tree Alternative: si designers janë perbrenda simboli kryesor i Vitit të Ri

Faqja kryesore » Tips » pemë Alternative: si designers janë perbrenda simboli kryesor i Vitit të Ri
Këshilla No Comments

tree Alternative: si designers janë perbrenda simboli kryesor i Vitit të Ri

Frymëzojë projektuesi bashkëkohore mund të bëjë asgjë, asgjë, dhe Vitin e Ri - nuk është përjashtim. Perbrenda karakterin tradicional - një bredhi festive - përfaqësues vjetore fun e profesioneve kreative. pemë horizontale në Gorky Park në Moskë duket se e kanë parë të gjitha. Ne kemi mbledhur shtatë më shumë projektuesi zgjuar e pemëve vit. Mbështjellë në një bllok të ngurta të akullit me një trungu të zjarrtë dhe të varur me kokë poshtë - ne thoni në lidhje më të biseduar rreth lesh-pemë të botës, nga Londra në Melburn.

Me kokë-poshtë pemë, London

Përmbysur mbrapa dhe të pezulluar nga tavani i Tate britanike, këtë pemë - një shpikje e artistit iranian eksperimentale Shirazeh Houshiary. Është fjalë për fjalë rezulton të kuptuarit tonë të pemës tradicionale të Krishtlindjeve me "kokë poshtë". Wood është pezulluar në qendër të shkallë spirale që lejon vizitorët për të parë atë në gjithë lavdinë e saj, nga kurorës tek rrënjët. Në rrënjët, nga rruga, është theksuar: për të tërhequr vëmendjen e publikut në pjesën zakonisht fshehur të bredh, artisti mbuluar rrënjët tërthortë e fletë ari. "Unë do të doja të theksoj se bredh - një nga pemët më të vjetra, dhe rrënjët e saj është një simbol i stabilitetit dhe qëndrueshmëri", - thotë artisti. pemë të projektimit në galerinë Tate nuk është e re: çdo vit ata ftojnë artistë bashkëkohorë për të krijuar tradita e Krishtlindjeve pema është e vlefshme që nga viti 1988.

Dru në formën e një kristal, Melburn

Në dhjetor, verë vjen në Australi, por kjo nuk është arsye për të ndaluar të festuar Krishtlindjet, mendoj lokale. Nga pema tradicionale gjithashtu nuk heqin dorë, por në vend të kësaj, siç është bërë zakon, për të dekoroj atë me drita dhe lodra, designers australianë kanë dalë me një pemë të paketuara në një kristal transparent. Çdo mbrëmje ajo është e ndriçuar nga drita me ngjyra, dhe një nëntë-meter pema e Krishtlindjeve, e cila është vendosur në sheshin qendrën tregtare QIC Eastland në Melburn, u bë qendra e shfaqjes lehta.

Lexo më shumë:   Verë në të brendshme

Pemë me "zjarrtë" fuçi, Londër

E vendosur në Mayfair në qendër të Londrës, kjo pemë ndriçon fasadës së hotelit, Connaught është një nga më të lartat në këtë vit - 17.5 metra. Projekti është në pronësi nga Antony Gormley, një nga skulptorit më të famshëm bashkëkohor britanik i cili ka punuar në atë së bashku me Zumtobel, një kompani austriake që është e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ndriçimit. Si rezultat, ajo fituar Tree ngjyra të ndezura Lightsaber trunk-style, duke shpërthyer nga toka. "Dimri është koha më e errët e vitit - thotë skulptori - dhe unë shpresoj se në këtë kohë të mosfunksionim globale, kjo pemë madhështore është burimi i vitalitetit."

Bredh dhe buf misterioze femra, London

projektuesi britanik Simon Costin më shumë se 20 vjet që punojnë në industrinë e modës, dhe për këtë arsye nuk është për t'u habitur që kur të krijuar një pemë e Krishtlindjeve, ai vendosi të përdorë përvojën e tij të gjerë në dizajnit të modës. Dru për Hoteli Edition ai e bëri, frymëzuar nga teatri, dhe burimi kryesor i frymëzimit ishte projektuesi për historinë Irvine Welsh e një gruaje që është kthyer në një buf. bredh saj, draped si një web të hollë degët gri, kurorëzuar nga një fantastike gjysmë grua, duart raspravavivshaya në anën e pasme të saj - krahëve Owl madhe së. Nëpërmjet maskë teatrale ajo shikon në të gjithë ata që hyn në hollin e hotelit.

"Engineering Tree" Olborn

"Pema e Krishtlindjeve", e shpikur nga Amerikane SOM arkitektonike zyrë, është instaluar në Qendrën Utzon, e cila tani është një ekspozitë "Limit qielli inxhinieri architecture" - ajo eksploron praktikën strukturore inxhinieri dhe filozofinë e SOM. skulpturë përkohshëm shtatë metra është zhvilluar në bashkëpunim me projektuesi ndriçim Stinsenom ngrohjes danez. Skulptura programuar për shkëlqim një shumë opsione. "Nëse ju shkoni brenda pemës, ju mund të merrni një mbresëlënëse dhe, në një lloj të përvojës mendje-bending e perceptimit të hapësirës", - thotë Lasse Andersson, drejtor kreativ i Qendrës Utzon.

Lexo më shumë:   Çfarë duhet të japë 8 dhurata për projektues dhe arkitektë më 8 mars

"Icy" tree, London

Artist dhe projektuesi Alex Chinnek - Master skulptura të rremë, me një shumë të leximeve. Tree, i vendosur në zemër të Sheshit madhështore hambar, në periferi të Kings Cross është një pemë e Krishtlindjeve elegant, mbyllur në një copë masive të ngadalë shkrirja e akujve. pema e Krishtlindjeve është vendosur në pishinë, gjoja me ujë, në të vërtetë - me një qiri transparente. "Ice", nga rruga, në fakt, gjithashtu, është depilim. lartësia pema e dy tregimeve të ndriçuar burim aty pranë, i cili është veçanërisht i njohur për zonën e Londrës.

Bredh me statuja antike, Londër

Në vend se të turistik për dritat dhe xhingël, një projektuesi i ri D. Anderson drejtuar kulturën e Greqisë së lashtë dhe zbukuruar pjesët e trupit pema e statujave të famshme greke: këmbët varur në fund të pemës, disa gjobë krye kornizë kokë. Ajo erdhi papritur surreal dhe tepër në frymën e Salvador Dali se në frymën e Greqisë së lashtë. Pema e Krishtlindjeve instaluar në galeri Hepworth Wakefield, ku ekspozita solo Anderson do të mbahet në të ardhmen e afërt.

Lënë një koment