Amnestia për ndërtimin e shtëpive në komplot i 2018

Faqja kryesore » Ndërtimi » amnisti për ndërtimin e shtëpive në komplot i 2018
Building No Comments

Ligji Federal № 218-FZ të 2006 qytetarëve të cilët kanë në pronësi prona të vërtetë, iu dha mundësia për të regjistruar atë në një mënyrë të thjeshtuar. Këto veprime u quajt "amnisti dacha", një term i cili është deklaruar për herë të parë në mënyrë eksplicite, por u shty për një periudhë të mëvonshme.

Dacha amnisti sot dhe planet

Ndryshuar nga Akti i 2015 specifikuar skadimit data e regjistrimit të objekteve SGF 1 mars 2018. Megjithatë, aktiviteti pritet nuk ishte i justifikuar në këtë pyetje. Qytetarët e përdorin këtë mundësi, por ende mjaft shumë e pasurive të patundshme nuk është ekzekutuar si duhet. Është për këtë arsye se Duma e Shtetit paraqitur një projekt-ligj që edhe njëherë do të shtyjë afatet për regjistrim. Tani ajo është planifikuar për të vendosur një prag në datën e 1 mars 2020.

Kujtojnë se këto objekte të paluajtshme janë subjekt i amnistisë dacha:

 • Toka jepet qytetarëve për përdorimin e objektivave të vendit, kopshtarisë, LPH, SGF;
 • ndërtuar mbi tokat e ndërtesave më lart - shtëpive, garazhe, dhe çdo ndërtesa të tjera, ngritjen e të cilat nuk kërkojnë leje (plevica, banja, etj)

Kufizimi në afatin e regjistrimit vlen vetëm për të ndërtesave të banimit në vend me përdorimin e lejuar për ndërtimin individual banim ose kryerjen e LPH. Vini re se pas 1 mars 2018 për të gjithë ata që nuk kanë kohë për të nxjerrë pronësinë në një mënyrë të thjeshtuar mbi një objekt banimi, do të duhet t'i nënshtrohet një procesi të vështirë. Ajo është e lidhur për të marrë leje për ndërtimin. Përndryshe, ajo mund të konsiderohet ndërtimi i paautorizuar. Është e rëndësishme të bëhet dallimi në mes të një shtëpi kopsht dhe një shtëpi.

Për ndërtimin e një shtëpi kopsht, ku është e pamundur për të regjistruar, një leje ndërtimi nuk është e nevojshme. Kjo krijon kushte jo të barabarta për qytetarët të cilët kanë ndërtuar në strukturën e tyre dachas kapitalit, dëshirojnë të jetojnë në to gjatë gjithë vitit, dhe në të njëjtën kohë të ketë një leje qëndrimi të përhershme.

Ajo do të jetë interesante:   planifikimin dhe ndërtimin e një shtëpie kornizë

Është për këtë arsye ajo është propozuar për të marrë në konsideratë faturën, e cila lejon për të dhënë disa më shumë kohë për ata pronarët e shtëpive të cilët nuk kanë kohë për të rregulluar ato në pronën nën skemë të thjeshtuar. Është vërejtur se i tillë mund të jetë disa qindra të gjithë vendin. Dhe dy vjet për përfundimin e ndërtesave të banimit legalizimit do të jetë e mjaftueshme.

Sot ngastër të tokës, të vendosura në partneritet periferike, si dhe ndërtesat në të, ju mund të regjistroheni me dispozitat e këtij grup minimal të dokumenteve. Pas regjistrimit të pronësisë së tokës, një shtëpi në të mund të lëshohet vetëm për letrat me vlerë të mëposhtme:

 • drejtën për ndarjen;
 • pasaporta për ndërtimin e banimit, të fituara me anë të inxhinierëve kadastrale.

Nëse amnistia dacha nuk do të zgjatet, ajo do të jetë e nevojshme për të bërë dokumentet e listuara leje ndërtimi, e cila është lëshuar nga administrata lokale. Pa praninë e tij, jo vetëm që është e pamundur të regjistrohen pronësinë e shtëpisë në Rosreestra, por edhe për të marrë kushtet teknike për kyçje në komunikimet e veta.

Kostoja e inxhinierëve kadastrale

Shpesh, qytetarët janë të shqetësuar për koston e lartë të shërbimeve të inxhinierëve kadastrale. Zgjidhja e kësaj çështjeje i është dhënë në juridiksionin e autoriteteve rajonale, të cilat kanë të drejtë për të vendosur pragun maksimal të çmimeve për punë kadastrale. Kështu:

 • Në rajonin e Moskës ka një çmimi maksimal i shërbimeve për 1 sq.m. në 450 rubla., Por jo më shumë se 7000 rubla. në një tokë.
 • Në rajonet e këtyre tarifave janë më të ulëta, të tilla si rajon Vladimir vendosur për përkufizimin kadastrale të "amnistisë" normë seksioni në 4 th. Rubla. Por kufijtë e çmimeve janë të vlefshme vetëm deri më 1 mars 2018.

Natyrisht, shteti krijon të gjitha kushtet për regjistrimin e qytetarëve të pronës për llogari të objekteve të tilla, të mbushur bazën e të dhënave me të dhëna të besueshme mbi numrat dhe karakteristikat e tyre. Por pjesa më interesante, sipas mendimit tonë, është tatimi i tokës dhe ndërtesave tatimin në pronë dhe rimbushjen e thesarit. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz nuk kërkojnë të legalizojnë pronësinë e shtëpive në tokat periferike. Madje edhe nën kërcënimin e njohjes së ndërtimit të tyre paautorizuar.

Ajo do të jetë interesante:   metra gazit mbi sobë

Megjithatë, ata që vazhdojnë të heshtin mbi disponueshmërinë e banesave private në zonën e, ju duhet të dini se për të marrë leje nga administrata në autorizimin e tij mund të konsiderohet veprim i pamundur. Edhe me qasje në pasaportën teknike në shtëpi për disa kjo mund të jetë e vështirë, por ata janë mjaft të zgjidhen. Nëse shteti do të sigurojë edhe dy vjet me regjistrimin thjeshtuar, vizitorët mund të deklarojë dhe të marrë dokumente pronësie. Kjo do të lejojë që ata për shkatërrimin e pronës me ligj.

Si për të bërë shtëpi në CHT mbi amnistinë dacha: udhëzues hap pas hapi

procedurë e thjeshtëzuar për regjistrimin e një shtëpi apartament në tokë në CHT është subjekt veprimet e mëposhtme:

1. Mblidhni dokumentet e nevojshme në listë, i cili përfshin :

 • deklaratë ose pasaporta teknik për ndërtimin e kapitalit, e cila tregon të gjitha karakteristikat e saj (publikuar inxhinierë kadastrale me akreditimin në lidhje me të drejtën për të nxjerrë një dokument të tillë);
 • Qytetar Card Identifikimi, e cila regjistron strukturën e pronësisë;
 • dokumentet e titullit të tokës nën shtëpi dhe check-out USRRE.

Nëse një pjesë e tokës në CHT nuk është e dekoruar ende në pronë, ju do të duhet një certifikatë ku thuhet se kërkuesi është anëtar i partneritetit dhe zotëron një trashëgimi në përputhje me rregullat. Kjo është një certifikatë e tillë është bazë për regjistrimin e të drejtave në terren të parë, dhe pastaj struktura.

Ndihmuar nga një shoqëri të hortikulturës (mostër) - Shkarko

Në rast të pjesëmarrjes në personin CHT i cili në kohën e regjistrimit të ndërtesave të banimit kanë vdekur, çështja mund të jetë trashëgimtarë vetëm pas hyrjes në të drejtat trashëgimore. Nëse një vullnet noterial, atëherë nuk është një person i veçantë që është lëshuar, dhe se ajo do. Në një rast tjetër, trashëgimtarët e rrethit është e përcaktuar me ligj. Të gjitha informatat në lidhje me një qytetar i cili në pronësi tokën, nuk është në CHT, dhe aty ju mund të merrni dokumentet e nevojshme.

2. Paketa e dokumenteve të transmetuara me Rosreestr , një nga mënyrat përshtatshëm. Në këtë rast, ajo është e sigurt për të bërë një deklaratë në formën e përcaktuar. Metoda përcakton qytetarin e vërtetë të tre në dispozicion:

Ajo do të jetë interesante:   e tokës për ndërtimin e një pallati

 • Zyra private vizitoni Rosreestra ose ankohet në MFC, dhe ju mund të dalë me dokumente në ndonjë nga përdorues-miqësor në drejtim të territorit, pa u lidhur me një vend ku ka një SNT drejtpërdrejtë dhe të tokës në të;
 • dërgimit të postës me të bashkëngjitni skedarë opsionale nuk janë vetëm dokumentet veten e tyre, por edhe inventarit të tyre (letra duhet të dërgohet me njoftimin, i cili do të kthehet tek ju me një shenjë dhe se ajo është marrë nga specialistët Autoriteti regjistrues);
 • procesi i aplikimit në internet në faqen zyrtare Rosreestra me bashkëngjitur dokumentet e skanuara.

Aplikimi për regjistrimin kadastral gjendjes së të drejtave të pasurive të patundshme (bosh) - Download

Në asnjë nga rastet e regjistrimit të pagesës së detyrueshme të tarifës së regjistrimit në shumën prej 350 rubla.

Kur trajtimin e një dokumentit të pagesës faktin e pagesës së tarifës së prodhuar nuk mund të sigurojë. Informacion në lidhje me se shuma e paguar, duhet të pasqyrohet në trup regjistrimit automatikisht. Një kopje mund të jetë i ngulitur në paketën e vetëm për të përshpejtuar procesin e shqyrtimit.

3. Përgatitja e rezultatit të regjistrimit . Për të kryer veprime për regjistrimin e të drejtave mbi ndërtese banimi zgjat dy javë. Pasi bën regjistrimin bazë kadastrale të të gjitha të dhënave të transmetuara në paketën e dokumenteve, pronari merr një ekstrakt nga USRRE. Se kjo është një provë e regjistrimit të pronës për një qytetar të veçantë.

Zgjatja e afatit për amnistinë dacha në 1 mars 2020, pa dyshim, ka një anë pozitive për ata që janë të gatshëm për të formalizuar të drejtat e tyre në një shtëpi në partneritet periferike, por nuk kanë kohë për të bërë atë të këtij viti. Ajo duhet të kuptohet se vetëm një objekt i regjistruar mund të menaxhuar me kompetencë, pa rrezikun e humbjes atë krejtësisht. Zvogëlimi i numrit të dokumenteve dhe kohën e shqyrtimit të tyre për të minimizuar udhëtime në zinxhirin e komandës dhe kostot financiare të marrjes së letrave me vlerë shtesë.

Video: Marrja shtëpinë tuaj për amnisti dacha, të gjitha në mënyrë!

Lënë një koment