Post navigation

Faqja kryesore » Ndërtimi » Post navigation
ndërtim No Comments

Post navigation

Tanke për ujë vilëSummer vjen, dhe njerëzit dynden në vend - një vend pushimi trupin tuaj dhe shpirtin. Por, për relaksim dhe rehati keni nevojë për të aksioneve deri në të gjitha nevojat. Pa marrë parasysh se ku njerëzit në qytet dhe jashtë tij, ai kishte nevojë për ujë të pijshëm. Kjo nuk ka rëndësi se çfarë është konsumi i saj. Në çdo rast, ujë të pastër duhet të jetë në çdo dyqan mënyrë. Posaçërisht për këtë qëllim ka krijuar një rezervuar uji, i cili është shumë i përshtatshëm për t'u përdorur në vend. Sot ju mund të gjeni atyre një shumëllojshmëri të madhe.

Si te zgjidhni një rezervuar uji

Në mënyrë që të gjeni një enë të përshtatshme me ujë, ju duhet të i kushtoj vëmendje për:

  • materiali nga i cili është bërë;
  • në një volum i ujit është llogaritur (100L, 500L, 000L 5);
  • cila ka formën ;
  • për çfarë qëllimi është blerë, është e mundur për të ruajtur ujë të pijshëm, ujin e shiut ose për akumulimin.

enë kumulative plastikeKjo nuk është e gjitha kriteret që duhet të merren parasysh. Është e rëndësishme që të kontrolloni menjëherë para se të blesh, është në mënyrë të vendosur kapaku i përshtatshëm për enë , nëse ajo është e pajisur me një vinç për të sjellë ujë, Çfarë një mënyrë për nxjerrjen e ujit, nëse ka në të ndonjë dëm.

Para së gjithash, ju duhet të kuptoni se çfarë forme e kapacitetit do të jenë më të përshtatshme për një vend të veçantë vend, varet nga të saj komoditet . Është e nevojshme të theksohet se zgjedhja e formës anije varet nga qëllimi e përdorimit të tij.

Tanke formë drejtkëndëshe janë veçanërisht në kërkesë. Kjo varet nga fakti se ajo mund të vihet kundër strukturës së murit, ai nuk do të ndërhyjë dhe nuk marrin shumë hapësirë në dhomë ose në vend.

Asnjë formë më pak të popullarizuara të enë është e rrumbullakët. Ata janë të vendosur për qëllime të ndryshme. Në dyqane ka një mundësi për të gjetur një formë të përshtatshme të rezervuarin e ujit.

Për emërimin e rezervuarin e ujit

Dallojmë 3 lloje kryesore të kontejnerëve:

  1. kontejnerët e magazinimit për ujë, të cilat përdoren për ruajtje;
  2. shiut;
  3. financuar.
Lexo më shumë:   Post navigacion

Tanks ujitKapaciteti për ujë ruajtjen duhet të jetë i instaluar ku uji është e nevojshme më shpesh. Ajo mund të jetë në ujë për përdorime të tjera , për shembull, për bimët e ujit, larë makinën ose pastrim. Ta themi thjesht, ky lloj i enës është universale.

për qëllime të veçanta ka kapacitet për shiut. Ajo nuk ndryshon me cilësi të lartë. Kapaciteti është projektuar për të mbledhur ujin e shiut drenazhuar nga kulmi. Kur uji hyn në anije në ulluqet veçanta ajo rrjedh poshtë në ndarje, pas së cilës bashkon në një tank. Uji që ndërton, kështu që ju mund të ujit bimët dhe e përdorin atë për llojet e tjera të punës. Uji nga ky tank do të ndihmojë për të reduktuar konsumin e saj të furnizimit me ujë, e cila do të kurseni para.

Kapaciteti i aftë për ujë të akumulojnë , i përshtatshëm, sepse nuk do të jetë për të marrë ujë, kur sistemet e tjera të ujitjes për disa arsye nuk punojnë. Kjo është veçanërisht e dobishme kur ka një dështim papritur dhe kanë nevojë për të kryer riparime, lotim në këtë kohë ende do të kryhet.

Përzgjedhja volumin e enë për ujë

tank me ujë bëhet e domosdoshme kur cottages ndaluar furnizimin me ujë. Pasi vendimi për të blerë një tank me ujë të bërë, është e nevojshme për të llogaritur se sa ujë do të llogaritet. E gjitha varet nga ajo që rrjedhës së ujit :

  • Lotim është e nevojshme për të blerë një enë më të madhe, për shembull, 1 000-5 000 l;
  • për ujë të pijshëm , ju mund të blej një kapacitet të vogël - 100 - 500L.

Rezervuari i ujit T-miniKa modele të shumta të tankeve projektuar për një sasi të ndryshme. Në mesin e varieteteve të tanke me ujë të dalluar modelin bazë: T-mini, L, S, H. Për këto qëllime është i përshtatshëm për t'u përdorur evrokuby madhësi standarde.

T-series tanke kapacitet të konsiderohen universale dhe më e rëndë. Kjo enë e madhe - 10 000 l. Kjo është zakonisht shumë i fortë. kontenierë të tilla janë përdorur shpesh si tanket e magazinimit septike.

Kapaciteti i serisë L është projektuar për vëllimin e 750l dhe 000L 1, është e mundur për të ruajtur jo vetëm të pijshëm dhe ujë industrial, por ushqim. Ajo ka një shtresë e jashtme seamless dhe formën vertikale për mjediseve të strehimit në hapësira të vogla.

Lexo më shumë:   Ndarëse për zonimin e hapësirës në dhomë: specifikat e aplikimit

Tanke S seri janë të dizajnuara për ruajtjen e ujit, ushqimit dhe lëngjeve industriale. Ata janë bërë nga 500 - 2 000 l.

Zorrë dhe kontenierë forma e seri të ndryshme të krijuara në mënyrë që ata të kalojnë nëpër doorways. Kapaciteti optimale për ruajtjen e ujit në vend janë seri EVL . Vëllimi i kontejnerëve është e ndryshme - 200l, 500L, 000L 1. Ata mund të largohen nga vendi, edhe në dimër, për shkak se ata janë të guximshëm.

Materiali i ndërtimit të kontejnerëve për ujë

rezervuari i ujitKur të blesh një tank me ujë duhet të i kushtoj vëmendje të materialit nga i cili është bërë. Kur zgjedhjen me këtë kriter është e nevojshme për të vazhduar nga dëshirat dhe kërkesat e tyre . Ka modele të ndryshme të tanke me ujë, të cilat janë bërë nga një material të caktuar.

Një opsion mund të jetë një çelik inox. Në mënyrë tipike, kontejnerët e këtij materiali është përdorur për të pirë dhe ujë industrial. Ata janë bërë në formën e tanke, fuçi drejtkëndëshe tanke. Duhet të theksohet se kontejnerët e tilla janë shumë të shtrenjta.

Një tjetër mishërim jo shumë të lirë enë është bërë nga plastike. Relativisht vonë, kostoja është shumë më e ulët se tanke çelik , por sot është e pamundur për të përmbushur një mundësi mjaft të lirë të tanke plastike të ujit. Ata zakonisht mbajnë të pijshëm dhe ujë industrial, por ato gjithashtu mund të përdoret për lëngjet e tjera. Këto enë kanë një formë të ndryshme dhe ngjyra.

Kontejnerët bërë nga metali, të përshtatshme për ruajtje , ngrohje dhe ujit ftohës. Ajo do të duket se ka një enë çelik inox dhe se ata, si tanket metalike janë bërë prej çeliku të cilësisë së ulët duhet të jetë fituar për sigurinë. Por ata janë pothuajse asnjë mënyrë inferiore ndaj tanke çelik inox, dhe janë pak më të lirë. Këto produkte mund të blihen në dyqan, por ju mund të bëni për të porositur , atëherë ata do të pajisen gjithashtu me sensorë të temperaturës ose valvulave.

Pa marrë parasysh se çfarë materiali do të bëhet enë, është e rëndësishme për t'u marrë parasysh se çfarë është e fituar. Kjo do të, nga ana tjetër, të përcaktojë zgjedhjen e materialit.

Instalimi i një rezervuar uji në vilë

Çfarëdo që mund të ketë qenë pozitive karakteristikat teknike të rezervuarit të ujit , në qoftë se ajo nuk është instaluar në një vend shumë të përshtatshëm, atëherë ajo do të jetë e vështirë për t'u përdorur. Prandaj është shumë e rëndësishme për të përcaktuar se ku në cilësinë zonën periferike do të jetë në dispozicion.

Lexo më shumë:   Si i sapoardhur në suva muret me duart e veta: Video dhe rekomandimet për përdorim

Instalimi i një rezervuar ujiInstalimi i tank ka disa opsione. Për një fillim, ajo është e rekomanduar për të përcaktuar nëse është e nevojshme për të krijuar kapacitetin direkt në vend ose në tokë. Në varësi të kësaj, ju duhet të zgjedhin më të aboveground, nëntokësore ose lart . Seti i fundit më afër të furnizimit me ujë. Në disa raste, ju mund të vendosni kontejnerë në platforma të veçanta ose platformë.

Ajo është gjithmonë e mundur për të kursyer para dhe për të blerë tashmë jo saktësisht një kapacitet të ri në vëllim dhe përdoret për ruajtjen e ujit.

Përveç opsionet për instalimin e rezervuarin e ujit, është e mundur për të përcaktuar vendin e tyre për një përdorim më të rehatshme. Për shembull, të instaluar atë në një papafingo, e pajisur me shumë ujë ose kullimin tela, pa përdorur një vinç.

Duke ndjekur këto rregulla të thjeshta e zgjedhjes për rezervuarin e ujit, ju nuk mund të shqetësohen për atë që bimët nuk marrin lotim saktë dhe përgatitjen e ushqimit nuk do të jetë e mundur. Blerja e kapaciteteve, nuk duhet të shqetësohen për faktin se produktet e humbin freskinë si tank paraqitura në detaje, dhe kjo është e mundur për të ruajtur ushqimet.

Në përzgjedhjen, instalimin, vëllimi tank është e nevojshme të mendoni paraprakisht, atëherë qëndrojnë në vend mund të konsiderohet i plotë . blerja kohë enë më të përshtatshme do të eliminojë problemet me furnizimin me ujë. Ajo duhet të jetë një kohë për të shpenzuar në blerjen e një rezervuar uji, dhe në të ardhmen ajo do të ndihmojë të kurseni kohë, përpjekje dhe të holla!

Lënë një koment