SI TË Fondacioni për shtëpitë trare

Faqja kryesore » Villa » SI TË Fondacioni për shtëpitë trare
Cottage No Comments

Pavarësisht nga dashuria e pakufishme e shtëpive masive guri, shumë zhvillues ende zgjedhin për ndërtimin e vendit dhe ndërtesave periferike të materialeve të drurit-bazuar. Jo rolin paktën në këtë është faktori ekonomik - këto shtëpi thjesht më e lirë. Një dëshirë newfangled për të jetuar në një ndërtesë të bërë nga materiale ekologjikisht miqësore, por inkurajon zhvilluesit individuale sot në një hap vendimtar në drejtim të trare. Në këtë artikull ne të përpiqet të gjej zgjedhjen optimale të bazës për një shtëpi prej druri.

Cilat janë mundësitë?

Në përgjithësi, ndonjë nga llojet ekzistuese të fondacioneve mund të jetë zgjidhja e vetme e arsyeshme për rastin tuaj. Si gjithmonë qëndron në:

  • tokës karakteristike, duke përfshirë edhe nivelin e ujit terren (GWL), thellësia e tokës ngrirjes (GIP), etj.;
  • vendin e ndërtimit lehtësim;
  • Design House dhe ndërtimin e ngarkesës në themel dhe tokës

Gjatë ndërtimit të shtëpive të drurit janë zgjedhur band, grumbull dhe pllakë themel - ata të gjithë kanë një "të drejtën për jetë" nën kushtet specifike të ndërtimit. Vetëm në lidhje me të fundit ne do të flasim më vonë. Le të fillojmë me më të thjeshtë dhe të arritshme - me një kolone dhe grumbull themelet.

1. mol themeli

bazat kolone janë shtylla monolite madhësia e 200 × 200 × 400 mm, të cilat janë të montuar në qoshet e ndërtesës, në kryqëzimin dhe në një lidhje të mureve ndërtuar në increments e 1-1,5 metra. Zakonisht shtylla të tilla të varrosur në tokë në një thellësi prej 200 mm (hiqet vetëm shtresa pjellore e tokës) nga rritje në shtrat rërë, trashësia e të cilit është rreth 200 mm. Për më shumë informacion në lidhje me çdo kolone, ju mund të lexoni në këtë artikull.

bazë kolone për shtëpi të lehta
themeli skelë për një shtëpi prej druri

Kjo është e vështirë një themel të besueshme, dhe ajo është më e aplikueshme nën nepuchinistogo gurishte ose për struktura shumë të lehta, për shembull, një kopsht të vogël derdhur. ai nuk është i përshtatshëm për shtëpitë masive.

Ajo do të jetë interesante:   apartament të vjetër pa riparim

2. Baza Piling

Një mishërim më të fuqishme, e cila gjithashtu është mjaft ekonomike, përfshin ndërtimin e grumbullonin themel, të cilat elemente mund të jenë duke mbajtur:

  • Bored (AQF) shtyllave, të cilat janë të mbushura në mënyrë direkte në vend;
  • shtyllave vidë çeliku - zgjidhje gardian, e cila përfshin grumbull dehur fjalë për fjalë brenda pikave themeluar në thellësinë e dëshiruar;
  • parapërgaditur përforcuar shtyllave të betonit - opsioni më i shtrenjtë, sepse Kjo kërkon përdorimin e materialeve të shtrenjta dhe makineri që përfshin

Bored grumbull lloj themeli
Bored themeli grumbull

Është e qartë se me duart e tyre për të bërë një themel grumbull mund të jetë duke përdorur shtyllave vetëm shpuar dhe vidhos. Me qasje të drejtë, ata nuk janë inferiore ndaj njëri-tjetrit në besueshmërinë dhe qëndrueshmëri, dhe kostos - pothuajse e njëjtë. Më shumë mbi baza të tilla, shih artikullin «themeli mbi të shtyllave vidë." Një nga avantazhet unike të fondacioneve grumbull - një mundësi për të ndërtuar një shtëpi, madje edhe në terren të vështirë (shpat, etj).

themeli 3. Strip

Një nga zgjidhjet më të popullarizuara në mesin e zhvilluesve individuale është ndërtimi i bazës kasetë. Është e njohur se një themel i tillë mund të recessed poshtë PIP ose dobët thelluar. Cila nga këto opsione është më i miri?

Shtëpi bërë nga trarëve . Piktura photocatalog.onlinephotocatalog.onlineZhilye, vendi, vendi shtëpi . Fotografitë, Design look Online: intererovKaminy Dizajn pechiLandshaftny dizaynStroitelnye firmySkryt Ads

Nga njëra anë, derisa shtresa varrosur të tokës shumë të ngjeshur nuk ekspozuar distending dukurive themelet siguron një bazë të guximshëm për tabani themel. Nga ana tjetër, në sipërfaqen anësore të kasetë recessed nënshtruar për të qethur forcat: në tokë të gjithë PIP në shkallë të ndryshme shtohet dhe rritet - madhësia e efekteve të tilla mund të jetë mjaft e dukshme. Dhe në qoftë se ju vendosni për të ndërtuar një shtëpi të lehta-katëshe mbi një themel të varrosur monolit, atëherë ka të ngjarë që ai dimër "noton": ajo thjesht vypret nga toka, dhe sa vypret - është pothuajse e pamundur të parashikohet! një themel të tillë është më e mirë për të përdorur si bazë për shtëpinë e betonit gazuar ose materiale të tjera guri.

Ajo do të jetë interesante:   si për të llogaritur humbjet në kabllo

Strip themeli tulla
Strip themeli tulla

Për arsyen e mësipërme, ne rekomandojmë për të shpenzuar në Band bazë recessed vetëm nëse ngarkesa e ndërtimit është mjaft i madh: ju po ndërtojnë një shtëpi me dy ose tri-katëshe, ose të përdorë për të përballuar mureve me tulla, e cila gjithashtu kontribuon në formimin e ngarkesës në themel. Për ndërtimin e një baze, ju mund të lexoni në këtë artikull.

Fjalë për fjalë varrosur para në tokë, ju mund të ndërtoni themelin melkozaglublenny shirit (MLF). Kjo është e gjitha të njëjtën Kornizë monolit i betonit kasetë-përforcuar, por në këtë depërtimit bazë rast nuk i kalon 600-800 mm. Është e qartë se në këtë rast konsumi i materialit, dhe volumi absolut i punës në themel për më pak, por ajo që për besueshmërinë MLF?

Melkozaglublenny rrip themeli
Melkozaglublenny rrip themeli

Siç tregon praktika - MLF copes me detyrat e saj. E ndërtuar në përputhje me ndërtimin e teknologjisë, ajo është e besueshme dhe ekonomike. Për më shumë informacion në lidhje me këtë lloj të themelimit se ju mund të lexoni në artikullin "Melkozaglublenny rrip themel."

4. pllakë themeli

Jo për të përmendur themeli pllakë. Në disa raste, kur toka në vend nuk është perceptimi i ndryshëm adekuat të ngarkesës (në tokë kënetore ose peaty), në situata ku niveli i ujërave nëntokësore është i lartë, pllakë themeli është, nëse jo unike, ajo është shumë e thjeshtë dhe zgjidhje të besueshme. Duke luajtur rolin e "lundrues" bazës, ajo mund të bëjë ngarkesën në çdo ndërtesë. Nëse jeni të interesuar në këtë lloj të themelimit, ne ju rekomandojmë që të lexoni në lidhje me të këtu.

Këtu, ndoshta, dhe të gjitha opsionet kryesore për themelet e shtëpive të drurit.

Lënë një koment