Kirill Ignatiev: "dizajn individual do të shkojë në fushën e artit, të kërkuar pas nga njohësit"

Faqja kryesore » News » Kirill Ignatiev: "dizajn individual do të shkojë në fushën e artit, të kërkuar pas nga njohësit"
News No Comments

Kirill Ignatiev: "dizajn individual do të shkojë në fushën e artit, të kërkuar pas nga njohësit"

Kirill Ignatiev - Kryetari i grupit të kompanive "investimeve ruse" Bordi i Drejtorëve dhe koordinator i projektit hulumtues "progresit teknologjik dhe ekonominë e së ardhmes." Projekti - më shumë se 350 intervista me shkencëtarë, inovatorë, sipërmarrësit dhe futuristë nga e gjithë bota. Ata janë pyetur një pyetje: ". Çfarë lloj ndryshimi në industrinë tuaj në të ardhmen e afërt do të ndryshojë jetën tonë të përditshme" Këto të dhëna grumbulluara formuar bazën për projektin, i cili ka për qëllim popullarizimin dhe investuar në risitë që mund të ndryshojë të ardhmen.

Projektuesi dhe arkitekti Maria Romanov Kirill Ignatiev u takuan verën e kaluar në qytetin e vjetër ruse e Ples. Për Mate Dizajn ajo foli me pronarin rreth asaj se si teknologjia do të ndikojë në punën e designers, arkitektë, dhe - jetën e secilit prej nesh.

Sot ne jo vetëm e di për ekzistencën e 3D-shtypjes, por edhe pa këtë proces me sytë e mi. Inxhinierët propozojë për të futur robots në ndërtimin dhe zhvillimin e koncepteve arkitektonike shtëpi shtypura. Ne kemi një Graphene revolucionare material, e cila mund fuqinë e LEDs dhe në mënyrë dramatike të ndryshojë ngjyra e pëlhurave; Graphene mund të përdoret, për shembull, për kostumet. Shpikësit të krijojnë organizëm kibernetike, dhe në rrugë - fluturues taksi drones dhe automjete pa pilot terren. Lista e risive të shpallura gjatë vitit të kaluar, ju mund të vazhdojë. Kjo është një revolucion i ri teknologjik?

Në të vërtetë, shumë përparime madhërishëm që mund të ndryshojë jetën e zakonshme, nuk është parë që prej ardhjes së energjisë elektrike dhe të motorit me djegie të brendshme. Ne - dëshmitar ndryshime të mëdha, në bazë të të cilave - në IT, një industri që ka depërtuar në të gjitha fushat e jetës sonë dhe të fillojnë për të ndryshuar atë. Një faktor tjetër - shpejtësia e shpërndarjen e informacionit, dhe në kuptimin më të gjerë të vlerave kulturore dhe gjuhët, të njohurive dhe të krijimtarisë. Add to se materialet me pronat e kontrollueshme dhe teknologji shtesë (kryesisht, 3D-shtypjen), dhe ne do të merrni realitetet e sotme. Dhe nëse ne shikojmë në dekadën përpara, ne shohim tri fusha kryesore të zhvillimit: një përparim në njohuri në lidhje me trupin e njeriut (inxhinieri gjenetike dhe biokonstruirovanie), revolucionit kuantike (aplikim praktik në jetën e përditshme bota e minutë grimcave të teknologjive) dhe superpercjellshmëri, të cilat mund të përdoren në të gjitha zona nga transporti në energji.

Kirill Ignatiev: dizajn individual do të hyjë në sferën e artit, të kërkuar pas nga njohësit

Ajo është konsideruar se e rëndësishme e krijuar vetëm në një periudhë të trazirave të mëdha (dhe kriza është një shok), jo një shembull i stagnimit dhe periudha kalimtare, kur të gjithë janë duke kërkuar forma dhe stile të reja. A jeni dakord? Cila është periudha që ne jemi duke përjetuar tani, dhe se si ajo është reflektuar në sferat e ndryshme të jetës, nga arti për shkencën?

Sot ne jemi në fazën e përfundimit të recesionit më të gjatë në tremujorin e fundit të një shekulli. Veçori e momentit se kriza në vetvete shumë më pak se ndjenja e tij. Dhe është e qartë se pse: forca lëvizëse prapa në zhvillimin e çdo ekonomie është një biznes, dhe një pjesë e sensin e biznesit e krizës, jo për shkak se ai ende është, në parim, por për shkak se ajo është në to. Ata nuk kanë kohë për ndryshim, dhe që ata të kthehen në "moshën e artë" nuk do të vijë - teknologji, konsumi dhe kërkesa kanë ndryshuar. Tipari i dytë është se herë të parë një kontribut i madh për rritje do të bëjë duke filluar nga njerëz shumë të rinj. Në mesin e atyre që janë tani 14 vjeç, nuk do të jetë shumë milionerë. Këta njerëz do të jenë drejtuesit e ndryshimit në të njëzetat e tyre - unë shoh se është kjo periudhë kohore, "revolucioni industrial e katërt." Varësia e kësaj kohe do të jetë e kundërta: nuk teknologjia do të jetë i lindur në sajë të krizës, dhe kriza do të jetë rezultat i ndryshimeve në kërkesën për shkak të teknologjive të reja në fushën e transportit, materialeve, energjisë dhe pakicë.

Lexo më shumë:   Studio Norwegian ofron një paraqitje e shkurtër në rajonin francez në një mënyrë të re

Ajo do të jetë për një ndryshim?

65 {edf475b468e2c6fc37b8924f1717045ba8f7d4e67239e1429c5764e47d493fde} konsumi i naftës sot është transporti, e cila shkon në Elektrostandart: në fillim të njëzetave makina elektrike do të shkojë në massmarket. Një tjetër 15 {edf475b468e2c6fc37b8924f1717045ba8f7d4e67239e1429c5764e47d493fde} - të energjisë, e cila po ndryshon me shpejtësi. Hidrokarburet nuk duhet djegur, dhe krijimin e materialeve të reja, por rritja e kësaj industrie mbetet prapa rritjes së transportit elektrike. Për më tepër, një pjesë e materialeve të reja "fluturojnë" vetëm çmim të ulët të naftës, dhe këtë vjeshtë do të shkaktojë krizën e ardhshme dhe ndryshimet strukturore në tregjet. Shkuarja në internet tregtisë, duke përfshirë ushqimin, uljen e ndërtimit në botën e vjetër dhe rritjen e modelit me qira në pasuri të patundshme dhe transporti, hobi dhe suita të ndikojë rrënjësisht kërkesën dhe të sjellë falimentimin e kompanive të mëdha. Kompleksi i këtyre ndryshimeve është shkaku i krizës ekonomike në fillim të njëzetat.

Tashmë, në disa profesione njerëz robots zëvendësuar. Mund të jetë se me zhvillimin e 3D-shtypjes do të detyrohen punë krahu, ose ata do të bashkëjetojnë? Për shembull, japonezët kanë edhe tualet - pak anijen, por arti i origami është ende relevante.

puna e krahut gjithnjë do të zbatohet për artin dhe, rrjedhimisht, do të shkojnë deri. Pjesa shërbëtorja - një zeje historike dhe interes në historinë dhe kulturën është në rritje. Moda për kulturën tradicionale - këtij trendi, mbështetur nga teknologjia, rrjetet sociale dhe programeve arsimore private. Një botë e re - një kërkesë e re për dije dhe dituri. Pas të gjitha, formula për të cilën ju keni kohë për një ndryshim, kjo është "Vlerësojmë çdo minutë, për të marrë të dobishme, ekspertizë teknologjike dhe zgjerimin e erudicionit", dhe sfond kulturor në këtë kuptim është shumë e rëndësishme. Kapja automatizimi prodhimit në masë, por kategoria e punës manual nuk do të shkojnë larg, sidomos në zanate, zanatet dhe industritë kreative.

Kirill Ignatiev: dizajn individual do të hyjë në sferën e artit, të kërkuar pas nga njohësit

Arkitekturë dhe dizajn janë të lidhura direkt me progresin teknologjik, inovacionit dhe shfaqjen e materialeve të reja. Në anën tjetër, dhe të arkitekturës dhe projektimit nuk ndalet duke punuar me trashëgiminë kulturore. Dhe dikush është shtypur shtëpinë 3D-printer futuristic, dhe dikush - papritmas flet në favor të klasikëve të rehatshme. Si do të vazhdojë të zhvillojë këtë industri?

Ne jemi duke pritur për customization e stilit: kërkesa për dizajn porosi do të rritet dhe gjithnjë e më shumë njerëz, madje edhe nga modeste ata duan për të realizuar idetë e tyre në një brendshme personale. Prandaj - një zbulim i madh në fushën e me kosto të ulët artikujve të brendshme dhe mobilje. Dhe duke pasur parasysh rritja e tregut me qira në vend të shitjes, ky është një treg shumë premtues. Kërkesat për zgjidhjet stilistike janë po aq të gjerë sa të jetë e mundur: e ardhmja nuk do të anulojë kërkesën për Perandorinë Deco artit ose minimalism japoneze, por pyetje do të jetë një nga qindra - një epokë e stileve të rrepta në ndryshim do të ndryshojë në një kaleidoskop të vendimeve individuale.

Me zhvillimin e teknologjisë designers dhe prodhuesit do të jetë në gjendje të më shpejt të përgjigjet për modës dhe tendencave. Logjistika pa asnjë ndërmjetës do të ndërtojë shërbime të internetit, offline dyqanet do të jenë më pak, por ekspozita do të kërkohet si një vend ku ju mund të shihni dhe të prekë çdo pjesë jetojnë. Në përgjithësi, offline commerce lëviz në lidhje me konceptin e "ekspozitës" dhe ekspozita, si dhe parqet janë vende e kohë të lirë, takimeve dhe dialogut social - ne jemi duke lëvizur gradualisht nga arkitektura e ndërtesave në arkitekturën e jetës.

Lexo më shumë:   Të gjitha Pantone: edhe Bentley

Në të njëjtën kohë, arkitekturës dhe ndryshimi dekor teknologji: do të ketë shërbime të shumta që thjeshtojnë punën e arkitektëve dhe decorators. Modelimi në 3D-programit bojaxhi brendshme në çast mund të zgjidhni dhe për të blerë sende nga një bazë të dhënash të përbashkët - nuk do të duhet të shkoni në dyqan ose në faqen e fabrikës. Nëse keni nevojë për prodhimin individual, ajo do të jetë e mundur për të marrë një pasqyrë të prodhuesve të mundshëm dhe krahasimin e tyre. Shkarko modele 3D-gati, dhe lidhjen e tyre të lokaleve do të jetë e thjeshtë elementare, konsumatori do të jetë në gjendje për të vëzhguar punën në këtë projekt, të paguajnë për atë dhe të kontrollohet nga distanca, dhe shërbimeve të logjistikës në datën e kërkuar veten ofruar materiale dhe orendi. Informacion në lidhje me zakonet, shijet dhe veçantitë e çdo personi do të mblidhen në një grup të Big Dhënave, dhe në qoftë se klienti jep qasje bojaxhi në pjesë të informacionit të tyre personal, inteligjenca artificiale do të ndihmojë të marr sende që lidhen me stilin dhe shijen e konsumatorit. Në të ardhmen, IT-zgjidhje Automate procesin, dhe njerëzit njeri pa kulturë mund të bëjë pa designers. dizajn individual si shërbëtores, do të hyjë në sferën e artit, kërkuar pas nga njohësit. Teknologji jo vetëm të marr me vete, por të sjellë të holla për designers: 25 vitet e ardhshme "motor krijues" do të jetë në gjendje përpilues, por jo autori. krijimtarinë e autorit do të jetë e lehtë për të fituar para nëpërmjet internetit. Nëse ju vendosni të shpikur një karrige në një faqe interneti të veçantë, pas një kontroll të shpejtë të autorësisë origjinale, ju do të marrë honorare nga çdo objekt të prodhuar, pa marrë parasysh se kush urdhëroi atë në ndonjë fabrikë të prodhimit.

Kirill Ignatiev: dizajn individual do të hyjë në sferën e artit, të kërkuar pas nga njohësit

Zgjidhjet pazakontë vijnë nga sfera e IT: patate të skuqura thjeshtë shpejti do të jetë jo më shumë se letër dhe murit, të mbuluara me një shtresë e chipovat të jetë në gjendje për të ndryshuar ngjyrën dhe të marrë imazhin si një sfond. Ndrysho letër-muri, ose të kthehet në mur në ekran do të jetë një çift i klikimeve në telefonin tuaj.

Si për të ndryshuar përfaqësimin e personit në lidhje me mjediset urbane dhe banesore, si shtëpia e tij private do të duken si? Dhe mbeten shtëpi private, në parim?

Sigurisht qytetit dhe mjedisit jetësor ndryshimet e:. Qendrave të qyteteve do të jetë më afër konceptit të "Park", automjete pa pilot do të zgjidhë problemin e parkimit dhe "bllokime të trafikut", numri i shtëpive private do të rritet. ndërtesë shumëkatëshe do të lulëzojnë vetëm në Indi, Afrikë dhe Azinë Juglindore.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se përveç internet kudo e gjërave nuk është diçka tjetër. Kjo - humanizimi dhe harmoni, naturalness. Shko gjelbër dhe vlerat mënyrë jetese të shëndetshme vetëm do të bëhet më e rëndësishme. Studimet konfirmojnë se në një njeri të njohur dhe mjedisin e tij, jetëgjatësia e tij stërgjyshore e jetës është më e lartë se në një mjedis të huaj. Njerëzit do të jenë më pak të migrojnë në një mjedis të ndryshme dhe të klimës. Dhe rrokaqiejt - në përgjithësi është një habitat zog, jeta në katet më të larta janë të vështira për të trupit dhe në të ardhmen ata do të jenë të njëjtat monumente, si kështjella mesjetare sot. Ajo është një shtëpi private do të jetë formati kryesor i jetës në vendet e zhvilluara. Gjithnjë e më shumë njerëz do të punojnë nga shtëpia. Kjo do të kërkojë organizimin e kërkesës për strehim dhe vende për sport dhe hapësirë ​​për zyre do të zhvillohet si një eko-sistem, duke përfshirë hapësirat e banimit. Ky format është e dobishme për ata që punojnë në format më të shkathët (të zhvillimit të shkathët). Si dhe shumë fabrika janë bërë lofts, objektet komerciale do të vazhdojë të ndryshojë qëllimin e tyre: ata do të jenë të strehimit, coworking, hapësira edukative dhe madje edhe bujqësia.

Çfarë ndodh të markave premium dhe markave të klasës "luksoze"?

Lexo më shumë:   Architects shtëpi pushimi: të drejta të barabarta në dritë dhe ajër

suites Madhe epokë përfundon: markave do të fokusohet në "Gjenerimit Z», ata do të jenë të detyruar të shkojnë në customization më të madhe dhe për të zgjeruar gamën e saj. Unë besoj se historia do të përsëritet një vdekje masive të markave gjatë 20 viteve të ardhshme, siç ishte një shekull më parë, gjatë Depresionit të Madh. Do të mbijetojnë janë ata që janë ndërtuar në sistemin e ri internet marketing dhe do të mbeten më të suksesshëm janë ata që vazhdojnë të "formë të modës", ose ajo do të ketë një kërkesë të qëndrueshme kategori "ultralyuks". Për gjeneratat e reja të vlerës së pullave do të reduktohet në favor të funksionimit, dizajn dhe rehati. Në të njëjtën kohë, nuk do të jetë e markave të reja të fuqishme: kompani nga ekonomia virtuale për të zgjeruar praninë e saj në botën objektive.

Kirill Ignatiev: dizajn individual do të hyjë në sferën e artit, të kërkuar pas nga njohësit

Çfarë njerëzit me një ndjenjë të mprehtë të bukurisë, aesthetes dhe mbledhësit, i cili tani nuk e rekomandojmë për të investuar në antike, dhe risi?

Unë do të jap këshilla të kundërt. Për t'u marrë me teknologji të re me sukses, ju duhet çdo ditë të jetë në krye të biznesit: në qoftë se ju nuk e kapur tendencat, ajo mund të lihet prapa dhe të humbasë. Por jo të gjithë janë në gjendje për të menaxhuar online. Ata që shiti biznesin e tij dhe ka fonde në dispozicion, shpesh zgjedh rrugën e një investitor pasiv. Por, për ata alternativa më e mirë - të investojë në vlerat e përjetshme që nuk do të humbasin në çmim, për shembull, në pasuri të patundshme në qendrat historike të qyteteve ose vende unike. Trendi i së ardhmes - ruajtja e kujdesshme e zonave të mbrojtjes, vëmendje më e madhe për trashëgiminë kulturore në vendet ku askush nuk do të ndërtojë asgjë. Prandaj, formula ime: të investojë në teknologjitë e së ardhmes, në qoftë se jeni të sigurt në menaxhimin, por të investojë në vlerat e përjetshme, në qoftë se ju - një investitor pasiv.

Unë e di se përveç të ardhmen dhe ju jeni të interesuar në të kaluarën. A ka ndonjë lloj të tendencave të qëndrueshme në botën e antike? Do të vazhdojë çdo vit diçka për të kaluar kohën në kategorinë e tyre, të bëhen antike, mobilje dhe 60 do të vlerësohen në të njëjtën mënyrë është vlerësuar si një herë, për shembull, stilin Biedermeier?

Unë do të fillojë nga fundi: '60 mobilje - është trend sot. Dizajni skandinav në atë kohë ndër fabrikat më të riprodhuar këtë vit, dhe kjo nuk është rastësi. Ky trend - një pasqyrim i një përparim në epokën e zhvillimit të "luksit". Të luksit ringjallur në një shumëllojshmëri të zgjidhjeve doganore, ajo është duke kaluar një periudhë të standardizimit dhe thjeshtimit. Prandaj, disa vepra të periudhës autorësinë e bashkimit pan-Evropian sot filloi në valë të modës së subjektit të mbledhësit pasion.

antike Botërore tregu të vërtetë të ngushtohet për shkak të artit të shekujve të kaluar. Një periudhë e luftëra, konfiskimet dhe fatkeqësitë prapa. Prandaj gjëra të mira për një kohë të gjatë për të zgjidhur koleksione private, koleksione muzeale të rritet. Interesi në kulturën e bën atë themelimin ekonomikisht kuptimplotë e muzeve private në bazë të koleksioneve më të mira, dhe kërkesa porosi rrit interes në antike në një brendshme që është unik dhe mund të kombinohet me zgjidhje moderne. Përfundimi është i thjeshtë: në treg do të ketë një tendencë të ngrihen mbi depozitat bankare, dhe në disa segmente, të tilla si arti kinez, do të gjenerojnë të ardhura të konsiderueshme në vitet e ardhshme.

Kirill Ignatiev: dizajn individual do të hyjë në sferën e artit, të kërkuar pas nga njohësit

Jeta jonë është bërë shumë më të shpejtë: ne kemi kohë për të kryer një numër të madh të rasteve në ditë, por vështirë se mund të përballojë një performancë tre-orësh. Cila është arsyeja?

Në mënyrë që vlera e kohë reale është duke u bërë një i pas kërkuar vlerat e shekullit më të rëndësishme dhe të njëzet e një.

Lënë një koment