Post navigation

Faqja kryesore » Ndërtimi » Post navigation
ndërtim No Comments

Post navigation

Prodhimi i stacioneve të pompimit AL-KO angazhuar në një grup të kompanive nga Gjermania, prodhimin kopshte dhe parqe, teknikë avtopritsepnuyu, si dhe sistemet klimatike dhe ventilimin.

Ai themeloi kompaninë në 1931 bravandreqës Alois Kober në qytetin Grosketts (Gjermani).

Gradualisht zgjerimin e prodhimit dhe blerjen e kompanive të tjera, kompania ka marrë njohje të gjerë dhe njohje ndërkombëtare. Vlen të përmendet prodhimin e stacionet e pompimit KO-AL, është i provuar në veprat që kanë të bëjnë me ujë dhe kanalizime.

Gama e produkteve

Pompimin stacion Al-ko HW 604 Inox
stacion pompë AL-KO HW 604 Inox

Programi i prodhimit të kompanisë zë një pajisje të veçantë roli i pompimit, duke përfshirë stacionet e pompimit vetë-mbushje baruti për furnizimin me ujë, të cilat mund të ndahen në kategori:

 • kapaciteti i deri ne 3100 litra / h, është e pajisur powerplant në 800 W, nje rezervuar zgjerim në presion një volum prej 20 kapacitetit l dhe një sistem të absorbimit të vetme-fazë. Fuqia përshtatshëm mundëson punëtorëve për të hequr ujin nga puset dhe transportohen 9 m në 35 m;
 • Kapaciteti nominal i 4000 l / h të cilat janë të pajisur me një njësi të energjisë prej 800 deri 1000 W, lejon të pompimit të ujit nga një pus pune - 9 m dhe transportuar deri në 48 m;
 • Kapaciteti nominal i 6000 l / h, e pajisur me një njësi të energjisë 1400 W mundësuar të pompimit të ujit nga një pus të punës - 9 m dhe transportuar deri në 60 m.

stacionet e pompimit prodhuar 2 Seria: HW dhe HWF, e cila furnizuar pjesë për cilësinë dhe riparimin në kohë.

stacion pompimi Al-ko 802 HW 802 Inox
Stacioni i pompimit AL-KO HW 802 Inox 802

Modeli Series AL-KO HW janë përdorur për furnizimin me ujë për përdorim shtëpiak shtëpive private dhe cottages verës.

Për të përmirësuar karakteristikat operative e pompave janë të pajisura me pajisjet automatike të cilat pamundësojnë funksionimin e impiantit në mungesë të ujit në presion të sistemit të ujit.

Stacioni i pompimit mund të përdoret për të ruajtur presionin në sistemet e furnizimit me ujë. Për të rritur jetëgjatësinë operative të kreut të pajisjeve është bërë prej çeliku inox dhe ka caktimin «Inox».

Lexo më shumë:   Gama I-beams: konformitetit të produktit me kërkesat e standardeve

Për ujë të pijshëm një vend i vogël pompa shtëpi vend mund të përdoret HW 601, HW 802, dhe për të siguruar vilë HW 1002 Inox, HW 800 / MC aftë për të dhënë 52-64 l / min.

Modelet më të njohura në Rusi janë pompat AL-KO:

 • Pompimit stacioni Al-Ko HW 3000 Inox Classic
  Pompimit stacion AL-KO HW 3000 Inox Classic

  HW 601 Inox;

 • HW 604 Inox;
 • HW 802 Inoh;
 • 1001 HW / MC inox;
 • HW 3000 Inox Classic;
 • HW 3500 Inox;
 • HWF 1000;
 • HWF 1400 inox.

Pompat kanë reagime të shkëlqyera nga konsumatorët në shumë rajone të vendit.

Stacioni i pompimit Al-Ko HWF 1300 Inox
Stacioni i pompimit AL-KO HWF 1300 Inox

Modele pompa AL-KO HWF Seria janë përdorur edhe për të furnizuar me ujë të pijshëm në zonat periferike dhe ekonomitë familjare private.

Ata janë përdorur për pompimin e ujit dhe lotim bimëve.

Pompat pajisur me një filtër shtesë pengon depërtimin e grimcave të huaja në mekanizmat pompë.

Për të parandaluar sistemin në boshe montuar valvula kontrolloni të sigurisë.

Kur zgjedhjen e modelit të kërkuar pompë është e nevojshme për të marrë parasysh faktorët e mëposhtëm:

 1. Performance Station, aq më e madhe kërkesa për ujë, aq më i fortë duhet të jetë instalimi.
 2. Aftësia për të hequr ujin nga pusi në një thellësi prej 9 m, dhe kur vepron burimet më të thella nevojë për të zëvendësuar pajisjet.

Ndoshta ju jeni të interesuar në një artikull në lidhje me stacionet e pompimit GRUNDFOS.

Një artikull në stacionet e pompimit të rregullojë rregullat me duart e veta këtu.

Përparësitë

AL-KO pompa kanë një reputacion të mirë dhe kanë një numër të avantazhe:

 • performancë të lartë, madhësia kompakte dhe dizajn modern;
 • pajisur me kontrollet automatike të stacionit;
 • pajisur në filtra për pastrimin e ujit;
 • të gjitha stacionet mekanizmat veprojnë pothuajse në heshtje;
 • mirëmbajtja Station kryhet në disa operacione.

gabimet e mundshme dhe riparimin e pajisjeve

Me kujdesin e duhur, stacioni AL-KO nuk të japë një sherr
Me kujdesin e duhur, stacionet e pompimit AL-KO nuk do të japë një sherr

Në rast të keqfunksionimit të pompë për të diagnostikuar dhe riparimin e pajisjeve.

Më të zakonshme pajisjeve mosfunksionim:

 1. Uji nuk hyjnë në furnizimin me ujë kur pompë është i rrjedhshëm. Është e nevojshme për të kontrolluar ngushtësi e sistemit, valvula jo-kthimit dhe troubleshoot.
 2. Stacioni vepron në mënyrë të përhershme. Për të zbuluar dhe për të eleminuar shkakun, kontrolloni ngushtësi e tank duke shtypur pin montuar në tank dhe në rastin e ujit menjëherë për të zëvendësuar membrana.
 3. Nuk ka stacionet e energjisë. Kërkohet nxjerrje rele me kontroll të njëkohshme të mbeshtjelljen spirales.
 4. Kur ju të kthehet në pompë nuk është mundësuar. Arsyeja mund të jetë dështimi i kondensator ose fërkimit të blades helikës shtytëse në muret e dhomës. Për riparimin e sistemit është e nevojshme për të zëvendësuar kondensator dhe të kthehet në shtytës.

Ndoshta ju interesuar edhe në një artikull rreth Aquaria stacionet e pompimit.

Një artikull mbi atë se si për të mbledhur dhe të lidhë stacionin e pompimit me duart e tyre, këtu.

Pas lexuar këtë artikull, ju do të gjeni informacion në lidhje me stacionet e pompimit shtëpiake për t'u pyetur.

Përdorimi i stacionit të pompimit AL-KO lejon furnizimin me ujë në shtëpi private dhe cottages verës me koston më të ulët.

Watch video, në të cilën tiparet e pajisjes dhe funksionimin e pompë AL-KO HWF 1000 Station:

Lënë një koment