NËN ndërtimin e banimit HOUSE

Faqja kryesore » Puna Outdoor " në ndërtim e sipër banimi HOUSE
rrugë punë No Comments

Qëllimi i këtij njeriu, siç e dini - për të ngritur një djalë, bimëve një pemë dhe për të ndërtuar një shtëpi. Dhe në qoftë se ju nuk shkaktojnë dy detyra e parë e çështjeve të veçanta, të ndërtuar shtëpinë tuaj - një synim i pakapshëm për shumicën e seksit të fortë.

Fazat kryesore të ndërtimit të një pallati
Yudaev-Racei Yuri. në fillim të pranverës në Domodedovo. autostradë lagësht. 1982

Dhe kjo nuk është edhe në kompleksitetin dhe mungesa e ekspertizës, dhe ka nevojë për investime serioze, sepse edhe ndërtimi i një shtëpi të vogël, mjaft modeste të vendit do të kërkojë burime të rëndësishme.

Natyrisht, në teori procesi i ndërtimit të vilave, cottages, vila, rezidencë imagjinoni çdo gjë. Ajo do të duket se asgjë e vështirë - për të zgjedhur një ngastër të tokës, të ndërtuar një themel të fortë dhe për të ndërtuar një mur. Megjithatë, ndërtimi - një proces kompleks, dhe ka një numër të nuanca, veçanërisht në qoftë se ajo nuk është një shtëpi e zakonshme një ose dy-katëshe, dhe në rritje të lartë me njëqind apo edhe më shumë apartamente.

Fillimi i ndërtimit të një pallati - zgjedhjen e ngastrës së tokës

Faza e parë e ngritjen e ndërtesave shumëkatësh - Zgjedhja e një vend të përshtatshëm. kompani ndërtimi e angazhuar në vend zgjedhjen për zhvillim, duke marrë parasysh një numër faktorësh:

 • afërsia e infrastrukturës urbane. Sigurisht, më afër në zonat qendrore të qytetit, aq më mirë, megjithatë, dhe toka këtu është më e shtrenjtë, dhe leje nga autoritetet për të marrë shumë më e komplikuar. Në të njëjtën kohë një apartament në një shtëpi që ndodhet shumë larg nga qyteti, ku nuk ka të rregullt, trafiku i përshtatshëm do të përdorë një kërkesë të vogël në mesin e blerësve, përkatësisht, dhe çmimi për metër katror në apartamente këtu do të jenë më të ulëta;
 • Disponueshmëria e komunikimit të nevojshme, afërsia në pushtet rrjetet e furnizimit, ngrohje dhe kabllot telefonike. Tani, shumë komplekset e apartamenteve kanë aq shumë dinjitet si ngrohje të pavarur, kështu afërsia e rrjeta ngrohjes qendrore tani nuk janë aq të rëndësishme, por nevoja për të "tërhequr" tub furnizimit me ujë dhe për të ndërtuar mbështetje për ndërtimin e linjave të energjisë mund të rrisë koston e ndërtimit.

Vlen të përmendet se zhvillimi i çdo qyteti, duke përfshirë ndërtimin e ndërtesave të larta, është kryer në mënyrë rigoroze sipas planit të miratuar të zhvillimit urban. Shpesh, numri i lejeve për të filluar ndërtimin në një ngastër të caktuar të tokës, veçanërisht në zonën qendrore, është 50! Mënyra më e lehtë për të marrë një leje për ndërtimin e një ndërtese shumëkatëshe në zonën ku ende një ndërtim i vogël i ri, dhe master plani parashikon ndërtimin e disa objekteve.

ndërtesave të banimit
Valery lulekuqe. Ndërtimi i fshatit. White-Birch. 80s. Etyd. 1986

Procesi i marrjes së lejeve të ndërtimit dhe sigurimin e tokës është shumë më e lehtë në rast se klienti i ndërtesave vetë janë autoritetet e qytetit. Megjithatë, më shpesh në këtë rast, të ndërtojë shtëpi për kategoritë e të ardhura të ulëta e apartamenteve popullsisë, ekonomisë në klasë.

Kryerja e ekspertizës topografike dhe gjeologjike

Toka topografike, e cila së shpejti do të bëhet sheshit të ndërtimit, është kryer për të përcaktuar koordinatat e sakta të strukturës së lokacionit të ardhmen dhe gjithashtu për të përcaktuar karakteristikat kryesore të terrenit dhe peisazhit përreth.

Kjo është një pjesë shumë e rëndësishme e ndërtimit të një ndërtesë shumëkatëshe, i cili, së bashku me hulumtime gjeologjike na lejon për të përcaktuar se sa thellë i vendosur ujërave nëntokësore dhe të vlerësojë gjendjen e përgjithshme e tokës, gjasat dhe masën e tkurrje të mundshme të fondacionit.

Kryer studime të tilla dhe të shtënat e organizatave të specializuara me tolerancë përkatëse. Pas përfundimit të zhvilluesi merr një raport të detajuar për punën e bërë, i cili ndër të tjera shënuar nga gjëra të tilla si karakteristikat e terrenit, motit dhe klimës karakteristikat, strukturën gjeologjike, vetitë fizike dhe përbërjes së tokës, kushtet hidrologjike dhe shumë më tepër.

Bazuar në sondazhet gjeologjike zgjedh materialet e ndërtimit dhe teknologjia e ndërtimit, pasi ajo është e nevojshme për të përdorur metoda të veçanta në rastin e terrenit të vështirë apo ujërat nëntokësore të ngushtë.

Ajo do të jetë interesante:   DESIGN apartament RIPARIMI-dhoma gjumi në shtëpi panel

dizajni

Projektimi i një pallati - një detyrë e vështirë dhe jashtëzakonisht të përgjegjshëm, pasi kjo varet nga projektuesi dhe se sa të suksesshëm dhe të rehatshme paraqitjen apartament do të jetë, dhe zonën e tyre, si dhe paraqitjen e shtëpisë.

dizajni
Evgenia Belyakova. Arkitekt. 2005

Procesi i projektimit mund të besohet vetëm për profesionistët - ekspertët e kompanive të përbëra në organizatat relevante vetë-rregulluese dhe mori leje për të kryer këtë lloj të punës.

Arkitektët dhe designers janë të udhëzuar nga kodet e miratuara të ndërtimit dhe kërkesat e shëndetit, janë të përfshira edhe kushtet sizmologjike dhe karakteristikat klimatike të terrenit. Për shembull, legjislacioni sanitare rregullon këto parametra apartamente, të tilla si ndriçim dhe ventilim, si dhe sistemit të mbrojtjes termike është zhvilluar duke marrë parasysh temperatura mesatare vjetore, nëse është e nevojshme, projekti siguron izolimin shtesë të fasadës.

Sfida përballet arkitektin është edhe fakti se përveç kërkesave të klientit, i cili mund të bëjë ndryshime në planin e ndërtimit të ardhmen, projektuesi është e nevojshme për të rënë dakord mbi një projekt përfundimtar me arkitektonike dhe ndërtimin e autoriteteve të qytetit dhe të ndjekim rreptësisht standardet e përcaktuara sanitare dhe kërkesat.

Gjithashtu në projektimin e ndërtesës ofron rregullim optimal mënyra e komunikimit, e cila do të sigurojë efikasitetin e energjisë të ndërtesave (standardet e fundit të ndërtimit të "gjelbër" janë duke u bërë më të zakonshme në vendin tonë, e cila e rrit kërkesat për përdorimin ekonomik të nxehtësisë dhe energjisë), veçanërisht të mjedisit, kërkesat ekologjike të zonës dhe nuanca të tjera.

Në mënyrë tipike, arkitekti ofron disa opsione të projektimit fasadën e ndërtesës, nga i cili klienti zgjedh një që ju pëlqen.

Përveç kësaj, ndërtimi i multi-histori, dhe sidomos të ndërtimit të lartë rritje (22 kate më lart), ju duhet të mendoni shumë kujdes në lidhje dhe të llogaritur ngarkesën në themel, besueshmërinë e strukturave të load-duke, të cilat kanë për të përballuar me një peshë të tillë të madh.

Një tjetër detaj i rëndësishëm - në hartimin e arkitektit duhet të marrë parasysh jo vetëm tiparet e peizazhit, por edhe perspektivat për zhvillimin e mëtejshëm të zonës. Pa marrë parasysh këtë nuancë në pamje të ardhmen nga dritaret e ndërtesës mund të ndryshojë në mënyrë dramatike, dhe fasada është në kontrast të fortë me ndërtesat fqinje, për shembull, e ndërtuar në një stil krejtësisht të ndryshme.

Kjo fazë është shumë e rëndësishme për përfundimin me sukses të ndërtimit, si vetëm i përbërë testuar në mënyrë të përsëritur dhe në përputhje me të gjitha standardet dhe kërkesat e projektit siguron se së shpejti ky vend do të jetë një ndërtesë atraktive, të besueshme dhe të sigurt apartament, dhe ndërtesa nuk do të duket si një "përbindësh" gjymtuar të gjithë peisazhit.

ndërtim

Të vërtetë para se të filloni të shumë të dukshme për të tjerët dhe fazë të rëndësishme të ndërtimit të një shumëkatësh ndërtesa - punë ndërtimore, shpesh kryhen një hap: tenderin për përzgjedhjen e një kontraktues, i cili do të jetë i ngarkuar me zbatimin e projektit.

Normalisht, kontraktuesit janë zgjedhur në bazë të konkursit, është përvojë shumë e rëndësishme në këtë fushë, disponueshmëria e personelit të kualifikuar dhe pajisjeve të ndërtimit.

ndërtim
Stukoshin Fedor. Dy punëtorë. 1967

Faza shumë i ndërtimit të ndërtesës mund të ndahet në seksione të mëdha në vijim:

 1. Site punës Përgatitja. Kjo përfshin punën përgatitore, si mbyllje e tokës, duke shmangur shfaqjen në vendin e ndërtimit të huajve dhe për të siguruar sigurinë e materialeve dhe pajisjeve; pastrimin e territorit, i cili përfshin prishjen e ndërtesave ekzistuese; qarkullimin e rrjetet e shërbimeve, të cilat parandalojnë ndërtimin; shtrimin e rrugëve të përkohshme dhe komunikimet e nevojshme; instalimin e shtëpi të përkohshme, zyra, depo dhe lokaleve të tjera. Gjithashtu në këtë fazë është e nevojshme për të mbrojtur vendin e ndërtimit nga akumulimin e mundshme të shiut.
 2. aks Markup e ndërtesës. Një tjetër hap i rëndësishëm që kërkon kontrollin kujdesshëm dhe llogaritjen e saktë, pasi devijimi më i vogël do të jetë pothuajse e pamundur për të korrigjuar. Shënimin kryhet me saktësi e instrumenteve moderne.
 3. Punime tokësore. Lloji kryesor i punës së gërmimeve gjatë ndërtimit të një ndërtese shumëkatëshe - gërmimi nën një themel, gjithashtu i referohet llogore gërmimeve për hedhjen e komunikimit. Në këtë fazë, natyrisht, nuk mund të bëjë pa pajisje speciale - eskavatorët dhe buldozerë, pasi sasia e punës mund të jenë shumë të mëdha.
 4. Puna Foundation. Ajo është në themel të llogarive për të ngarkesës më të madhe, është themeli i ndërtesës dhe garantimin e saj të qëndrueshmëri dhe rezistencë. lloj themeli varet nga pronat e dheut, është përdorur shpesh rërë shtrat apo zhavorr, dhe pjesën kryesore të punës - derdhje konkrete të cilësisë së lartë të aftë të përballojnë peshën e lartësinë e ndërtimit të 9,12 apo 24 kate.
 5. Në faza tjetër e ndërtimit fillon ndërtimin e mureve të jashtme të ndërtesës, duhet të theksohet se teknologjia e shtëpive të ndërtimit të bërë nga tulla, panele betoni apo ndërtesë monolite ka dallime serioze. Deri më sot, ajo është duke u bërë shumë i popullarizuar ndërtimin e rritje, e cila kërkon vetëm një kallep, përforcim dhe beton.
 6. Qasje të komunikimit shtëpi - ujë, energji elektrike, gaz, sistem të kanalizimit. Llogore u gërmuan për tuba në fazën e gërmimit, tani janë duke ndodhur hedhjen komunikimit dhe ndërtimin e një lidhje me ujin e pishem dhe rrjete të tjera.
 7. Instalimi i kulmit. Ky hap gjithashtu varet nga tipi i miratuar çati, shumë ndërtesa moderne kanë shfrytëzuar një të ashtuquajtur çati, e cila mund të organizohet, për shembull, një kopsht të dimrit.
 8. Instalimin e ndarëse të brendshme. Të thuash të drejtën, një ndarje e një ndërtese shumëkatëshe në apartamente të veçanta, në përputhje me projektin e miratuar. Në këtë fazë, instalimin e një element të rëndësishëm të një ndërtese shumëkatëshe, si heqjen e pajisjeve.
 9. Instalimin e dritareve plastike. Për të vazhduar me punën e brendshme të nevojshme për të mbrojtur dhomë nga moti, kështu që instalimi i dritareve është bërë tani. Gjithashtu, dyert metalike në çdo apartament mund të jetë i instaluar.
 10. brendshme pajisje rrjeti të komunikimit. Kjo përfshin kurs dritën e të gjitha dhomat e ndërtesës, hedhjen tuba kanalizime, furnizimi me gaz marrëveshje, ngrohjes dhe furnizimit me ujë të nxehtë dhe të ftohtë. Gjithashtu, pas instalime elektrike të komunikimit në çdo apartament vendosur kundërvihet, të lehta dhe ujë.
 11. Kati Pajisja mallë. Në këtë fazë, përsëri duke përdorur konkrete dhe rërë përzierje, kati i rrafshoi me kujdes atë me një kat mallë ashpër punën e fillimit e mbarimit.
 12. Brendshme përfunduar punën. Mund të ndahet në roughing dhe e mbarimit, shpesh zhvilluesve të shitur apartamente me një fund të ashpër, duke lejuar pronarët e rinj të sjellin banesën e tyre në statusin e banimit që kërkon një investim të rëndësishëm të kohës dhe parave.
 13. dekoratë e jashtme Fasada dhe riparimi punon në të gjitha fushat publike. Në qoftë se banesa mund të shitet pas veprave të përafërt përfunduar, atëherë në hollin, hyrja, shkallët, çati të përbashkët dhe fusha të tjera të përbashkëta të gjithë punën e përfunduar duhet të përfundojë plotësisht.
Ajo do të jetë interesante:   TOOLS për apartamente me qira riparim

Shumë komplekset e apartamenteve ofrojnë edhe lokalet afariste, për shembull, në katin e parë mund të gjendet dhomë lavanderi, sallon bukurie, degë bankare ose një dyqan të vogël ushqimore. Disponueshmërinë e objekteve të tilla duhet të sigurohet, natyrisht, në fazën e hartimit të projektit, si dhe ndërtimi dhe ndërtesat konvencionale banimi dhe kompleks shumëfunksional duhet të kalojë të gjitha hapat e mësipërme.

Ndërtimi i zonës lokale

Për fitim të zbatuar apartamente në ndërtesën e sapo ngritur të lartë rritje, dhe gjithashtu sipas rregulloreve të qytet-planifikimit, zhvilluesi është gjithashtu e nevojshme për t'u kujdesur për rigjenerimin e zonës lokale. Ajo është bërë një praktikë e zakonshme për të instaluar shesh lojërash në shtëpi, prania e gjelbërimit, shtretër lule, hedhjen hapur pllaka apo asfaltit në frontin e hyrjeve, duke siguruar rrugët e aksesit për automjete motorike, ndonjëherë - pajisjen parkimi për banorët dhe mysafirët e tyre, rregullimin e ndriçimit rrugor.

Ndërtimi i zonës lokale
Mefokov Nicholas. Saratov Patio. 2004

Ndërtesat shumëkatëshe që pretendojnë për komplekset e elitës banimit, mund të krenohem me një, zonë të mbyllur të mbrojtur, e cila është e zbukuruar me dizajn peisazhit, dhe shpesh edhe një pishinë, rritje të lartë ndërtesa është më e lehtë - vetëm një oborr spanjol mbajtur mirë të vogël me swings dhe një shtrat të vogël lule në frontin e hyrjes.

Siç mund ta shikoni, procesi i ndërtimit të një pallati në vend të komplikuar, multi-hap dhe përgjegjës. Shumë zhvilluesve të thonë se vështirësitë kryesore lindin pikërisht në fazën e marrjes së lejeve të ndërtimit, të mbledhë të gjitha dokumentet e nevojshme, si dhe krijimin dhe miratimin e projektit, ndërsa punët ndërtimore vetë nuk do të marrë shumë kohë. Megjithatë, shumë kompani të ndërtimit të kursyer kohë dhe para duke përdorur projekte tipike, të cilat nganjëherë rezulton të jetë opsioni më i keq.

Anna Sedykh, rmnt.ru

Fazat e ndërtimit të një shtëpi e tullave

Ndërtimi i shtëpive me tulla
Ndërtimi i shtëpive me tulla

Ndërtimi i shtëpive të tullave , pavarësisht nga dalja e një shumëllojshmëri të materialeve të reja të ndërtimit, ende nuk humb pozicionet e veta. Pas të gjitha, të cilët duan të kenë shtëpi të bukur dhe të qëndrueshme bërë me tulla, ishte gjithmonë e mjaftueshme.

Për një kuptim të mirë të të gjithë procesin e ndërtimit të një shtëpi me tulla, ju duhet të dini, nga ajo fazë është. E gjithë kjo në të ardhmen do të ju ndihmojë të shmangur sherr dhe kohë.

Ajo do të jetë interesante:   TOOLS për apartamente me qira riparim

Pra, i tërë procesi i ndërtimit të një shtëpi me tulla mund të ndahet në 7 faza.

1. Zgjedhja e faqes për ndërtim.

shtëpi me tulla mund të ndërtohet larg nga të gjitha anët. Kjo është për shkak të peshës së madhe të një ndërtese me tulla. Prandaj, për të ndërtuar një vilë bërë nga tulla qëndron vetëm atje, ku ajo lejon tokën . Është e rekomanduar për të prodhuar fillimisht terren hulumtime gjeologjike për të siguruar që vendi është i përshtatshëm për ndërtimin e një shtëpi me tulla. Ajo është e bazuar në të dhënat e marra nga lloji i tokës, ekipi ndërtimi përcakton thellësinë optimale për ngritjen e themeleve, numri maksimal i kateve të ndërtesës dhe gjëra të tjera të rëndësishme.

2. Përzgjedhja e projektit.

Nëse ju besojë për ndërtimin e një shtëpie të vendit apo vilë nga tulla kompaninë tonë, atëherë ne do të ju jap një gamë të madhe të projekteve të ndryshme të shtëpive me tulla.

Por, edhe në qoftë se nuk është një nga opsionet e ofruara në një zgjedhje që nuk përshtaten, atëherë së bashku me arkitektin tonë, ju mund të krijoni një dizajn me porosi. Specialist ynë do të hartojë një shtëpi private e ëndrrave tuaja , duke marrë parasysh të gjitha detajet dhe karakteristikat e ndërtesës me tulla.

3. Zgjedhja e materialeve dhe vlerësimet e kostos.

Pa dijeninë e se sa do të kushtojë ndërtimi i shtëpive të tullave, është e pamundur që të vazhdohet me ndërtimin e saj. vlerësim të mirë-shkrim , tregon qartë të gjithë listën e shpenzimeve: blerjen e materialeve të ndërtimit, transportin, shpërblimin e punës së punonjësve.

4. Instalimi i fondacionit.

Themeli për ndërtimin e shtëpisë me tulla periferike është zgjedhur në bazë të karakteristikave të strukturës duke u ndërtuar, si dhe në thellësinë e ujërave nëntokësore. Për ndërtimin e shtëpive private të tullave janë më optimale pllakë dhe strip themelet . Kostoja e fondacionit nën shtëpi me tulla mund të kushtojë deri në 30% të kostos së përgjithshme të ndërtesës "kuti".

5. Ndërtimi i mureve.

muret mbajtëse të shtëpisë me tulla ndërtuar e tullave, për ndërtimin e mureve të jashtme duke përdorur tulla uritur. Në mënyrë që të japin ndërtimin e një pamje të mirë, me të cilat përballet tulla janë përdorur, e cila mund të përdoret me sukses për të gjitha llojet e punës në natyrë.

6. Ndërtimi i kulmit.

Në kohën tonë, kulmi nuk është vetëm një pjesë e sipërme e strukturës së bashkëngjitur, por përveç kësaj - një mënyrë për të zbukuruar tërë arkitekturën e ndërtesës. Më praktike Ndërtimi i pjerrësi çati . Nuk është e nevojshme për të ruajtur në materialet e mbulim, sepse ajo është nga pronat e saj varen direkt në rehati dhe coziness e shtëpisë tuaj.

7. Mbaro vilë.

Faza e fundit e ndërtimit të një shtëpi me tulla është dekoratë brendshme dhe të jashtme. më shpesh për të përfunduar muret e brendshme të shtëpisë përdorur bojë, suva dhe muri pasting. Në këtë fazë, ju nuk janë të kufizuara në metoda jo mbarimit, jo për materialet e saj, të gjitha varet tërësisht nga imagjinata juaj.

Në shtëpinë e tullave shumë vite që do të vijnë për besueshmërinë e tij dhe bukurinë, për të kryer të gjitha fazat e ndërtimit duhet të trajtohen me përgjegjësi të madhe. Besojë ndërtimin e një apartament me tulla të ndërtimit specialistët e "Ro-operacion." Me njohuritë tona dhe përvojë të pasur, ne jemi të detyruar për të ndërtuar një shtëpi, të cilat ju keni ëndërruar gjithmonë të.

Lënë një koment