metra e gazit mbi sobë

Faqja kryesore » Ndërtimi » metra gazit mbi sobë
Building No Comments

Foto nga shtypi shërbim të SHA "Oblgases"

Për Editor "AIF në rajon Orenburg" filloi të marrë telefonata nga banorët me pyetje: A është e mundur të besojë instalimin e njehsorit, reklama janë vendosur në hyrje, dhe ju duhet të dini në instalimin e matësave të gazit? Këto janë pyetjet na u tha nga përfaqësues të organizatave përgjegjëse për furnizimin me gaz dhe mirëmbajtjen e pajisjeve të gazit: Rukavishnikov Denis, Zv. Shefi i shërbimit parapagues LLC "Gazprom Orenburg mezhregiongaz" dhe Sergei Ponomarenko, menaxher i besimit "Orenburgmezhraygaz" e "Orenburgoblgaz".

- AIF Orenburg: Shumë banorë të qytetit janë pyetur: çfarë është thënë në ligjin për organizimin me autoritetin për të instaluar metra gazit?

Rukavishnikov Denis: Vendosja e counter për gazin lidhur me ndërhyrjen e rrjetit të gazit ekzistues. Sipas standardeve dhe rregulloreve për punën e rindërtimit në rrjetet ekzistuese të gazit, domethënë, instalimin dhe heqjen e kundërvihet gazit aktuale, mund të prodhojë vetëm një organizatë e specializuar. 549 shtete dekret qeveritar që mund të konsiderohen specializuar vetëm organizatat e shpërndarjes së gazit pranuara në përputhje me legjislacionin e rendit Federatës Ruse për të kryer aktivitetet e mirëmbajtjes në shtëpi pajisjeve të gazit dhe të pasur - Ju lutem vini re - shërbimin e dërgimit të urgjencës. Në rajonin e Orenburg e vetmja organizatë që plotëson kërkesat, është i "Orenburgoblgaz". Përveç kësaj, duhet theksuar se puna për pezullimin dhe rifillimin e furnizimit me gaz mund të bëhet vetëm nga forcat e kompanisë së shpërndarjes së gazit. Kjo është, në qoftë se furnizimi me gaz është prerë jo një specialist i kompanive rajonale të gazit, kjo do të konsiderohet si një fakt i gazit të paautorizuar jashtë, pasojat e të cilit do të duhet të përgjigjen për të abonentit.

- AIF Orenburg: Pra, rezulton se reklama në kompani të riformuar, e cila është gjoja një specialist, shkroi të vërtetën, dhe ajo nuk është e vetme? Pse, atëherë, ai vazhdon për të instaluar metra në qytet? Pas të gjitha, ajo nuk mund të jetë i sigurt?

Ajo do të jetë interesante:   Ndërtimi i shtëpive prej druri në formë të drurit

Q:. Fakti i ligjshmërisë së veprimeve të organizatës të drejtë të themelojnë Prokurorinë dhe organet e tjera mbikëqyrëse. Nga rruga, prokuroria ka një interes në këtë kompani dhe ka gjetur se aktivitetet e tij janë kryer në shkelje të legjislacionit aktual. Në veçanti, kontrolloni prokurorit gjetur organizata chtodannaya nuk është një distributor gazi, ka shërbimin e dërgimit të urgjencës, kontratat për ofrimin e emergjencës shërbimit shërbimeve dispecer gjithashtu zaklyucheno.Nesmotrya këtë kompaniyaosuschestvlyala hapa për të instaluar metra gazit. Në lidhje me faktet e identifikuara, zyra e prokurorit të rrethit Tsentralny e Orenburgut në lidhje me organizimin iniciuar procedurat administrative, materialet e dërguara në Zyrën e Rospotrebnadzor të rajonit Orenburg.

Sergei Ponomarenko: Unë do të doja të shtoja gjithashtu se ekspertët tanë në mirëmbajtjen e pajisjeve të gazit, zbuloi një shumë të shkeljeve të kryera nga ekspertët e lartpërmendura e instalimin e matësave për të gazit. Asnjë skicon instalimin e pajisjeve matëse, kërkesat e injoruar absolutisht rregulloret në distancat e lejuara të përcaktuara në kundërshtim në lidhje me soba me gaz (të vendosura në mënyrë të konsiderueshme nën standardet e nivelit të kërkuara -. 80 cm), të cilat mund të shkaktojnë jo vetëm një shkelje të karakteristikave themelore matëse pajisje, por dhe për të krijuar një situatë emergjente.

- AIF Orenburg: Prisni, atëherë unë kam këtë pyetje: nëse parapaguesi në - vënë një kundër dhe nuk ka, për shembull, kuzhinë është i vogël, dollapët kudo varur, dhe i vetmi vend për të instaluar - vetëm mbi ligjin plitoy.A gazit është një për të gjithë . Si mundet një person të dal nga situata - dhe ligji nuk shkel dhe instalimi i matësave të gazit të respektojnë rregullat?

Q:. Dhe këtu unë do të të ndëshkoj. Fakti se ligji me të vërtetë është i detyrueshëm për të gjithë, por me 01.09.2012, Urdhri i Ministrisë së Zhvillimit Rajonal të Rusisë, vënë në kriteret vend për të përcaktuar mundësinë e instalimit të një metra e gazit natyror, i cili thotë se në mungesë të qasjes së lirë në lexime, mirëmbajtjen, zëvendësimin e metër gazit, pamundësia për të përmbushur kërkesat rregullatore për temperatura, lagështia, ndërhyrje elektromagnetike, instalimi i pajisjes matëse të gazit nuk është i detyrueshëm. Kështu parapagues ka të drejtë legjitime për të kundërshtuar të gazit të pacaktuar. Vetëm duhet të mbani mend se mungesa e mundësive teknike duhet të konfirmohet nga shqyrtimi i një akti hartuar nga formularit të miratuar.

Ajo do të jetë interesante:   të mirë projekte shtëpitë e drurit në 100 m katrore

PS:. Për shpjegime të hollësishme mbi këtë çështje mund të trajtohen në shërbim të "një dritare" në telefon. 341-723; 341-724 ose të vijnë në person në rrugë. Samoletnaya, 83.

Shih gjithashtu:

Opsionet e instalimit metra e gazit

kërkesat e instalimit për metra gazit

Lënë një koment