MATERIALE STEAM hidroizolim NDONJE Stele PALËVE

Faqja kryesore » Ndërtimi » STEAM Materiale për hidroizolim NDONJE Stele PALËVE
Ndërtimi No Comments

Cila anë për të hedhur një pengesë avull

pengesë avull është hedhur në përputhje me udhëzimet e prodhuesit, i cili detyrimisht tregon se cila anë ajo duhet të udhëtojnë së bashku. Nëse udhëzim nuk është i pranishëm, ose nuk ka rekomandime për zgjedhjen e palëve, mund të udhëhiqet nga parimet e përgjithshme të styling.

Në cilën anë janë vënë lloje të ndryshme të pengesë avull:

 1. Glassine. Si paroizolyatora është i vendosur në anën e brendshme të izolimit, e zezë (bitumi të veshura) sipërfaqen e brendshme të dhomës.
 2. Single-shtresë filma polietileni. Montuar në anën e brendshme në anën e çdo insulant, pasi që nuk posedojnë pronat shtesë dhe funksioni i avullit pengesë kryhet vetëm.
 3. Qese polietileni, përforcuar rrjetë polimerik. Gjithashtu nuk kanë udhëzime të veçanta për instalimin, ai është i përshtatshëm për të hedhur në rrjedhën e roll ëndrra.
 4. film dy shtresa për pengesë avull (napped në njërën anë dhe të qetë në anën tjetër). Vënë ato kanë nevojë për një sy gjumë jashtë, të ngushtë në anën e qetë të një ngrohës.
 5. Varaku barrierë avulli. Ana shkëlqim është e bashkangjitur në ambientet, siç është edhe reflektor Heat.

Shih gjithashtu: Në cilën anë të filmit bërë pirg Ondutis

nuk duhet të përdoret si një avullit pengesë cipë superdiffusion - funksionin e tyre në çifte prodhimit të izolimit, në vend se të pengojnë depërtimin e saj.

përmbajtje

 • Cilën anë të vë një pengesë avull në dysheme
 • Në cilën anë të rafte në çati
 • Në cilën anë të rafte në mur
 • Në cilën anë të rafte deri në tavan

Cilën anë të vë një pengesë avull në dysheme

Stack dy shtresa avull pengesë në dysheme, ju mund të grumbullohem në anën e tra. Ky opsion është i përshtatshëm për shtëpi me tulla me trarëve prej druri në trare mund të "frymë". Nëse filmi është montuar në tavan nën trarëve, dru mund të "kalbur", e cila do të çojë në formimin e myk.

Shih gjithashtu: Instalimi i pengesës kati avullit

Në cilën anë të rafte në çati

Duke hedhur në anën e brendshme të avullit kulmi petë pengesë anën shkëlqim të dhomës, ju mund të zvogëlojë koston e ngrohjes në dhomë. Në qoftë se ju përdorni asfalt nën çati, është e nevojshme për të hedhur disa shtresa të anën e zezë brenda - për shkak të pėrshkueshmėrisė e saj relativisht të lartë të avullit.

Shih gjithashtu: Instalimi i një pengesë avull në çati

Në cilën anë të rafte në mur

filma përforcuara Polietileni janë ngritur brenda mureve të ndonjë pale të ngrohës. Ata janë të preferueshme për polietileni konvencionale si një shumë më të fortë dhe në këtë mënyrë më e lehtë për të filluar. Muret e jashtme, me avull nuk është përdorur, ajo është përdorur në vend të izolimit erës avullit-depërtueshëm (hidroizolim).

Shih gjithashtu: Instalimi i murit barrierë avulli

Në cilën anë të rafte deri në tavan

pengesë avull në bazë të rrobave jo të endura është e bashkangjitur në tavan afër një ngrohës brenda - në anën e ashpër të dhomës. Është e rëndësishme për të siguruar ngushtësi maksimale, e cila është ngjitur kasetë nyje butyl gome në rritje.

Shih gjithashtu: Instalimi i një pengesë avull në tavan

9 vota
Ne kemi gjetur fjalët artikullin:


Pse duhet të ngatërrohet cilën anë bërë pirg film | FORUMI PËR ...

Deri kohët e fundit, lloji i vetëm i avullit pengesë asfaltit shërbyer. Cut, bashkangjitur, të siguruara - kjo është e gjitha biznes! Dhe vetëm disa dekada më parë ka pasur një film të përshtatshëm plastike, dhe në bazë të çelikut të prodhuar materiale më të sofistikuara dhe të besueshme. Po, variante moderne janë të kënaqur jo vetëm karakteristikat forcën, por edhe rezistente ndaj ndryshimeve të temperaturës dhe rrezeve ultraviolet, si dhe shkathtësi të saj. Por, në të njëjtën kohë, u pikëllo udhëzimin më të komplikuar e aplikimit të tyre dhe duhet të jetë i lidhur me linjat e përcaktuara qartë, dhe kasetë të përdorin vetëm të veçantë, dhe - më e rëndësishmja! - hedhjen mënjanë të drejtën e zgjedhjes.

Nuk është e habitshme se sa shpesh mund të gjenden në internet sipas llojit të pyetjeve të pushtuar nga paniku se si dhe cila mënyrë për të vënë një pengesë avull për izolim, dhe çfarë të bëni nëse palët ende i hutuar? Vërtetë duhet të shpërbërë strukturën e tërë? Ne mund t'ju siguroj se ju nuk do të keni për të. Dhe përcaktimin e cila anë "e drejtë", le të shohim më në detaje - ju do të jetë shumë i habitur!

Lexo më shumë:   Autocad krijimin e objekteve prokurë

përmbajtje

Shikoni se çfarë është e rekomanduar në këtë drejtim prodhuesit e izolimit mbulim:

Çfarë është pengesë avull i kulmit?

Mbrojtja lagështi izolimin - një i problemit kryesor izolimin, dhe ne do të ju tregoj pse.

Nga vetë, uji - një dirigjent të përsosur të ngrohjes, për një arsye, ajo është përdorur në ngrohje dhe ftohje sistemet. Dhe, në qoftë se izolimin e çatisë nuk është i mbrojtur mjaftueshëm nga avulli nga dhoma, atëherë kjo nuk është një fund të mirë. Edhe në muajt e ngrohtë, ju nuk do të dinë për ekzistencën e një problemi, sepse kjo palë do të lehtë të ul për shkak të ngrohjes dhe ventilim të mirë. Dhe në vendet e nxehta, ku nuk ka temperatura nën zero e izolimit avullit pengesë nuk mendoj, sepse problemi zgjidhet në heshtje vetë. Por në latitudes ruse për shkak të ndryshim në temperatura në rritje avull sezonit të ftohtë dhe depërton izolimin, duke u përqendruar në formën e ujit gjatë një takimi me të ashtu-quajtur "pikë e vesës."


Shtresa e sipërme e ngrin tortë izolimin e kulmit dhe krijon një kushte shumë për Veting brenda. efikasitetit izolimin Sheer është ulur në mënyrë të konsiderueshme dhe struktura e ndryshuar promovon korrozioni dhe kërpudhat. Për më tepër, kur një sasi të madhe të lagështisë edhe në gjendje të depërtoj përsëri në dhomë dhe dëmin duke trim brendshme. Kjo është vetëm për këtë qëllim dhe kanë nevojë për një pengesë avull.

Dhe në mënyrë që të kuptojnë se si duhet të fillojnë një pengesë avull, ju së pari duhet të kuptojnë strukturën e vetë. Kështu, izolimin është e mbrojtur në të dy anët krejtësisht filma të ndryshëm, kryerjen problemin e kundërt. Nga poshtë, nga lokalet krijuar një pengesë avull që nuk do të humbasë avull, dhe në krye - një membranë avull-depërtueshëm që, në të kundërtën, për lirimin e avull tepërt nga ngrohës, nëse "pambuku", dhe për të mbrojtur atë nga rrjedh kulmi:

Si të stilit barrierë tuaj avullit me duart e tyre?

Por ku është logjika, ju kërkoni? Avull mund të merrni në izolim, në qoftë se ka një pengesë avull në frontin e tij? Në fakt, as filmi as membrana është e mbrojtur me 100%, dhe në fakt ende janë nyje keq ngjitur dhe gabime të tjera të ndërtimit. Dhe kështu që disa shuma minimale e avullit të vazhdojë të jetë në izolimin, dhe është e rëndësishme të saktë të nxjerr një përfundim çiftet pa dëm:

Çfarë një pengesë avull është e nevojshme për çati?

Shikoni me kujdes në diagramin: ju shihni se ku Kondensimi shfaqet në pajisur me kompetencë çati? Kjo është e drejtë, jo nga ana e dhomës, dhe mjaft pak nga ana e çatisë, në anën e izolimit, dhe ajo lehtë tregon windproof film anti-condensate ose membrana. Megjithatë, condensate nuk duhet të shfaqen në pengesë avull, dhe asnjë nga anën e saj të ashpër nuk mund të përballen me to, sepse ajo ka një strukturë të ndryshme, dhe tani ne do të provojë atë.

Lloje të materialit të avullit barrierë: A, B, C dhe D

Për të kuptuar akoma që pengesë avull anë duhet të zbatohen dhe pse, për shembull, ajo ka të papritur të dy palët të qetë, ju duhet që së pari të përcaktuar llojin e vet. Në fund të fundit, jo çdo specie në përgjithësi, ekzistojnë dy palët të ndryshme!

type izolimin A: Vetëm për palë prodhimit në anën tjetër

Për shembull, si një pengesë avull e tipit çati A nuk mund të përdoret sepse në fund të gjithë do të çiftuar në izolim. Pas të gjitha, detyra kryesore e këtij izolimit - vetëm për të siguruar që ata të kalojnë pa pengesa, por mos le ujin e shiut në anën tjetër.


izolim i tillë është përdorur në kulmet me një kënd pjerrësie prej 35 °, në mënyrë që pika e ujit mund të lehtë rrëshqitje dhe zhduket (avullon ato dhe bën një hendek ventilimit mes izolimin dhe izolimin).

Avujt barrierë: klasike styling dyja anët

Por, në - materiale aktual avullit pengesë. Në pengesë avull në një strukturë dy-shtresa, e cila lejon për të shmangur trashje për shkak të faktit se lagështia është zhytur nga Villi në mëngjes dhe ajo zhduket tashmë gjatë ditës.

Kjo është arsyeja pse një pengesë avull e tipit B është vënë gjithmonë në anën e qetë të një ngrohës (anën e filmit), dhe i përafërt - jashtë. Me avull është përdorur vetëm në çati izoluar, sepse për të mos ngrohur ajo ka forcë shumë të ulët.

Lexo më shumë:   fjalor në beton beton dhe përforcuar

Membrane Lloji C: për mbrojtje të zgjeruara nga avujt e ujit

Avullit type barrierë C - një membranë dy shtresa të densitetit të lartë. Ajo është shumë e ndryshme nga lloji B avullit trashë shtresë e filmit pengesë. Ajo është aplikuar në të njëjtin vend dhe pengesë avull tipit B, por në vetvete është më e qëndrueshme.

Përveç kësaj, një pengesë avull është përdorur në çati jo-izoluar, në mënyrë që të mbrojë elemente druri kat papafingo dhe kulmet e rrafshta për të rritur mbrojtjen e izolimit termik. Me një pengesë avull duhet gjithashtu të jenë të përcaktuara me anën e përafërt brenda lokaleve.

Izolimi Polypropylene D: për ngarkesa të rënda

Newfangled type avull D - pëlhurë veçanërisht të qëndrueshme polypropylene, në të cilën një prej palë është një shtresë laminating. Kjo reziston ngarkesa të larta mekanike. Kjo vlen jo vetëm për të izolojnë kat papafingo si një shtresë hidroizolim, por izoluar çati për të mbrojtur rrjedhje. Për më tepër, lloji avull D është e domosdoshme për ndërtimin e lagështia shumë të lartë.

Kjo është kur dhe ku keni nevojë për të gjitha këto lloje të izolimit:

Llojet e filmave avull pengesë për detyra të ndryshme

A ndryshimet avull pėrshkueshmėrisė, kur ju të ndryshojë anët?

Të gjitha barrierat aktuale janë të ndarë në llojet e mëposhtme të listuara më sipër:

 • për asamblenë të njëanshme, të cilat vetëm duhet të hap një parti të veçantë, dhe kjo është e rekomanduar të mos e ngatërruar ato;
 • dhe për përdorim të dyanshëm, në mënyrë tipike në membranat, të cilat mund të jetë hedhur nga cilado palë.

Ju do të jenë të interesuar të dinë se membranën e parë, e cila tashmë zotëronte prona të tilla si mbulim moderne, të përdorura në hapësirë! Dhe prej andej ata filluan të përdoren në ndërtim dhe në shumë fusha të ekonomisë. Dhe deri kohët e fundit, styling tyre nuk ishte aq shumë një problem siç është sot.


Dhe tani, në mesin e banorëve nuk është një opinion i fortë se në qoftë se një ngrohës për të hedhur një pengesë avull në çatinë e "anën e gabuar", e gjithë struktura do të jetë jetëshkurtër. Në fakt, zgjedhja e të djathtë ndikon vetëm jetën e mbarimit të brendshëm të byrek mbulim, sepse pala përafërt ka të njëjtat aftësi si pjesën e lëmuar dhe ka të njëjtin pėrshkueshmėrisė avujt absolute. Dhe këtu është se si ajo do të vonojë atë për veten pikat kondensimit - pyetja studiuar dobët.

Anën e djathtë të pengesë avull: Mit apo Realitet?

Le të merren me koncepte të tilla si condensate - kjo është e rëndësishme. Nuk është një kapur: për disa arsye, shumica e banorëve janë të sigurt se në qoftë se ju përdorni avull me cilësi të lartë, condensate në përgjithësi nuk do të. Ose, në të kundërtën, ai do të shpejt zhduket. Në fakt, condensate që është formuar nga lagështia e cila në shteti avujt ngrihet.

Nuk është një gjë e tillë si një "kufi temperaturë", dmth gjendja veçanti në të cilën temperatura dhe lagështia kushte të mjaftueshme për të avullit të çliruar në formën e pikat. Për shembull, në një temperaturë prej 15 ° C dhe lagështia prej rreth 65% tashmë do të formuar condensate. Por në qoftë se lagështia arrin 80%, condensate do të jetë në një temperaturë prej 17 ° C.

Me fjalë të tjera, i gjithë procesi i formimit të avullit të ujit del nga diferenca e të ashtuquajturës "presionit të pjesshëm". Të gjitha avujt e ujit të përfshira në ajër, duke u përpjekur për të marrë jashtë - në një rrugë të ftohtë përmes strukturës së kulmit të ndërtimit, por takohen në rrugë një pengesë në formën e një pengesë avull. Nëse ajrit në ndërtesë ngrohet më shpejt se sipërfaqja e pengesë avull, ndërsa lagështi nga ajri do të bjerë mbi të në formën e condensate. Këtu janë vetëm një dallim të qartë në mes të kulmit izoluar dhe jo të izoluar: çdo pengesë avull, e cila është hedhur në një ngrohës, warms up shumë më shpejt se një një që është drejtpërdrejt në kontakt me elementet ftohtë mbulim.

Nëse një pengesë avull nuk është në të gjitha, ose ajo nuk është e mjaftueshme, atëherë avujt e ujit të depërtojnë byrek mbulim dhe plotëson një "front të ftohtë", e cila transformon dhe me avull - në condensate, dhe në rrethana të veçanta, dhe madje edhe në akull. Dhe e gjithë kjo ndodh brenda çati! Ky akull nuk do të shqetësojë ju për aq kohë sa të vijë pranvera, dhe ajri në natyrë është e ngrohtë, ngrohur duke elemente mbulim. Atëherë akulli shkrihet akumuluar dhe forma në shpatet në tërë smudges shtëpi.

Lexo më shumë:   Dhoma gjumi CORNER me katër dritare FOTO


Por, kur duhet fine mbaruar trashje çati në përgjithësi nuk duhet të paraqitet, dhe për këtë arsye është me të vërtetë dallimi në mes të anën e butë dhe të ashpër nuk është e domosdoshme të paktën në këtë aspekt.

Çfarë është e ndryshme nga filmi anti-condensate "krah anti-condensate?"

Sepse ne kemi thënë, shumica e prodhuesve moderne theksojnë faktin se filmi i tyre i avullit pengesë është i pranishëm ashtuquajtura "krah anti-condensate":

Cila parti është e nevojshme për të hedhur një pengesë avull?

Nga zakonshme "anti-condensate" krah të karakterizohet nga një shtresë puplore që thith një sasi të vogël të condensate dhe mban atë derisa ajo avullohet.

Për shkak të këtij rreziku të Veting e sipërfaqes filmit është shumë më e ulët, e cila e shtrin jetën e brendshme byrek dekorim mbulim. Kjo është arsyeja pse pala përafërt duhet të drejtohen gjithmonë brenda në dhomë gjallë apo papafingo, dhe të qetë - drejtpërdrejt kundër izolimit. Por a është me të vërtetë?

Anën e djathtë të pengesë avull: Mit apo Realitet?

Përvoja tregon se në qoftë se tortë është formuar në brendësi të kondensimit çati, pala fuzzy i filmit në asnjë mënyrë në këtë drejtim nuk mund të ndihmojnë, dhe nuk është shumë e një ndryshim, të mbajtur këto pikat në film ose rrjedh poshtë. Çfarë bëjnë ata është - është e keqe në vetvete. side Anti-condensate i pengesë avull dhe filmit anti-condensate hydroprotective në anën tjetër izolimin anësor - dy gjëra krejtësisht të ndryshme!

Pra, le të përmbledhim: "e drejta" anë e avullit pengesë nuk është e barabartë me pronat e filmit anti-condensate: nuk tregojnë avujt e ujit, kjo nuk do të shkatërrojë pikat e lagështi dhe nuk e zgjidh problemin e trashje.

Por në qoftë se ju jeni ende në procesin e ndërtimit të kulmit për hir të paqes e mendjes për të bërë si ai urdhëroi prodhues në udhëzimet e bashkangjitura. Nëse ju keni të instaluar tashmë një pengesë avull dhe dyshoj nëse e drejta - të harrojmë dhe mos u shqetësoni. Por nëse ju jeni duke shpresuar se "e drejta" anë e pengesë avull do të marrë të gjitha të ardhmen byrek me mangësi pajisje mbulim - nuk besojnë.

roofers përvojë shpesh deklarojnë se ata e konsiderojnë të gjitha epike për të cilën anë të ngrejë një pengesë avull, një lloj shamanism. Gjoja komplikuar produkt, të rrisë pozicionimin e saj në treg. Dhe në fakt, siç kemi thënë, me pengesë e duhur avullit fine përfunduar ka pikëza në muret nuk duhet të jetë, përndryshe edhe veshje me dërrasa në mure do të bymehet dhe wallpapers - bie, pasi gjithçka kaq seriozisht.


Pas të gjitha, kjo ndodh vetëm atëherë kur gabime serioze gjatë ndërtimit të kulmit. Gjithashtu, në qoftë se ju vetë një pengesë avull do të jetë në mes të plasterboard dhe minerale leshi, pastaj me një strukturë të tillë kompleks nuk ka kuptim fare të shëndoshë. Nga vetë, bordi gips thith lagështi dhe avull pothuajse nuk është të jetë në gjendje për të marrë në pengesë brenda avull. Në një marrëveshje të tillë është i pranueshëm glassine edhe më të thjeshtë!

Për shembull, disa Roofers kurioz edhe kryejë teste tyre në pengesë avull, ku ajo është e vendosur, duke punuar ose nuk punojnë "gabuar" krah:

Një veçanti zgjuar madje thonë se me përafërt pengesë avull anë polietileni është marrë thjesht në fabrikë kur PE është e lidhur me pëlhurë jo të endura: Filmi është i lidhur me një shtresë të përafërt, dhe prodhimit të përfunduar me të vërtetë të marrë dy drejtime të ndryshme. Dhe të përfundojë jashtë anën e dytë për atë, gjithashtu, u bë i butë me lidh me një tjetër shtresë e polietileni nuk ka kuptim: me avull izolues pronat nuk do të ndryshojë, dhe rrit koston e procesit të prodhimit.

Dhe kështu që është e lehtë për të dhënë këtë kuptim të vetë produktit. Dhe në fakt, shumë njerëz e kanë parë tashmë se, edhe konfuze pjesën e pengesë avull, asgjë nuk ndodh, dhe filmi punon në mënyrë të barabartë në të dyja anët, plotësisht kryerjen e funksioneve të tij.

Prandaj, në çdo rast, thjesht aspirojnë për të realizuar mbrojtjen e çatinë e një palë duhet të marrë parasysh të gjitha detajet dhe nuk pajis keq në cilësinë!

Lënë një koment