ÇFARË MOSKË bimët dhe kafshët e shënuar në Librin e Kuq

Faqja kryesore » Puna Outdoor " ÇFARË MOSKË bimët dhe kafshët e listuara në Librin e Kuq
rrugë punë No Comments

Moska - është vazhdimisht në rritje qytet. Por së bashku me projektet e shumta të ndërtimit të njeriut shkatërron natyrën. Në çdo qytet, në shtëpi për specie të rralla të rrezikuara të kafshëve, i tillë është në Moskë. Red Book Mockvy e parë të lëshuar në vitin 2001, edicioni i dytë u botua në 2013. Ajo rezulton, tani janë 16 lloje gjitarësh të përfshira në Librin e Kuq të Moskës.

"Kafshët duhet për të ruajtur të kaluarën, mund të thuhet." Le natyrën "dhe çfarë është tani natyra si kësaj natyre nuk ka, -.? Metro përbashkët me zëdhënëses së tij të opinionit Natalia Istratov Moscow Zoo.

Ajo beson se kafshët kanë nevojë për të ruajtur të paktën në zoos dhe rezervat e natyrës.

"Dhe në qoftë se kjo është specie të rralla dhe të pakta, pastaj të përpiqet vosstannovit Nëse jep popullata special mbetet, për shembull, rreth 30, atëherë nuk ka asgjë për të bërë për të rivendosur popullsinë në këtë rast është e pamundur ..", - thotë Natalya.

Nga rruga, këto ndryshime kanë ndodhur në krahasim me vitin 2001 në listën e specieve të rralla dhe të rrezikuara të kafshëve dhe bimëve të kryeqytetit:

- në Librin e Kuq të listuara 81 lloje të reja të kafshëve dhe bimëve,

- Red Book eliminohen 49 specie,

- 5 lloje të shëruar,

- 19 përgjithmonë u zhduk,

- me statusin rafinuar - 16,

- meloditë gabimisht në të - 9.

Lista e të gjithë gjitarët, të listuara në Librin e Kuq të Moskës (që nga 2013):

qelbës 1. Forest

qelbës Evropian, zbuloj apo të zakonshëm, apo të zi qelbës, ose qelbës zakonshme, zbuloj, apo të errët, ose i zi qelbës (Latin Mustela putorius.) - banor i kontinentit Euroazisë.

Ai mblidhet në Moskë Brateevskaya lymore, lymore Krylatskaya, liqene Kosinski, luginën e lumit. Shteg në mitin.

2. gjer

Ose mushlovka (Latin Muscardinus avellanarius.) - Familja gjitar Soneva brejtësit.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Izmailovo Park, pyll Bitsa.

3. lepurin kafe

Lepuri (lat Lepus europaeus) -. Genus gjitar hace lagomorphs skuadrën.

Ai mblidhet në Moskë Brateevskaya luginën e lumit floodplain. Yazvenko, Biryulovsky Forest Park, pyll Bitsa, luginën e lumit. Ochakovki, luginën e lumit. Setun River Valley. Ramenky, Krylatskiye kodrat, Cherenkov, Mnovnikovskaya permbytur Skhodnenskaya tas, Kurkino, Molzhaninovsky District, North, Kosino-Ukhtomsky, South Butovo, Mitino.

4. hare

Lepuri (lat Lepus timidus) -. Gjitar genus hares lagomorphs detashment

Ai mblidhet në Moskë: Experiment Forest vilë, GBS, Elk Island, Izmailovo Park, Kuzminki Forest Park, Forest Park Biryulovsky, pyll Bitsa Serebryanyi pylltari, pyjeve Aloshkinsky.

5. bat Brandtit

bat Brandt (Latin Myotis brandtii.) - një vend i vogël bat gjini Myotis.

Ai mblidhet në Moskë Lefortovo Park, Sparrow Hills, Elk Island.

6. arvicola

vole të ujit, ose (European) rat e ujit (Lat Arvicola amphibius.) - një gjitar amfib familjes Khomyakov.

7. noctule përbashkët

noctule zakonshme (Latin Nyctalus noctula.) - view vechornytsi, e zakonshme dhe e përhapur në Rusi.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Izmailovo Park, Znamenskoye-Sadki, Fili-Kuntsevo Park, Krylatskiye kodrat.

8. Forest Bat

Ose bat Natuziusa (lat Pipistrellus nathusii.) - një bat familje të vogël Vespertilionidae.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Serebryany pylltarisë.

9. Bat Daubenton-së

Ose Dobantona molë (lat Myotis daubentonii.) - formojnë Eurasian bats gjini molë (Myotis) Vesper familja bat (Vespertilionidae).

Ai mblidhet në Moskë Lefortovo Park, kopsht i mërzitshëm, Sparrow Hills.

10. hundëgjatë Common

Ose hundëgjatë ujë, ose hundëgjatë ujë (fodiens Latin Neomys.) - Trans-lloje gjitarësh lloj hundëgjatë.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Izmailovo Park, Fili-Kuntsevo Park, Krylatskaya permbytur.

11. Forest thupër miu

thupër Forest miu (shqip Sicista betulina) -. gjitar genus myshovok rodent.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Izmailovo Park.

Ajo do të jetë interesante:   kur ajo është më mirë për të ndërtuar një shtëpi nga një bar e lagështi natyrore

12. Brown veshllapush bat

Brown ose bat zakonshme prerë (lat Plecotus auritus.) - një nga speciet nga familja e shkop të zakonshëm Ushanov (Vespertillionidae).

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Lefortovo Park, Sparrow Hills.

13. vespertilio

Ose bat dy-colored (Latin vespertilio murinus.) - një bat mesme e familjes vespertilio.

Takohet në Moskë Lefortovo Park, kopsht i mërzitshëm, Sparrow Hills, Ring Kopshti, Veriore Butovo.

14. Hedgehog Evropian

Ose iriq Evropian (. Latin: Erinaceus europaeus) - gjitar gjini e hedgehogs euroaziatike familja e ngushtë.

Ai mblidhet në Moskë Elk Island, Kuzminki Forest Park, Forest Park Biryulovsky, pyjeve Bitsa Teplostanskoy park, Sparrow Hills, Serebryany Pylltari, Serebryany Bor, gadishullin Shchukin, GBS, Timiryazevskiy Park, Ukhtomsky, Trinity Lykovo, Larino.

15. Lusk

Ose weasel zakonshme (nivalis Latin Mustela.) - gjitar grabitqare e familjes urithi, specie të gjinisë lásky dhe ferrets (Mustela).

Ai mblidhet në pyll Moska Aloshkinsky, luginën e lumit. Bratovki, Teplostanskoy park, luginën e lumit. Ochakovki, Izmailovo Park, Elk Island, Shodnenskaya tas River Valley. Setun, Sparrow Hills, GBS, vilë eksperimentale pyjeve.

16. hermelinë

Hermelinë (Latin Mustela erminea.) - një kostum solemn të vlefshme gjitarë të vegjël të familjes nuselalë.

Ai mblidhet në Moskë Brateevskaya luginën e lumit floodplain. Yazvenko, Troparovsky park, Krylatskaya floodplain Mnovnikovskaya luginën e lumit floodplain. Shteg në mitin.

Sondazhi Metro

A mendoni se ju duhet të bëni për të ndihmuar kafshët të mbijetojnë?

Svetlana , nxënës , 18 vjeç:

- Për të filluar për të organizuar një flash mob \\ tubim në mbrojtje të kafshëve! Për shembull, në qytetin shpesh pret panairet tunika. Ju mund të qëndrojë me pankarta përkatëse dhe himne me llojin e "A nuk veshin veten me një kufomë", "A do të blej një pallto lesh -. Ju jeni një vrasës" Ne të paktën duhet të përpiqemi për të sjellë njerëzit, kështu që nuk është shkuar më gjatë. Është e nevojshme për të mbrojtur mjedisin dhe vëllezërit tanë më të vogla.

Elena, menaxher , 35 vjet:

- Është e nevojshme për të forcuar masat kundër vrasjes së kafshëve të rralla. Gjobitet. Zyrtarët e zjarrit, të cilët në njëfarë mënyre lehtëson joshjen. Bëjnë gjueti më të qasshme për popullatën lokale. Të bashkëpunojë me popullatën lokale, për të dini me siguri se ata që janë përfshirë në joshjen.

Alex, një roje të sigurisë, 38 vjeç:

- Është e nevojshme që të heqë dorë nga paratë. Kjo nuk është për të përdorin ato. Kolapsi financiar botëror, industria, too. Dhe të gjitha kafshët mbeten. Unë nuk do të marrë paratë. E pra, pothuajse!

Librin e Kuq të MOSKË RAJONIN. Bimëve. PJESA 2 - mushrooms

Në pjesën e dytë të tregimit foto për përfaqësuesit e periferi florës, të cilat janë të listuara në Librin e Kuq rajonale, ne do të përqëndrohet në bimët dythelbor.

Adonis vernalis. Foto nga: Konstantin Teplov
Adonis vernalis. Foto nga: Konstantin Teplov

Adonis vernalis

Lulesh diellore - Adonis (Adonis) sustë (Adonis vernalis L. (1753)) - argjend-Prudsk qarkut. Kategoria 2 (tipi, një rënie). Në rajonin e Moskës ajo është e vendosur në kufirin verior të varg dhe është i njohur vetëm për tokë e zezë e jug-argjendi zonën e Prudskoy.

Adonis vernalis. Foto nga: Konstantin Teplov
Adonis vernalis Adonis (Adonis) pranverë (Adonis vernalis L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Anemone sylvestris. Foto nga: Konstantin Teplov
Anemone sylvestris drurit Anemone (Anemone sylvestris L. (1753)) - Zona Domodedovskiy

Arctostaphylos uva-ursi. Foto nga: Konstantin Teplov
Arctostaphylos uva-ursi. Foto nga: Konstantin Teplov

Arctostaphylos uva-ursi

Bearberry ose Bear Berry (Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng (1825).) - Zona Taldomsky

Aster amellus. Foto nga: Konstantin Teplov
Aster amellus Astra italian ose daisy (Aster amellus L. (1753)) - Zona e Serpuhovskiy

Campanula sibirica. Foto nga: Konstantin Teplov
Campanula sibirica Siberian Campanula (Campanula sibirica L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Cerasus fruticosa. Foto nga: Konstantin Teplov
Cerasus fruticosa zbehet Cherry pastrim apo stepë qershi (Cerasus fruticosa Pall (1784).) - Zona Serpuhovskiy

umbellata Chimaphila. Foto nga: Konstantin Teplov
Chimaphila umbellata ombrellë WINTERGREEN (umbellata Chimaphila (L.) Nutt (1818).) - Zona Shatursky

Clematis recta. Foto nga: Konstantin Teplov
Clematis recta. Foto nga: Konstantin Teplov

Clematis recta

Clematis recta (Clematis recta L. (1753)) në fruta - qarkut Kolomna. Kategoria 2 (tipi, një rënie). Në rajonin e Moskës ajo është e vendosur në kufirin verior të varg. Të rralla, në vendet e habitatit mund të formojnë dendur.

Cortusa matthioli. Foto nga: Konstantin Teplov
Cortusa matthioli cortusa matthioli (Cortusa matthioli L. (1753)) - zonë Ruzsky

Cotoneaster alaunicus. Foto nga: Konstantin Teplov
Cotoneaster alaunicus Cotoneaster alaunsky ose Don (Cotoneaster alaunicus Golitsin (1964)) - Silver-zonë Prudsky

litwinovii zhabinë. Foto nga: Konstantin Teplov
litwinovii zhabinë. Foto nga: Konstantin Teplov

litwinovii zhabinë

Litvinov larkspur (zhabinë litwinovii Sambuk (1929)) - qarkut Kolomna. Kategoria 3 (një specie e rrallë, të shpërndara në një zonë të kufizuar). Endemike plain qendrore dhe jugore Evropës Juglindore (nga pellgu. Dnepr në Zavolzhja). Në rajonin e Moskës ajo është e vendosur në kufirin verior të varg.

Ajo do të jetë interesante:   Koha e verifikimit të metra gazit

andrzejowskianus Dianthus. Foto nga: Konstantin Teplov
andrzejowskianus Dianthus. Foto nga: Konstantin Teplov

andrzejowskianus Dianthus

Andrzeevski Karafil (Dianthus andrzejowskianus (Zapal) Kulcz (1921) ..) - Silver-Prudsk District

Echium russicum. Foto nga: Konstantin Teplov
Echium russicum blanë Russian ose Rumyanka) (Echium russicum JFGmel (1791)) -. Silver-Prudsk District

triandra Elatine. Foto nga: Konstantin Teplov
Elatine triandra waterwort trohtychinkovy (Elatine triandra Schkuhr (1791)) - qarkut Shatura

Empetrum nigrum. Foto nga: Konstantin Teplov
Empetrum nigrum. Foto nga: Konstantin Teplov

Empetrum nigrum

crowberry fruta (crowberry, Siksa) zi (Empetrum nigrum L. (1753)) - Zona Volokolamsk. . Kategoria 1 (specie të kërcënuara me zhdukje) Në rajonin e Moskës ajo është e vendosur në kufirin jugor të zonës dhe është shumë e rrallë. Ajo rritet në bogs, si dhe pyll pishe sphagnum në breg të liqenit.

Gentiana cruciata. Foto nga: Konstantin Teplov
Cruciate Gentian Gentiana cruciata ose fluturimit Sokoliy (Gentiana cruciata L. (1753)) - Zona Serpuhovskiy

nobilis Hepatica. Foto nga: Konstantin Teplov
Hepatica nobilis anemone Hepatica (Hepatica nobilis Mill (1768).) Në fund të gushtit - qarkut TALDOM

elegans Hypericum. Foto nga: Konstantin Teplov
elegans Hypericum. Foto nga: Konstantin Teplov

elegans Hypericum

Hypericum zoti (elegans Hypericum Stephan ex Willd (1802) ..) - zona Silver-Prudsky. Kategoria 3 (specie të rralla). Në rajonin e Moskës është e vendosur në kufirin verior të varg është i njohur nga të dy dhomat e izoluara. Rritet në livadhe stepë, shpatet e gelqerore thatë.

Lathyrus niger. Foto nga: Konstantin Teplov
Lathyrus niger Chin zi (Lathyrus Niger (L.) Bernh (1800).) - Silver-zonë Prudsky

Lunaria rediviva. Foto nga: Konstantin Teplov
Lunaria rediviva Lunaria rediviva (Lunaria rediviva L. (1753)) - Zona Ruzsky

Nepeta pannonica. Foto nga: Konstantin Teplov
Nepeta pannonica. Foto nga: Konstantin Teplov

Nepeta pannonica

catnip Hungarian (Nepeta pannonica L. (1753)) - Zona Kolomensky. Kategoria 2 (tipi, një rënie). Në rajonin e Moskës ajo është e vendosur në zonën veriore të kufirit, të njohur nëpër luginën e lumit Oka dhe degëve të tij. E rrallë, ajo rritet në grupe të vogla. Ka një tendencë për të zvogëluar madhësinë, në veçanti, për shkurre overgrowing grassland steppized dhe pyll.

Omphalodes scorpioides. Foto nga: Konstantin Teplov
Omphalodes scorpioides. Foto nga: Konstantin Teplov

Omphalodes scorpioides

Omphalodes curled ose kacavjerrës (Omphalodes scorpioides (Haenke) Schrank (1812)) - Moskën, Kuntsevo. Kategoria 3 (specie të rralla). Dyvjeçar, lulëzuar në fillim të pranverës (prill-maj) dhe pas mes të verës, duke vdekur. Kjo ndodh kryesisht në shpatet e luginave të lumenjve në zonat me shkëmbinj të lartë karbonate në gjethegjerë dhe pyje të përziera.

Pedicularis kaufmannii. Foto nga: Konstantin Teplov
Pedicularis kaufmannii. Foto nga: Konstantin Teplov

Pedicularis kaufmannii

Mytnik Kaufman (Pedicularis kaufmannii Pinzger (1868)) - qarkut Ramenskoye. Kategoria 3 (specie të rralla). Ajo rritet në shpatet e luginave të lumenjve në zonat me gëlqeror cekët. Ka më shumë se dhjetra tre vende, por numri i përgjithshëm në këtë fushë ka tendencë të ulet.

Potentilla alba. Foto nga: Konstantin Teplov
Potentilla alba Bloodroot bardhë (Potentilla alba L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Potentilla recta. Foto nga: Konstantin Teplov
Cinquefoil Potentilla recta drejt (Potentilla recta L. (1753)) - argjend-Prudsk qarkut

Prunus spinosa. Foto nga: Konstantin Teplov
Plum Prunus spinosa gjemba ose të kthehet është (Prunus spinosa L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

angustifolia Pulmonaria dhe Bombilius sp .. Foto nga: Konstantin Teplov
angustifolia Pulmonaria dhe Bombilius sp .. Foto nga: Konstantin Teplov

angustifolia Pulmonaria dhe Bombilius sp.

Medunitsa angustifolia (Pulmonaria angustifolia L. (1753)) dhe gumëzhimë mizë (Bombilius sp) - Silver-zonë Prudsky

patens Pulsatilla. Foto nga: Konstantin Teplov
patens Pulsatilla. Foto nga: Konstantin Teplov

patens Pulsatilla

Sleep-bari, apo Pulsatilla zbulohet (patens Pulsatilla (L.) Mill (1768).) - zona Silver-Prudsky. Kategoria 2 (tipi, një rënie). Ajo riprodhon vetëm nga fara, të cilat janë në gjendje të rritet vetëm në vende të cilave u mungon mbuluar terren. Farë zhvilluar ngadalë, duke formuar në vitet e para të jetës është vetëm 1-2 gjethe.

Rubus chamaemorus. Foto nga: Konstantin Teplov
Rubus chamaemorus cloudberry (Rubus chamaemorus L. (1753)) - zonë Volokolamsk

Scorzonera humilis. Foto nga: Konstantin Teplov
Scorzonera humilis Kozelec ulët (scorzonera humilis L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Scorzonera purpurea. Foto nga: Konstantin Teplov
Scorzonera purpurea Kozelec magenta (scorzonera purpurea L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Spiraea crenata. Foto nga: Konstantin Teplov
Spiraea crenata spirea crenate (spiraea crenata L. (1753)) - Silver-zonë Prudsky

Stakit recta. Foto nga: Konstantin Teplov
Stakit recta Stakit recta (Stakit recta L. (1767)) - Silver-zonë Prudsky

Thymus serpyllum. Foto nga: Konstantin Teplov
Thymus serpyllum Thymus (trumzë), e kamufluar, apo BOGORODSKAYA bari (Thymus serpyllum L. (1753)) - qarkut Dmitrovsky

natans Trapa. Foto nga: Konstantin Teplov
Trapa natans Chilim (Rogulnik, gështenjë uji) lundrues (Trapa natans L. sl (1753)) - Zona Lukhovitsk

Utricularia intermedia (rrjedh) dhe Utricularia sp. (Lulesh). Foto nga: Konstantin Teplov
Utricularia intermedia (rrjedh) dhe Utricularia sp. (Lulesh). Foto nga: Konstantin Teplov

Utricularia intermedia (rrjedh) dhe Utricularia sp. (Lulesh)

Rrjedh mesatare Pemphigus (Utricularia intermedia Hayne (1800)), dhe pemfigus vulgaris lule / Jug (Utricularia vulgaris / australis) - qarkut Klin

Veronica prostrata. Foto nga: Konstantin Teplov
Veronica prostrata shtrirë veronikë (Veronica prostrata L. (1753)) - Zona Serpuhovskiy

Librin e Kuq të Moskë rajon - RED LIBRI RUSSIA

Foto: pikabu.ru/Nanoirbis
Foto: pikabu.ru/Nanoirbis

Libri i Kuq i Rajonit të Moskës është publikimi zyrtar që ofron mbrojtje për të gjitha llojet e bimëve, kafshëve dhe shpendëve të listuara në të. Publikimi është përditësuar çdo 10 vjet, e cila është e lidhur me rritjen e ndikimit të njeriut mbi natyrën e periferi. Zbuloni se çfarë janë speciet më interesante dhe të rralla të kafshëve mund të gjenden në pyjet e zonës.

noctule vogël

photo 333v.ru

Kjo Count Drakula miniaturë është përfaqësues i një prej specieve më të dobët të njohur të lakuriqëve të natës në botë! Për më tepër - kjo është lloji i vetëm i gjitarëve fluturues. Vecheritsu mund të takohen në parqet dhe pyjet e rajonit të Moskës, por zona e habitatit të tij është duke u pakësuar me shpejtësi. Arsyeja për këtë - shpyllëzimi dhe zgjerimi i zonave të banimit pranë Moskës.

Desman Russian

photo smallivingworld.ru

Rralla, specie relikte të insektivorë. Në të kaluarën, varg e kësaj kafshe qesharake me një hundë të hollë - hundë e madhe dhe mjaft të "rëndë" bisht-fin ishte mjaft e gjerë: pothuajse të gjithë Evropën, Ishujve Britanikë. Numri i mi uji gjymtuar rëndë prodhimin e tij, si dhe shpyllëzimin dhe kullues e pellgje - Animal i vogël mund të jetojnë vetëm në ujërat e përmbytjes. Mbi sipërfaqen e tokës për të lëvizur shpejt mi uji nuk mund të humbni gatishmërinë dhe shpejt bëhet viktimë e grabitqarët. Desman gjithashtu duhet bukë me shumicë, pavarësisht nga fakti se individi i rritur arrin 18-22 cm, lehtë mund të hani dy herë peshën e tyre. Dhe të kafshëve dimrit nuk tkurret, dhe peshk të vogël.

Ajo do të jetë interesante:   WARM Tile Floor Instalimet elektrike UNDER

Loir

photo eol.org

Përfaqësuesi dormice vogël e familjes më të madh e - rritur trupi gjatësi prej 18 cm, mund të peshojnë deri në 180 gram. Së jashtmi ngjashme me ketri fjetur pak, por pa brushat mbi veshët. Loir preferon qumeshtit dhe pyjeve të përziera, është një vegjetarian - dietë e kafshëve përbëhet nga fara, arra dhe manaferrat. Sonia jeton deri në emrin e saj - letargji në kafshë zgjat deri në shtatë muaj. Më parë, kafshët u shfarosën për lesh dhe mish e tyre - ndoshta kjo është e vetmja lloj dormice ushqimor. Gjithashtu, të pabarabartë dhe të vogla zhvendosja Sony-polchka kontribuon faktorëve industriale - shpyllëzimit dhe zgjerimin e kufijve të rajonit të Moskës.

Gopher pika-pika

Gopher pika-pika

Më i vogli i të gjithë Suslikov. Ajo ka larmishme Ngjyrosje - bark verdhë ose ngjyrë kafe, të shpërndara kthehet e bardhë, gri, kafe, njollat ​​e rrumbullakët - një e vërtetë mantel natyror maskuar! View është në prag të zhdukjes për shkak të plugimi e tokës (që po e shkatërron Burrows e tyre). Edhe para 1980 është kryer për qëllim gophers masa shkatërruese duke përdorur kimikate - dëmtohet blegtoria. Por tani, për shkak të madhësisë së tij të vogël, ky lloj ketri terren dëme shumë të bujqësisë nuk është.

lynx vulgaris

photo 333v.ru

Po, ajo mund të gjendet në periferi. cat live big preferon pyjet veriore halore në shkretëtirë. Shpejt rënie popullata e kësaj specie është e lidhur jo vetëm joshjen, por edhe shfarosjen e kafshëve që përbëjnë dietë e zakonshme e rrëqebullit - hace dhe disa lloje të thundrakëve. I rritur ha një lepur çdo dy deri në katër ditë, të rinj (zakonisht në pjellë kotele 2-3) duhet shumë më tepër ushqim. Një gjuetia mirëpritur favorite kjo shkallë cat-rrufe qëlloi viktimën. Në kundërshtim me besimin popullor, prita në pemë ecje e shpejtë nuk është i kënaqur, edhe pse këmbët e saj janë të armatosur me kthetra të fuqishme.

Në periferi ka rreth një duzinë rrëqebulli të përhershëm, por shpesh zahazhivayut dhe "interpretues mysafir" nga fqinje Tver dhe Yaroslavl rajonet.

Vizon Evropian

photo biokub.com

Përfaqësuesi i familjes nuselalë është autokton. Mink tipar - membranë interdigital (kafsha eshte nje jetës gjysmë-ujore) dhe gjirit bardhë dhe chin. Mink therur për lesh e tyre, pasi ky lloj i konkurrencës është vizon amerikane, e cila e shtyn kafsha më thellë në pyll. Vizon Evropian preferon për të ngrënë ushqim të vetëm të freskët, ajo kurrë nuk do të prekni një prishur, kështu që rrallë merr artificial në kurthe. Megjithatë, veprimtaria e peshkimit ekonomik dhe njerëzor vënë këtë pikëpamje në prag të zhdukjes. Në ditët e sotme gjueti vizon është e ndaluar.

ariu i murrmë

photo holidays.ru

Ky hero i përrallave popullore jeton në pyjet e thella. Në den, ato ndodhin në dhjetor, zgjoheni në fund të marsit. Bears Brown - homebody vërtetë, preferojnë të jetojnë në një pyll amtare. Megjithatë, shpyllëzimet nën ndërtesat shtëpi detyruar ata për të kaluar në periferi të rajonit.

Çuditërisht, cubs porsalindur janë asgjë si Pyjet e mbretit ata janë të lindur të pafuqishëm dhe lakuriq, gradualisht i madh me flokë. Pavarësisht nga speciet menacing dhe grabitqare, mban pothuajse të dhënë pas gjithëçkaje, ushqim nuk denjoj bimore: si hudhër të egër, mbjellë gjembin, dhe bimëve të tjera, nopem manaferrat, arra dhe acorns, mollë të egra.

Bears - njëqindvjeçarëve, në habitatin e tyre natyror, në kushte të mira, mund të jetojnë deri në 30 vjet! Gjithashtu, pavarësisht njohur nga të gjitha "këmbë e shtrembër" zhvillohet me shpejtësi në periudhën deri në 40 km. në orë! Për të rritur sravneniya-, person i ashpër mund të udhëtojnë me shpejtësi prej 20 km. në orë. Pra, të marrë larg nga medvedya- absolutisht e pakuptimtë. Megjithatë, i ushqyer mirë dhe jo të mbajnë të sëmurë mbi personin nuk do të sulmojë.

Lilia Ostapenko

Lënë një koment