SI TË BEAM 200x200 Në shtëpi Calculator

Faqja kryesore » Ndërtimi » SI TË BEAM 200x200 Në shtëpi Calculator
Ndërtimi No Comments

Çfarë është një makinë llogaritëse për llogaritjen e shumës së shtëpisë së drurit

Me interes aktual të zhvilluesve të prej druri shtëpi-ndërtesë nuk është e tepërt për të diskutuar se si të bëjnë llogaritjet strukturore materiale natyrore - Lëndë drusore. Ju mund të pyesni, pse nuk mund të shihet? Po, sepse shtëpia log mbi një shpatull vetëm për profesionistët, por vetëm ata mund të përballen me projektimin e strukturës, dhe me pritje të kërkesës për materialet e ndërtimit.

Shumica e organizatave të ofrojnë përdoruesve një makinë llogaritëse virtuale ku ju mund të llogaritur shumën e përafërt të materialit për informacion më të detajuar ju duhet të shihni një specialist

bëni vetë

Ne fokus në tifoz të ndërtuar me duart e veta, që është - për njerëz të gatshëm për të kursyer para, por për të investuar në punën e zemrës dhe dëshirë. Krenaria në rezultatin përfundimtar, i cili është në përputhje me të gjitha rregullat nuk do të ndryshojnë nga puna e ekuipazheve të ndërtimit, edhe atë vlerë. Dhe hapi i parë në ndërtimin - numëruar të gjitha materialeve të ndërtimit, në këtë rast, është numri i drurit.

Sot, ka shumë asistentë të lirë që mund të gjenden në internet që mund të zgjidhë problemin e vendbanimeve. Në mënyrë të veçantë, ju mund të gjeni lehtësisht një makinë llogaritëse për llogaritjen e trarëve në shtëpi, dhe, nëse është e nevojshme, duke llogaritur calculator druri në dush.

Në mënyrë të ngjashme, shuma e llogaritur e kërkuar të fondacioneve çimentos

SHËNIM! Qëllimi ekonomik i strukturës është llogaritur sipas të njëjtave të dhëna, si ajo e një shtëpie.

Artikulli ynë - shfrytëzuesi zgjeruar për amatorë për të përdorur një makinë llogaritëse të tillë - si për të llogaritur se sa druri duhet të jetë në shtëpi, se sa do të kushtojë në aspektin material.

Pas studimit të paraqitja e materialit, ne shpresojmë se ju do të jetë në gjendje të zgjedhin lëndën e drurit për shtëpinë tuaj dhe të llogaritur shumën e nevojshme.

Faza përgatitës

Para fillimit të planifikuar blerjen e materialeve të nevojshme për të përcaktuar:

 • Me strukturën e projektit, madhësinë e saj. Nga kjo varet gjatësinë e drurit për muret dhe strukturave të tjera.
 • Me trashësi drurit. Për përdorim të përhershëm të objekteve, të tilla si një shtëpi private, vilë vend, druri të përshtatshme me seksionin e 200x200 mm. Nga e njëjta rekomandojmë ngritur banja, por për të dhënë, ardhurit të vizituara do të jetë lëndë druri të mjaftueshme me parametra nga 100x100 për 150x150 mm.
Lexo më shumë:   Autocad krijimin e objekteve prokurë

Kjo vlen edhe për mure, për të shkelur vendimi është bërë në bazë të një llogaritje shtesë në bazë të ngarkesës bazë.

 • Shuma e parave që ju jeni të gatshëm të shpenzojnë në ndërtimin e një shtëpi log.

Informacion! Opsioni më ekonomike për ndërtimin e një shtëpie prej druri është përdorur si lëndë drusore primar materiale ndërtimi nga dru i butë. Çmimi i lëndë druri nga pisha dhe bredh është mjaft i ulët në krahasim me drurë të ngjashme.

Në masë të madhe, përveç lëndës së parë, çmimi i drurit varet nga:

 • lagështi Wood.
 • teknologjinë e prodhimit.
 • Gjeometria kryq seksional.

Lëndë druri me lagështi natyrore të konsiderueshme më pak të thatë. Por ne duhet të kuptojmë se kjo druri ende të humbasin lagështi me kalimin e kohës. Do të ishte mirë, që nuk do të jetë e humbur dhe forma origjinale me të.

bar Raw mund të "prerë" dhe tkurrje e shtëpisë mund të jetë deri në 5-10%, në varësi të llojit të materialeve të ndërtimit. Ju gjithashtu mund të përdorni Llogaritësi për llogaritjen e kostos së ndërtimit të shtëpisë nga një bar, kjo do të kërkojë një sasi totale të materialit, dhe koston e tij mesatare.

Për të ditur koston përfundimtare të materialit të ndërtimit, ju keni nevojë për të hyrë në të dhënat e specifikuara në foto

Llojet e trarëve prej druri

Në lidhje me drurit teknologjisë së prodhimit mund të jetë:

 1. Unibody .
 • Planifikuar (katrore ose drejtkëndëshe).
 • Profilizuar (me "e gabuar" gjeometrisë sektorial).
 1. Ngjitur   (seksioni i përbërë nga disa pika ngjitur me njëri-tjetrin).

Opsioni i fundit është më e shtrenjtë se sa homologët e tyre të ngurta, por ka një ngrohje të lartë dhe tregues të fuqisë (shih gjithashtu artikullin e prodhimit të laminuara teknologjisë lëndë druri rimeso dhe avantazhet e tij). Gjithashtu, materiali i thatë do të japë më pak i mërzitur.

llogaritjet e nevojshme

Tani, direkt në llogaritjet. Konsideroni dhënat themelore papërpunuara që kërkojnë të hyjnë në pothuajse çdo makinë llogaritëse për llogaritjen e trarëve në shtëpi.

Asistenti më primitive dëshiron të dijë:

 • Parametrat e zgjedhur për ndërtimin e drurit (gjatësi, gjerësi, lartësi).
 • Dimensionet e shtëpisë (gjerësi, gjatësi).
 • Lartësia e katit, me numrin e kateve është më shumë se një, lartësia e kateve dytë dhe të tretë.
Lexo më shumë:   tarracë dhe verande

Kjo makinë llogaritëse për të kube druri në shtëpi do të japë si rezultat numrin e metra kub drurit të nevojshme për ngritjen e mureve.

Për llogaritjen më të saktë do të kanë nevojë për informacion shtesë:

 • Numri i hapje dritare dhe madhësia e tyre (gjerësi, lartësi).
 • E njëjta gjë vlen edhe për doorways.

Ndonjëherë ka një makinë llogaritëse për llogaritjen në shtëpi nga një bar me futjen e një lartësi standarde:

Një Llogaritësi i ngjashëm, vetëm në përputhje "llojin e Masonerisë," ju duhet të zgjidhni trarëve prej druri, dhe më poshtë tregojnë dimensionet e tij

 • Për dritare - 1400 mm.
 • Door - 2000 mm.

Por ju, sigurisht, kanë të drejtë të kërkojnë parametrat tuaja individuale sipas projektit në shtëpi apo preferencat tuaja personale. Me informacion të plotë mbi muret e shtëpisë tuaj të ardhshëm, kalkulator do të numërojnë numrin e bar shumë qartë dhe ju nuk do të duhet të paguajnë për materiale të mbeturinave.

Sigurisht, mos harroni në lidhje me interesin e mundshëm të martesës, e cila është jo më shumë se 5% të vëllimit të përgjithshëm të materialeve të ndërtimit.

Në internet ka edhe calculators të ngjashme që ju lejon për të përcaktuar, për shembull, ngarkesa në rreze

Warning! Kur hyjnë në njësitë e të dhënave primare ndiqni matjet e parametrave të ndryshme, e cila kërkesat e programit. Kur llogaritjet pavarur sugjerojnë, për të shmangur konfuzionin, përdorin një njësi të vetme të matjes (mirë për të marrë një "metër").

Në qoftë se ju preferoni për të marrë rezultatet e llogaritjeve nuk janë në kapacitetin kub dhe në copa (nenet), përdorin shërbimin, bazuar në copë të drurit. Pothuajse çdo Llogaritësi për llogaritjen e kapacitetit kub trare ka një opsion të tillë dhe do t'ju japë sasinë e drurit në copa.

Tabela e dobishme në të cilin vëllimi i drurit dhe bordit të përcaktuara nga copë dhe numri i produkteve të drurit në 1 m3

Si asistentë në llogaritjet janë shpesh një funksion të llogaritjes së çmimit të blerjes. Por, për këtë ju duhet për të hyrë në çmimin e drurit të zgjedhur.

Shënim për çfarë lloji të llogaritjes rezultateve, kalkulator zgjedhur.

Nuk mund të jenë të dy:

 • Tipit 1 - për mure sheshta drejtkëndore.
 • Type 2 - për Gables (muret, lidh ramps në anët e kulmit dhe shtëpisë në fund të murit kryesor).
Lexo më shumë:   Autocad krijimin e objekteve prokurë

Me Llogaritësi ju mund të kryejnë llogaritjen e të gjithë shtëpinë ose një mur të vetëm.

llogaritjen e thjeshtuar e mureve sheshtë drejtkëndëshe si më poshtë:

 1. Multiply shumën e gjatësisë së mureve në kulmin e tyre. Ne kemi marrë sipërfaqe totale prej mureve.
 2. Ekstrakt prej tij hapje fushë (dyer dhe dritare). Për ta bërë këtë:
 • Multiply gjatësinë dhe gjerësinë e hapjes përkatëse nga një sasi të ngjashme. Ne përmbledhim rezultatet.
 • Zbres sipërfaqe totale prej hapje sipërfaqe mur.
 1. Shumëzuar rezultatin nga trashësia e zgjedhur për ndërtimin e drurit, ne mësojmë kapacitetin e kërkuar kub.
 2. Për konvertimin e për të mësuar gjëra kub njësi përmbajtje druri duke shumëzuar vlerat e gjerësisë, lartësisë dhe gjatësisë së artikullit.
 3. Ndani kapacitet total kub të mureve në kapacitetin kub e rreze dhe të marrë rezultatin e llogaritjes në copa.

Tani që ju e dini se si për të llogaritur shumën e drurit në murin e shtëpisë të tyre dhe me ndihmën e një kalkulator. Në mënyrë të ngjashme, llogaritja mund të kryhet në kushtet lëndë druri për pajisje mbivendosen, kulmet, dysheme dhe elementë të tjerë.

Skema e dobishme për ata që nuk e dinë se si për të llogaritur madhësinë e mahi

përfundim

Siç mund ta shikoni, të përdorin asistent elektronik nuk është aq e vështirë, si, në të vërtetë, për të bërë pagesa të tyre. Këtu vetëm nuk është një ndryshim i madh - një makinë llogaritëse virtual nuk është në gjendje të bëjë një gabim në llogaritjet, por një burrë mund.

Edhe një Shkalla e gabuar do të rezultojë në zinxhirin e ekuacioneve do të jenë të kota. Prandaj, mendoni me kujdes përpara se të vlerësimeve të pavarura.

Mos harroni për të blerë materiale të mjaftueshme, është e nevojshme për të ruajtur atë ende

Siç është paraqitur në këtë artikull ju do të gjeni informacion shtesë mbi këtë temë.

Mos humbisni më të rëndësishme:

Një herë në javë ne do të dërgojë gjëra më interesante që ju nuk e keni parë

Duke klikuar butonin, ju pëlqimin për përpunimin e të dhënave të tyre personale

Ne lexojmë për 32 deri në 500 persona. Bashkohu me ne!
Shtoni në të preferuarat
Printo

KALKULATOR Lëndë drusore - Si për të ndërtuar një shtëpi prej druri. NDËRTESAVE ...

Lënë një koment