Mund të Stërvitja shtunë

Faqja kryesore » Ndërtimi » mund të Stërvitja shtunën
Ndërtimi No Comments

stërvitjeShumë qytetarë rusë në dijeni të situatës, shpesh shoqëruese riparimet e bëra në apartamente urbane: ju duhet për të shpuar në kohë të lirë, që është, në fundjavë, dhe banorët e apartamenteve fqinje nuk janë vetëm të ankohen, dhe duroj, dhe madje edhe skandale dhe kërcënojnë gjoba. A është e pamundur për stërvitje në fundjavë? A mund të marr dënime ligjore për shkeljen e heshtjes gjatë javës dhe në fundjavë? Lexoni artikullin tonë në lidhje me të.

Ligji federal mbi heshtjen në 2019

Jo të gjithë qytetarët e shtetit rus e di se tani legjislacioni aktual rus parashikon rregullimin e çrregullimeve të lidhura me pjesën tjetër të rusëve. Të gjithë kufijtë janë veprimet e "zhurmshme" janë vendosur në nivelin federal. Kjo është fuqia e qyteteve të mëdha të miratuar ligje për rregullimin e regjimit të heshtjes, të cilat operojnë në nivel lokal.

Kështu, në vitin 2017 në Moskë hyri në fuqi një përditësim të këtij ligji:

 • niveli i zhurmës nga 7.00 në 23.00 duhet të jetë jo më shumë se 40 dB;
 • kufizojnë zhurmë gjatë natës (23.00 - 7.00) - 30 dBA.

Kufizime të tilla futur posaçërisht për banorët e ndërtesave të banimit të kenë mundësi për të mbrojtur veten nga zhurma e dëmshme për veten e tyre. Kjo vlen edhe për vizitorët në objektet e kujdesit shëndetësor, shkolla, kopshte.

Për më shumë hollësi me të gjitha nuancat dhe kufizimet e ligjit të paqes dhe të qetë në Rusi mund të gjenden në tabelën përmbledhëse diagramin duke klikuar në linkun http://pravpotrebitel.ru/wp-content/uploads/2016/01/tishina9.jpg. Në këtë diagram përmban të gjitha të dhënat përkatëse për rajonet e vendit tonë (duke filluar me Republikën e Adygea dhe duke përfunduar me Moskë dhe Shën Petersburg - një total prej 20 pozitave).

Shih gjithashtu: vzyskkat paratë për riparime, nëse fqinjët e përmbytur

Veprimet e "zhurmshme" ndalohet me ligj në 2019

Ligji rus qartë kufizon kohën që ju nuk mund të shkelë kufijtë e lejuar të nivelit të zhurmës:

 • në ditëve të punës nga 22:00 deri 8.00;
 • gjatë gjumë pasdreke (në ditën "koha e qetë" e pjesës tjetër) nga 13.00 deri 15.00;
 • në fundjavë dhe festat publike nga 23.00 deri në 12.00.
Lexo më shumë:   DIMENSIONET devijim në lartësi 570MM

Repair është rreptësisht e ndaluar gjatë ditëve të javës nga ora 20.00 deri në mëngjes.

Nga veprimet e "zhurmshme" të ligjit klasifikon:

 • me zë të lartë të përfshirë radio, televizion, instrumente muzikore;
 • duke luajtur instrumente muzikore (borisë, piano, piano, bateri, violinë, etj ...);
 • Puna piroteknike (përfshirë fundjavave dhe festave, me përjashtim të festave të Vitit të Ri);
 • trajtimin e operacioneve gjatë lëvizje (duke përfshirë edhe duke lëvizur mobilje);
 • shaj me skandalin, duke kënduar, fishkëllimë, të folurit me zë të lartë;
 • të gjitha llojet e riparimeve (përfshirë, është e pamundur në këtë kohë, një kuadër të veçantë ligjor, muret shpimit dhe tavanet).

Nëse shkelësi fakt dënosh të ligjshme nga ruse shqetësimit të qytetarëve.

Kush duhet të kontaktoj në lidhje me mosrespektimin e heshtjes së ligjit

Nëse ju merrni veten në një situatë ku fqinjët e tu prish paqen veprimet e "zhurmshme" në kohë të gabuar, të shkruar një ankesë ndaj tyre (natyrisht, pas bisedimeve të paqes paraprake). Konsultohuni me një ankesë të ngjashme mund të jenë në gjykatën administrative lokale, e cila pas shqyrtimit do të marrë një vendim.

Para gjyqit, është e dëshirueshme për të aplikuar në stacionin e policisë lokale, që është, në zonë e tij dhe Rospotrebnadzor. Gjithashtu, shërbimi sanitare-epidemiologjike kryen matjet e zhurmës në mjediset, zyrtarisht kryen atë me dokumentet e kërkuara (aktet), e cila ka dhënë personi i dëmtuar të autoriteteve gjyqësore.

Si për të matur zhurmën gjatë punës së mirëmbajtjes

Madhësia e zhurmës të prodhuar gjatë ndërtimit dhe rehabilitimit punimeve, përcaktuar nga pajisje të veçanta - metër niveli i shëndoshë, ashtu siç është matur në decibel (dB) akustike. Kjo masë është një sasi fizike që tregon nivelin e tensionit të veshit të njeriut.

Metër shëndoshë vepron mbi parimin e një mikrofon konvencionale, por ajo është ende e lidhur me voltmetër, që shënon shkallë të shënohet në decibel akustike se ishte e mundur për të përcaktuar nivelin e zhurmës në njësitë përkatëse. Parimi i saj i operacionit është i bazuar në punën e trupit të njeriut si veshit. Kjo është, kjo pajisje mbledh jo vetëm frekuencën e zhurmës akustike, por edhe intensitetin e saj. Po ashtu, një numër i filtrave ngulitur në metër nivel të shëndoshë, të cilat imitojnë mekanizmin e veshit të njeriut. Tani përdorin këto dy filtra:

 • A - ka efektin e veshit të mesëm, që është, kap varg i dobët zhurmës;
 • B - përgjigjet në mënyrë efektive të zhurmës të fortë (duke përfshirë aktivitete të tilla si stërvitje-trokitje).
Lexo më shumë:   Dhoma gjumi CORNER me katër dritare FOTO

Pra, kjo pajisje vepron në nivelet e pikut, dhe i vlerëson ato në mënyrë të mesatares. Të gjitha metra Niveli i, të cilat janë hartuar për të matur zhurmën në vendin tonë janë prodhuar në përputhje me standardet e miratuara zyrtarisht - Enjoy 17187-81. Natyrisht, matjet e bëra nga pajisjet e këtij lloji të varet mbi objektivin e matjes, dhe kushtet në të cilat ata mbahen (efekti echo mund të ndikohen në një dhomë të zbrazët mbi nivelin e zhurmës).

Sanepidemstantsii kryen duhura matje të nivelit të zhurmës, në rastin e një ankese me shkrim nga një shtetas rus:

 1. Punonjësit me një metër nivel të shëndoshë është vizituar nga paditësi në fundjavë ajo është në periudhën e kohës që është përcaktuar në legjislacion.
 2. Matur në banesën e zhurmës paditësit.
 3. Regjistro të dhënat për procedurat zyrtare dhe rezultatet në dokumentet përkatëse (Veprat e kushteve të jetesës sondazh).
 4. Shkoni në një vizitë në dhunuesit.
 5. Të matur nivelin e zhurmës në njeri i bezdisshëm apartament gjatë punës së tyre riparimit (që është, kur ai fillon shpimit, trokitur dhe si. D.).
 6. Regjistrojnë të gjitha rezultatet e matjes në përgatitjen e aktit.

Ju, duke pasur dokumentin e duhur me të dhënat zyrtare mbi abuzimin mënyrë të heshtur dhe pjesa tjetër tuaj, me guxim të shkojnë në gjykatë për të ndëshkuar shkelësit e rendit.

Dënimet për shkeljen e heshtjes

Nëse ju vendosni për të shpuar murin në fundjavë pas 23,00, ju lutem vini re se fqinjët mund të aplikojë tek autoritetet përkatëse me aplikimin për ju. Dënimet për individë të ketë një sistem të hap, që është e mirë për çdo shkelje të mëvonshëm të ligjit të heshtjes do të jenë më të larta:

 • për herë të parë - nga 1000 rubla deri në 3 mijë rubla (në varësi nga shkalla e viktimave pësuar dëme morale);
 • për herë të dytë - 4000 rubla;
 • për herë të tretë - 5000 rubla.

Dënimet e tilla janë dhënë jo vetëm për qytetarët individualë, por edhe për zyrtarët dhe juridikë. Zyrtari mund të paguhen nga 5000 rubla (për shkeljen fillestare të regjimit të heshtjes) në 50 mijë (për herë të tretë dhe të mëvonshme). Por personat juridik (kompani, ndërmarrje) në rast të mosrespektimit të fushëveprimit të këtij Ligji Federal menjëherë mund të përgatisë një shumë të holla prej 20 mijë rubla (shuma minimale e gjobës për shkeljen e parë) në 150 rubla (maksimumi i mirë).

Lexo më shumë:   Si për të ndarë një dush në djalë dhe larjes FOTO

Këto dënime nuk aplikohen në disa raste, e cila është përcaktuara edhe me ligj:

 1. Gjatë ngjarjeve fetare.
 2. Në parandalimin e veprimeve të ndryshme kriminale dhe të paligjshme.
 3. Gjatë emergjencave, dhe reagimit emergjent.

Dmth gjatë periudhës së emergjencës (tërmetet, përmbytjet, dhe kështu me radhë. D.) Drilling është e mundur edhe në fundjavë.

Si për të shmangur gjobat për shkeljen paqen e fqinjëve

Në qoftë se ju vendosni për të filluar punën e riparimit në fundjavë, dhe frikë për veprimet e tyre për të marrë gjoba monetare, mos u bëni merak, nuk është një mënyrë për të dalë. Ekspertët sugjerojnë: është e mundur të bien dakord mbi një miqësore me fqinjët e saj, dhe pastaj për të marrë prej tyre një autorizim me shkrim për riparime në banesën gjatë fundjavës. Vetëm mos harroni të regjistrojnë atë në të gjitha llojet e veprave të "zhurmshme" që do të kryhen (p.sh., çekan, stërvitje dhe kështu me radhë. D.), si dhe të përcaktojë kohën e saktë të sjelljes së tyre (nga ora 8.00 deri 23.00). Në prani të një dokumenti të tillë, ju mund të sigurtë të fillojnë punën e rindërtimit në përmirësimin e ambienteve, në shtëpi për ju apo të afërmit tuaj.

Shih gjithashtu: përmbytjeve fqinjët: si për të vlerësuar dëmin dhe ku të shkoni

ekspertëve Tips

Për të shmangur keqkuptimet midis jush dhe banorët e apartamenteve fqinje, të jetë i vetëdijshëm për disa nga nuancat që shoqërojnë ndonjë punë riparim. Pra, gjatë çdo aktivitetet e zhurmshme vetëm duhet të marrë një pushim çdo gjashtë orë (dhe ju pushoni, dhe fqinjët pak "qetë" pushim). Kohëzgjatja e çdo riparime të vazhdueshme duhet të jetë rreth tre muaj (në rastin e një "afat-lojës" opsion zgjatur, ekziston nevoja për të ndërprerë për një muaj, pas së cilës ajo do të jetë e mundur për të bërë përsëri "zhurmshme" rregullimin e shtëpive të tyre).

Në faqen tonë ju mund të merrni këshilla profesionale juridike falas!

Popular me temë:

 1. rizhvillimit ligjshme në banesën me ligj në vitin 2018 dhe 2019
 2. Pagesa për riparime kapitale e shtëpive të banimit në 2019
 3. Gas pa sportelet: Normat e konsumit në vitin 2019
 4. Si për të shmangur në mënyrë legjitime të paguar riparimet kapitale në 2019

Lënë një koment