Ndërtimi i standardeve të ndërtesave të banimit

Faqja kryesore » Repair » Ndërtimi i apartamenteve shtëpive STANDARDEVE
Repair No Comments

Ëndrra e shumë banorëve të qytetit është një shtëpi komod vend. Hapi më i rëndësishëm - vendimi për ndërtimin e shtëpisë. Para se të marrë një vendim të tillë, ju duhet të dini se sa kohë është ndërtuar shtëpia, për të llogaritur kapacitetet e tyre financiare, që është, për të vendosur për veten tuaj nëse kjo ka kuptim dhe aftësinë për të ndërtuar shtëpinë e tyre.

rregullat e ndërtimit në Ukrainë

Nëse ju vendosni për të ndërtuar një shtëpi, ju duhet të zgjidhni një vend. Faktorët e mëposhtëm duhet të merren parasysh në këtë rast:

 • Thellësia e nëntokësore;
 • Karakteristikat e tokës;
 • afërsia në qytet;
 • shkëmbimi transport;
 • pastërtia ekologjik i zonave (mungesa e bimëve industriale);
 • Disponueshmëria dhe infrastruktura të tjera.

Videoja jep udhëzime se si për të zgjedhur një vend të mirë.

Shumë zhvilluesve rishtar, blerjen e tokës për ndërtimin e një shtëpi private, ata gjejnë se ata tani mund të ndërtojë në atë çka të duan. Por kjo nuk është kështu. Ajo duhet të jetë e mirë për të kuptuar të gjitha rregullat që përshkruajnë rregullat e ndërtimit, para fillimit të punimeve të ndërtimit, për të shmangur problemet në të ardhmen me autoritetet mbikëqyrëse, dhe nuk duhet të paguajnë gjoba ose, më keq, për prishjen e ndërtimit. Kjo duhet të merret parasysh kur llogaritet vlerësimet.

rregulloret Group

Grupi i parë i dokumenteve me rregullat e përcaktuara që duhet të merren parasysh kur dizajnimin e projektit, ka të bëjë dokumentacionin e planifikimit urban. Ky grup, i përbërë nga grafika dhe dokumente tekst, rregullohet me planifikim dhe zhvillim. Lista e dokumentacionit të urbanistikës përfshin:

 • planifikimin skemë;
 • masterplani;
 • një plan i detajuar.

Në bazë të këtyre dokumenteve është kryer planifikimin, ndërtimin dhe përdorimin e tokës. Nuk është një tjetër dokument i rëndësishëm - zonat e zhvillimit të projektit, e cila është duke u zhvilluar në një komplekset e ndërtimit komerciale, e përbërë nga ndërtesave dhe strukturave.

Në qoftë se e ardhmja e ndërtimit nuk bie nën ndonjë nga dokumentet ekzistuese të planifikimit urban të zhvilluara nga ana e dokumentacionit individual për ndërtim, i quajtur urbanistikës arsyetim, e cila është përfshirë në dokumentacionin e përgjithshëm të urbanistikës.

Zhvillimi i projekteve të llogariten për një të nivelit të lartë dokumentacionit të kërkesave të planifikimit. Në një nga objektet e kompanisë "KievNovBud", shpjegon në video për vilë në me. Mountain. Kur zhvillimin e një projekti për këtë shtëpi janë marrë parasysh të gjitha ndërtimet e, kërkesat sanitare dhe zjarri-parandaluese.

Dokumenti themelor është skema e përgjithshme caktimin në Ukrainë, e cila merr parasysh zhvillimin e programit të zhvillimit social dhe ekonomik të vendit. Kur zhvilluar dokumentacionin urbanistik të destinacionit lokal, duke marrë parasysh dokumentet e mëposhtme të përcaktuara në këto rregullore:

 • kodet e ndërtimit të shtetit.
 • Kushtet e zhvillimit të rajoneve.
 • rregullat lokale të ndërtimit të qëllimit.

Në planifikimin dhe ndërtimin e kompanisë "KievNovBud", dokumente të gatshme dhe në ndërtim e planifikimit urban konsiderohet e nevojshme.

Normat dhe rregullat e ndërtimit

DBN - rregulloret e ndërtimit - është një dokument shkurtim Ukrainian normat Derzhavnі budіvelnі. Kjo zakonisht është e pranuar caktimin. Hartimi dhe miratimi i DBN është përgjegjësi e organit qendror shtetëror ekzekutiv, e cila merret me planifikimin urban dhe arkitekturë - Minregionbud.

SNIP dhe DBN

Në mungesë të DBN duhur mund të përdorin kodet e ndërtimit (SNP). Shumë kodet e ndërtimit Ukraina përdor që janë zhvilluar gjatë Bashkimit Sovjetik. Ata janë rregulloret e zbatueshme. normat e ndërtimit në Ukrainë siç përshkruhet në këto dokumente:

 • Standardet e Shtetit të Ukrainës (Derzhavnі standardizimin e Ukrainës (DSTU)).
 • State normat dhe rregullat sanitare.

kodet e ndërtimit duhet të ndiqet çdo zhvilluesi në ndërtimin e shtëpisë së tyre, për të zgjedhur materialin e duhur, të tilla si zgjedhjen që gazoblok mirë për të zgjedhur. kodet e ndërtimit nuk janë të destinuara për të përzënë në disa kufijve të caktuar. Ata janë të dizajnuara me të vërtetë për të mbrojtur dhe për të zgjatur qëndrimin në shtëpinë tuaj, duke siguruar rehati dhe siguri maksimale zjarri, jo vetëm ju, por edhe fqinjët e saj. Video shpjegon se si për të ndërtuar energji-efektive shtëpi të ngrohtë.

Çfarë ju duhet të marrin në konsideratë kur planifikohen vendin e SNP-së

Kodi ndërtimi

Pjesa e parë e planifikimit kufijtë e zonës janë përcaktuar: të vendosur një gardh që ndan nga një pjesë ngjitur dhe zonat e përbashkëta, sipas rregullave të përcaktuara.

Pas instalimit gardhe para për të ndërtuar themelet e shtëpisë, të bëjë paraqitjen e faqes: çfarë dhe si do të jetë e vendosur në tokë. Strukturat e mëposhtme mund të ndërtohet në komplot: një shtëpi, outbuildings (kuzhine verore, garazh, sauna, serë, dush, WC, etj). Përbërja e ndërtesave, madhësia e tyre, vendndodhjen dhe funksioni janë të përcaktuara nga autoritetet lokale. Nëse jeni duke përdorur një projekt model, ajo duhet të përshtatet të papritur pronën.

Komplot mund të ndahen në fushat e mëposhtme:

 • zona e kati (shtëpi dhe outbuildings të saj);
 • zona ekonomike (Ndërtesa fermë dhe objekteve për kujdesin e shtëpisë dhe tokës);
 • zonë të shtrojë (mobilje, shesh lojërash, pishinë, etj);
 • zona lëndinë-dhe-kopsht (kopsht, kopsht perimesh, serrë).

Një referencë për vendndodhjen e ndërtesave dhe strukturave është një gardh të vendosura në pronë fqinj. Në qoftë se fqinjët nuk kanë ndërtuar ndonjë gjë, atëherë ata mund të jenë të pajtohen vendndodhjen e ndërtesave të ardhmen, duke marrë parasysh interesat e të dyja palëve. normat e ndërtimit në Ukrainë, të aplikueshme për planifikimin vend përbëhet nga rregullat sanitare dhe zjarrit. Ato mund të ndahen në të detyrueshme dhe të rekomanduara.

kërkesat e detyrueshme në lidhje me distancat nga shtëpi apartament dhe një kuzhinë verore me ndërtesat e tjera:

 • outbuildings për zonën e mbajtjes së shtëpisë deri në 50 metra katror - 15 metra;
 • plehrash WC gropë në rrugë pit mbeturinave - 15 m;
 • edhe për ujin filtrimin - 8 m (përpunimi deri në 1 m3 në ditë), 10m (përpunimin 1-3 m3 në ditë);
 • septik rezervuar - 5 m (përpunimi deri në 1 m3 në ditë), 8 m (në përpunimin 1-3 m3 në ditë). Këto kërkesa zbatohen për shpirtin.kodet e ndërtimit Ukraina

 

Kërkesat themelore për kufijtë:

 • nga shtëpia për në vijën e kuqe (vija që kufizon territorin e përgjithshme) duhet të jetë një distancë minimale prej 5-6 metra;
 • nga shtëpia deri në kufijtë e tokës dhe fqinjëve driveways kufijtë - jo më pak se 3 metra;
 • nga ndërtesat e fermës në rrugët dhe vijën e kuqe - të paktën 5-6 metra.

 Dnb kodet e ndërtimit

Sa për pusi dhe duke pirë mirë, atëherë deri në ato nga ndërtesave dhe strukturave duhet të jetë një distancë minimale prej 20 metrash.

Lexo më shumë:   Terrace Dizajn në shtëpi FOTO

SNIP Ukraine

Në përputhje me kërkesat e mbrojtjes nga zjarri të strukturës janë të ndarë në kategori, bazuar në materiale të prodhimit:

A - Struktura e materialeve jo-djegshme: guri, betoni, beton, etj;.

B - e njëjta strukturë e materialeve jo-djegshme me dysheme dhe mbulesa të bëra nga druri, malogoryuchimi mbrojtur dhe të trajtohen dhe jo-materiale të djegshme.

B - gardh druri dhe frame bërë nga ndonjë material.

kategori Distancat, m
A B В
A 6 8 10
B 8 8 10
В 10 10 15

Kështu, në qoftë se keni ndërmend për të ndërtuar një shtëpi të betonit gazuar, dhe në shtëpi fqinjët prej druri, në mes të tyre duhet të jetë një distancë minimale prej 15 m. Nëse shtëpia e fqinjit dhe jeni duke planifikuar për të ndërtuar duke përdorur teknologjitë më të fundit, të cilat janë klasifikuar si, është e lejuar në mes tyre një distancë prej 6 metrash.

Kërkesat e rekomanduara janë të përcaktuara nga autoritetet lokale. Ato lidhen me ngrihen dimensionet, zonat e ndërtesave, pjesa gjerësinë e vijës së kuqe. faqe skermë nuk duhet të shkojnë përtej vijës së kuqe. Shtëpitë dhe ndërtesat në vend duhet të vendosen në përputhje me kërkesat e prerë. Shkeljet e kodeve të ndërtimit të çon në vendosjen e gjobave deri në prishjen e ndërtesave dhe strukturave.

Për zhvilluesi rishtar për të përmbushur të gjitha kodet e ndërtimit është e vështirë. Për të hequr qafe zgjidhjet e tyre mund të jetë, në qoftë se ju të nënshkruajë një kontratë për ndërtimin e tempullit me "KievNovBud", që do të kujdeset për të gjitha çështjet e ndërtimit. Specialistët e kompanisë do të ndihmojë për të zgjedhur opsionin më fitimprurëse për të ndërtuar brenda mundësive financiare të klientit.

Në cilësinë e punës së kryer nga specialistët tanë, mund të shihet në videoklipin nga një prej projekteve në ndërtim e sipër në Kiev. Në të gjitha punët e kryera kanë certifikatat e dhëna 5-vit garanci. Kompania mund të sigurojë të gjitha materialeve të ndërtimit. Materialet garanci është 50 vjet. Kështu, është e mundur për të ruajtur në ndërtimin e materialeve që kompania ofron produktet dhe shërbimet për çmimet e furnizuesit, pa bërë atyre pagesë shtesë, si fiton vetëm performancën e punës.

EKZISTUESE RREGULLAT ndërtimin e shtëpive private

Standardet dhe përkufizimet

Dokumenti kryesor që përcakton të drejtat dhe detyrimet e pronarëve të tokës - Kodit Toka e Ukrainës (në tekstin e mëtejmë - Kodi). Sipas Art. 79 të Kodit, toka është pjesë e sipërfaqes së Tokës, që ka një vend të veçantë, kufijtë dhe përcaktimin e drejtë të saj. Pronari mund të disponojë me posedimin e zgjedhjes së tij (të parashikuar në Kodin Civil të Ukrainës), por është i detyruar të respektojë qëllimin e faqes.

Ai e ka të drejtën e ndërtimit të ndërtesave të banimit dhe një numri të objekteve afariste, por nuk ka mundësi për ndërtimin e objekteve për qëllime komerciale. Në këtë drejtim, Civil kodeksompredusmotreno termin "Manor", e cila përfshin struktura banimi dhe shtëpiake, sipërfaqe dhe komunikimet nëntokësore dhe rrjetet, si dhe gjelbërim gjithëvjetor (pemë dhe shkurre).

Para fillimit të projektimit, ajo duhet të jetë vetë ose me ndihmën e profesionale (arkitekt, projektuesi peisazhit, inspektor) për të kryer analiza faqe të para-projektit tuaj. Për më tepër, është e dëshirueshme për të vënë në para se të blejnë për të vlerësuar nëse është e mundur brenda kufijve të saj duke vendosur të gjitha objektet e dëshiruar. Më vonë, nga planifikimi, duhet të ketë ndarje të territorit në zona funksionale brenda të cilit objektet përkatëse do të jenë në dispozicion.

Në përgjithësi, komplot mund të ndahet në 4 zona janë:

 • Residential (kjo mund të vendoset në jo vetëm shtëpinë kryesore, por edhe një mysafir);
 • Për shërbimet shtëpiake (brenda hozblok saj i drejtë, tualet shtesë jashtë, një seminar, një bodrum, etj ...);
 • Për pjesën tjetër (p.sh. shesh lojërash për fëmijë, kopsht, shtretër lule, zonë për Barbecue);
 • Orchard dhe kopsht perimesh.

 Sigurisht, zonimi të rreptë në një zonë të vogël është praktikisht e pamundur, por është e rekomanduar për ndjekjen e marrëveshjes më kompakt të ndërtesave të specializuara me njëri-tjetrin. Dhe të mbajë të gjitha katër zonat nuk janë domosdoshmërisht nga pronari që ju mund të bëni pa ndonjë prej tyre.

 

planifikimi i ndërtimit

Rregullat e përgjithshme për ndërtimin e reja dhe rikonstruksionin e pallate të vjetra rregullon Ligji i Ukrainës "Për zonat e ndërtimit dhe planifikimit". Përveç kësaj, këshillat lokale kanë zhvilluar rregullat e tyre të ndërtimit. Ato përcaktojnë kërkesat për kufizimin madhësinë e shtëpive, me një total të ndërtuar-up zonë, lartësia e zonës gardh, peizazhit dhe kështu me radhë. D.

Standardet arkitektonike dhe ndërtimi në distanca minimale të lejueshme në mes të shtëpive dhe ndërtesave të tjera në vend, si dhe objekte individuale të infrastrukturës së fshatit, i vendosur në ndërtimin e shtetit normat DBN 360-92 ** "urbanistikën dhe zhvillimin e vendbanimeve urbane dhe rurale" (duhet të paguhet vini re se me futjen e këtyre veprimeve standardeve DBN 360-92 * ndaluar). 

Së fundi, arkitektonike, sanitare dhe zjarri-parandalimi Kërkesat kryesore në lidhje me ndërtimin e shtëpive deri në tre kate dhe vendosjen e ndërtesave afariste dhe të banimit në vend janë dhënë në DBN 79-92 "ndërtesa banimi për ndërtuesit individuale të Ukrainës." 

Distanca kryesore

Pyetja më e rëndësishme, e cila i ka vënë vetes ndonjë pronari të ardhmen private, - ku, në fakt, shtëpia është e vendosur. kërkesat statutore për ndërtimin e ndërtesave të banimit në një ose në një tjetër pjesë e komplotit nuk ka, por ka një rekomandim që është e mirë për të ndërtuar atë sa më pranë të jetë e mundur për gardh me një parti rrugë. Kjo do të lejojë cilësore për të ekzekutuar zonë për t'u çlodhur në oborrin e shtëpisë, dhe të shkurtojë distancën me lëvizjen e njerëzve nga porta në derën e përparme.

ndërtim

Është e rëndësishme për të marrë parasysh të detyrueshme për vijën e kuqe, që është, vendosjen e kufijve të një rruge ekzistuese apo të projektuar. Sipas kërkesave të DBN 360-92 **, një shtëpi duhet të vendoset prerë nga vijat e kuqe të autostradave dhe rrugëve kryesore jo më pak se 6 metra nga rrugët dytësore dhe nëpër rrugët e jo më pak se 3 metra.

Gjithashtu, distanca nga linja e pronës në shtëpi duhet të jetë të paktën 3 m. Megjithatë, ekspertët rekomandojnë për të shtuar në këtë distancë 2-3 m. Kjo është e nevojshme për të siguruar që Portiku nuk ka shkuar drejtë deri në gardh. Nëse dëshira apo aftësinë për të "shtyjë përsëri" në shtëpi nuk është i pranishëm, Portiku është më e mirë për të bërë nga gjykata. Për më tepër, në mes të parmak dhe banesa është e dëshirueshme për të gjelbërimit bimore. Ata kryesisht të mbrojtur shtëpinë nga pluhuri rrugë dhe zhurma.

Rregulluar dhe gjerësia e shtëpisë në buzë të rrugës (dmth përgjatë gardhit kryesor). Megjithatë, kërkesat e përgjithshme për vendin në këtë drejtim nuk është - të gjitha varet nga struktura e planifikimit të një qyteti apo zone të caktuar. Kështu që ju mund të mësoni standardet në arkitekturën e qeverisjes vendore.

Një tjetër rregull i rëndësishëm - pajtueshmërisë kërkohet distancat ndërmjet strukturave të banimit në seksione të afërta. Këtu është dominuar nga kërkesa zjarri-parandaluese. DBN 79-92 të gjitha ndërtesat janë të klasifikuara në bazë të shkallës së rezistencës zjarrit, në varësi të materialit të përdorur për ndërtimin e mbajtur dhe bashkëngjitur strukturave.

Lexo më shumë:   tharëse peshqir Water

Kështu, shtëpitë e tullave, guri dhe blloqe të ndryshme konkrete, dhe konkrete, dhe I përkasin Kategorisë II. Nëse aplikohet në ndërtesa të tilla, struktura prej druri (psh si pllaka ose lidhëset), ata i përkasin kategorisë III. Më në fund, druri dhe kornizë ndërtesa - një kategori IV.

Distanca në mes të shtëpive të dy kategoritë e para duhet të jetë së paku 6 m për kategorinë e tretë, kjo vlerë është 8 m, ndërsa i katërti -.. 15 m Është e rëndësishme për të kuptuar se është marrë në konsideratë më të rëndësishme. Kështu, në qoftë se ndërtimet e reja është planifikuar për tulla, por në vendin fqinj është një shtëpi prej druri, tërheqje do të ketë një minimum prej 15 m. E njëjta gjë duhet të maten dhe në rast të ndonjë rezistence ndaj zjarrit kategori të ndërtesës kanë më shumë se një kat dhe të paktën njëri prej tyre po përballet me një tjetër e anën e saj të gjatë. Kjo kërkohet nga normat e DBN 360-92 **.

Ajo gjithashtu duhet të kihet parasysh se në qoftë se nuk ka ndërtesa ngjitur, shtëpi private duhet në çdo rast të jetë së paku 1 m nga vijave kufizuese. Në këtë rast, asnjë nga hartimin e saj nuk duhet të zgjatet mbi zonën buzë.

Së fundi, ne duhet të konsiderojmë se janë marrë parasysh distancën midis mureve të jashtme të ndërtesave, por në prani të folësve të më shumë se 1 m të strukturave - distanca në mes tyre. 

plan shtëpi

Struktura e biznesit

Pozicionimi i ndërtimit të qëllime ekonomike dhe shtëpiake mund të jetë në tuaj. Nuk është vetëm një kufizim - nuk lejohet atyre ndërtimin e linjës ndërtesës (që është i rrafshët me seksionin Shtojcë).

Better planifikojnë vendndodhjen e tyre larg nga gardh. ndërtime të tilla si banjot, hozblok ose zhvesh, zakonisht hidhen në pjesën thellësi. Ata mund të jetë ose freestanding apo gjysmë-shërbim shtëpi. Arsyeja mund të konsiderohet është vendndodhja e këtyre ndërtesave, të cilat do të mbrojnë shtëpinë nga gusts shpesh defekt erërat në këtë zonë. Distanca në mes të ndërtesave të fermave brenda një zonë jo e rregulluar me ligj. Nuk ka asnjë kërkesë për praninë e zjarrit-prishet në mes.

Megjithatë, në këtë rast, normat sanitare të hyjë në fuqi. Sipas DBN 79-92, larg nga dritaret e një shtëpi apartament në rrugë bodrum duhet të jetë jo më pak se 7 m, ndërsa zona të destinuara për mbajtjen e kafshëve shtëpiake (bagëti, shpezë, etj ...) - jo më pak se 15 m.

Megjithatë, për të përmbushur këtë kërkesë, shpesh brenda një zonë e kufizuar e faqes është e vështirë ose e pamundur. Prandaj, të dhënat e lejuar ndërtimin e ndërtesave të zonës për 50 m2 ose ngjitur me një- dhe shtëpitë e dy-katëshe. Në këtë rast, që jetojnë dhoma dhe kuzhina duhet të izolohet prej tyre të paktën tri fusha ndihmëse ose të përbashkëta.

Nga rruga, outbuildings shkëputur mund të grupohen së bashku dhe të jetë e kombinuar, duke përfshirë edhe sërën e ndërtesave në ngastër fqinj të tokës, me marrëveshje të përbashkët.

Hyrja dhe shkallët

Duke formuar tokën e tyre, shumë të respektojë kërkesat e nevojshme vetëm brenda rrethimit të saj dhe janë mbjellë rrip përgjatë gardhit të pemëve dhe shkurreve. Ndërkohë, për këtë zonë, ka kërkesa të caktuara, kryesore e të cilave konsiston në atë që gjerësia e rrugë, drejtimin përgjatë seksionit duhet të jetë së paku 3.5 m për rrugë me një korsi dhe 7 m - me dy. Këto kufizime nuk janë të lejuar për të ulur për shkak të ndonjë strukturave dhe mbjelljeve. Kjo është e rëndësishme për të dy sigurinë rrugore dhe për të siguruar kalimin e shërbimeve të veçanta (motor zjarri, ambulancë, emergjente, dhe kështu me radhë. N.)

Kërkesa e fundit është e nevojshme për të marrë parasysh kur dizajnimin hyrjen në vend. Ajo duhet të jetë kalimi i mundshëm i kamionëve të zjarrit në shtëpi dhe qasje në Shkalle zjarrit ose kamionë ashensor në çdo dhomë. Në këtë drejtim, DBN 360-92 ** kërkon që kalimi gjerësia minimale të shtëpisë ishte 3.4 m. Në këtë marrëveshje zonë seksioni rrethimi nuk është e lejuar, ajrit dhe pemë elektrike mbjelljen. Asgjë nuk duhet të pengojnë kalimin.

Sipas DBN 79-92, garazh mund të jetë i pozicionuar në zhvillimin linjës segmentit (dy turret me shtëpinë dhe me gardh). Për më tepër, gjithnjë garazh ndërtuar në katin e parë të një shtëpi apartament. Është e rëndësishme vetëm për të hapur derën garazh nuk ndërhyn me kalimin e lirë të këmbësorëve dhe të trafikut në rrugë. Planifikimi duhet të marrin parasysh kërkesat e mëposhtme: distanca nga hyrja në garazh në dritaret e shtëpive, të vendosura në lagje, ajo duhet të jetë të paktën 10 metra. Është gjithashtu e rëndësishme për të udhëtuar në garazh nuk ndërpritet vendkalim nga porta në hyrje të shtëpisë.

Së fundi, footpaths në vend duhet të sigurojnë qasje të lehtë në të gjitha ndërtesat, dhe në çdo mot, dhe jo për të mbajtur një sasi të madhe të lagështisë në sipërfaqen (kjo është e nevojshme për të garantuar sigurinë e lëvizjes mbi ta).

 

ndërtimit të rregullave të reja të strehimit në Ukrainë i ka bërë ...

Pas tre muajsh në Ukrainë do të fillojë një ndërtojë shtëpi të reja. Ministria e Zhvillimit Rajonal ka miratuar rregulloret e planifikimit (GOS), pse si një e tërë dhe e miratojnë pjesëmarrësve të tregut dhe ukrainasve të zakonshëm, megjithatë, do të çojë në një numër të pasojave jo shumë të këndshme. Jo pa momentet e saj të diskutueshme.

Gjëja e parë që kap syri nga zhvilluesit - standardeve të reja është shkruar në mënyrë të qartë nga ana e lojtarëve të mëdhenj. Ata që janë të angazhuar në ndërtimin e lagjeve të gradës së lartë të banimit në një "qytet brenda një qytet". Fine lojtarët do të duhet të zhvendosen në vend të mbetet konkurruese dhe të ofrojë klientëve një çmim të arsyeshëm.

Zëvendësimi lojtarët e vogla

Risi e normës së ndërtimit densitet prej 450 personave. / Ha, do të rrisë vlerën e apartamenteve ose të bëjë ndërtimin humbje pikë në lagjet ekzistuese.

"Më parë, nuk kishte rregulla specifike në dendësi. Në zona të ndryshme të densitetit ishte llogaritur nga formula e tij. Sipas mendimit tonë, ky rregull do të merret me procesin e strehimit në masë në qytetet e mëdha. Ajo do të ndërtohet vetëm në zonën ku një densiteti është i ulët. Dhe anasjelltas - ku dendësia e kalon kufirin, ulje një shtëpi në lagjet ekzistuese do të jetë e pamundur ", - ai ka vënë re në bisedë me drejtorin e Zhvillimit UBR.ua Novbud Vyacheslav Pavlov.

Çmimet për ndërtesat e reja në periferi të Kievit regjistruara: çfarë do të ndodhë më pas

Lexo më shumë:   si për të blerë pavers

Në teori, një sipërfaqe prej 1 ha mund të jetë ndërtuar shtëpinë 25-katëshe në 350-400 apartamente, të cilat mund të strehojë deri në 800 njerëz. Kështu, në bazë të dendësisë së tanishme të popullsisë në blloqe të ndërtuara tashmë (200 deri 600 persona. / Ha), për të ndërtuar një shtëpi në "patch" të lirë do të jetë e pamundur. Ose nevoja për të zvogëlojnë në masë të madhe numrin e saj i kateve: sipas llogaritjeve paraprake, - një maksimum prej 16 kate.

"Me këtë ritëm, në teori, kosto-efektive për ndërtues do të jetë ndërtimi i shtëpive dhe të biznesit klasës elitës (për shembull, shtëpitë Club) një numër i vogël i kateve në pjesën qendrore të qytetit", - tha shefi i Sales UBR.ua mini-qytet Svitlo Park Alexander panfilov.

Ndërtuar periferi, por do të lënë vendin

Ajo është konsideruar vlerë se, për shembull, zona 5 km rreth Kiev tashmë të ndërtuar dendur up. Kjo është, zhvilluesit e vogla do të jetë në gjendje për të zhvilluar drejtimin e larg larg nga kryeqyteti.

Sipas ekspertëve, deri më sot, brenda kufijve të Kievit dhe rreth kryeqytetit nga 1600 deri në 1800 hektarë tokë mund të përdoret për ndërtimin e banimit: këto janë zonat ku nuk ka prodhim të dëmshme dhe të cilat aktualisht janë duke përdorur vështirë.

Praktika e ndërtimit në periferi tregon se spot ndërtimi (dmth, direkt në vendin e Shtëpisë akomodim) - kjo është vetëm 1/4 e territorit të lëvruara për ndërtimin, 3/4 pjesë për - është zona përreth. Por në kryeqytet dhe qytete të tjera mbi një milion është ndarë për zhvillim shpesh tokës në 15-20 akra, dhe sigurisht që duke u ndërtuar në kufijtë, madje edhe në kundërshtim me rregulloret aktuale.

Ku në Ukrainë shiten apartamente lirë

kërkesa të reja njëjtat detyrojnë ndërtues për të lënë rreth shtëpisë një ngastër të forta të tokës vakant, e cila është në proporcion me lartësinë e ndërtesës së re ngritur. Për shembull, në qoftë se një shtëpi më lart 11 kate, ajo duhet të marrë vetëm 30% të sipërfaqes së përgjithshme. A 4 etazhka mund të akomoduar një 45% izoluar për vendin e ndërtimit.

Kjo risi, sipas ekspertëve, do të rrisë koston e projekteve të reja me të paktën 10%. Dhe kjo është pa marrë parasysh rritjen e çmimeve të materialeve të ndërtimit. Por, nga ana tjetër - dhe blerësi do të marrë një shtëpi, dhe një zonë të madhe lokale.

Megjithatë, ndërtuesit vetë do të jetë në gjendje për të ruajtur - për ndërtimin e kopshteve. Në qoftë se para se ajo duhej të jetë një ndërtesë e veçantë (min. 0.5 hektarë tokë shtesë), tani është e mundur për të bashkëngjitni ato, ose edhe gjeni në dy katet e para të apartament kompleks.

Parking nuk do të tërheqë

Një tjetër rregull e rëndësishme që tërësisht të ndryshuar ideologjinë e një ndërtese banimi, është një kufizim në vendosjen e parkingjeve në lagjet e banimit. Deri më sot, vetëm rreth 5 projekte Kiev e zhvillimit të integruar në një "qytet brenda një qytet" të hapësirës së brendshme, të lirë nga makinat. Tani, me qëllim të zbatimit të projektit të ndërtimit, pjesë e zhvilluesi i tokës është i detyruar të marrë nën parkim gjerë. Kjo mund të jetë problematike për shumë kompani.

"Nuk është sekret se ndërtimi i parkimit ka qenë gjithmonë një nga çështjet më problematike. Zhvilluesit e kuptojnë, për të siguruar banorëve të ardhmen parkingje, ju duhet të investojë shuma të mëdha parash, sepse, për shembull, një zonë të hapur parkimi, për të siguruar që qiramarrësit e shtëpisë një numër të mjaftueshëm të hapësirave të parkimit mund të jetë 2 herë zonën e shtëpisë. Sigurisht, ndërtimi i projekteve të vogla (deri në 5 ndërtesa) mund të jetë thjesht humbje ", - thotë Alexander Panfilov.

Ajo është mjaft e mundshme, ndërtuesit thonë se paaftësia për të ndërtuar një "larë" ligjore në fushën e tregut të një duzinë të mesme të pakta dhe kompanitë e vogla. Duke lënë vetëm lojtarët më të mëdha, të cilat në strategjinë e saj të fokusuar në projektet e mëdha, duke përfshirë - me parkim gjerë.

Por, rregullat e reja nuk kanë gjasa për të lehtësuar banorët e zonave të reja të banimit problemeve të gjetur një vend për natën e makinave.

Borxhet e komunale do të trokas jashtë një të ri

"Sigurisht, ndalimi i parkimit në lagjet e banimit do të përmirësojë cilësinë e jetës së përdoruesit fund, por në të njëjtën kohë - do të përkeqësojnë problemin e parkimit. Të paktën pjesërisht të kënaqur të gjithë, ju keni nevojë për të rritur standardin e hapësirave të parkimit në të paktën 50% (aktualisht 30%) ", - tha Vyacheslav Pavlov.

Përveç kësaj, ekspertët thonë se, kërkesat e përshkruara është lënë bosh në një vend të veçantë të parkimit. Koncepti i "oborre" është shumë e zgjeruar. Pas të gjitha, në qoftë se ju merrni një zonë të kushtëzuar, ku Ndërtesa është vendosur në qendër, territori shtëpi është rreth tij. Ajo rezulton, të ndërtuar një parking për të që është e pamundur.
Gjithsesi, blerësi ka marrë premtimin e parkimit jashtë oborrit. Dhe tani stroykompaniyam do të duhet të gjejnë një mënyrë dhe të bëjë një fitim, dhe kënaqësi të konsumatorëve.

Ju dëshironi parë për të marrë informacione të rëndësishme dhe të dobishme në lidhje me PARAVE dhe BIZNESIT ? Regjistrohu për llogaritë tanë në rrjetet sociale dhe në të dërguarit e çastit: Telegram , Twitter , Google+ , Facebook, Instagram .

normat e ndërtimit të shtetit të Ukrainës DBN 360-92

Ministria e Zhvillimit Rajonal, Ndërtimit dhe Strehimit dhe Shërbimeve raportuar në lidhje me përditësimin kodet e ndërtimit të shtetit.

Innovations përfshijnë administrimin maksimale zhvillimin qind e tokës për të parandaluar zhvillimin e saj të vazhdueshëm përgjatë gjithë perimetrit pa përmirësim për banorët.

Kështu, sipas një DBN re për dizajnimin e shtëpive 11 kate mbi përqindjen maksimale të lejueshme të zhvillimit të tokës është 30% dhe pjesa e mbetur 70% janë caktuar për rregullimin e hapësirave të gjelbra, zonat rekreative dhe terreneve sportive. Për 9-10-katëshe shtëpi një përqindje maksimale prej 35% për 5-8 katëshe - 40%, për një 4-katëshe - 45%. Gjatë ndërtimit të ndërtesave të banimit multi-nivel në llogaritjen e numrit mesatar i kateve të ndërtesës është marrë.

Ky rregull zbatohet vetëm për ndërtimet e reja. Kur rindërtimin e blloqeve të ndërtimit këta tregues nuk zbatohen dhe janë pranuar në përputhje me madhësinë ekzistuese të tokës dhe përqindja e sipërfaqes të ndërtimit.

Përditësuar DBN "Planifikimi dhe ndërtimi i territoreve" do të miratohet së shpejti. Projekti është hartuar për të zëvendësuar Qyteti DBN DBN 360-92 ** ". Planifikimi dhe ndërtimi i vendbanimeve urbane dhe rurale ", DBN B.2.4-1- 94" Planifikimi dhe zhvillimi i komuniteteve rurale ", DBN B.2.4-3- 95" plane të përgjithshme të ndërmarrjeve bujqësore ", DBN B.2.4-4- 97" Planifikimi dhe zhvillimin e ndërmarrjeve të vogla bujqësore dhe fshatare (fermerit) ekonomisë, "DBN B.1-2- 95" Përbërja, përmbajtje, zhvillimin e procedurës, Koordinimin dhe aprovimin e skemave të integruar të transportit për qytetet në Ukrainë ", SNIP II-89-80« masterplaneve të industriale ndërmarrjeve ".

1 nga 1

http: //www.minregion.gov.ua/press/new ...

ndërtimi i banesave qeverisë ukrainase standardeve zhvilluesi Minregion GOS

Lënë një koment