SI TË MERRNI instalimin më të madhe të strukturave metalike

Faqja kryesore » Ndërtimi » SI TË MERRNI instalimin më të madhe të strukturave metalike
Ndërtimi No Comments

Llogaritja e strukturave të çelikut me qëllim për të rritur besueshmërinë e ndërtesave

Produktet e bërë prej çeliku dhe gize, i mbështjellë apo të hedhura, që zakonisht përdoret në ndërtimin e elementeve të ngarkesës-duke e ndërtesave, duke llogaritja konstruksionesh metalike duhet të jetë jashtëzakonisht i saktë.

 • 2 llogaritja strukturave të çelikut në lidhje me tyre kosto-efektivitetit
 • 3 Calculator Metalike - përcaktojnë ngarkesën
 • 4 Llogaritja e kostos së produkteve të metalit
 • Llogaritja e strukturave të çelikut në bazë të SNP-së

  Përcaktimi përshtatshmërinë e ndonjë produkti industrisë metalurgjike fillon me klasën e çeliku ose gize, e cila është më përgjegjës për produktin hedhjen detyra . Me fjalë të tjera, nëse struktura është që do të mblidhen nga një numër i produkteve metalike, një zgarë, nevojiten disa lidhjeve markë, nëse transportuesi mund të përdorni vetë, ose variante të forcës më të ulët. Megjithatë, pasi që ju do të blejë produkte të gatshme, të mendojnë rreth vetive të metaleve nuk kanë për të, vetëm duhet të zgjidhni materiale më të përshtatshme me karakteristikat optimale.

  Para së gjithash, ju duhet të vendosni nëse ju do të mbledhë saldim të ndërtimit, ose ajo do të jetë një pjesë bulona lidhje. Në bazë të parametrave të caktuara, ju do të zgjidhni një apo një tjetër lloj metali. Është e rekomanduar për të parë në SNP II-23-81, pasi që ka disa standarde për secilin lloj të metalwork. Për pjesën më të përdorur në ndërtimin e një të produkteve metalike me qëllim të përgjithshëm, domethënë markë dhe I-trarëve, tuba të llojeve të ndryshme të profilit (rrethi, katror, ​​drejtkëndësh), kënde, kanale. Gjithashtu, në rrjedhën janë produkte të veçanta, të marra nga kodrina - I-beams, profilin fletë.

  Të gjitha hardware klasifikuar nga shumëllojshmëri, dmth, në gjëra të tilla si formë, dimensione, pesha specifike për gjatësinë njësi (zakonisht për metër), gabimet e lejueshme e dimensioneve dhe gjeometrisë, dhe madje edhe mënyra e transportit. Gjithashtu, të gjitha Metal-produktet janë prodhuar në përputhje me Enjoy, ose, më rrallë, kushtet teknike të ndërmarrjes. Përzgjedhja e më të mirë për të bërë, bazuar në karakteristikat si të favorshme për një detyrë të caktuar. Llogaritja e strukturave të çelikut në raport me kodrina ekonominë kryer veç e veç, për këtë ka formulë të veçantë, dhe ne do të fillojmë nga kjo fazë.

  Lexo më shumë:   Autocad krijimin e objekteve prokurë

  Llogaritja e strukturave të çelikut në lidhje me tyre kosto-efektivitetit

  Pikëpamja se e vogël madhësia dhe pesha e metalit, aq më mirë do të jetë i strukturës - gabimisht. Parashikueshme, qoshet hollë përballojë më pak stres dhe është i vlefshëm në lidhje me çdo materialeve nga çeliku ose gize. Prandaj, kriteri kryesor për përcaktimin e efikasitetit të produktit, qoftë ajo të jetë I-beams ose kanale, janë përdorur mjaft shumë. Në veçanti, konvencionale dhe plastike rezistence moment (respektivisht, W dhe W n ), momenti i inerci I , rrezja e Gyration i dhe rezistenca ndaj prerjes tërthore pjesë C c . Kjo është për të gjitha këto parametra përcaktohet nga forma më e favorshme e produktit.

  Për raste të veçanta më logjike për të përdorur një vlerë të tilla si një profil të veçantë në zonën kryq seksional i cili është përcaktuar si një w dhe të përcaktuar nga formula e A w = A / W 2/3 . Ka A - kryq profilin sektorial zonë, ose ndryshe, një sasi të paracaktuar të materialit, dhe W - rezistenca moment barabartë me unitet. Krahasimin e elementeve të ndryshme strukturore dhe duke pasur indekse N = N 1 që mund të shprehin ndonjë nga karakteristikat e materialit ( W , W n , unë , unë ose C c ), ne ende nuk gjithmonë merrni profile identike. Prandaj është e nevojshme për të kryer llogaritjen e strukturave metalike sipas formulës për përcaktimin e efikasitetit relativ të një të afërm material në tjetrin: Δ = (F / F 1 - 1) faqe . 100% , rezultati i llogaritjes është e shprehur si një përqindje. Këtu F dhe F1 mund të thotë një shumë të kostos së një njësie të veçantë ose të gjithë gjatësinë e metalike-produkt dhe zona kryq seksional.

  Calculator Metalike - përcaktojnë ngarkesën

  Pa marrë parasysh se çfarë është bërë nga qira - fermës ose rreze, ajo menjëherë fillon të veprojë një forcë të caktuar lakimi, rrotullim, dhe shumë të tjerë. Përveç kohën shtuar dhe presionet e tjera që duhet të ofrohen, për shembull, pesha e mbuluar bora në çati apo edhe akumulimin e pluhur dhe i poshtër mbi pllaka metalike. Por para së gjithash ajo duhet të marrë parasysh ndikimin e forcës, dhe llogaritur metalwork tyre ndihmë kalkulator.

  Pra, para së gjithash e konsiderojnë streset më të rëndësishme që ndodhin për shkak të vetë peshën e ndërtimit dhe shumë faktorë të tjerë - lakimi dhe lakimi me shtrihen. Llogaritur mundur nga formulat fq = M / W <= [ σ] dhe σ = M / W + F / A <= [σ] , respektivisht, ku M - lakimi moment, W - lakimi rezistenca, F - aplikuar force (p.sh., peshe ), A - zona tërthore e strukturës. F , nga ana tjetër, është llogaritur nga formula F = F Q + F G , ku F Q - force gjeneruar ngarkesë dhe F G - force që ndodh për shkak të peshës të saj.

  Lexo më shumë:   drita blu në Akuariumi për ujërave të ëmbla

  Disa herë është e nevojshme për të parashikuar lejueshëm shufrën fleksibiliteti demet, në këtë rast, një formulë λ = l / r min , ku l - gjatesine e shufër dhe r min = (J min / A) 1/2 , ku J min - moment minimal i inerci . Në fakt, ju mund të bëni pa llogaritje duke përdorur tabelat për të fokusohet në koeficientin e buckling cp :

  λ

  40

  50

  60

  70

  80

  90

  φ

  0.89

  0.86

  0.82

  0.76

  0.70

  0.62

  λ

  100

  110

  120

  130

  140

  150

  φ

  0.51

  0.43

  0.37

  0.33

  0.29

  0.26

  Vlerat e ngarkesës Limit si dhe shtame janë të shënuara në Kodin e Praktikës për secilin lloj të mundshëm të ndërtimit.

  Llogaritja e kostos së produkteve metalike

  Më shpesh të gjithë ata që nuk janë shumë të njohur me varg të çmimeve për hardware, të shkojnë në tregun e ndërtimit, të cilat shkojnë për orë të tëra, duke studiuar kostot e profileve të ndryshme dhe fletë metalike. Në fakt, kjo është e saktë, pasi që të gjitha vlerësimet e kostos janë të bazuara në çmimet e tregut. Megjithatë, kostoja e përgjithshme e ndërtimit është e përbërë jo vetëm nga çmimet e materiale, por edhe duke marrë parasysh kompleksitetin e asamblesë, si dhe nga vlera në kostot e transportit metalike. Përveç kësaj, kërkesa e investimeve dhe përgatitjen e paketës vizatimet e projektimit.

  rrugën e tij më e thjeshtë për të përcaktuar efikasitetin e zgjedhjen tuaj të një profili të nxehtë-mbështjellë (për përdorim privat, kur nuk ka asnjë arsye për ta kthyer në specialistë) - sipas metodës së prodhimit. Kështu, produktet më të gatshme në dispozicion dhe të lira janë të marra nga kodrina të nxehtë, të profilit dhe të profilit të produkteve, materialeve fletë. Nga këto produkte të njëjta të marra nga kodrina e mëtejshëm të ftohtë profilet prirje, gjëra corrugated, e cila kuptohet më e shtrenjtë se fletë çeliku konvencionale. Përjashtimi për cheapness bëjë tuba seamless, të cilat janë shumë më të përballueshme elektrike.

  prodhuar fundit nga të ftohtë të vazhdueshme formimin e fletë metalike të marra nga kodrina të nxehtë. Seams përgatitur duke përdorur rryma frekuencë të lartë, të cilat formojnë unazë në fund te elektrodes hark. prodhuar në mënyrë të ngjashme jo vetëm nga tuba ngjitur, por edhe profilet e mbyllura të drejtkëndëshe seksioneve kryq. E fundit pak e shtrenjtë në qoftë se ato janë bërë duke ndryshuar tubave formën gnutosvarnyh me kryq rrethor prerë.

  Lexo më shumë:   fjalor në beton beton dhe përforcuar

  • Author: Michael Malofeev
  • shtyp

  Vlerësoni këtë artikull:

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

  (3 vota, mesatare: 2.3 nga 5)

  Share me miqtë tuaj!  METAL TË RENDIT | KONTROLLI I CILËSISË. Çmime të ulëta

  Prodhimi i strukturave metalike UkraineNë ndërtimin modern nuk mund të bëjë pa një material të tillë si metali. Produktet dhe strukturat e bërë nga metali mund të zgjasë për vite me rradhë, të paturit e një shkallë të lartë të besueshmërisë. konstruksionesh metalike në Ukrainë , si dhe në të gjithë botën, që përdoren për ndërtimin e ndërtesave të ndryshme me qëllim - shtëpive, stadiume, komplekset industriale, qendra tregtare, etj

   Duhet të theksohet se metali ka një kosto mjaft të ulët. Ky metal sobenno dukshëm në krahasim me materiale të tjera të ndërtimit të tilla si tulla ose beton.
  Lehtësia e Transportit Metal - është një tjetër avantazh i rëndësishëm. Shpërndarja e strukturave metalike dhe komponentëve në vendin e ndërtimit tashmë mund të jenë mbledhur, si dhe elementet individuale mund të transportohen.

  Prodhimi i strukturave metalike të rajonit Lugansk

  Faza fillestare e prodhimin e strukturave metalike është dizajni. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të marrin parasysh ngarkesa të pritura, metodat e lidhjes dhe të ngjashme
  Pas dizajnimin fillon makina të përpunimit të metaleve për shtresë rezistente veçantë korrozioni. Pas kësaj vjen një tjetër të kontrollit të cilësisë - të mbyllura. Ajo ishte vetëm pasi këto procedura fillon etiketimin dhe paketimin e strukturave metalike për dërgesë të mëtejshme të konsumatorit.

  Karakteristikat e instalimit dhe

  Kryen instalimin e metalike-ndërtimeve duhet të jenë në përputhje me vizatimet e miratuara draftet. Gati për ta instaluar të jetë e mundur pas ndërtimit të themelimit, si dhe pikat e tjera të referencës. I tërë bimore është e ngjashme me punën e kuvendit me strukturat e betonit. Por ndryshe nga w / w, komponentet metalike janë zakonisht më të vogla në madhësi dhe peshë janë në deformueshmerine mene të konsiderueshme, e cila thjeshton dhe përshpejton procesin e ndërtimit.

  Përparësitë 

  strukturave të çelikut kanë shumë përparësi. Siç u përmend më lart, metali është me kosto mjaft të ulët dhe transportueshmëri nuk është e komplikuar. Megjithatë, kjo nuk është e gjitha avantazhet e këtij materiali.
  Lehtësi dhe besueshmërinë e përbërësve, si dhe rezistenca ndaj faktorëve të ndryshëm të jashtëm (kushtet e motit, stresi mekanik, të dallojë produktet e çelikut dhe lidhjeve të materialeve të tjera të instalimit Quick -. Një tjetër avantazh të veçantë të strukturave metalike

  .

  Lënë një koment