tank septike plepi dhe karakteristikat e tij

Faqja kryesore » Ndërtimi » Septic Poplar dhe karakteristikat e tij
ndërtim No Comments

tank septike plepi dhe karakteristikat e tij

tank septike plepi dhe karakteristikat e tij

Çdo pronar i një shtëpie të vendit e di se sa probleme ajo ndonjëherë është me të pompimit cesspools në mungesë të një sistemi të centralizuar të kanalizimeve. Tani, në sajë të plepit impiantit të trajtimit, e cila është një stacion të drejta të plota për pastrimin e ujërave të zeza, problemi është zgjidhur. Ka shumë modele të ngjashme të gropave septike, gropës septike por plepi qëndron jashtë nga lista e të tjera, për shkak të nivelit të lartë të besueshmërisë, qëndrueshmëri dhe produktivitetit.

tank septike Poplar është bërë prej plastike, të ndarë në 4 sektorë, secili sektor është shkalla e saj e pastrimit të ujërave të zeza. Për të rritur intensitetin e proceseve në të dy sektorët janë ngritur aerators, detyra kryesore e të cilave - furnizimi i oksigjenit në ujë dhe nxitje e ujit. Kalimi nga seksioni në seksion është për shkak të ajrit ashensor, ata si Aerators punë nga kompresor ngarkuar ajrit.

Duhet të theksohet se Topol septike tank varur nga energjia elektrike, e cila është e nevojshme për funksionimin e kompresorit. Për shkak të ciklit të plotë të proceseve biologjike, ju nuk do të ndjeni një erë të pakëndshme. Organics pothuajse tërësisht zbërthen (në 95-98 {8a89a6ec4a1924deff7dfd7fa02d31eb0343820f03092778bfe05c4b04456ef2}) dhe llum, e cila akumulon në sektorin mund të përdoret si pleh. Për të vendosur lehtësi të shërbimit, ka një mbulesë lëvizshëm.

 • 2. Parimi i gropës septike
 • 3 Montimi dhe instalimi i Topol septike tank
 • 4 Si të përdorni Topol septike tank
 • 5 modifikime të mëdha septike plep
  • 5.1 septike Topol 5
  • 5.2 septike Topol 8
  • 5.3 septik Poplar 10
 • 6 Kostoja mesatare e një Topol septike tank
 • 7 Reviews
 • Avantazhet dhe disavantazhet e një Topol septike tank

  preimushestv:

  • Instalimi është bërë nga polypropylene me cilësi të lartë, kjo jep siguri, forcë dhe mirëdashësi mjedisore, si dhe polypropylene përballen me ndonjë faktorë shkatërruese mjedisore;
  • septik kontrollohet me kujdes për rrjedhjet në fabrikë;
  • cilësi të lartë të këtyre produkteve;
  • me cilësi të lartë dhe qëndrueshmëri të kompresor;
  • tank Poplar septike nuk kërkon periodike makina të pompimit të veçanta;
  • jo aromë pakëndshme;
  • Dy mënyrat e operimit: detyruar dhe mode pavarur.

  disavantazhet:

  • luhatshmëria në rast të një ndërprerje të energjisë ka një rrezik të fryhen e ndarje pritës;
  • Numri më i madh i kufizimeve operative (kjo është e pamundur për të hedhur: mbeturinat inorganike, pastrimi agjentët të cilat përmbajnë klor ose substanca të tjera që vrasin bakteret).
  Lexo më shumë:   Category: Hidraulik

  Parimi i funksionimit të një tank septike

  Në përgjithësi, një tank septike punon si të tjera të pastrit, të cilat përmbajnë tanket ajrim. Diagrami i mëposhtëm jep punën e instalimit:

  1. Rrjedhës rrjedh nga shtëpia përmes tubit dhe të bien në një sektor pranues.
  2. aerator atje nëpërmjet lëngshme ngopur me oksigjen, dhe ndotesve mëdha prishen në ato më të vogla.
  3. Duke lëvizur nëpër pompë transportin ajror në tank ventilim.
  4. Përpunimin e bakterieve aerobe në septikaorganiki.
  5. Trajtohen rrjedhës lëviz në gropë llum.
  6. Depozitimin e një sasi të madhe të baltë në fund të sektorit.
  7. Një pjesë e llumrave kalon në një dhomë pritëse, mikroorganizmat janë të përshtatshme për ciklet e mëposhtme pastrimit.
  8. Sektori i fundit kryen funksionin e clarifier mesme, inclusions atëherë gjobë dhe slurry zgjidh në fund.
  9. Lëngshme purifikuar lë bimore.

  Instalimi dhe instalimin e një Topol septike tank

  Hapi i parë është që të zgjidhni një vend për një gropës septike, është më mirë për të bërë atë në kopsht apo shtëpi. Pastaj ju gërmoj një gropë për të gropës septike dhe tuba. Ajo duhet të shtohet në perimetrin e gropës 25 centimetra më shumë në një bazë me rërë. Mbuluar do të zhvendoset 20 centimetra të larta se niveli i tokës. Është e nevojshme për lehtësinë më të madhe gjatë mirëmbajtjes dhe instalimit si një mbrojtje shtesë kundër ujit në rritje në reshje të lartë. Në fund të gropës në fillim të hedhur poshtë një shtresë e rërës, zhavorrit pastaj, dhe pastaj në një tank septike. Pastaj, lidheni tub kanalizime që vjen nga shtëpia për të gropës septike. tank septike e mbushur me ujë dhe i mbuluar me një shtresë e rërës në perimetrin.

  Por ende, në qoftë se ju nuk jeni i sigurt që ju mund të trajtojë veten, ajo është shumë më mirë për të ftuar specialistë me përvojë, të cilët do të kryejnë instalimin e duhur të një grope septike në një shtëpi private.

  Rregullat e funksionimit të Topol septike tank

  duhet të ndjekin disa rregulla të thjeshta për një periudhë më të gjatë të përdorimit plep:

  1. Mos disponuar në mbetjet solide septik inorganike, si bakteret që janë përfshirë në procesin e reciklimit nuk është në gjendje të procesit polietileni, leshi, substancat të cilat përmbajnë klor dhe të cilat përmbajnë komponimet mangan. Një listë e të gjitha substancave të ndaluara dhe artikuj të përfshira në udhëzim manual. Këto substanca mund të dëmtojë dobishme bakteret kolonitë ose të krijojnë një bllokim.
  2. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të kujtuar vlerën e lejueshme e numrit të njerëzve që përdorin zeza. Tejkalimit të pragut lejueshme mund të rezultojë në një tank del nga shtrati dhe gjasat e plotësimit sektorë të tjerë workstations.
  3. Në qoftë se një dështim të pushtetit duhet të jetë e mundur për të prerë përsëri në përdorimin e plep, pa tejmbushjen sektorët.

  Duke ndjekur këto rregulla të thjeshta, ju do të zvogëlojë shpenzimet për stacionet Topol mirëmbajtjen e pastrimit që janë të lidhur me riparimin dhe eliminimin e problemeve për shkak të operimit të pahijshme të centralit.

  Lexoni gjithashtu:   Tuba hidraulik PVC: tiparet e aplikimit dhe instalimin

  modifikime të mëdha septik Poplar

  Në këtë moment, ka 3 të mëdha Topol përmirësimin tank septike:

  1. Topol 5.
  2. Topol 8.
  3. Plepi 10.

  Nuk ka dallime të mëdha, nuk është vetëm ndarja e produktivitetit dhe të performancës.

  Septik Topol 5

  Kjo listë është të ulët të energjisë, por model popullor. Ajo duket si një tank drejtkëndëshe bërë nga plastike me një përbërje të sistemeve të kanalizimeve dhe tërheqjen e ujit të pastruar. Ky model është ideal për shtëpi pushimi ose zonë periferike.

  Tani, ka dy opsione Topol 5- Poplar 5 PR dhe Topol 5 gjata PR .

  Pr - zgjidhje e nivelit të lartë të sistemit të ujit terren pajisur me pompë ikjen është e nevojshme për rikuperimin me forcë të ujë të pastruar.

  Gjatë Pr - Zgjidhja 3 çështje: uji terren nivelit të lartë dhe të shkarkimit, ujërat e zeza në kullimit. Lartësia e modelit të mësipërm 50 centimetra, ajo është bërë në mënyrë specifike për territorin ku është e mundur ngrirjen e tokës së deri në një metër.

  Të dhëna teknike septike tank Topol 5:

  • llogaritur mbi numrin e njerëzve - deri në 5 persona;
  • Vëllimi ditor i mbetjeve të riciklueshme - 1 m³ / ditë. ;
  • salvo ujit shkarkimi - 250 l;
  • shuma maksimale e mundshme e mbeturinave në ditë - 1.1 m³ / ditë.;
  • konsumi i energjisë - 1.2 kW / ditë.
  • Madhësia e përshtatshëm - 1030 × 1000 × 2485 mm.

  Septik Topol 8

  Topol Septic 8 - modifikimin e krijuar për konsumin e sasive të mëdha të ujërave të zeza. Ky dizajn është Poplars një pak më të mirë 5 nga volumi përpunimit të mbeturinave dhe karakteristikave teknike.

  Nga dizajni i tyre pamja nuk është shumë e ndryshme nga 5 Topol, kontrasti është ndryshimi në volum të rezervuarit - tank plepi 8 ka një kompresorë më të mëdha dhe më të fuqishme të cilat përpunojnë një sasi më të madhe të ujërave të zeza. Ekziston edhe një modifikim:

  Topol 8 Long - ky cilësim është përdorur kur thellësia e gypave të ujërave të zeza më shumë se 1 metër.

  Poplar PR 8 - është një i mëtejshëm pompë ikjen për rimëkëmbjen e detyruar të ujit pastruar.

  Poplar 8 gjata PR - thellësi modeli kompleks me pompë ikjen.

  Të dhëna teknike septike tank Topol 8:

  • llogaritur mbi numrin e njerëzve - deri në 8 persona;
  • Vëllimi ditor i ujit të përpunuar - 1 m³ / ditë. ;
  • salvo ujit shkarkimi - 470 l;
  • shuma maksimale e mundshme e mbeturinave në ditë - 1.9 m³ / ditë.;
  • konsumi i energjisë - 1.9 kW / ditë;.
  • 2 kompresor për pasurimin ujë me oksigjen;
  • Madhësia e përshtatshëm - 1330 × 1030 × 2485 mm.

  Septik Poplar 10

  Septic Poplar 10 - një nga pastruesit më të fuqishme për familjen. Maximum konsumon 3.3 metra kub ujë të zeza. Ky opsion është më e mira për të dy prej dy shtëpive private.

  Lexo më shumë:   Përdorimi i sodë kaustike për pastrimin e kanalizime

  Në këtë model, ka edhe një modernizim 3:

  Poplar 10 OL - ndryshe nga Plepi 10 vetëm në proces të rivendosur ujë.

  Poplar 10 Long - pastron ujërat e zeza nga një shtëpi private me gypa bedding kanalizimeve në një thellësi prej 0.9-1.4 metra. ujë të filtruar është larguar nga graviteti.

  Poplar 10 gjata PR - kombinohen dy modifikimet e mëparshme, ajo është shumë i përshtatshëm për zonat me një dukuri të ulët të gypave kanalizimeve. Stacioni është e pajisur me pompë ikjen.

  Të dhëna teknike septik Poplar 10:

  • llogaritur mbi numrin e njerëzve - deri në 10 njerëz,.
  • Vëllimi ditor i mbetjeve të riciklueshme - 1 m³ / ditë. ;
  • salvo ujit shkarkimi - 790 l;
  • maksimale të mundshme të ofrimit të ujërave të zeza në ditë - 3.3 m³ / ditë.;
  • konsumi i energjisë - 2.3 kW / ditë;.
  • Pajisje dy kompresorë ujit ngopjes me oksigjen;
  • Dimensionet Montimi - 1928 × 1120 × 2485 mm.

  Kostoja mesatare e një Topol septike tank

  Poplar Seria 3:

  1. Plepit 3 - 69 000 rubla.
  2. Poplar 3 OL - 75 000 rubla.

  Poplar Series 5

  1. Plep 5 - 79 900 rubla.
  2. Poplar PR 5 - 86 900 rubla.
  3. Topol 5 Long - 102 500 rubla.
  4. Topol 5 gjata PR - 109 800 rubla.

  Poplar Seria 8

  1. Topol 8 - 99 850 rubla.
  2. Topol 8 OL - 109 000 rubla.
  3. Topol 8 Long - 114 500 rubla.
  4. Topol 8 gjata PR - 119 900 rubla.

  Poplar Series 10

  1. Poplar 10 - 125 500 rubla.
  2. Poplar 10 OL - 135 500 rubla.
  3. Poplar 10 Long - 144 500 rubla.
  4. Poplar 10 gjata PR - 153 500 rubla.

  Ekziston edhe një më model i përgjithshëm: Poplar 20 30 Poplar, plep 40 Poplar 50 75 Poplar, plep 100, 150 Poplar.

  Shqyrtime

  Blerë septike Poplar, shumë i shqetësuar në lidhje me funksionimin e njësisë gjatë acar, si në dimër kemi temperaturat arrijnë -30, por vetëm në punë të kota të shqetësuar - No Comment.

  Kovalev Valeriy Moska

  Gruaja ofruar për të blerë një tank septike, fqinji i saj i rekomanduar. kohë të gjatë për të zgjedhur, si sinkhole tashmë të lodhur ... ne jemi në shekullin e jetesës, dhe është ende një tualet në rrugë. Këtu zgjodhi Topol3 grope septike, të instaluar në 1 ditë, dhe ju e dini, me të nuk ka problem, gruaja është e lumtur, unë jam shumë. Tani të gjithë ne rekomandojmë.

  Panchenkov Dmitry Moska

  Lënë një koment