Ne zotëruar: si për të ndarë miq

Faqja kryesore » Ndërtimi » Ne zotëruar: si për të ndarë miq
Ndërtimi No Comments

Ne zotëruar: si për të ndarë miq

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Kjo botë është implacably dhe pa kompromis ndahen në "ne" - klientëve dhe "ata" Wizard. Apel për "ata" shpesh përkthehet në "ne" në një seri e tërë e problemeve dhe kostot e larta. Që edhe një herë që të mos përzihen me "ata", shumë përpiqen për të kryer të gjitha punët vetë. Megjithatë, kjo qasje është shumë e paqartë: është në gjendje, për shembull, niveli programues mur në shtëpi në të njëjtën cilësi si piktor me përvojë? Përgjigja e qartë është jo, nuk mund! Sepse përdor një shpatull dhe furçë duhet të jetë në gjendje. Dhe zeje nuk mund të jetë mësuar në Internet për udhëzimet video - ajo vetëm vjen me praktikën ", hiqet nga duart e" një të mjeshtrave më shumë përvojë. Prandaj, pa ndihmën e mjeshtrit pamundur për të bërë. Dhe në mënyrë për të shmangur shumë nga problemet që kanë të bëjnë me to duhet të ndjekin disa rregulla të thjeshta, të cilat ne do të ju tregojnë.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Përmbajtja:

  • Kujdes studiuar pyetjen
  • Si për të gjetur një mjeshtër të mirë
  • Diskutimi i kostos së punës
  • Sigurojë TOR shumë të detajuar
  • Diskutoni të gjitha detajet e punës
  • A mos i lënë zotërinë pambikëqyrur
  • A nuk paguajnë për punën, derisa çdo gjë është e përkryer Done
  • përfundim

Kujdes studiuar pyetjen

Nëse ju doni të merrni rezultate të cilësisë së lartë, ju duhet të merrni një kuptim të qartë të gjitha nuancat e projektit: për të studiuar teknologji të avancuar dhe vetitë e materialeve të ndryshme. Check out të internetit, të biseduar me miqtë - shumë shpejt ju do të jetë e armatosur me njohuri, por është gjysma suksesi i çdo përpjekje.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë

Mënyra më e mirë që të mos jetë i gabuar në zgjedhjen e artist - për të kërkuar magjistar në rekomandimin. Pyetni fqinjët, miqtë dhe kolegët: Ndoshta dikush do të jetë në gjendje të ju këshillojë nga një specialist i mirë, dhe madje edhe të demonstrojnë rezultatet e punës së tij.

Por shpesh duhet të shikoni për reklama mjeshtër. Jo për të punësojë një person i pakualifikuar, caktoni atij një intervistë të vogël me qëllim për të zbuluar thellësinë e njohurive të tij dhe nivelin e trajnimit. Pyesin se sa kohë ai ishte duke bërë këtë lloj pune, sa bërë tashmë objekte të ngjashme. Pyetni për të parë fotot e punës. Pyetni në lidhje me metodat e punës të materialeve, të cilat ai rekomandon për t'u përdorur, të gjetur se çfarë mjete që ai përdor. Me përvojë përgjigje mjeshtër të vendosur dhe në hollësi të madhe, por laik do të "noton" dhe do të përpiqet për ta kthyer bisedën shpejt.

Për shembull, një tiler i mirë duhet të jetë i shtrenjtë Tile cilësisë. Në qoftë se zotëria thotë se gjoba do të shkurtojë mulli tjegull ose ofertat për të blerë lirë Tile për 1000 rubla, të drejtuar pa shikuar prapa nga një "profesionist", - ajo është e njëjtë tiler, ashtu si ju. E njëjta gjë mund të thuhet në lidhje me "përvojë" malaries-plasterer, e cila nuk ka dalluar stuko e finishit nga baza dhe nuk mund menjëherë të emërojë një disa produkte të njohura në secilën prej këtyre kategorive.

Lexo më shumë:   karrige kompjuter në të brendshme dhomen e ndjenjes

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Tregu modern është plot amator pakualifikuar vetë-mësohet, të cilët nuk janë vetëm duke u përpjekur për të shesin shërbimet e tyre të shtrenjtë, duke pretenduar të jetë profesionistë, por gjithashtu ka të ngjarë të prishin ju të gjithë nervat dhe sende, duke u përpjekur për të kryer një punë të panjohur për ta. Për fat të keq, një "magjistar" i tillë mund të kandidojë dhe të trajtojë një kompani e specializuar. Prandaj, në dyshimin më të vogël të paaftësisë menjëherë do të ndërpresë bashkëpunimin në çdo fazë. Nëse është e mundur, të përpiqet që nga fillimi për të braktisur këto do të jenë specialistë.

Shembulli Life . Ne kemi gjetur ad një "profesionist", "shumë përvojë" dhe "përgjegjës" magjistar për të vënë parket laminat në dhomë gjumi dhe në korridor. Nga dera e përparme në qendër sallë kemi tërhequr një korridor të gjatë, të ngushtë. një plan urbanistik të tillë të çuditshme dhe tmerrësisht i papërshtatshëm, dhe këtë herë ka luajtur një mashtrim të pista për ne, "Master Profesional" ka vendosur për të hedhur petëzuar në të gjithë korridorin - vetëm feta njëjtë përgjatë gjatësisë së bordit, dhe nuk shqetësojë edhe për të rregulluar ato në një model checkerboard. Si rezultat, gjithë gjatësinë e katit korridorit kërcyen në masë të madhe dhe të plasaritur dhe kërcasin kur ecin. Për të kthyer një pjesë të sallës, ne kishim për të blerë një tjetër 3 kuti të petëzuar shtrenjta dhe shtesë pay malin krivorukost zotit këto pak metra e "punës" së tij - në rrethana të tjera, ai nuk do të bien dakord për të ardhur për të korrigjuar gabimet e tyre.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Diskutimi i kostos së punës

Pasi kjo është një nga aspektet më të rëndësishme të çdo projekt, ne duhet të afrohemi me të gjithë seriozitetin. Menjëherë të negociojë me mjeshtri, i cili do të blejë materialet. Si rregull, ajo është e dobishme për të bërë veten: ju zgjidhni për veten e tyre cilësi më të mirë dhe të lartë, dhe master do të marrë më e lirë e stalla parë në dispozicion. Dhe ju janë të garantuara për të paguajnë më pak për mallra të cilësisë në dyqan se materialet që ju sjellin zotin. A nuk e besoj se ka ndonjë lidhje ose materiale ekskluzive ai blen me çmime të shitjes me shumicë. Vetëm zoti e di se ku për të blerë më e lirë (dhe të varfër), dhe ju doni të shitur atë me çmime të tepruar.

Duke marrë me materialet, diskutojnë koston e detajuar të punës. Ju vetëm duhet të bien dakord për një sasi shumë të veçantë dhe të fundit për të gjithë projektin dhe të jetë i sigurt për të diskutuar se çfarë rezultati ju duhet të merrni për paratë tuaja, në mënyrë që në rrjedhën e punës nuk noton sasi të pakuptueshme për kompleksitetin paparashikuar, punë shtesë dhe kështu me radhë. Besoni mua, nëse ju jeni nga fillim nuk pajtohen në mënyrë rigoroze një çmim për të gjithë punën, nga, ju gjithmonë do të përpiqet të nxjerrë para shtesë nën ndonjë pretekst.

Ndonjëherë Masters kanë premtuar se në rast të dëmtimit, ata të kompensuar koston e materialit. Në praktikë, kjo gati asnjëherë nuk ndodh: Master domosdoshmërisht për faj ju (nuk blihet se stuff, po jo të gjitha e planifikuar, madje apartament ju gabuar). Prandaj, sapo një shënim mendore këtë mundësi. Ju duhet të kuptojnë qartë se në qoftë se ju të lejojë diçka Master plaçkën, blej diçka materiale të reja ju do të keni me shpenzimet e tyre.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Sigurojë TOR shumë të detajuar

Sigurisht, në qoftë se ju doni rezultati të duken si ju planifikuar, por jo aq të rehatshme si mjeshtër. Nuk është e mjaftueshme vetëm për të përshkruar problemin e përgjithshëm (p.sh., "Unë dua të vë platformë tjegull"). Çdo person e kupton mënyrën e vet dhe përpiqet për të gjetur zgjidhjet më të dobishme. Për të gjithë artistët është e dobishme për të bërë punën sa më shpejt të jetë e mundur, më e lehtë dhe me më pak përpjekje. Cilësia dhe komponent estetike e interesuar të tyre në më pak - kjo është shqetësimi juaj.

Lexo më shumë:   Si për të bërë një video betoniere

Master do të bëjë gjithçka sa më të tmerrshme që merr në punë konciz platformë laik: seams do të jetë në dy centimetra, decors - kudo. Për atë gjëja kryesore - sipërfaqe më të shpejtë oblitsevat dhe për të marrë para nga ju. Për këtë arsye, detyra e vënë në mënyrë të qartë dhe në detaje. Për shembull, le të vizatimit Master diagram platformë me madhësinë e saktë dhe vendndodhjen e të gjitha elementeve. Nga rruga, një specialist i mirë është më i përshtatshëm se të mendojnë jashtë klientit, çfarë dhe si për të bërë më të mirë.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Shembulli Life . Marrja me qira një makinë në për riparim, burri kërkoi në të njëjtën kohë për të instaluar sensorë parkimi mbi të. Kur merren nga riparimin e makinave, u bë e qartë se sensorë parkimi i instaluar, por nuk punojnë: në vend të distancës në një pengesë, ai tregoi qartë se. Master shpjegoi se ai të vendosur sistemin si ai u kërkoi, dhe asgjë për të cilën ai nuk përgjigjet. Për shkak se ai e bëri askush thonë se sensorë parkimi duhet ende të funksionoj në rregull! Kjo është arsyeja pse ai nuk e kishte kontrolluar dhe tuned.

Diskutoni të gjitha detajet e punës

Përveç nevojës për të siguruar një punë të detajuar mjeshtër me atë domosdoshmërisht nevojë për të diskutuar të gjithë rrjedhën e punës në detaje minutë për të siguruar që projekti është ekzekutuar në mënyrë efikase dhe në mirëbesim. Mos kini frikë për të parë lindi. Ju jeni klienti, pronari i lokaleve dhe materialeve, të gjithë puna është bërë në të holla tuaj - ju keni të drejtë të dinë të gjitha detajet në lidhje me projektin tuaj. Përndryshe, ju do të ju jap mundësi për të zotëruar e punës nuk është kështu, siç kërkohet nga teknologjia, por pasi ajo është më e lehtë dhe më të shpejtë.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Shembulli Life . Ne kishim për të vënë pllaka në dysheme në krye të një kat tiled vjetër. Master të vërtetë të kërkuar për të shpejt të përfunduar riparimet tona dhe për të marrë elementin tjetër. Duke lënë në shtëpi gjatë natës, ai na këshilloi të mos për të hequr nga kati pluhurin e mbetur pasi të përfundojë oshkurivaya suvatuar muret, dhe u përhap me gjysmën e murit tonë mbetur të ngopura, të rrinë në atë të gjithë këtë papastërtitë: sipas tij, në një bazë të tillë është shkop shkëlqyer tjegull ngjitës dhe pllaka të reja do të jetë të mbajë në rregull. Gjë e mirë që ne nuk e dëgjojmë këtë "ekspert" dhe braktisur shërbimet e tij të mëtejshme apo dysheme tonë të shtrenjta të re do të binte në disa javë. Një mjeshtër i ka përmbushur të gjitha rregullat dhe kanë bërë pikë bullgare në sipërfaqen e pllakave të vjetra dhe e mbuloi me një kompleks të veçantë që ofron aderimin e mirë e ngjitës tjegull në bazë të qetë tiled. Ne morëm një rezultat me cilësi të lartë, sepse nuk lejohet që të kryejnë punë jo në teknologji.

A mos i lënë zotërinë pambikëqyrur

Qëndrojnë dhe të shikojnë jashtë për njeriun kur ai shkon, natyrisht, shumë të pakëndshme dhe të pakëndshme. Megjithatë, për fat të keq, kjo është një domosdoshmëri objektive, dhe mënyra më e sigurtë për të shmangur shumë probleme. Sa më shpejt që ju të shikoni larg për një moment si të tillë, edhe mjeshtri rasprekrasny domosdoshmërisht fillojnë dritë të hënës. Kjo është natyra e njeriut: të gjithë do të marrë punë të bërë më të shpejtë dhe me pak përpjekje. Më besoni, të gjitha argumentet e zotit tuaj me cilësi të lartë, ndershmëri, përgjegjësi dhe garancitë në fakt absolutisht nuk do të thotë asgjë, sepse për të korrigjuar të gjitha të metat e saj kanë për ju, dhe me shpenzimet tuaja.

Lexo më shumë:   Gjumi në apartamente të reja

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

Shembulli Life . Ne kishim për të shpenzuar në murin e jashtëm të shtëpisë një tub valëzuar me tela - kënd horizontal nga një shtëpi në një tjetër. Master shpjegoi detyrën dhe dorëzuar gjithçka që keni nevojë, ne heshtje shkoi në shtëpi. Kur ne ishim të ftuar për të marrë punë, në vend të linjës pritur nivelit trim që shkon përgjatë mureve të shtëpisë, pamë kurbë shëmtuar thyer, për të ndryshuar trajektoren e vet sipas gozhduar në lartësi të ndryshme Mal: duke filluar në një lartësi prej pak më shumë se 3 metra nga këndin e majtë, tub trëmbën në mur, rrëshqitje gjitha qoshe të ulët të djathtë dhe përfundoi në një lartësi prej më pak se dy metra. Në përgjigje të pretendimeve të Mjeshtrit tonë ai tha se ai ishte askush për të thënë se tub duhet të shkojë pa probleme! Kjo është, ato gjëra që ju, si një klient, të duket e qartë, ajo nuk është e dukshme për të artistit: Pse të përpiqet të bëjë diçka të drejtë, në qoftë se askush nuk e ka kërkuar? Më të shpejtë dhe më i përshtatshëm për të kryer të gjitha në një farë mënyre për syrin, por askush nuk është shikuar atë "punë".

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

A nuk paguajnë për punën, derisa çdo gjë është e përkryer Done

Asnjëherë mos jepni paratë paraprakisht si paradhënie, përndryshe ju do të jetë i lidhur me "ekspertë" me paratë e tyre dhe nuk do të jetë në gjendje të refuzojnë shërbimet e saj. Llogaritjet janë bërë vetëm pasi të gjithë kontrolloni me kujdes. Nëse gjeni ndonjë defekte dhe imperfections, është e nevojshme për të zotëruar të gjitha fikse, dhe vetëm pastaj të paguani për të. A nuk e besojnë premtimeve se ai do të saktë dhe i plotë në të ardhmen e afërt, por tani është shumë vonë, dhe ai me të vërtetë nevojë për të holla sot. Që nuk duhet të presin një kohë të pacaktuar dhe pastaj të rregullojmë atë vetë, nuk paguajnë një qindarkë për punën në progres.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

përfundim

Natyrisht, jo të gjithë njerëzit janë të njëjtë: ka edhe profesionale, përgjegjës, dhe magjistar shumë i respektuar. Por njerëzit e tillë nuk do të jetë ofenduar dhe objekti në përgjigje të detajuar kërkesat tuaja dhe monitorim të kujdesshëm. Si rregull, një vëmendje e veçantë për të punuar me konsumatorin heq nga vetja e tij vetëm ata profesionistë të cilët janë përdorur për të Skive ose dobët e di stuff e tyre. Pra, nuk e le veten të mashtrojnë - shikojnë dhe kontrollojnë çdo fazë. Atëherë ju do të jetë i kënaqur me rezultatin, dhe master do të marrë një shpërblim të mirë-fituar, dhe mirënjohjen tuaj. Ajo që, në parim, ne të gjithë aspirojmë të, duke rënë dakord për zbatimin e projekteve të ndryshme.

Si për të gjetur një mjeshtër të mirë të riparimin e banesave

 

Lënë një koment