Shed kulmet duart VET hap pas hapi PHOTOS

Faqja kryesore » Puna Outdoor " mbyllur çati duart hap pas hapi PHOTOS
rrugë punë No Comments

SHARE
në rrjetet sociale

Facebook Twitter Ok Google Pinterest juaj Vk

Ata ose llojet e tjera të kulmet janë të përshtatshme për përdorim në rrethana të ndryshme dhe për lloje të ndryshme të ndërtesave. opsion derdhur nuk është vetëm ekonomike, por edhe mjaft e shkathët. Ky lloj i çatisë është i përshtatshëm për shtëpitë e banimit, ndërtesat tregtare, parkim dhe objekteve të tjera. Instalimi është e lehtë për të bërë dizajnin tuaj: në rrjet nuk ka material të mjaftueshme, e cila konsiderohet si një çati ndryrë me duart e tij mund të ndërtohet incrementally.

kulmi i mbyllur me duart hapat e tyre: Karakteristika rritje

Mbyllur çati - kosto-efektive dhe opsione të gjithanshëm të projektimit të përshtatshme për të dy shtëpitë e banimit dhe të ndërtesave të fermave

Avantazhet dhe disavantazhet e një çati ndryrë

Ashtu si me çdo lloj tjetër të strukturës së kulmit, para se rritje çatinë i mbyllur është e nevojshme për të studiuar karakteristikat e funksionimit të saj, si dhe aspektet pozitive dhe negative të saj një zgjedhje të tillë. Pikat e mëposhtme mund t'i atribuohet avantazhet e këtij dizajn:

 • aftësinë për të përdorur ndonjë material mbulim. Kjo është për shkak se vlera e kendin e tendencës së një çati ndryrë mund të minimizohet, dmth ajo mund të jetë krejtësisht e sheshtë;
 • më pak fuqi e erës për shkak të pranisë së luftoj, jo dy. Ky lloj i ndërtimit mund të përdoret edhe në zona shumë erë;
 • instalimin dhe funksionimin e lehtë. Shed kulmi është mjaft e lehtë, ju mund të ndërtuar duart tuaja;

ndërtesë moderne dy-katëshe me një çati të derdhur

ndërtesë moderne dy-katëshe me një çati të derdhur

 • pesha relativisht i vogël i strukturës në krahasim me llojet e tjera;
 • ramps mund të vendoset në disa nivele, duke krijuar kështu një kompleks dhe origjinale në aspektin e dizajnit të ndërtimit;
 • në ndërtimin e kulmit mono-katran me duart e tij, ju kurseni jo vetëm materiale, por edhe kohë dhe të holla;
 • Ky lloj strukture shmang shpatin e ujit në njërën anë të shtëpisë.

Përveç kësaj, në bazë të ndërtimit të kulmit me një pjerrësi është e mundur për të pajisur papafingo, edhe pse ajo do të jetë më e ulët se nën çati Gable. Nëse ne flasim për mangësitë, është e mundur për të zgjedhur të tilla prej tyre:

 • shikoni pak më pak tërheqëse se projektimit Gable. Ky disavantazh është e lehtë për të kompensuar për praninë e një fantazi të mirë projektuesi;
 • nëse ju jeni ndërtimin e një strukture me një kënd të vogël të prirje, dhe zona papafingo është shumë i vogël.

Instalimi i një çati ndryrë është fare e thjeshtë dhe nuk do të shkaktojë vështirësi edhe për ndërtuesit rishtar

Instalimi i një çati ndryrë është fare e thjeshtë dhe nuk do të shkaktojë vështirësi edhe për ndërtuesit rishtar

Në këtë dizajn metat me fund një devijim. Siç mund ta shikoni, përfitimet e një shumë më tepër, cila është arsyeja pse një çati të tillë është shumë popullor në lloje të ndryshme të ndërtesave.

Si për të bërë një çati ndryrë: zgjedhja e materialit dhe përgatitja e saj

materiale zgjedhur siç duhet - është themeli i besueshmërisë dhe qëndrueshmëri të çdo strukture të ndërtimit. Në rastin e çatisë, ju do të duhet materialet e mëposhtme:

 • druri ose logs. Prej tyre montuar sistemin demet, si dhe trarëve dhe mauerlat. Prandaj, vëmendje e madhe duhet t'i kushtohet cilësisë së drurit. Më të mirë të të gjitha, në qoftë se përmbajtja lagështi druri nuk kalon 20%, dhe nga shkëmbinjtë është që të zgjidhni larsh dhe pemë të tjera halore. Seksioni kryq i rreze është zgjedhur në varësi të madhësisë së strukturës dhe peshën e saj. Në çdo rast, diametri rreze duhet të jetë jo më pak se 100 mm dhe të barabartë në seksionin druri 120x120 mm. Në mënyrë që të rezistojë më mirë kalbur proceset druri, parazitëve dëme dhe efekte të tjera negative, ajo është e rekomanduar për të trajtuar me impregnim të veçantë - që ju mund të zgjasë në masë të madhe jetën e të gjithë strukturën;

Nëse keni ndërmend rregullimin e papafingo, në strukturën arka e nevojshme të ndajë hapësirë ​​për dritare

Nëse keni ndërmend rregullimin e papafingo, në strukturën arka e nevojshme të ndajë hapësirë ​​për dritare

Hint dobishme! Nëse zgjedhja midis rreze të zakonshëm dhe ngjitur, përparësi duhet t'i jepet këtij të fundit, që nga ajo krenohet e performancës më të lartë.

 • trarëve apo bordet për instalimin dërrasë. Këtu, cilësia materiali mund të jetë pak më e ulët se për trusses. Gjëja kryesore që ajo ishte e thatë dhe pa shumë nyje. Trashësia e bordeve në këtë rast varet nga lloji i materialit që do të izolojnë çati;
 • bordet tehe për të vendosur rrip fund. Në këtë rast, në qoftë se veshja metali përdoret, bordet mund të zëvendësohet nga një elemente të veçantë shtesë;
 • fiksimin e materialeve. Për mahi fiksimin Shed kulmet dhe elemente të tjera është e nevojshme për të përdorur thonjtë, spirancë bulonave dhe vida. Nëse ju malin çati në zonat me ngarkesë të fortë të erës, në të njëjtin vend është e mundur që të përdorin dy lloje të ndryshme të fasteners për të rritur nivelin e fuqisë;
 • izolim. Ajo shërben për strukturën e izolimit termik;

Qarku i montimit bashkëngjitur mauerlat një mur të blloqeve qeramike 1 - bllok poroz qeramike; 2 - mbarimit pajisje bllok, nëse trashësi muri i mbartes 38 cm; 3 - bllok profil U-formë; 4 - përforcuese kafaz (fije qelqi perforcues mund të aplikohen); 5 - beton mur në M10 shufrës filetuar montuar në rritje nga 1 m; 6 - Seksioni trarëve mauerlat 100x150 mm; 7 - shpuar galvanizuar sipërfaqe në rritje 100x100 mm; 8 - tra 50x200 mm; 9 - të avullit film barrierë; 10 - tavan fletë dorëzimi SIR 10 mm; 11 - pllaka qeramike; 12 - veshje me listela 45x45 mm; mm counter-30x50 - 13; 14 - hidro dhe membrane erës-proof; 15 - fytyrë tullë; 16 - J-grabujë qepalla kordon; 17 - leukoplast Bordi kutitë kornizë 30h100 mm; 18 - Bordi i kutive te kulmit 30h100 mm; 19 - qepalla panel shpuar; 20 - fascine; Sistemi i kullimit ulluk - 21; 22 - pikim; 23 - pllake fund; 24 - material izolues (leshi mineral)

Qarku i montimit bashkëngjitur mauerlat një mur të blloqeve qeramike 1 - bllok poroz qeramike; 2 - mbarimit pajisje bllok, nëse trashësi muri i mbartes 38 cm; 3 - bllok profil U-formë; 4 - përforcuese kafaz (fije qelqi perforcues mund të aplikohen); 5 - beton mur në M10 shufrës filetuar montuar në rritje nga 1 m; 6 - Seksioni trarëve mauerlat 100x150 mm; 7 - shpuar galvanizuar sipërfaqe në rritje 100x100 mm; 8 - tra 50x200 mm; 9 - të avullit film barrierë; 10 - tavan fletë dorëzimi SIR 10 mm; 11 - pllaka qeramike; 12 - veshje me listela 45x45 mm; mm counter-30x50 - 13; 14 - hidro dhe membrane erës-proof; 15 - fytyrë tullë; 16 - J-grabujë qepalla kordon; 17 - leukoplast Bordi kutitë kornizë 30h100 mm; 18 - Bordi i kutive te kulmit 30h100 mm; 19 - qepalla panel shpuar; 20 - fascine; Sistemi i kullimit ulluk - 21; 22 - pikim; 23 - pllake fund; 24 - material izolues (leshi mineral)

 • avull dhe hidroizolim materiale;
 • material për mbulim vetë. E gjitha varet nëse, në çati çfarë klima do të shfrytëzohen, por edhe në aftësitë tuaja financiare dhe preferencat personale. Vini re se përgjigja në pyetjen se si për të ndërtuar një çati derdhur me duart e tij në faza të varet pjesërisht nga çfarë materiali mbulim për ndërtimin ju zgjidhni.
Lexo më shumë:   HAND mulliri FERM FDBF 1300

mjetet e nevojshme për të punuar

Përveç materialeve të përshkruara më lart e ndërtimit në mënyrë që të bëjë një çati derdhur me duart e tyre si duhet, ju duhet të mëposhtme mjeteve:

 • çekiç dhe sëpatë;
 • Niveli ndërtesë;
 • matjen kasetë dhe një sundimtar;
 • teh sharrë hekuri dhe ndërtimi;
 • gun element kryesor me një magazinë të prodhime;
 • laps ose shënues.

Procesi i ndërtimit të një çati ndryrë me duart e tij

Procesi i ndërtimit të një çati ndryrë me duart e tij

Përveç kësaj, në qoftë se ju jeni duke aplikuar në dru një mbarsje të veçantë antiseptik, ju keni nevojë për një furçë ose rul, si dhe shumë të pjerrët.

Pajisja është një kulm i mbyllur: llogaritja e sasisë së materialeve

Përcaktoni se sa ju duhet atyre, ose materiale të tjera mund të jetë mjaft e vështirë për instalimin e strukturës së kulmit. Prandaj, kjo çështje mund të besohet për të kualifikuar ose të paktën të përdorni një nga calculators të veçanta të ndërtimit. I fundit në një numër të madh mund të gjenden në internet në burimet specializuara, kështu që kjo duhet të ketë asnjë problem.

Në qoftë se kjo është një bar mjet, dhe shuma varet seksionin e parametrave luftoj. I mbyllur trusses çati gjatësia e përcakton lartësinë dhe gjatësinë e drurit, dhe distanca midis traun duhet të jetë brenda 0.6-1 m. Hollë bar është, më afër për çdo nevojë tjetër për të instaluar mahi.

Seksioni kryq i rreze është zgjedhur në varësi të madhësisë së strukturës dhe peshën e saj

Seksioni kryq i rreze është zgjedhur në varësi të madhësisë së strukturës dhe peshën e saj

Numri i bordeve dhe gjatësia e përgjithshme varet nga lloji e material për mbulim ju zgjidhni. Për metali hap veshje me listela është rreth 300 mm, dhe për Slate - 440 mm. Nëse keni në plan një marrëveshje fleksibël të kulmit, një hap mund të jetë arbitrare për shkak të teknologjisë së veçantë të stacking. Për çdo lloj të materialeve për mbulim kanë kërkesat e tyre individuale e instalimit për t'u ndjekur. Përndryshe, prodhuesi i materialit nuk do të jetë në gjendje për të garantuar efektivitetin e përdorimit të saj.

Numri i lëndëve të bordit për të erës është e barabartë me perimetrin e përgjithshëm të luftoj minus pjesën e poshtme, e cila do të mbulohet nga një kornizë. Numri i materialit të izoluar barabartë zonën e devijim. Nëse jeni duke shkuar për të instaluar një ngrohës në disa shtresa të zonës së kulmit duhet të shumëzohet me numrin e tyre.

Hint dobishme! Është e rekomanduar për të përdorur të paktën dy shtresa të izolimit që duhet të jetë bërë pirg në radhë stivosur. Kjo do t'ju lejojë për të shmangur rrezikun e të ashtuquajturave urave termike.

Kur instalimi mbulesë çati duhet t'i përmbahet teknologji rekomandohet nga prodhuesi zgjedhur materiale

Kur instalimi mbulesë çati duhet t'i përmbahet teknologji rekomandohet nga prodhuesi zgjedhur materiale

Numri i material për mbulim varet jo vetëm në zonën e luftoj, por edhe në kendin e tendencës. Kjo e fundit varet nga karakteristikat e zonës në të cilën shtëpia juaj është me vlerë. Për shembull, në qoftë se ju të ndërtuar një çati në fushë, luftoj duhet të jetë më i butë, në mënyrë që era frynë lirisht dëborë dhe mbeturinat. Por në qoftë se pemët janë të vendosura rreth shtëpisë, të cilat ngadalësojnë rrjedhën e ajrit, ajo është më e logjikshme për të rritur kendin e tendencës në dëborë dhe rrjedh uji vetë.

paragjykim optimal pent kulmi është 20 °. Në këtë rast, kulmi mund të instalohet nga çdo e materialeve të njohura. Slate, herpes, corrugated, palosshme, etj Në të njëjtën kohë që ju të merrni ngarkesën minimale të erës, e cila është shumë e rëndësishme në zonat me erërat e forta. Nëse kënd prirje është 45 °, zona devijim të jetë 1.5 herë më e madhe se ajo e çati të sheshtë.

Sasia e materialit të nevojshme për çati mbulim varet nga zona dhe kendin e tendencës

Sasia e materialit të nevojshme për çati mbulim varet nga zona dhe kendin e tendencës

Përveç kësaj, për disa nga opsionet e materialeve për mbulim, ka kërkesa në kënd maksimale. E cila Pjerrësia duhet të jetë nga një çati mbyllur, e cila përdor shtresë spirale? Jo më shumë se 10 °. Për propozoj këtë parametër nuk duhet të tejkalojë 20 °, dhe palosjen ose pllaka mund të përdoret në kënd prej 35 °.

Ju gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje të smoothness e materialit. Bole se ajo është e qetë, pak ju duhet kendin e një çati ndryrë. Llogaritja është kryer në bazë të konsideratave të se sa e lehtë është që të rrëshqas nga kulmi e dëborës dhe llojeve të ndryshme të mbeturinave.

Faqet artikull:

odnoskatnaya-krysha-svoimi-rukami-chertezhi-i-foto-1I mbyllur çati me duart e tij: vizatime dhe fotografi, llojet e materialeve për mbulim.  Si te zgjidhni materialin e duhur. Llogaritja e kendin e shpatin. Avantazhet dhe disavantazhet e materialeve të ndryshme mbulim.

kulmi i mbyllur me duart hapat e tyre: procedurën e instalimit dhe karakteristikat e tij

Në mënyrë që të ndërtojë çati, ju së pari duhet vizatimet me të gjitha dimensionet dhe parametrat. Këto vizatime mund të bëhet me veten, shkarkoni versionin e përfunduar e internetit (natyrisht, brenda parametrave të ndërtimit të saj) ose për ata nga ndërtuesit profesionale. Pasi vizatimet janë të gatshëm, dhe të materialeve të ndërtimit të blera, mund të procedojë drejtpërsëdrejti në strukturën rritje.

Është shumë e rëndësishme për të vendosur mbi të nëse kulmi i juaj është e ventiluar ose unventilated. mishërim i parë i një montuar në strehim dhe banjot për të siguruar një ambient të rehatshëm. Ventilim në këtë rast është arritur me ndarje në mes të shtresave të materialit izolues si dhe vrima të veçanta, të cilat janë të vendosura në anët e kulmit. Për efektiviteti i ventilimit nuk është reduktuar në dimër, kulmi duhet të pastrohen rregullisht nga bora.

Pajisja lëvizëse kulmi pent ajroset

Pajisja lëvizëse kulmi pent ajroset

Dizajni unventilated - opsion për tarraca, magazina dhe objekte të tjera të ngjashme. Ajo karakterizohet nga një kënd të vogël, dhe lehtësinë e instalimit.

Instalimi i kuadrin e kulmit pent kulmit

Nëse ne flasim për mahi, ka dy variante të popullarizuara të instalimit:

 1. Instalimi i kornizës së kulmit kulmit ndryrë me duart e tij në mur në nivele të ndryshme të ndërtesës. Ky opsion është më ekonomike për sa i përket parave, sepse ai përdor më pak lëndë druri. Por ajo është gjithashtu e nevojshme për t'u marrë parasysh se në këtë rast në mur duke mbajtur duhet të ngrihet në lartësinë e çatisë, në mënyrë që ajo të mund të pushoni kundër krye traun. Natyrisht, mahi për çati krejtësisht e sheshtë kështu që nuk ka smontiruesh.
 2. Instalimi i një demet trekëndësh, i cili do të inkorporojë në mahi projektimit e saj, trarëve dhe postimet. Nuk ka nevojë për të rritur muret mbajtëse, por edhe e konsumit të drurit është marrë shumë më tepër se në versionin e parë. Nga ana tjetër, ferma mund të jetë ngritur në terren, e cila në masë të madhe thjeshton procesin e instalimit. bërë tashmë nën sistemin Skema demet çati ndryrë duhet të ngrihet në lartësinë e kërkuar me anë të winches dhe pajisje të tjera të specializuara.
Lexo më shumë:   Cilat janë bimët dhe kafshët e listuara në Librin e Kuq të Moskës

Ka dy mënyra të popullarizuara të çatisë sistem çati ndryrë

Ka dy mënyra të popullarizuara të çatisë sistem çati ndryrë

Zgjedhja tuaj një apo një tjetër mënyrë se si të rregullohet mahi me çati ndryrë nuk do të ndikojë në jetën e saj të shërbimit ose cilësinë e instalimit, kështu që pyetja varet nga preferenca personale.

Për të instaluar mahi duhet të përdorin mbështet veçanta shtesë ose struts. Numri i tyre dhe vendndodhja e instalimit varet nga faktorët e mëposhtëm:

 • kënd i shpatin;
 • pesha e një tra të vetme;
 • distanca midis kulmit dhe mbajtëse të murit bazë;
 • gjatësi këmbë;
 • tipit material për mbulim;
 • Lloji i materialit përmes të cilit izolim të ngrohjes.

Pasi mahi instaluar mbyllur çati, ju keni nevojë për të në mënyrë të barabartë të shpërndarë ngarkesën në muret e ngarkesës-duke. Për këtë qëllim mauerlat.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 1: përgatitja e vizatimeve

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 1: përgatitja e vizatimeve

Hollësitë e instalimit mauerlat

Mauerlat quajtur mbulim një element shtesë, në të cilën qëndron traun ulët buzë. Ajo është e bashkangjitur për të mbështetur në mur apo montuar në mes trarëve të sistemit demet. Materiali i cili është mauerlat varet nga materiali e mureve duke pasur.

Nëse ndërtesa juaj mbajtjen e mureve bërë nga tulla, ajo është e rekomanduar për të përdorur për tela mauerlat annealed, por muri i një material poroz - pajisje, gjatësia e së cilës është e barabartë me 2/3 e gjerësisë së bllokut shkumë. Nëse ju malin mbështetjen për sistemin çati në shtëpinë e drurit, në Bolts spirancë janë përdorur si mauerlat.

Hint dobishme! Mauerlat mund të jenë të ekspozuar ndaj lagështisë. Në mënyrë që të zgjasin jetën dhe të parandaluar korrozioni, është e nevojshme për të vënë atë në materialin hidroizolim të tilla si material për mbulim.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 2: Instalimi mauerlat

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 2: Instalimi mauerlat

Instalimi i trarëve dysheme dhe këmbët podstropilnyh

Përveç kësaj mauerlat, sistemi çati mbyllur çati mund të përfshijë instalimin e trarëve dysheme, e cila do të bazohet këmbë mahi. Në këtë rast, Kuvendi hap rreze duhet të jetë e barabartë me trusses katran në rritje. Pavarësisht nëse sistemi traun në dizajnin tuaj është i pranishëm ose jo, këmbë është e bashkangjitur në mauerlat përmes larë poshtë. Madhësia e hendekut mes këmbës dhe mauerlat duhet të jenë minimale.

Nëse gjerësia e sistemit hapësirë ​​demet kalon 4.5 m, në mënyrë që të shmangen rreze devijim, është e nevojshme për të vendosur këmbët podstropilnye. Vendi ku një spacer e tillë është instaluar varet nga hapësirë. Kur instalimi mahi ndryrë çati me një sipërfaqe të madhe podstropilnyh rritje këmbët e detyrueshme, përndryshe ju drejtuar rrezikun se druri është i deformuar dhe të thyer nën peshën e strukturës.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 3: instalimi i trarëve dysheme dhe këmbët podstropilnyh

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 3: instalimi i trarëve dysheme dhe këmbët podstropilnyh

Si për të bërë arkë

Arkë - një element shumë i rëndësishëm i kulmit, siç ishte në atë më pas montuar izolimin termik dhe hidroizolim, si dhe shtresat e tjera izolues. Hapi veshje me listela varet nga dizajni dhe i mbyllur lloj të veçantë kulmit e material për mbulim. Board veshje me listela të fiksuara në mahi me anë të thonjve konvencionale.

Është gjithashtu e rëndësishme për të llogore druri ishte e thatë, pa vrima rra, dhe një numër i madh nyje. Për besueshmërinë më të madhe të projektimit mund të trajtohen me mbarsje të veçantë, e cila do të mbrojë atë nga efektet e dëmshme të lagështisë dhe dëmtuesve, si dhe të zvogëlojë ndezshmëri e drurit.

Nëse keni ndërmend të pajisjen e papafingo, në ndërtimin e dërrasë dyshemeje e nevojshme për të bërë vend për dritare papafingo. Në këtë pikë, ju nuk keni nevojë të bëni arkë, por është e nevojshme për të filluar një palë bluzë horizontale për kuti më të lidhur. Ata duhet të jenë të të njëjtit material si mahi në çati derdhur. Si për të bërë dritaren vetë varet nga preferencat tuaja.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. 4. dërrasë dyshemeje Montimi

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. 4. dërrasë dyshemeje Montimi

izolimin e kulmit: Operation

Kur instalimi i një çati ndryrë me duart e tyre, ju mund të përdorni çdo material izolues. izolimin e panevojshme është kryer në mënyrë vijuese:

 1. Përdorimi armë lëndë është ngritur në shtresën sheathing të materialit hidroizolim. Kjo duhet të lapped.
 2. Pastaj një shtresë e izolimit është e montuar.
 3. Kontroobreshetka krijuar, qëllimi të cilit është të shtresës veçantë izolimin dhe një barrierë avull.
 4. Përshtatet barrierë avull.

Nëse kulmi i juaj nuk është e sheshtë, ajo është më mirë për të përdorur materiale të buta për izolim. Ata janë më të lehtë për të instaluar dhe më të mirë të mbushur voids. Gjatë ndërtimit të duarve të tyre i mbyllur kulmet me një kënd minimal prirje do të jetë izolim më efikas pjesa më e madhe, për shembull, tallash apo balta zgjeruar. Ata nuk do të laget edhe nëse nën material për mbulim zatechet ujë.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 5: izolim kulmi

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 5: izolim kulmi

Shumica janë materiale të njohur dhe të përbashkëta për izolimin termik të çatisë - ky lesh mineral, shkumë. Në qoftë se ju përdorni ato apo materiale të tjera të njohura për izolimin termik të çatisë zakonisht është trashësia e mjaftueshme shtresë prej 10 cm, por ky parametër mund të rritet për rajonet e ftohta.

hedhjen mbulim

Kjo pajisje fazë mbyllur çati me duart e tij tërësisht varet nga lloji juaj e material për mbulim. Këtu është e nevojshme që të përmbahet sa më afër teknologjinë që rekomandon që mbulon prodhues. udhëzime të hollësishme mund të gjenden për ndonjë prej llojeve të njohura të materialeve për mbulim, në qoftë se ju të mbuluar çatinë derdhur me duart e tij: hap pas hapi video, përfaqësuar gjerësisht në rrjet, do të ju ndihmojë për të kryer punë me cilësi.

Pasi mbledhur mbulon çati, mund të jetë i instaluar në çatinë e një shumëllojshmëri të elementeve të tjera. Për shembull, fleta motit, ulluqet dhe kështu me radhë. Në këtë fazë duhet të udhëhiqet vetëm nga preferenca personale.

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 6: instalimin e mbulim

Ndërtimi i një çati ndryrë me duart e tij. Hapi 6: instalimin e mbulim

Këshilla të përgjithshme për instalimin e një çati ndryrë

Gjatë ndërtimit të llogaritjes mono-katran drejtim shpat çati duhet të varet në cilën anë është më shpesh fryn era. Nëse keni vendosur shpatin e gabuar, kulmi lehtë mund të prishë. Prandaj nuk është e këshillueshme që të vë The opsion të vetëm në zonat ku erërat e forta shpesh fryjnë nga drejtime të ndryshme.

Lexo më shumë:   Cilat janë bimët dhe kafshët e listuara në Librin e Kuq të Moskës

Kur llogaritjen e sistemit çati është gjithashtu e nevojshme për të marrë në konsideratë karakteristikat klimatike të rajonit tuaj. trupin e pajetë të gatshme duhet të shpërndarë ngarkesën në mënyrë të barabartë, përndryshe kulmi mund të dështojë shumë më herët se ju presim. Nën ngarkesë, ajo ka për qëllim jo vetëm era, por edhe reshjet. Është e nevojshme për të marrë parasysh sasinë mesatare vjetore të dëborës dhe shiut. Mëso ajo mund të jetë në qendër meteorologjike lokale.

Ndërtesa mund të jepet pamjen origjinale dhe moderne, në qoftë se ju vendosni shpatet çati në nivele të ndryshme

Ndërtesa mund të jepet pamjen origjinale dhe moderne, në qoftë se ju vendosni shpatet çati në nivele të ndryshme

Kur llogaritjen e numrit të materialeve mbulim, të jenë të vetëdijshëm se do të jetë montuar mbivendosje. Për shifra të sakta mbivendosen gjatësia duhet të shumëzohet me numrin e fletëve të materialit dhe shumës me fushën e kulmit. Nëse doni të dini se si për të ndërtuar një çati derdhur në një mënyrë të tillë që materiali është përdorur si me efikasitet të jetë e mundur, të jetë i sigurt për të shqyrtuar këtë pikë.

Hint dobishme! Sa më e vogël distanca në mes mahi i mbyllur çati, aq më i madh pesha e ndërtimit të kulmit mund të përballojë. Por ajo është gjithashtu e nevojshme të marrin në konsideratë faktin se katran është reduktuar rrit sistemin demet peshë. Dhe në qoftë se shumë peshë kohët e fundit ajo nuk mund të qëndrojë muret e ndërtesës.

Instalimi i kullimit në ndërtimin e kulmit mono-katran

Instalimi i kullimit në ndërtimin e kulmit mono-katran

Kujdes dizajn i mbyllur çati

Në mënyrë që tuaj ligët-për çati shërbeu për ju për aq kohë sa të jetë e mundur, dhe gjithashtu u mburr një pamje tërheqëse, një nivel të lartë të hidro dhe izolimin termik, dhe karakteristika të tjera të performancës, është e nevojshme nga koha në kohë për të kryer hapat e mëposhtëm:

 • inspektimin e sistemit të kulmit të dëmtuara nga lagështia ose parazitë pjesë. Nëse një pjesë e mahi vuajtur nga lagështia e tepërt, brejtësve ose efekteve të tjera negative, ajo duhet të zëvendësohet sa më shpejt që të jetë e mundur ose të paktën për të trajtuar struktura të posaçme. trajtim antiseptik ka kuptim vetëm në fazën fillestare të lezioni, dhe në raste veçanërisht të rënda ju do të duhet të ndryshojë tërësisht sistemin deng, disassembled për këtë çati. Për të shmangur një ekstrem, inspektim të tillë rutinë të kryer në mënyrë të rregullt;
 • Periodike pastrim mbeturinat nga shpatin çati. Akumulojnë, ajo jo vetëm që rrit barrën mbi projektimin, por gjithashtu e bën të vështirë për të snowmelt në dimër. Nëse koha nuk e pastruar çatinë e degëve dhe mbeturinat e tjera të mbuluar rrezikun për të dështojnë;

kopsht i mbyllur me një ligët-të tipit çati, e ndërtuar në një shpat

kopsht i mbyllur me një ligët-të tipit çati, e ndërtuar në një shpat

 • zëvendësuar fletët pikon mbulim. Në qoftë se ne po flasim për një tjegull ose propozoj, ju lehtë mund të zëvendësojë vetëm një pjesë të vogël të çatisë për të rivendosur integritetin e saj. Vini re se në qoftë se kulmi i shembur në vende, më shumë gjasa, ju do të duhet të ndryshojë jo vetëm shtresa e lartë, por edhe arkë me shtresa izolues. Përndryshe ju drejtuar rrezikun e një përkeqësim të rëndësishme të ngrohjes dhe hidroizolim pronat e gjithë strukturës.

Mos harroni se me kujdesin e duhur çati mbyllur do të zgjasë për aq kohë sa të jetë e mundur, pa marrë parasysh vendndodhjen tuaj ose llojin e zgjedhur e mbulim. Gjëja kryesore nuk është për të kursyer para në materialet e ndërtimit, dhe pastaj struktura për një kohë të gjatë do të kënaqet me një pamje tërheqëse dhe performanca e shkëlqyer.

Shed kulmet (136 Fotografitë): si të bëjnë duart tuaja ...

Shed kulmet: karakteristika të projektimit, llojet dhe materiale

Shed kulmet: karakteristika të projektimit, llojet dhe materiale

Për strukturat e vogla, p.sh., një derdhur ose garazh, shpesh përdorin çati mbyllur. Një pajisje e thjeshtë, ajo është bërë e lehtë pa përfshirjen e ndërtuesve profesionale dhe duket shumë tërheqëse. Për të dekoruar shtëpitë e banimit një zgjidhje e tillë është përdorur më shpesh: shpesh shkaktoi forcën e traditës dhe të vogla të vendeve për përvojën tonë të dizajnit të tij dhe ndërtimin. Është koha për të vlerësuar përfitimet e këtë dizajn.

Features: pro dhe kundra

kulmi i mbyllur është krejtësisht e sheshtë formë drejtkëndëshe, hidhen në një kënd në lidhje me kutinë e ndërtimit. Madhësia e prirje mund të jenë të ndryshme në varësi të planit arkitektonike, kushtet klimatike dhe peisazhit përreth. Kur duke përdorur materiale të kualitetit të lartë, kjo është të paktën 20-30 vjet.

Një mbulim i tillë konsiderohet të jetë më i qëndrueshëm , duke përfshirë ndikimet e jashtme natyrore, në qoftë se struktura e vendndodhjen e pa gabime në lidhje me erën rrit.

Borë bie në sipërfaqe në mënyrë të barabartë, duke e ngarkesës në mënyrë të barabartë dhe të sigurt.

Pjerrësi ligët-formë më të mirë se Gable, edhe pse ajo nuk e lejon për të krijuar një hapësirë ​​të rehatshme papafingo. Por më e lehtë me sistemin e ventilimit: aerators dhe kali ventiluar është thjesht nuk është e nevojshme.

Përfitimet përfshijnë gjithashtu:

 • Një ngarkesë e vogël në strukturat mbështetëse të peshës relativisht të vogël.
 • Konsumi i ulët e materialeve të ndërtimit në krahasim me llojet e tjera të kulmeve.
 • shpenzimet modeste financiare.
 • metodë e thjeshtë dhe e shpejtë e ndërtimit në dispozicion për të kryer duart e tyre.
 • Nuk ka kufizime në zgjedhjen e material për mbulim dhe sistemit mahi.
 • Planifikimi përballueshme dhe instalimin e sistemeve të kullimit dhe oxhaqe.


Projekti harmonike bukur kërkon përputhje me një numër të kushteve, disa herë në kurriz të nevojave funksionale.

Disavantazhet më pak se avantazhet, por ende, ata janë aty.

 • Për të dekoruar hapësirën e jetesës e papafingo kërkohet një gjerësi të konsiderueshme të shtëpisë dhe kendin e lartë e tendencës së kulmit.
 • anuar të ulët mund të shkaktojë izolimin e dobët.
 • Kjo kërkon rritjen strukturën e kullimit të ujit me një tuba me diametër më të gjerë, kështu që rrjedh gjithë uji në një drejtim. Sistemi rekomanduar metali me fiksim kllapa në një distancë prej të paktën 40 cm.
 • Kur të ktheni cepat më pak se 45 gradë për të zvogëluar ngarkesën në dimër do të keni për të vazhdimisht të pastruar çati nga bora.

mbulim


Ashtu si me çdo strukturë të kulmit, përbërja mbyllur cilësor i elementeve varet nga fund. Numri i elementeve kryesore është i vogël, por kjo kërkon vëmendje.

hedhjen rrjeta

Ajo redukton trusses ngarkesës arching dhe lehtëson shpërndarjen uniforme të peshës së gjithë strukturës. Kërkon të detyrueshme për ndërtesat e betonit gazuar, balta zgjeruar dhe mureve me tulla, nëse ndërtimi është kryer në rajonin e tërmetit-prirur.

Hedhjen rrjeta nën çati derdhur

Driving rrjeta hedhjen

mauerlat

E vendosur në pjesët e sipërme të mureve në formën e bare. Hedhjen rrjeta lidhur me ose në rastin e strukturës tulla, ajo është e siguruar përmes ankorave të kufizuara tashmë ose mur në tela mureve të ngurta - jo më pak se 6 mm në diametër. Anchors vetë duhet të jetë në një distancë prej 30 cm nga muri fund. Në qoftë se shtëpia është prej druri, minibrusa dyfishtë, mauerlat roli kryen cantrail

pjesë muri mbi kulm


  Rrallë në ndërtimin e kulmit të derdhur. prania e tij përcaktohet nga diferenca në lartësi midis dy mureve, load-duke.

  kuvendet përgatiten shirit grade

  Shërben si një bazë për hedhjen e një çati, është ngarkesa kryesore mbi të. Është e rëndësishme për të siguruar se ajo është e shpërndarë në mënyrë të barabartë rreth perimetrit të pjesës së sipërme të ndërtesës, dhe presioni mbi komponentët nuk tejkalon vlerat e lejueshme. Përdoret për të krijuar trarëve prej druri, seksion kryq e të cilit varet nga zona dhe numrin e elementeve mbështetëse çati.

  mbështet

  Zgjedhur pas llogaritjes së peshës dhe përcaktimit të përfundojë strukturën. Shuma e përcaktuar nga kendin e tendencës dhe hapësirë ​​gjatësi.


  veshje me listela


  Nevojshme për hedhjen dhe fiksim i mbulim dhe për të rritur kapacitetin mbajtës të atë kornizë mund të përballojë peshën e vet dhe të përballojë ngarkesa të tjera: Dëbora, pesha e një personi gjatë punën e riparimit.

  Për të operuar herpes tra të vazhdueshëm. Për këtë qëllim bordet - bordeve ose bordeve mund të përdoren panele MDF. Skat mund të shtrihet përtej kufijve të pediment, duke formuar një maskë për verandë ose tarracë.

  izolim

  Ajo siguron mbrojtje kundër lagështisë dhe acar. Është shpartalluar nga papafingo mes mahi dhe të lidhur me gëzofra.

  izolim


  Ajo përbëhet nga një rrotull materialeve tjegull, të cilat janë vendosur në arkë brenda.

  pengesë avull

  veshje film, të cilat janë bërë pirg në krye të izolimit dhe të siguruar armë lëndë.

  Plank skate

  Ajo shërben si mbrojtje për skajin e sipërm të çatisë, duke parandaluar depërtimin e lagështisë dhe elementet rot brendshme të byrek.

  clamps


  nënbarkëz hekurudhor

  Lloji elementet mbështetëse horizontale për strukturat mbështetëse. Element shpërndan trusses ngarkesës ndërmjet trarëve të tjera.

  spacers

  Props që janë vendosur në shtrihet dhe për të rritur stabilitetin e të gjithë kuadrit.

  struts

  Ajo trarëve shërbejnë props për sistemin çati.

  llojet


  Derdhur dizajn popullore në shumë vende dhe janë përdorur në ndërtimin e dy buxhetit dhe modës strehim luksoze. Me shpatin lartë të çatisë, duke hequr dorë papafingo, është e mundur të zgjedh layout. Në të ulët - do të rrisë volumin e lokaleve të banimit.

  Kulmi sheshtë është një folës i shpeshtë në një palë me specie të tjera, si pjesë e sistemit të multi-nivelit. Kjo është një shtesë e madhe për të vijë të thyer, gjysmë-rrethore, si dhe llojet e tjera të kulmeve me shpatet të ndryshme.

  Shikoni opsionet e bukur duplex "odnoskatok 'me kënde të ndryshme të prirje të drejtuara në drejtime të kundërta. harton thjeshtë mund të dekoroj visors, duke shërbyer si pjesë e verandë ose papafingo spikatur.

   Sipas llojit të ventilimit dalluar 2 lloje:

   • Ajroset - pjerrët prej nga 5 deri në 20 gradë me vrimat janë të rregulluar në një mur të lakuar;
   • nuk ajroset kulm - kendin e pjerrësi prej 3 deri ne 6.


   Sistemi demet


   Krijo një projekt dhe ndërtimi i sistemit varet shkallën e ndërtimit, dhe përcaktohet nga:

   • zone klimatike dhe era u rrit;
   • dimensionet lineare bazë - ndikon në numrin e mahi, numri i mbështet shtesë dhe distanca në mes tyre;
   • kënd - zbulon praninë e pediment dhe mënyrën e lidhjes me mbështet;
   • llojin e material për mbulim - dikton zgjedhjen e ndërtimit karakteristikat materiale dhe strukturën e arka.

   I mbyllur të sistemit demet çati

    mahi hap gjithashtu varet nga gjatësia dhe seksioni kryq:

    • në një gjatësi prej 3 m hapi - nga 1100 deri 2150 mm, seksion kryq - nga 80 x 100 deri 90 x 160 mm;
    • në 6.5 m distancë - nga 1100 në 1400 mm, ndër-seksioni - jo më pak se 120 x 220 mm.

     Shpesh për ndërtesa të mëdha kanë nevojë për një gjatësi rreze prej 7-8 m. Në mënyrë për të ndërtuar, ajo është ndër-lidhur dhe përforcuar hapësirën e përbashkët dhe kapem pika ose pllaka metalike. Elementet e lidhëset Në përgjithësi, nuk është më pak distanca në mes tyre.

     Për të siguruar ngurtësi strukturore e dhënë:

     • raft trarët dhe struts me një minimum seksioni kryq - 50 x 100 mm;
     • Sleepers bërë nga trarëve dhe pads - 100 x 150 mm.


     sistemet e klasifikimit në gjerësi:

     • Deri në 4.5 metra. Strukturat më të thjeshtë e pabazë - është fiksuar në mauerlat çati të dy shkrimet apo pika që janë të lidhur në mure.
     • . 4.5 deri 6 m strukturë përforcohet:
      • Sleepers - në lartësi tavan;
      • këmbë podstropilnoy - ajo shërben si një rreze qendër backup të bazës; Shpat këmbë përcaktohet nga gjerësia e shtëpisë dhe një lartësi mbi Sleepers kat.

     • Nga 6 deri në 9 m. Ka dy mbajtëse, të cilat janë instaluar në të dy anët traun.
     • Nga 9 deri 12 m. Jetë i sigurt për të duhet një tjetër mbështetje, e cila mund të jetë pjesë e murit të brendshëm apo duke shërbyer më shumë strukturën e gju-tra, e cila është mbajtur nga struts.
     • Më shumë se 12 metra. Në mënyrë të konsiderueshme rritur numrin e këmbëve podstropilnyh. Rritja qepalla çati në fund çon në një kapacitet prej trarëve në skajet e elementeve të veçanta - Mare. pllaka fiksim prodhuar - jo më pak se 60 cm, të cilat janë të fiksuara me anë të vida apo thonjtë, ndonjëherë rritje pllaka.

     Përveç kësaj, sistemet çati dallohen nga lloji i mbështetjes.


     Nga 6 deri në 9 m

     Nga 9 deri 12 m

     Më shumë se 12 metra

     Naslonny


     Sistemi i struts dhe formatimin e teksteve në bazë të drurit mauerlat, e cila është e bashkangjitur në muret e jashtme, dhe në disa raste, dhe në brendësi. Distanca në mes mahi - nga 600 deri 1400 mm. Vlera varet nga pesha dhe mbulim dru karakteristikat. harton të tilla të thjeshta janë në dispozicion për një katran çati prej 26 gradë dhe deri në 5 m hapësirë ​​të përdorur më së shpeshti për ndërtesa tregtare :. zhvesh, seminare, garazhe.

     Për kulmet shfrytëzuara, që është, këndi i cili tenton në zero, mahi abut:

     • në njërën anë - për një mur të lartë mbajtëse;
     • nga ana tjetër - në mauerlat.

     varur mahi

     Përdoret kur është e pamundur për të instaluar mbështetje shtesë midis shtyllave anësore. Në këtë rast, ndërtimi i të gjitha madhësive janë mbledhur në tokë ose në studio, dhe fermë të gatshme dorëzuar gradualisht në vendin e ndërtimit.

     Materialet e mundshme:

     • metalike;
     • konkrete;
     • druri (pishe), seksioni për trusses - 50 x 150 mm, veshje me listela - 50 x 50 mm.

     Dizajni i mahi varur

     Dizajni Layout i mahi varur

     Sistemi rrëshqitje

     Të nevojshme për rregullimin e kulmit në ndërtesa me tkurrje të ndjeshme në periudhën e parë pas ndërtimit. Këto janë shtëpi të ndërtuara nga druri apo shkrimet - fundosje pabarabartë e deri në 10%. Për strukturat prej druri është shumë e rëndësishme dhe mënyra e mahi ndreqim.

     pajisja është e lehtë për të kuptuar parimet e:

     • Instalimi i trusses bëra në trare kurriz.
     • Përbërja mund të prodhohet këmbëve bisht ose mbivendosen (gozhda, bulonat dhe pllaka çeliku).

     • përzgjedhjes hap dhe druri trusses trashësi të përcaktuar nga pesha e mbulesë kulmit. Kur trashësia e shtresës së sipërme prej 50 mm është zgjedhur bordit tehe 200 mm në gjerësi.
     • Fixing të mauerlat special - pak të lirshme, pa ngurtësi. Kjo siguron një lloj rrëshqitje, duke shmangur deformimin e çatisë gjatë tkurrje dhe minimizuar shpërthyer muret e ngarkesës. Si fasteners janë kllapa të veçanta të çelikut prej 2 mm trashësi, me qoshe.

     Kendin e tendencës

     Sa më i madh kënd, më fuqi e erës e lartë. Prandaj, tatëpjetë kulmi gjithmonë duhet të drejtohen drejt erërat më të shpeshta. Kjo zvogëlon ngarkesën gjatë një stuhie të madhe. Është e rëndësishme për të marrë parasysh në llogaritjet dhe zona klimatike.

     shpat i vogël mund të shkaktojë akumulimin e sasive të mëdha të dëborës. Në qoftë se ajo nuk është hequr në kohë, për të pritur për formimin e digave akull, çatinë nën peshën e konsiderueshme në rastin më të mirë do të varem dhe në të keqe - do të thyejnë.

     Për një rrip mesatar i Rusisë nuk është e rekomanduar për të ndërtuar struktura më shumë se 35 gradë.

     reshjeve natyrore konvergjente në çati - jo arsye më pak të rëndësishme për të marrë parasysh forcën dhe në sipërfaqen e materialeve Veshje. Llojet e përafërt të përshtatshme më të mirë për rajonet e thatë, të butë - për vendet e famshme për reshje të bollshme dhe dimri me dëborë.

       Vlerat optimale për pllaka:

       • metal, qeramike dhe çimento-rërë - jo më pak se 6 gradë;
       • bitum - jo më pak se 12.

       Vlerat kufi për fletë mbulim:

       • propozoj, valëzuar, Onduline - nje minimum 6 gradë;
       • bakrit, fletët zinkut-flori (zink-titan) - 17;
       • pjata e bërë nga asbest - 27.

       Kur zgjedh materialeve mbulim duhet recheck informacionin. Ndonjëherë pohoi vlerë paragjykim për të mbuluar të specifikuara nga prodhuesi nuk përkon me Enjoy. Llogaritja vetë mirë të gjesh strehë profesionistët, sepse shumë nuanca, sidomos në strukturat dimensionale.

       Pas përcaktimin e shumës së tendencës nga muret e një duke mbajtur është rregulluar në një nivel i cili do të sigurojë projektin.

       Llogaritjet e nevojshme për të përcaktuar gjatësinë e mahi përjashtuar overhangs prodhuara nga rregullat e një trekëndësh të drejtë.

       Për të siguruar rrjedhjen e ujit dhe për të mbrojtur muret nga marrja e lagësht, kulmi do të bëhet nga një mesatare prej 600 mm. Për ndërtesat teknike për dalë minimale është - 20-25, për shtëpitë e banimit dy-katëshe dhe shtëpive të shkëputur - deri në 1200 mm.

       E rëndësishme është estetika e ndërtesës. Për të përcaktuar preferencat tuaja para se të krijimit të projektit, ju mund të përdorni programet kompjuterike. Kjo ju lejon të shihni jo vetëm çati e tyre të gjithë, por kombinim saj harmonike me shtëpinë.

       materiale

       Cilësia e materialeve përcakton forcën dhe qëndrueshmëri e ndërtesës, kështu që mbulim duhet të zgjidhni me kujdes, duke marrë parasysh karakteristikat e të dy shell ndërtimit dhe sistemit çati për mundësitë e ardhshme.

       dru

       Për trupave të pajetë klasën e drurit zgjedhur 1-3 me një frekuencë prej nyje për metër - është jo më shumë se 3, dhe lartësia e tyre nuk e kalon 3 cm çarje mund të jetë i pranishëm, por gjatësia e cekët dhe të vogla -. Jo tejkalon gjysmën e gjatësisë së bordit.

        Rekomandime të përgjithshme:

        1. Duke trarëve duhet të ketë një trashësi prej 50 mm.
        2. Gjatësia e bordeve:
         • dru i butë - 650 mm;
         • nga drurë - 450 mm.
        3. elemente shtesë - trarët, mauerlat, jastëk - është bërë vetëm nga drurë të ngurta dhe të trajtohen me një antiseptik.

        çati

        varg modern i veshjeve për kulmet është shumë e ndryshme, në mënyrë të lehtë për të gjetur një material të përshtatshëm në ngjyrë, formë, forcën e nevojshme dhe të çmimeve.

        pllakave qeramike

        Materiali mund të jenë të llojeve të ndryshme: Banesë lloj rrip, grooving, një ose dy-valë. E përshtatshme kur kënd anim i kulmit nga 25 deri në 60 gradë për shtëpi guri, tulla apo druri. Në vlera më të ulëta të pjerrët të nevojshme për të rritur ventilim dhe hidroizolim në tërësi - do të duhet të jetë më forcuar nyjet, të instaluar fiksimin shtesë, sepse herpes është gjëra shumë të rënda.

        Pesha e një pjesë të 30 x 30 cm mund të variojë nga 2 deri 4.5 kg, d.m.th. 1 m2 mund tërheq 50 kg. Për krahasim, metal peshon 10 herë më pak se - 5 kg / m2. Prandaj hap mahi për qeramikë kërkon një minimum dhe një arkë druri me një rrjetë gjobë. Por tjegull ka izolim të shkëlqyer të shëndosha, ngjyrë të bukur dhe cilësi. Forca e elementit është i vogël, por Jeta e shërbimit të tërë kulmit është më e madhe se gjatësia mesatare e jetës njerëzore dhe deri në 150 vjet.

        metal

        Kjo valëzuar fletë galvanizuar çeliku, të cilat në pjesën e jashtme kanë një shtresë polimer. Numri i shtresave mbrojtëse, si dhe një metodë e fiksim mes elementeve ndryshon në varësi të prodhuesit. Nuk janë të dy me shkëlqim dhe matte. madhësive të ndryshme, trashësi - 0.4 mm, një peshë nga 1 m2 - nga 3 deri në 5 kg.

        Kuvendi është bërë në rrjetë teli, thonjtë apo vida fiksim, mbivendosje - në një valë. Prirja Recommended - 15 gradë. Në qoftë se ajo është më pak se 20, shiu mund të ikjes shumë i ngadaltë, kështu që nyjet janë kuvertën mbyllur gjithashtu.

        Në përgjithësi, mbulim metalike është mjaft e fortë dhe të qëndrueshme. Periudha e garancisë - nga 5 deri në 15 vjet, por jo gjithmonë të marrë parasysh veshin e shtresës polimer. Ndër të metat vetëm izolimin e dobët të shëndosha dhe një numër i madh i mbeturinave.

        tjegull butë

        Ajo është quajtur gjithashtu asfalt. Materiali bazë - poliestër, tekstil me fije qelqi dhe celuloze. Ato janë aplikuar në elementet e bitumit, dhe maja e mbuluar me çështje për t'u ngjyrosur. Feature është aderimin, ngjitje elemente të ekspozuar ndaj diellit. Në dispozicion në një fletë gjysmërrethor ose drejtkëndëshe. Jeta e shërbimit është përcaktuar nga ana e prodhuesit në rangun e 15-20 vjet, pa marrë parasysh stabilitetin ngjyra.

        Mundësitë e zgjedhjes:

        • gjatësia - 100 mm;
        • Gjerësia - 300 mm;
        • peshe per 1 m2 - 12.8 kg.

        material gjithanshëm me izolim të mirë është po aq i përshtatshëm për të dy ndërtesave banesore dhe komerciale. kënd Recommended - 12 gradë. Sipas teknologjisë kusht hidroizolim substrate ose shtresa mbështetje. Roli i qilim të tillë mund të kryejnë vjetër asfalt mbulesë. Ndër të metat - ndezshmëri, paqëndrueshmëria UV dhe instalimin vetëm në muajt e ngrohtë.

        stolisje

        Në dispozicion në formën e fletë corrugated çeliku e galvanizuar të madhësive të ndryshme. Valët ofron ngurtësi mbulimit dhe forcën, lartësia dhe forma e tyre varet nga modeli specifik. Dalluar trapezoidale, sinusoidale ose rrumbullakuar.

        Disa prodhues kanë të veshura filmin jashtë rezistente polimerik.

        Për të siguruar hidroizolim, është përdorur kur hedhjen rondelë pergaminovaya. Fixing të sheathing kryer vetë-përgjimi vida, joints vende trajtohen përbërja bitum. Recommended katran çati me Bent - 10 gradë.

        Ashtu si me të gjitha material për mbulim metalike ka një të vogël soundproofed, kështu që ajo është përdorur shpesh për objektet industriale dhe e zhvesh. Periudha e garancisë - 15-20 vjet.

        ondulin

        material universale veshja që mund të përdoret edhe për të përballuar shtëpinë. Është e bazuar - celulozë e cila është e ngopura me bitum pastruara nga shtimi i rrëshira dhe pigmente. rezistente ngjyra. fletë madhësi standarde - 2000 x 950 mm, pesha - 6.5 kg / m2, e cila është më e lehtë që të propozoj konvencionale 4 herë.

        Karakteristika pozitive përfshijnë:

        • lehtësuar;
        • forca;
        • lagështirës;
        • izolim të shkëlqyer të shëndosha;
        • rezistencë të lartë ndaj temperatura ekstreme;
        • rezistenca ndaj sulmit kimik.

         Edhe pse nivelin minimal të pranueshëm të paragjykimeve - 6 gradë, Onduline nuk rekomandohet për kulmet me një pjerrësi të lehtë: nuk është e mundur për të mbajtur një kohë të gjatë në dëborë. Në vlera më të larta dhe jetën e saktë e operacionit do të jetë rreth gjysmë shekulli, garanci gidronepronitsaemosti - 15 vjet.

         propozoj

         fletët corrugated e material i përbërë në bazë të Portland çimentos dhe asbestit fibra. Formojnë fletë valëzuar gjithmonë drejtkëndor - 120 x 70 mm; peshë - nga 10 deri 15 kg / m2. Niveli anim çati - nga 12 deri në 60 gradë. Teknologjia është dhënë për rritje një shtresë mbështetjen e mbulim ndjerë apo letër glassine.

         Për arkë propozoj montuar përkime me thonjtë përmes Rondelet butë nënshkrimin.

         Druri për kornizën eshte perzgjedhur:

         • për fletë standarde - 50 x 50 mm, mahi hap - nga 500 deri në 550 mm;
         • për pushtet - 75 x 75 mm, gjatësia katran - nga 750 deri në 800 mm.

         Nuk rekomandohet për godina banimi. Periudha e garancisë - 10 vjet. Megjithatë, ajo është konsideruar vlerë brishtësinë e saj, që nuk ka gjithmonë japin material për t'i rezistuar breshër.

         ruberoid

         Një nga opsionet popullore buxhetore. Përfaqëson mbulim ndjenë ngopura dhe veshur me bitum. Për të shmangur clumping, aplikuar në krye të pluhur trashë.

         Moderne ndryshme - evroruberoid, i cili përbëhet nga një tekstil me fije qelqi ose poliestër mbarsur me bitum. Top shtresë polimer është i pranishëm. Ky material elastik dhe i papërshkueshëm nga uji shpesh mbulojnë fusha të vogla të kulmit me një formë komplekse. Pengesë kryesore - ndezshmëri të shpejtë, në mënyrë për të kryer një stacking plotë është e mundur vetëm në objektet teknike.

         Si për të bërë duart tuaja?

         Para ndërtimit është e nevojshme për të krijuar një projekt dhe për të bërë të gjitha llogaritjet. Pastaj të fituar të gjitha materialet e nevojshme në funksion të elementeve të tjera, izolimin, ventilim dhe kullimit. Diferencë varet nga cilësia dhe vetitë e drurit veshja. Ia vlen të kujtohet se për çdo metodë ka teknologjinë e vet dhe udhëzim.

          Përgatitja mjetet dhe pajisjet:

          • saw, çekan, ndërtimin e thikë, një sëpatë, një pingul, një masë kasetë, nivel;
          • Srewdriver;
          • gun lëndë;
          • thonjtë mahi dhe kasetë.

          hapat e instalimit të përfshijnë hapa të njëmbëdhjetë

          • Sipas vizatimeve të përgatitura nga trarët dhe mahi e madhësinë e duhur dhe në sasi të nevojshme. Nëse ju dëshironi, të ndërtuar fermat.
          • Përgjatë perimetrit të pjesës së sipërme të ndërtesës është e pajisur me hedhjen rrjeta apo mauerlat.
          • Skemat dhe të llogaritur vlerën e trarëve krijuar gradualisht që janë të bashkangjitur në elemente të mauerlat. Për të duhet të kryejnë punën, të marrë parasysh ngarkesën në pjesët në anën Leeward.
          • Mahi janë ngritur direkt në trarëve me mbështetjen e pjesës mban në muret e projektimit. Si rezultat, duhet të merrni një trekëndësh kënddrejtë.

           • Pastaj kryer instalimin e tra, një nga skajet e saj hedhjen në buzë e rreze. Ky element dizajni do të jetë bazë për arka të ardhmen.
           • Aktivitetet e mësipërme zbatohen incrementally të gjitha trarëve dhe mahi, shikuar identitetin dhe uniformitetin e nyjeve lokacionit.
           • Pas bashkohet arkë prej druri.
           • Në kuadër është vendosur çati. Punon fillojë në anën Leeward. Një anëtar i parë ndodhet në afërsi të dalë para, dhe pastaj të bashkëngjitni fletë të mbuluar 2 në rreshtin e parë. Në serinë e ardhshme e vë të njëjtën sasi, pastaj përsëri në rreshtin e parë dhe të shtoni një tjetër fletë. Pas kësaj pranim, ne të mbulojë të gjithë çati.

           • Pas ndreqim shtresë e jashtme, për shembull, i fletë hidroizolim profilizuar brenda stapler duke u shënjestër të sheathing. si një hambar të përshtatshëm film polietileni konvencionale për ndërtesa modeste. Ajo nuk e tërheq dhe kanë përpjetë mbivendosjes.
           • Pas kësaj vjen izolimin ana: lesh guri, fibër qelqi ose basalt Mats.
           • Të paktën era forcuar vijën e frontit - bordet ose mur.

           Shembuj strukturat e bukur

           Ndarë dy-katëshe shtëpi guri në një stil modern. Mungesa e kurrizit ju lejon të lehtë të ndërtuar sistemin multi-shtresore. Të qarta linjat horizontale fasadash rimë të përkryer me dyshen mbyllur çati. E njëjta teknikë është e përkryer për bazën L-formë të blloqeve shkumë.

           Smooth terrenin ndonjëherë e vështirë për forcat e vetëm odnoskatke pamjen nga ajo fiton vetëm.

           Kulmet pjerrësi të përshtaten të përkryer në projekte cottages gjerë dhe një kornizë të vogël ndërtimin e 50 sq. m. Këto shtëpi finlandeze në eko-style pushtuar komoditetin e saj dhe elegancën e dizajnit.

            Derdhur kulmet janë në harmoni në kombinim me qepalla pjerrësi. Kjo ju lejon për të nxjerrë në pah pjesë të caktuara të shtëpisë, të përqëndrohet në hartimin e grupit para. Futjet look elegant si visors si shtesa papeshë, hedh veshura me polycarbonate ose valëzuar.

            Folësit bevels ofrojnë hapësirë për vendosjen e ndriçimit të jashtëm. Montuar dritat butë ndriçojnë zonën përreth ndërtesës dhe për të krijuar efektin e një çati fluturues. Dallime në këtë temë janë të ndryshme.

            Shtëpi bërë nga trarëve është mjaft kapriçioz në aspektin e eksperimentimit me stil, por edhe për ata për të dalë me zgjidhje origjinale. Në foto mbyllur çatinë e një formë të pazakontë, të mbuluara me herpes.

            Më shpesh përdoret në një rrota bathhouse copëtuar forma të ngushta.

            Operuar ose eko-çati ka një anim të lehtë, të përforcuar hidro dhe izolimin termik. qilim zgjedhur siç bimë mbron kundër zhurmës. ujë thithjen, ajo zvogëlon ngarkesën në projektimin stuhi.

            mini jo më pak interesante ofron. shtëpi kopsht me një fun pjerrësi tavanet dhe vilë komod me një duo të ramps dy nivele kanë një bukuri të veçantë.

            Për të mësuar se si për të ndërtuar një çati derdhur me duart e tij, shikoni videon e mëposhtme.            Lënë një koment