Si te zgjidhni një divan në apartament? Sekretet e një blerje të mirë dhe këshilla të projektimit

Faqja kryesore » Repair » Si te zgjidhni një divan në apartament? Sekretet e një blerje të mirë dhe këshilla të projektimit
Repair No Comments

Si te zgjidhni një divan në apartament? Sekretet e një blerje të mirë dhe këshilla të projektimit

Prandaj një kombinim i lule të kuqe dhe të bardhë në të brendshme

Prandaj një kombinim i lule të kuqe dhe të bardhë në të brendshme

Sofa - kjo mobilje, e cila është në çdo apartament. Ndonjëherë ajo është përdorur si hapësirë shtesë për të ulur dhe relaksuese, dhe nganjëherë si një vend themelor për të fjetur. Në çdo rast, në mënyrë që të zgjedhin divan të drejtë, ju duhet të dini një numër kriteresh dhe karakteristika të rëndësishme.

Përmbajtja:

 • Pikat më të rëndësishme
 • tapiceri divan
 • mekanizëm
 • Kritere të tjera të përzgjedhjes
 • përfundim

Gri në modernizmit stil të projektimit

Gri në modernizmit stil të projektimit

Pikat më të rëndësishme

Kur zgjedh një divan masë kritike e detaje të vogla që mund të shohin dhe të perceptojnë vetëm specialist, por për të rëndësishme janë kriteret e mëposhtme blerësit më të zakonshëm.

1 4

 1. Cilësia e rrobaqepsi. Kjo është diçka që do të jetë e dukshme me sy të lirë. Vlen kushtuar vëmendje të ekuilibër e linjave, temat mungesa vytrepannyh, dendësisë dhe forcën e mbuluar , nëse ka ndonjë. Pas të gjitha, divan është vetëm duke qëndruar në dyqan, dhe në qoftë se ju filloni për të shfrytëzuar intensivisht, ai mund vetëm të bien veç e veç.
 2. therur materiale. Opsionet janë: chipboard, kompensatë, dru, metal. Mundësia e parë nuk është i besueshëm, ngarkuar shumë materiali nuk mund të jetë, por me një çmim të ngjashëm me divan duhet të jetë ndjeshëm më e lirë. Kompensatë - është një alternativë më të mirë, dhe metali përgjithësi përsosur. Në mesin e profesionistëve më të mira dhe përdoruesit referuar një kornizë druri. Kjo është vlera më e mirë për paratë.
 3. Lloji i mbushes. cilësinë e saj dhe dendësia janë shumë të rëndësishme dhe të ketë një ndikim mbi përdorshmërisë. shkumë poliuretani dhe dendësia e saj nuk duhet të jetë nën sot 25 është përdorur kryesisht.

dhomë gjumi e vogël me vendin e punës

dhomë gjumi e vogël me vendin e punës

Couch, i përbërë nga seksione të veçanta

Couch, i përbërë nga seksione të veçanta

E rëndësishme! Për të ulur koston në sofas, të cilat kanë një pamje të shkëlqyer, shkumë mbushje. Ky është opsioni më i keq, sepse ajo shumë shpejt i hap rrugë.

tapiceri divan

Që nga ajo është vazhdimisht në kontakt me personat që përdorin divan në apartament. Prandaj, tapiceri duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë. Plus, kjo është se struktura e saj, ngjyra e dhomës përcakton tonin: mbështet stilin ose bien nga ajo.

Lexo më shumë:   Architecture Week: panele të ndërtimit të karamel

Një varg i madh i materialeve për ndihmën tapiceri ju zgjidhni opsionin më të përshtatshëm

Nga një gamë të madhe të materialeve për tapiceri, ju mund të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm

Options pëlhurë për tapiceri:
 1. Pantallona kadifeje apo kadife. Ata kanë një pamje të ngjashme - pjesën e përparme të me brinjën e pasme të qetë. Në pëlhurë ka një vërshim ujërash të bukur dhe densitet të opcioneve të ndryshme. Këto materiale janë konsideruar të jetë afatgjatë, dhe ende ata janë të këndshme në të prekur. Me ta ajo është e lehtë për të hequr kontaminimit me anë të fondeve të veçanta.
 2. Flock - kjo është më e qëndrueshme, eko-miqësore dhe të sigurt për strukturën e divan. Jashtë shumë e ngjashme me kadife, por 65 {11e15564f06cb0abf38e11308b60d579bb9c3690f3a4ff7b068faa1c3a296516} përbëhet nga fibra sintetike, e cila siguron performancë të lartë. Për t'u ngjyrosur materialeve të përdorura hypoallergenic, ku është e mundur për të blerë një divan me një filxhan, madje edhe në shtëpi, ku ka alergji. Disfavor vetëm - akumulimin e energjisë elektrike statike, dhe kërcitje e pëlhurave më të lehtë. Gjithashtu, ajo duhet të bëhet me një batanije, si forma e saj primare e materialit humb mjaft shpejt. 1 4
 3. Jacquard - pëlhurë e trashë elegant që është përdorur shpesh për tapiceri. Ai mezi vesh dhe nuk djeg për shkak të asaj që është si e re, shumë të ngushtë për shumë vite. Por në të njëjtën kohë një tapiceri divan duhet të zgjidhni vetëm kur ajo është e vendosur në një apartament me një dizajn klasik. Përveç kësaj, në qoftë se një familje ka fëmijë të vegjël ose kafshët, nuk e zgjidhni këtë opsion - kjo nuk mund të pastrohen.
 4. Lëkurë. Materiale të shtrenjta dhe të vlefshme, por ajo nuk është e përshtatshme për çdo apartament. Saj shpesh përdoret për sofas që janë të instaluar në klasa apo zyrave .

1 4

E rëndësishme! Zgjedhja e tapiceri variante domosdoshmërisht duhet të lidhen me hartimin përreth. Sofa duhet të plotësojë atë.

mekanizëm

Që apartamente nuk është gjithmonë e mundur që të ndajë fusha të veçanta të ndryshme funksionale, divan nganjëherë bëhet një vend për të fjetur. Në këtë rast është e dobishme që të shikojmë në mekanizmin kanate .

Shënim: më primitive në mesin e mekanizmave - një "evroknizhka" . Ky është një standard dhe të përballueshme opsion.

Megjithatë, lehtësi për të fjetur në të dyshimtë, për më tepër, ajo do të duhet që vazhdimisht të shtyjë off mur. Mekanizmi i "kliko-klyak"  - pothuajse i njëjtë, vetëm prapa mund të instalohet në një dhe në disa poste.

Lexo më shumë:   Fëmijët lara-lara

divan Mekanizmat transformimi

divan Mekanizmat transformimi

Diçka tjetër - një "libër francez". Në mënyrë që ajo të përhapet, ju duhet për të nxjerrë në vetvete vendin me këmbët. Nëse ata nuk janë shumë të forta, atëherë pesha e një njeri i madh i dha rrugën në mund.

foto të ndritshme e një pikturë njëngjyrëshe brendshme pak holluar

Bright foto holluar pikturë njëngjyrëshe brendshme

Zona e ndritshme që jetojnë

Zona e ndritshme që jetojnë

Lehtë për t'u përdorur kjo është një barazim-out mekanizëm . Përparësia e saj kryesore - më shumë hapësirë për të fjetur. Një mundësi e madhe për një dhomë të madhe, si në formën shpalosur merr shumë hapësirë.

Shënim: variant i këtij mekanizmi është "fizarmonikë" , e cila është konsideruar si alternativa më e mirë.

Kritere të tjera të përzgjedhjes

E mësipërme janë kriteret teknike, por edhe për të përqëndrohet në kostot dhe të tjerët që janë direkt të varur nga të jetesës, zakonet dhe gjëra të tjera.

rehati

Kur të blesh atë nuk është e nevojshme të kërkojë nga shitësi ndonjë nga sofas më të rehatshme. Comfort ju duhet të përjetojnë për veten tuaj. Uluni në mobilje, shtrihem - shumica e dyqaneve nuk e ndalojnë atë. Është e rëndësishme që të përjetojnë lehtësi, dhe në qoftë se ka ndodhur, divan është me vlerë duke marrë.

1 4

Këshillë! Për të zgjedhur modelin më të rehatshme është vlerë vizituar dyqan në fund të javës së punës në mbrëmje, kur njerëzit janë të lodhur mjaft dhe pozita rehatshme ajo është mjaft e vështirë për të zgjedhur.

jetesës

Nga se, si do të përdoren divan, kjo varet nga shumë gjëra. Pra, për ata që duan të qëndrojnë në frontin e TV për të zgjedhur modelin e butë me shumë të pillows . Për ata që mund të punojnë dhe të ulur në të - me një shpinë të drejtë.

Tavani është bërë e betonit në një brendshme moderne

Tavani është bërë e betonit në një brendshme moderne

3D-paneleve në zonën e zjarrit

3D-paneleve në zonën e zjarrit

trendet moderne

Ata nuk duhet të jetë thelbësor kur viziton një dyqan, por të marrë në konsideratë të mundshme të tyre. Pra, designers janë të këshilluar që:

 1. Modelet e përmbledhur e formave të thjeshta.
 2. Ndritshme hije -colored pastel .
 3. Mungesa e detajeve të përpunuar, e cila do të kryejë atë në një stil të veçantë.
Lexo më shumë:   dizajn Mashkull në një apartament modern

1 4

Këshilla janë mjaft e logjikshme, për shkak se me përdorimin e tekstileve, pillows, një divan mund të përshtatet në çdo brendshme. Kjo mobilje gjithmonë mund të urdhërojë mbulesë të re ose shtesë ngjyrat e dëshiruara dhe pëlhura .

përfundim

Zgjedhja e divan për një apartament nuk është një detyrë e vështirë. Gjëja kryesore - mos harroni se ai nuk është në dispozicion për një ose dy vjet, kështu që mundësitë shumë të lirë të marrin në konsideratë nuk është e nevojshme, si në qoftë se ata mund të duken tërheqës në dyqan.

Lënë një koment