Toka për ndërtimin e një pallati

Faqja kryesore » Ndërtimi » tokës për ndërtimin e një pallati
Building No Comments

Plot ndërtesë bllok i banesave në Kaliningrad
Land:

Shkurtime të përdorura:

lloji i prones
izhd-nën IZHD
top -Commercial;
CX -Familjet rurale në;
NX -Utility KHOZYAISTVO;
pzhz -Për zhvillimin e banimit;
kopsht -kopshtari;
pajisje hidraulike
korsi -Perspektivat;
rresht -Ajo kalon afër;
puset -mirë;
u -Central;
kunji -mirë;
muaj -lokale;
elektricitet
korsi -Perspektivat;
rresht -Ajo kalon afër;
380 -Qyteti 380;
220 -Qyteti 220;
jo -Jo;
gaz
korsi -Perspektivat;
rresht -Ajo kalon afër;
etj -natyror
top -tullumbace
jo -Jo;
kanalizimit
male -qyteti;
shtator -tank septike;
muaj -lokal
-Tualeti në rrugë;

Pas blerjen e tokës për ndërtimin e zhvilluesi i multi-apartament do të përcaktojë rendin, çfarë lloji të pasurisë që ai do të donte për të ndërtuar mbi të. Kjo është një detyrë shumë e rëndësishme dhe se sa mirë do të zgjidhet, nuk varet vetëm në rentabilitetin e të gjithë projektit komerciale, por ndonjëherë fatin e ndërmarrjes.

Pasi kaloi një analizë të tregut, dhe për të përcaktuar rendin e blerësit në produktin përfundimtar do të jetë në shënjestër, zhvilluesi është duke zhvilluar një projekt për organizimin e detyrës së projektimit, merr specifikimet nga furnizimin e organizatave për t'u lidhur me rrjetet e shërbimeve të shtëpisë në të ardhmen. Për disa kohë (zakonisht disa muaj) organizata krijon një dizajn, dokumentacionin teknik mbi objektin, e cila është verifikuar më pas, u pajtua. Faza e fundit e punës përgatitore është që të marrin leje për ndërtimin e një pallati. Pastaj, me kusht që të sigurojë financimin e pandërprerë të çështjeve zhvilluesi i ndërtimit janë zgjidhur, ai e fillon procesin e ndërtimit, pas përfundimit të së cilës ndërtesë apartament "me qira", - është vënë në veprim: zhvilluesi merr një leje për të objektit për të vepruar. Dhe tani: shtëpia është e gatshme për zënie! Kjo është e gjitha, në shikim të parë, shumë e thjeshtë.

Nga rruga, shitja e qendrës së pasurive të patundshme "Realty Finance" ofron shërbime për përgatitjen Zhvilluesit Site për ndërtim, kryerjen sasinë e punës përshkruar shkurtimisht më sipër. Ne gjithashtu mund të ofrojë shërbimin për të përmbushur funksionet e konsumatorëve.

Nëse ju jeni një zhvillues, dhe ju jeni të interesuar në ndërtimin e ndërtesave të banimit, ne kemi atë që ju duhet: tokën për ndërtimin e bllokut të banesave në rajon Kaliningrad, të cilat janë të ofruara për shitje. Ky seksion i faqes së internetit të përkushtuar për këtë çështje.

Ne ju dëshirojmë një blerje të suksesshme të tokës për ndërtimin e banesave dhe ndërtimin e suksesshëm të ndërtesave të banimit, për shkak se ata janë kaq të nevojshme për Kaliningrad tonë të dashur.

Mirë se vini në botën e pasurive të patundshme "Realty Financave"!

Ndarja e tokës

Real Estate Rusia dhe granitseyInternet portal për pasuri të patundshme. Baza e të dhënave të lirë të pasurive të patundshme! Fshih reklama
Projektet kottedzheyZhilye moderne, vend, vend shtëpi . Fotografitë, Design look Online: intererovKaminy Dizajn pechiLandshaftny dizaynStroitelnye firmySkryt Ads

ndërtimin e shtëpive individuale nganjëherë është e vetmja mënyrë për të dalë nga një situatë të vështirë, kur të gjithë anëtarët e familjes thjesht nuk qëndrojnë apartament të vogël. Dhe kjo është mirë që të ketë të paktën një lloj shtëpitë e tyre, por shumë të jetojnë në një tjetër metra katror, dhe çështja e një qëndrimi të veçantë prej tyre është shumë serioze. A është e mundur për të marrë tokë të lirë për ndërtimin e banesave individuale , të cilat duhet të trajtohen, dhe kush ka të drejtë?

Korniza legjislative

1 mars 2015, ndryshimet në Kodin Toka: Neni 39.5 përcaktuar listën e rastet kur shteti ose vendi komunale mund të ndara të qytetarëve pa pagesë, me vendim të autoriteteve lokale.

parcelë
Paragrafët 6 dhe 7 të nenit ZK sanksionuar të drejtën për të marrë një ngastër të tokës pa pagesë për ndërtim individual e shtëpive të banimit të qytetarëve:

 • Duke pasur tre ose më shumë fëmijë të mitur.
 • dhënë jo në paragrafin 6 të rasteve të parashikuara nga ligji federal, dhe zbatohen për kategori të caktuara.
 • Neni 39.19 i Kodit Toka përcakton procedurën për regjistrimin e qytetarëve që kanë nevojë për strehim, të cilët kanë një bazë për ndarjen e tokës për ndërtim individual. Artikulli gjithashtu ofron një bazë për një refuzim për të siguruar tokë të lirë.

Kategoria preferencial

Zgjidhni ndarjen pa pagesë mund të jenë kategoritë e privilegjuara të qytetarëve, listën e përcaktuar nga legjislacioni tokës.

Kategoria e parë përfshin një grup të reduktuar:

 • Qiramarrësit e të drejtave të qirasë së tokës, të cilët kanë marrë atë në ditët e Bashkimit Sovjetik, në të cilën qëndron në shtëpi. Këta qytetarë duhet vetëm për të bërë ri-regjistrimin e tokës në pronë pa pagesë.
 • Për përfituesit dhe të përfshijë qytetarët që kanë të drejtë të jetë të papërcaktuar ose pronësisë së tokës. Ata mund të përdorin një herë të drejtën për të marrë tokën për të lira nga shteti.

Grupi i dytë përbëhet nga qytetarë:

 • Veteranët e Luftës së Madhe Patriotike dhe operacione të tjera ushtarake.
 • Ushtarakët të cilët kanë shërbyer e afatit të shërbimit ushtarak sipas një kontrate për më shumë se 15 vjet. Ato mund të jenë të ndarë tokën për ndërtimin e një shtëpi ose një organizatë fermë.
 • punonjës në pension të Brendshme, kaloi në kompani për mbi 15 vjet.
 • Jetimët ndajë parcela, të cilat janë përdorur nga prindërit e tyre.
 • Heroes punës dhe Kalorësit e Urdhërit të Lavdisë së urdhrave të plotë apo të tjera, kanë të drejtë për tokë të lirë.

Qytetarët e këtyre kategorive të tokës është ndarë falas në bazë të ligjit federal.

Real Estate Rusia dhe granitseyInternet portal për pasuri të patundshme. Baza e të dhënave të lirë të pasurive të patundshme! Fshih reklamashtëpitë e kontrolloi dhe cottages në Nimes? Shikoni në rangun e cottages Nimes në faqen tonë të internetit. Rezervoni online! Cottages në MoskveKottedzhi në KazaniKottedzhi Shën Deklaratën PeterburgeProektnaya në reklamuara sayteSkryt Ads
Ajo do të jetë interesante:   planifikimin dhe ndërtimin e një shtëpie kornizë

Kushtet e

Për të marrë një ngastër të tokës pa pagesë, duhet të jenë në përputhje me disa kushte: toka duhet të jetë subjekt i llojit të përdorimit të lejuar, përkatësisht për ndërtimin individual.

Ka disa kushte për një allotment lirë:

 1. Nëse një qytetar nuk ka, dhe nuk kishte pjesë e vet të tokës për ndërtimin individual banim dhe mirëmbajtjen e fermave personale.
 2. Nuk duhet të jetë një regjistrim të përhershëm në Federatën Ruse jo më pak se 5 vjet.
 3. Nëse ai jeton në një shtëpi private, por jo pronari i saj.
 4. Në rastin e jetojnë në dorms me familjen, apo norma e hapësirës që jetojnë në banesë më pak se mbështetet në një anëtar të familjes, ajo është një kusht për një komplot të lirë të tokës.
 5. Nëse qytetarët bien në kategorinë e "familje të rinj", ose në familje është vetëm një prind, i cili nuk duhet të pronësinë e tokës.
 6. profesionistë të rinj të cilët kanë diplomuar nga institucionet e arsimit të lartë dhe erdhën të jetojnë dhe të punojnë në fshat në përfundim të kontratës së pacaktuar punës me administratën vendore të vendbanimit.
 7. Ata profesionistë të rinj të cilët do të punojnë në buxhetin e organizatave lokale, për shembull, në arsim nëse drejtimin mjekësor.

izolimit Procedura komplot IZhS

Nuk janë vetëm 2 lloje të marrë një vend të lirë:

 • shtrirjes paraprake me vendndodhjen e pjesës paraprakisht.
 • Pa miratimin.

Fitojë terren të jetë e mundur në pronë dhe qira. Para pjesës izolimit duhet të mbajë punën e inventarit të ndajë seksionin tjetër në ndërtim e sipër në terma të përgjithshme tokave komunale kadastrale.

Sipas planit të përgjithshëm zhvillimor urban apo të përcaktojë llojin e përdorimit të lejuar, dhe aftësinë për të lidhur me komunikimin jetike.

Deklarata Project në shtëpitë e reklamohen sayteIskali dhe cottages në Nimes? Shikoni në rangun e cottages Nimes në faqen tonë të internetit. Libër online! Cottages në MoskveKottedzhi në KazaniKottedzhi St. Peterburgeostrovok.ruSkryt Ads
Real Estate Rusia dhe granitseyInternet portal për pasuri të patundshme. Baza e të dhënave të lirë të pasurive të patundshme! Domex.ruSkryt Ads
Projektet kottedzheyZhilye moderne, vend, vend shtëpi . Fotografitë, Design look Online: intererovKaminy Dizajn pechiLandshaftny dizaynStroitelnye firmyphotocatalog.onlineSkryt Ads

Çfarë ju duhet të bëni për të marrë tokën për të lira

 1. Nëse administrata kishte rënë dakord për vendndodhjen e faqes, është e nevojshme për të shkruar një deklaratë në lidhje me vendimin për ndarjen e lokacionit.
 2. Bleu planin kadastral të tokës.
 3. Njoftojë autoritetet e pronarëve fqinjë për të siguruar tokën për ndërtimin e shtëpive individuale.
 4. Shkruani një deklaratë mbi auditimin e kalimit seksionin e komunikimit, për të marrë leje për punën e ndërtimit në departamentin arkitektonike të rrethit. Pas punës në planin thonë se prania ose mungesa e infrastrukturës.
 5. Të hartojë një akt me administratën lokale e pjesë të zgjedhura të transferimit në ndërtim e sipër.
 6. Pastaj përsëri ka nevojë për specialist kadastrale, për njohuritë e tij të tokës mund të vihet në regjistrimin kadastral.
Ajo do të jetë interesante:   ÇKA modës përveç banjo tjegull

Më vete, të flasim për rezolutën për ndërtimin e një shtëpie. Pa këtë dokument, të gjithë punën e kryer do të konsiderohet i paligjshëm, dhe ndërtoi një shtëpi për prishjen.

parcelë

Për këtë qëllim, administrata e zgjidhjes janë dokumente topografike në vend ku të shënuara të gjithë duke kaluar nga komunikimi vend. Autoritetet në mënyrë të pavarur do të rregullojë çështjen me Departamentin e Real Estate. Pas 30 ditëve, ju mund të merrni një leje ndërtimi.

Kategoria preferencial

kategori e privilegjuar e njerëzve të shkruani një kërkesë drejtuar administratën me një kërkesë për ndarjen e tokës sipas Aktit. Dokumentet e aplikimit janë aplikuar bazë-përcaktimin kategori përfitime.

Qytetarët është e mirë për të zgjedhur ato vende që tashmë janë të shënuara në regjistrin kadastral , procedura e tillë e regjistrimit është shumë më shpejt se për shembull, vendet e reja, jo duke qëndruar në kadastër. Procedura e hyrjes për tokat e reja në inventarin - një procedurë shumë të gjatë, dhe më shumë se një vit mund të shkojnë në të.

Duhet të jenë të gjitha dokumentet e nevojshme për vendin: kopjet e pasaportave, certifikatave, nëse toka është dhënë një familje të madhe, atëherë kopjet e certifikatave të lindjes së fëmijëve të certifikatës së miratimit, nëse fëmijët e adoptuar. Ajo duhet gjithashtu të dokumentohen në mungesë të pronësisë së tokës.

Muaj do të shpenzohen për inspektimin e dokumenteve, dhe pastaj do të njoftohet për vendimin. Nëse rezultati është pozitiv, krahët janë të lejuara, me të cilën ju doni të aplikoni në departamentin e anketimit për përgatitjen e dokumenteve kadastrale.

Aplikimi për të tokës në IZhS përzgjedhjes - model

Toka nën ndërtesë individuale qëndron në bazë të aplikimit të paraqitur tek autoritetet lokale. Nëse një qytetar vlen për kategorinë e privilegjuar, aplikimi duhet të përmbajë një dokument që konfirmon marrjen e përfitimeve. Nëse një ushtar dëshiron të marrë vendin, atëherë një kopje të kartës së identitetit dhe rendin e transferimit të rezervës. Për familjet e mëdha kanë nevojë për kopje e certifikatave të lindjes të fëmijëve.

Teksti duhet të jetë një kërkesë për ndarjen e tokës , bazat, të cilat kanë të drejtë të regjistrimit të lirë. Ajo gjithashtu përshkruan një vend që kërkon për një qytetar dhe vendndodhjen e tij në një nivel të përgjithshëm. Nëse faqe është projektuar për një lloj të veçantë të aktivitetit, në këtë rast, ndërtimi, qytetari shkruan një angazhim që nuk do të ndryshojë qëllimin dhe për të ndërtuar në të, të tilla si një shesh lojrash.

Teksti është shkruar në një arbitrare , specifikoni emrin dhe mbiemrin e aplikantit dhe autoriteteve lokale, ku ajo është shërbyer. INN gjithashtu tregojnë vendbanimin aktual apo të përkohshëm, të dhënave të pasaportës.

Mund të përdoret dhe forma standarde e aplikimit, ju vetëm duhet të drejtë të bëjë regjistrimin. Duhet të tregojë informacionin e kontaktit: adresë, telefon për komunikim.

Aplikimi për tokës për ndërtimin individual banim:

Lënë një koment