërtimin e ndarjes derdhje konkrete, duke bërë një hapje të përkohshme, të cilat janë hequr më tej dhe konkrete ngulitur.

Megjithatë, në qoftë se kjo teknologji mund të jetë një problem: për shkak të faktit se shërbimet hapësirë ​​input mbeten të mbrojtura dobët në të ardhmen ata janë të përmbytur shpesh, duke çuar në përmbytjen e bodrumeve. Si rezultat - po vuan të gjithë strukturën.

Për të shmangur pasojat negative duhet fillimisht të ndërtojë hidroizolim të besueshme në shërbimet vende. Nëse ende në fazën e ndërtimit nuk janë hidroizolim është kryer edhe gjatë operacionit mund të shërohen zonat e mbytur në ujë.

Eliminimi i rrjedhjeve të presionit

Gjëja më e keqe që mund të ndodhë me rrjetet inxhinierike - është formimi në to të rrjedhjeve. Por edhe ky problem është e mundur të eliminohet lehtë dhe shpejt.

Për izolimin dhe ndërprerjen e presionit rrjedhje mirë përdorimi i materialeve apo Waterplug Peneplug. Këto mjete dhe të shpejtë-shërbejnë "ndihmës së parë" në rast të një rrjedhje presion. Avantazhi i pamohueshëm i këtyre materialeve është se ata janë kapur në më pak se 3 minuta, me zgjeruar dhe mbuluar shkelje. Waterplug Peneplug dhe puna e mirë nën ujë, e cila është e rëndësishme në rastin e përmbytjeve të rënda, kur ju duhet të shpejt të hequr burimin e rrjedhjes.

Eliminimin e rrjedhje presion duke përdorur këto materiale - kjo është vetëm një zgjidhje e përkohshme. Në mënyrë të përhershme të mbrojtur strukturën nga lagështia është e nevojshme për të kryer një hidroizolim të plotë.

Skema input hidroizolim Utilities

Për hidroizolim e vendos Komunikimet input është e nevojshme për të izoluar tub me mbajtëse konkrete. Për këtë qëllim, përdorni Penetron materialeve Penekrit dhe kurrizit hidroizolim Penebar.

Së pari ne kemi nevojë për të bërë një pushim rreth gjatësi tub 75 mm dhe 25 mm e gjerë. tub qartë e pluhurit konkrete dhe mbeturinat.

Thellimi është e nevojshme për kompakt hidroizolim kordonin Penebar. Në kontakt me kabllo ujit zgjeruar tre herë dhe për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të ujit. Në këtë rast, instalime elektrike reziston presionit të drejtpërdrejtë të ujit, në mënyrë që përjashtoi mundësinë e rrjedhjes.

Pas kësaj, betoni është humidified shkaku Penetron zgjidhje që do të sigurojë hidroizolim edhe më të madh.

Më tej dendur të mbushur vrimë me një përzierje Penekrit. Kjo përzierje është projektuar për të izoluar adjacencies. Ajo mund të përdoret gjithashtu si një komponent reduktimin e mur betoni përreth tub në rast dëmtimi.

Faza e fundit do të përsëritet aplikimin e Penetron në dy shtresa.

Pas metodë punon hidroizolim e propozuar është e nevojshme për tre ditë për të parë për atë për të mbajtur sipërfaqen lagështi dhe rezistojnë dëme dhe mbrojtura nga temperatura e ngrirjes.

Në sajë të kësaj skeme, operacionet hidroizolim në fushën e input rrjeteve inxhinierike eliminuar problemin e rrjedhjes, formimin e rrjedhjeve dhe të çara. material Penetron hidroizolim nuk kërkon ri të punës dhe do të shërbejë sa më shumë që të gjithë ndërtesën si një e tërë.

BLINI priza plastike | GOOD CILËSISË - çmime të ulëta

Për ne, mendimi juaj është e vlefshme
Sipas një tjetër një nga produktet tona të kërkuara nga konsumatorët u finalizua - një plug rrumbullakët 32 mm. Konsumatori e nevojshme për të plug të përshtatshme për tuba me t ..

Pse nuk mund të blej një plug të lirë
Bërë një blerje të veçantë, ne jemi ballafaquar gjithmonë me problemin e zgjedhjes. Në ditët e sotme e tregut është e plotë të produkteve ", do të dëgjojë dhe" propozime për shitjen e relativitetit të përgjithshëm ..

logo aplikimi
Fabrika pajisje plastike "Advanta" ofron klientëve të saj një shërbim unik - vënë logon e kompanisë tuaj në çështjet tona zaglushki.Po n ..

Plug për banesë 15x15 tub zi
Tub plug 15 × 15 banesë zi

Plug për banesë 15h30 tub zi
Plug për banesë 15h30 tub zi

Cap rrumbullakët DN10 zi
Cap rrumbullakët DN10 zi

Tub plug 16 mm raundin e zezë
Tub plug 16 mm raundin e zezë

Plug për të sheshtë 15h30 zezë tub
Plug për të sheshtë 15h30 zezë tub

mbuluar plastike për tuba - një detaj që është e nevojshme për të mbyllur vrimë në tub.

Cilat janë mbulon plastike mund të blihen online Zaglushka?

Ne dyqanin ton online ofron një gamë të gjerë të kurorëzon për tubat me formë të ndryshme kryq seksional:

Ajo do të jetë interesante:   tree Paratë SI atij që Posada ishin PARA

Brenda secilës kategori në faqe cung tub ndryshojnë në disa parametra:

 • Metoda montim (të brendshëm dhe të jashtëm);
 • madhësia;
 • lartësia e bazës;
 • kapak formë (banesë, piramidale, piramida e cunguar, sferike (lente));
 • cap sipërfaqe (qetë, i përafërt (mëndafsh artificial));
 • ngjyra (në ngjyra: të zezë, gri, e bardhë).

blerësit me shumicë të ofrojë shërbime shtesë:

 1. Prodhimi cung tub e çdo madhësia dhe kompleksiteti i vizatimeve të klientit;
 2. Prodhimi priza ndonjë ngjyrë të RAL;
 3. Duke u mbështetur në kapak logon tonë të konsumatorit.

Të gjitha priza janë të përshtatshme për tubave të prodhuara në përputhje me Enjoy.

Ajo mund të përdoret për tubave metalik në formë dhe plastike.

Ne shesim vetëm një faqe cung për fabrikë prodhimi tub Advanta, një nga ndërmarrjet më të mëdha në Ukrainë për prodhimin e pajisje plastike.

Pse blejnë priza tona?

priza tona në tub përmbushur standardet e cilësisë së lartë të kërkuara për produkte të tilla:

 • forca (jo plasaritur);
 • rezistenca UV (nuk zbehet);
 • rezistenca e ngrohjes (përballojë niveli temperature nga 50 ° C deri -40 ° C);
 • lehtësinë e përdorimit;
 • fiksim i mirë në tub;
 • Shkathtësi (ata mund të përdoret për tuba të trashësi të ndryshme mur dhe përkuljes rreze);
 • qëndrueshmëri.

Priza për tuba të bëra nga materiale të kualitetit të lartë në pajisje të mirë me proceset e nevojshme. Produktet e përfunduara nënshtrohen kontrollit të cilësisë.

Cilësia e produkteve ne shesim me çmime të fabrikës. Për konsumatorët me shumicë në një subjekt të vazhdueshme bazë për zbritje shtesë.

Të bëjë shpërndarjen e shpejtë në të gjithë Ukrainë dhe jashtë vendit.

Pse tub cung?

kapele plastike janë të nevojshme për shumë detyra:

 • zgjasë jetën e tub. Plug mbron në brendësi të tubit nga ujit të papërpunuar, pluhur, i poshtër, objekte të huaja, insektet;
 • cap e jashtme mbyll fundin tub kundër dëmtimit mekanik dhe korrozioni. Përveç kësaj, duke hequr trajtimin nevojë të veçantë dhe lustrim edges;
 • duke mbuluar tub mprehtë prerë, një plug plastike zvogëlon traumatike saj;
 • këmbët mobilje në plug mbrojtur parket nga dëmtimi;
 • Kjo është një kategori e veçantë e kurorëzon me një fije metalike me të cilën këmbët mobilje, strukturat metalike janë të lidhur me mbështet rregullueshme filetuara;
 • priza të plastikës - një element dekorativ të cilat në mënyrë të konsiderueshme rrit pamjen e produktit të përfunduar, duke e bërë atë më estetike dhe të plotë.

mbulon plastike kanë disa avantazhe: asamble dhe disassembly lehtë (nuk kërkojnë njohuri të veçanta dhe aftësitë, si dhe mjete të tjera); aftësia për të përdorur produktin mbi dhe mbi përsëri, duke lëvizur nga një tub në një tjetër; çmim të ulët.

Ku të aplikoni spinën në tub?

priza plastike janë përdorur kudo që ka metali apo plastike tuba: prodhimin e mobiljeve, sirtar, gazebos, pavionet, zhvesh, serra, garazhe, gardhe, porta, gardhe, terreneve sportive, slides, swings, pusetave, rrethrrotullime, Sandpits, shkallët , railings, harton reklamat, simulators, bare horizontale, mure suedeze, komplekset sportive dhe Labirinthet, bare horizontale, një kurs pengesë, basketboll qëndron, futboll dhe hokej qëllimin, pajisje sportive (bodibary, shkopinj gjimnastikor, sleds), turnstiles, trailers, ba gazhnikov etj

PASS tela dhe kabllo nëpër muret dhe tavanet. Çfarë duhet të ...

Kur një instalime elektrike dhe kabllo linjat, shpesh kanë për të zgjidhur problemin e si për të mbajtur tela apo kabllo nëpër muret e jashtme të ndërtesave dhe ndarëse të brendshme. Me kalimin e përçuesve elektrik përmes pengesave paraqitur shumë kërkesa dhe është shumë e rëndësishme për të ndjekur secilin prej tyre, sepse ajo ndikon jo vetëm në lehtësinë e riparimin dhe zëvendësimin e instalime elektrike, por edhe sigurinë e përdorimit të saj. Në këtë artikull, ne do të ju tregojnë se si duhet të kryhet kabllove nëpër një mur të ndërtuar nga druri, tulla dhe beton, në përputhje me kërkesat e dokumenteve rregullatore.

Kërkesat për hedhjen

Kërkesat që zbatohen për këtë lloj të punës janë të rregulluara nga dy rregullore kryesore. Burimi i parë - një SAE që të kontaktohet sa herë që bëhet fjalë për pajisje elektrike. Dokumenti i dytë - prerë 3.05.06-85, përshkruar standardet kur ndërtimin dhe instalimin e pajisjeve elektrike. Informacion mbi këtë temë është e përmbajtura në Ligjin Federal 123, formulon kërkesat e sigurisë nga zjarri.

Për ndërtimin dhe punën e instalimit kërkon një projekt përkatës. Nëse keni ndërmend për të tërhequr kabllot apo telat përmes mureve, projekti duhet të përfshijë arkitektonike - pjesë e ndërtimit. Vrima që duhet të ketë një mur apo ndarje, përmes të cilit parashikon shtrimin e kabllove dhe telave duhet të identifikohen në vizatimet e projektimit.

Ajo do të jetë interesante:   Blond gjelbër Tulle në kuzhinë në stilin e Energjisë Lartë

Skema input
Skema input

Çelësi i hyrjes kabllor
Çelësi i hyrjes kabllor

Kryhet në përputhje me projekt hapje (vrima) në mure, ndarëse, tavanet dhe fondacionet nuk duhet të dobësohet në pjesë kornizë, të cilat mund të shkatërrohet gjatë përdorimit. Në përgjithësi, copë litari përmes mureve duhet të plotësojnë kërkesat e mëposhtme:

 • copë litari duhet të jetë në gjendje për të zëvendësuar telave dhe kabllove gjatë operacionit.
 • Montimi instalime elektrike duhet të sigurohet pamundësinë e shumimin përmes makinave në rritje të zjarrit, tymit dhe lagështi nga një dhomë në tjetrën.

Plotësimi i këtyre kushteve sigurohet nga përputhje me rregullat e mëposhtme:

 1. Shtrimin e kabllove dhe instalime elektrike nëpër mure dhe dysheme Fireproof bëra në tubacione, kanalet, ose direkt në hyrje. Në të njëjtën kohë, në hyrje, pa mbrojtje shtesë, ajo mund të instalohet vetëm kabllo të mbrojtur (të blinduara). Për informacion mbi se si për të kryer instalime elektrike në tubacione, ne kemi raportuar në një artikull të veçantë.
 2. Nëse mur, ndarjes ose tavan bërë nga materiale të djegshme, hedhjen produkte teli bërë e tubave prej çeliku.
 3. Hapësira në mes të telave dhe tubave ose kanaleve, si dhe të gjitha kornizave backup dhe kuti, e mbyllur. Për informacion mbi se si për të nënshkruar hyrjen kabllor, na u tha.

Materiali që përdoret për të nënshkruar hapjeve, duhet të hiqet me lehtësi nëse është e nevojshme. rezistence ndaj zjarrit sealant nuk mund të jetë rezistenca inferior zjarrit, i cili posedon një mur, duke e ndarë mur dhe tavanet. Vula me një material vulosës është prodhuar në të dyja anët e tubave, kanalet, dyerve.

Nëse kabllo shtrirë nëpër mur është bërë në seksionin tub, rrezja e tij bending, nëse ka, nuk duhet të kalojë rrezja lakimi i përçuesit përdoren vulat (ky parametër është treguar në specifikimet).

Mount teknologji

Së pari, e konsiderojnë si për të kryer kabllo të energjisë apo tela me murin e një shtëpie prej druri apo strukturën e drurit.

Hapi i parë është përcaktuar duke hyrë në vendin ku muri është shpuar. Diametri vrimë përcaktohet nga trashësinë e tub çeliku, në të cilin një përçues është vendosur. Para se të dalë kabllot, edges duhet të jetë me kujdes të trajtuar një skedar për të hequr burrs të mprehta që mund të dëmtojë izolimin. Për mbrojtje shtesë, e linjës kabllore, për të hedhur gurgullimë e saj më të mirë.

Instalimet në rrudhë
Instalimet në rrudhë

Pas rritje, për të përmbushur kërkesat në tub mbushje. Në këtë rast, ju mund të përdorni një kabllo asbest, duke i dhënë ato fort kabllo dhe duke shënuar në tub në të dy anët. Foto tregon një mur prej druri dhe hedhjen kabllo të energjisë nëpërmjet saj:

Cable kalimi nëpër mur prej druri
Cable kalimi nëpër mur prej druri

Si për të mbajtur instalime elektrike nëpër mur dhe të drejtuar instalime elektrike është treguar në foto më poshtë:

instalime elektrike të hapur në një shtëpi prej druri

ku:

 1. tub çeliku.
 2. kuti kryqëzim.
 3. Rreshtim bërë e asbestit.
 4. Kanalet kabllovike.
 5. Rrudhë.
 6. Rreshtim bërë e asbestit.
 7. fole Dual.

Për shembull, mundësitë treguar se si për të mbajtur kabllo me një mur me tulla:

Aplikimi i mëngë në kalimin përmes murit
Sekuenca e punës është si më poshtë:

 1. Muri tulla është bërë hapja madhësinë e kërkuar.
 2. Në hapjen e përgatitur futet segment të valëzuar (mëngë).
 3. Tub është tkurrur vulë.
 4. Hapësira ndërmjet menges dhe hapjen e mbushur me llaçi.
 5. Mëngë është kaluar nëpër kabllo apo tela të vendosur më parë në tub valëzuar.
 6. Hapësira në mes të zorrës Flexi dhe mëngë është mbyllur një nga materialet që plotësojnë kërkesat e rregulloreve.
 7. Nga efekti termik (p.sh., duke përdorur një tharëse flokësh), do të vulos tkurrje, deri në hapësirën e plotë input nënshkrimin përçuesin elektrik në mëngë.

Nëse muri është bërë nga betoni, teknologjia është e njëjtë si për një tullë. Foto më poshtë tregon një shembull të kabllove nëpërmjet një mur betoni:

Një kabllo shtrirë nëpër një mur betoni
Një kabllo shtrirë nëpër një mur betoni

Për aplikime industriale është e inflatable interes teknologjisë vulë kabllor. Dhoma Inflatable Vula është bërë nga një petëzuar metallized. Linja kabllo vulën përfundoi, në të cilën një sealant. Atëherë dhoma pompohet, duke plotësuar korridor, pas së cilës valvul helium mbyllur të sigurt. Si për të përfunduar kalimin tregohet në foto:

Përdorimi i një strehë inflatable dok
Përdorimi i një strehë inflatable dok

Kjo është e tërë kabllove teknologjia nëpër një mur të ndërtuar nga druri, betoni dhe tulla. Siç mund ta shikoni, nëpërmjet linjës porotë i pengesave nuk është veçanërisht e vështirë, gjëja kryesore që të jenë të njohur me kërkesat për instalim elektrik!

Ajo do të jetë e dobishme për të lexuar këtë:

Lënë një koment