FUSE në ngrohës uji

Faqja kryesore » Villa » FUSE në ngrohës uji
Cottage No Comments

Water Heater TERMEKS: embossing RCD - YouTube

Water Heater FUSE DOMOS .avi - YouTube

PSE dështimi nga RCD në ngrohës uji ??? - Diskutim mbi ...Përmbajtja:

 • gabimet e mundshme në pajisjen fikje
 • Si për të lidhur RCD.

gabimet e mundshme në pajisjen fikje

Është e rekomanduar për të testuar pajisjen mbrojtëse është e lidhur një herë në muaj, testimi është kryer duke përdorur butonin e testimit të vendosura në vetë pajisjen. Vetëm shtypni atë dhe në këtë pikë krijon situatë rrjedhje aktuale, pajisja duhet të punojë menjëherë dhe shkëputje.

Një nga arsyet më të mundshme për të trokitur RCD në ngrohës uji Thermex ose Ariston është:

 • Poor PETN izolim. Ky problem konsiston në faktin se sipërfaqja e saj është përkeqësuar, ku spirale nichrome që është brenda, bëri kontakt me ujë në tank. Si të kontrolloni nëse është ky problem ishte shkaku i një mosfunksionim, apo jo? Kur ju hiqni ngrohës dhe të pastër atë nga shkallë, kur inspektimi vizual mund të shihet çarje gjobë. Për të zgjidhur këtë çështje duhet të zëvendësohet me një të re.
 • Ndoshta në rrjedhje juaj elektrike aktuale ndodh. Arsyeja mund të jetë instalime elektrike e vjetër, e cila përfundimisht u ndërprenë izolim, dhe ishte ekspozuar tela. Një tjetër arsye mund të prodhohen dobët instalime elektrike në instalime elektrike zëvendësuar. Ajo është gjithashtu e mundur shkelje e integritetit të instalime elektrike kur bashkëngjitur një strukturë në një mur duke përdorur thonjtë, dowels.
 • Lidhja pahijshme të RCD , ku ju shihni punën pasakta dhe fikjen e tij të shpeshta.
 • Ndoshta blerja e RCD ju kap pajisjen fuqinë të papërshtatshme , duke shkaktuar operacion ndërprerje.
 • Mekanizmi i gabuar në vetvete mund pushim butonin test, ose ndonjë dëmtim të shkaktojë, e cila është shkaktuar nga ndonjë dridhje.
 • vendosja e gabuar e DVT në pushtet.
 • Prek telat e zhveshur me trupin ngrohës mund të shkaktojnë edhe pse troket makinë. Kjo faji është se në tela, e cila është në kazan ishte thyer izolimin, nuk është një mostër aktuale dhe shkaktoi RCD. Për të zgjidhur këtë problem, çmontimit kazan dhe kontrolloni integritetin e të gjitha telave. Me zbulimin e telave me izolim të dëmtuar të bëjë zëvendësimin e saj, ose riparimin e izolimit me anë të shirit izolues.
Lexo më shumë:   Si të përdorni një serë mini

Kur zgjedh një mbrojtje ka dy opsione - ndërprerës emergjente apo RCD, do të përpiqen për të marrë parasysh të mirat dhe të këqijat e të dy.

ndërprerësit emergjencës RC është një komponim me një armë. Përdoret për të parandaluar rrjedhje aktuale, dhe për të shmangur bllokimet instalime elektrike, shkeljen e tij gjatë mbylljes.

Si për të lidhur RCD.

Ka dy opsione të mundshme lidhjes:

 • Duke u lidhur me një prizë elektrike. Kjo lidhje është e mundur për një pajisje të vogla të energjisë nominale. Një tjetër kusht i rëndësishëm do të ishte që toka në prizë, dhe kur ju instaloni ajo duhet të jetë i qëndrueshëm ndaj ujit në banjo. Nëse pajisja është mjaft fuqi të lartë, fole do të jetë e nxehtë, si rezultat, dendësia e plug dhe lidhje socket do të jetë i dobët, hendeku shfaqet në kontaktet dhe do të ndezë.
 • Lidhje nëpërmjet një linjë shtesë bakrit është e lidhur direkt me RCD elektrike dhe të pajisur. Në këtë skemë nuk ka plug dhe fole, dhe do të jetë jashtë nga një çelës elektrik (makinë) me të cilën do të ndodhë mbrojtja ngrohës, dhe mbrojtja e përdoruesve do të caktohet drejtpërdrejt në pajisjen mbrojtjes.

Objektivi kryesor i RCD (pajisje mbetur aktuale) është për të mbrojtur kundër goditjes elektrike. Detyra e saj është në të vazhdueshme fazën aktuale krahasimit dhe telat neutrale, duke rritur dallimet e tyre

qarku i hapur ndodh. Kur zgjedh çfarë për të vënë dy vlera janë marrë parasysh: forcën aktuale (ajo është e rekomanduar për të zgjedhur vlerë pak më të madhe se në makinë) dhe sasinë e rrjedhjes ndodh, që nuk tejkalon 30 mA. Për të instaluar kazan pajisjen kostum të tipit ose shkruani G. Aktualisht, tregu ofron një shumë të prodhuesve, por përparësi duhet t'i jepet një më të besueshme, të tilla si: Legrand, ABB, AEG, nuk pajis keq në sigurinë.

Kushti themelor për jetë të sigurt dhe të besueshëm të shërbimit të kaldajës është lidhur saktë me rrjeta, me numrin më të vogël të elementeve lidhëse. Të gjitha lidhjet duhet të kryhet në dhoma me një lagështi minimale, përveç që lidh telave direkt me ngrohës uji. Vendi më i mirë është për të lidhur panelin elektrik, ajo përcakton të gjitha elementet.

Lexo më shumë:   Projektimi i të gjallëve Standard Apartment

Tjetra, e konsiderojnë shembullin e disa parametrave:

 1. Si zhvillohet në panelin. Është e rëndësishme për pronarët e bordeve të vogla, si RCD është instaluar në një palë me një armë, përkatësisht, ajo do të marrë dy vende. Kështu që këtu Kampionati në breakers qark urgjencës.
 2. Instalimit . Nëse makinë + RCD, faza që ne të lidheni me makinë, pastaj nga lirimin e saj për të bërë bluzë për të hyrë në pajisjen e mbrojtjes. tela terren attachable hyrjes mbrojtjes. Në qoftë se lidhja ndodh për një pajisje të diferencuar, për të lidhur terminaleve të dhëna të fazës dhe zero menjëherë. Kështu, përsëri versioni më i mirë i këtij breakers qark emergjente, si dhe një lidhje shumë e lehtë.
 3. Lehtësinë e përdorimit . Nëse pajisjet janë të ndara, ajo është më e lehtë për të gjetur arsyen, në qoftë se ju fik RCD - do të thotë se ka një rrjedhje aktuale, automatike cut-off - kështu që nuk ishte një rritje e energjisë apo qark të shkurtër. Dhe në rastin e breakers qark lidhja emergjente duhet të shpenzojnë më shumë kohë në kërkim për shkaqet e dështimit.
 4. Kosto . Me një kosto prej dy pajisjet janë pothuajse identike.
 5. Qëndrueshmëri .Tut çdo gjë do të varet nga kompania, të cilat ju japin përparësi për të dhe nga shteti juaj instalime elektrike. E megjithatë, në qoftë se RCD do të thyejnë, ju ndoshta do të duhet për të zëvendësuar ndonjë prej tij ose automatik, ajo do të kushtojë më pak se duke zëvendësuar të tëra breakers qark kuvendit emergjente.
 6. Sa për besueshmërinë , ekziston një opinion që nëse pajisja kombinuar tipit, atëherë ajo është më pak e besueshme se pajisjet individuale. Sipas rezultat i testeve të shumta dhe gjykimeve këtu nuk ka udhëheqës të veçantë.

Çfarë Emergency qark breakers i përshtatshëm për ngrohje apo TERMEKS kapaciteti Ariston prej 2 kW - kjo është 16A, dhe në qoftë se ju të ndaluar për një RCD, pastaj 20A.

Gjithashtu shikojnë video në lidhje me funksionimin e RCD në ngrohës uji THERMEX:


Lënë një koment