Приклучок за крстосување во влезот на зградата

Дома » Поправка » приклучок за крстосување во влезот на зградата
ПОПРАВКА Нема Коментари

Со развојот на науката и технологијата, како и со појавата на економски можности и зголемувањето на нивото на бројот на човечките потреби се зголеми во удобност. Модерното живеење стандарди бараат станбени објекти се создаде многу удобно услови за живеење. Недостатокот на домување некои од својствата предизвикува разни болести и стрес, како и целосна животната средина е предуслов за физичка и ментална состојба на една личност.

Итноста на проблемот

Во прилог на топлина, вода, електрична енергија модерната станбена зграда е да се обезбеди и други опции кои се потребни за удобен престој, на пример, за извршување на телекомуникациите и други мрежи. За таа цел, како по правило, во подземен дел од зградата обезбеди пристап пристаништа за влез комуналните услуги. Технологијата на организацијата на технички дупки е прилично едноставна. Кофражни да се направи привремен приклучоци, кои се укинати по поставување на бетонски мешавини. Сепак, оваа технологија има еден значаен недостаток - преку овие отвори во прилог комуникации едноставно одржа вода, која се загрева малку подрумот водоотпорност тоа и места влез комунални услуги треба да се обрне посебно внимание.

По откривање на протекување во областа на јавните претпријатија кои мора да се отстранат со помош на мешавина влез «Peneplug" (или "Waterplug"). Треба да се запомни дека хидроизолација влез комуникации брзо лекување сува мешавини да спречите протекување е привремено. Трајни хидроизолација на овој јазол мора да се изврши во согласност со еден олицетворение, дискутира подолу.

Технологијата на работа

Варијанта № 1

Споени метал ракав да се изолирани бетонски мешавини со помош на "Penekrit", "Penetron" и водоотпорност "Penebar" темперамент.

Редоследот на извршување на работите:

1. Подготовка задаваат

Околу лагер во конкретни изврши алинеја длабочина од најмалку 75 mm и 25 mm широк. Јасни и конкретни цевка од shtrableniya остатоци.

2. Инсталација на темперамент на хидроизолација "Penebar"

Degrease ракав и цврсто ветер го забавува "Penebar" во согласност со Слика 1.

3. Пополнување на алинеа (просторот помеѓу ракав и бетон)

Алинеја околу лагер цврсто се пополни малтер микс "Penekrit" пред-навлажнување на површината на бетонот и подготвуваат малтер микс "Penetron во еден слој.

Решението "Penekrit" и околните површина на бетонот третираат малтер микс "Penetron" во два слоја.

4. За нега на површина

Третираната површина треба да бидат заштитени од механички влијанија и негативни температура за три дена. Бидете сигурни дека за да се третираната површина во тоа време остана влажна. Следниве методи навлажнување: вода спреј, бетонски капак површината на филмот на полиетилен.

варијанта №2

Споени во пластични лагер на бетон изолирани еден-компонента полиуретан лепак "PenePoksi" и мешавини од "Penekrit", "Penetron".

Редоследот на извршување на работите:

1. Подготовка задаваат

Околу лагер во конкретни изврши алинеја длабочина од најмалку 75 mm и 25 mm широк. Отстрани цевката од прашина, нечистотија, бои и други материјали се меша тесни лепило сврзување со цевка.

2. Пополнување алинеја (просторот помеѓу ракав и бетон)

Просторот помеѓу ракав и бетон се пополни цврсто без празнини "PenePoksi" лепило во согласност со Слика 2. Ако е можно, бетон мора да се исуши пред примена на лепило.

Останатите околу лагер простор цврсто се пополни малтер микс "Penekrit" пред-навлажнување на површината на бетонот и подготвуваат малтер микс "Penetron во еден слој.

Решението "Penekrit" и околните површина на бетонот третираат малтер микс "Penetron" во два слоја.

3. Да се ​​грижи појавија

Третираната површина треба да бидат заштитени од механички влијанија и негативни температура за три дена. Бидете сигурни дека за да се третираната површина во тоа време остана влажна. Следниве методи навлажнување: вода спреј, бетонски капак површината на филмот на полиетилен.

опција №3

Junction ракав, од пластика или метал со бетон изолирани со помош на две-компонента епоксидно лепило "PenePoksi 2K" и водоотпорност ременот "Penebar".

Редоследот на извршување на работите:

Тоа ќе може да бидат заинтересирани во:   Дрвени куќи 8x10 ФОТО ПРОЕКТИ

1. Подготовка задаваат

Околу лагер во конкретни изврши алинеја длабочина од најмалку 75 mm и 25 mm широк. Јасни и конкретни цевка од shtrableniya остатоци.

2. Инсталација на темперамент на хидроизолација "Penebar"

Degrease ракав и цврсто ветер го забавува "Penebar" во согласност со слика 3.

3. Пополнување на алинеа (просторот помеѓу цевки и бетон)

На просторот помеѓу ракав и бетонски цврсто без празнини полни со лепило "PenePoksi 2K" со шпатула во согласност со Слика 3.

Важно !!! Лепак "PenePoksi 2K" се применува само на сува површина.

4. За нега на површина

Бидете сигурни дека во текот на денот на лепак не е изложен на влага.

ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ инјектирање на комунални услуги

Инженерски услуги - важен дел од секој дом, стан, канцеларија и секое претпријатие. Всушност, благодарение на овие мрежи, ние се добие нешто без кое модерно општество не може да се замисли удобен живот: гас, струја, вода, греење.

Се за инженерски услуги во изградба на посебни места се доделуваат и, во принцип, се стави овие мрежи не е толку тешко. Во изградбата на партиција фрлаат бетон, го прават привремена отвори, кои се уште се отстранети и вграден бетон.

Меѓутоа, ако оваа технологија може да биде проблем: се должи на фактот дека комуналните услуги влезот простор и понатаму се слабо заштитени во иднина тие често се поплавени, што доведе до поплавување на подруми. Како резултат на тоа - страда целата структура.

За да се избегнат негативните последици на почетокот треба да се изгради сигурен хидроизолација во комуналните претпријатија локации. Ако се уште во фаза на изградба не се пропуштаат вода се врши дури и за време на операцијата може да се опорави расквасена области.

Елиминација на протекување притисок

Најлошото нешто што може да се случи на инженеринг мрежи - е формирање во нив на протекување. Но, дури и овој проблем е можно да се отстранат лесно и брзо.

За изолација и престанок на притисокот истече добар употреба на материјали или Waterplug Peneplug. Овие алатки и брзо им служи на "прва помош" во случај на истекување на притисок. Непобитен предност на овие материјали е дека тие се сфати за помалку од 3 минути, со продолжен и покривање на прекршување. Waterplug Peneplug и добро работат под вода, што е важно во случај на тешки поплави, кога треба брзо да се отстрани изворот на истекување.

Елиминацијата на течење под притисок со користење на овие материјали - ова е само привремено решение. Со цел трајно да се заштити од влага структура потребно е да се спроведе сеопфатна водоотпорност.

Шема хидроизолација влез за комунални услуги

За хидроизолација места врски влез е потребно да се изолира на цевката со бетонски потпорни. За таа цел, користете Penetron материјали Penekrit и водоотпорност кабел Penebar.

Прво треба да се направи прекин околу цевка должина 75 mm и 25 mm широк. Јасно цевка на бетонски прав и остатоци.

Продлабочувањето е потребно да компактен хидроизолација кабел Penebar. Во контакт со вода кабел продолжен три пати и да се спречи понатамошното ширење на водата. Во овој случај, жици издржува директен притисок на вода, така што ја отфрли можноста од истекување.

Потоа, бетон е влажен решение причина Penetron дека ќе обезбеди уште поголема водоотпорност.

Понатаму густо пополни дупката со мешавина Penekrit. Оваа мешавина е дизајниран да се изолира на adjacencies. Таа, исто така може да се користи како намалување на компонента на бетонски ѕид околу цевката во случај на оштетување.

Во завршна фаза ќе се повтори примена на Penetron во два слоја.

По хидроизолација дела предложениот метод е потребно за три дена да се види за да се задржи на површината влажна и се спротивстави на штета и заштитени од ниски температури.

Благодарение на оваа шема, хидроизолација операции во областа на инженеринг мрежи влез елиминира проблемот на истекување, формирање на протекување и пукнатини. Penetron хидроизолација материјал не бара повторно на работа и ќе послужи како многу како целата зграда како целина.

Размислете за купување пластични чепови | Добар квалитет - ниски цени

За нас, вашето мислење е вредно
Според друг еден од нашите производи се бара од страна на клиентите е финализиран - тркалезна приклучок 32 mm. Корисникот е потребен да го приклучиш одговара за цевки со т ..

Зошто не можам да се купи евтин приклучок
Изработка на одредена купување, ние секогаш се соочуваат со проблемот на избор. Денес на пазарот е полн со производи ", ќе го слушне и" предлози за продажба на општата релативност ..

logo апликација
Фабрика пластични додатоци "Advanta" нуди на своите клиенти уникатна услуга - ставање на логото на вашата компанија на нашите прашања zaglushki.Po Н ..

Приклучок за рамни црни цевки 15x15
цевка за приклучок 15 × 15 рамни црни

Приклучок за рамни црни цевки 15h30
Приклучок за рамни црни цевки 15h30

Капа круг црна DN10
Капа круг црна DN10

цевка за приклучок круг 16 mm црна
цевка за приклучок круг 16 mm црна

Приклучок за цевка рамен сива 15h30
Приклучок за цевка рамен сива 15h30

Пластичен капак за цевки - детаљ што е потребно за да се затвори дупка во цевката.

Што се пластични корици може да се купат на интернет Zaglushka?

Во нашата онлајн продавница нуди широк спектар на капи за цевки со различни напречниот пресек форма:

Тоа ќе биде интересно:   Пари дрво Како да го дека Посада беа ПАРИ

Во рамките на секоја категорија на кочанот на цевката се разликуваат во неколку параметри:

 • Монтажа метод (внатрешни и надворешни);
 • големина;
 • висината на база;
 • капа форма (рамна, пирамидални, скратена пирамида, сферични (леќа));
 • капа површина (мазна, груба (ајкулина));
 • боја (во бои: црна, сива, бела).

откупувачите нудат дополнителни услуги:

 1. Производство никулец цевка од која било големина и сложеност на цртежи на клиентот;
 2. Производство приклучоци било која боја на RAL;
 3. Врз основа на нашата капа логото на клиентите.

Сите приклучоци се погодни за цевки произведени во согласност со GOST.

Може да се користи за метал во облик на цевки и пластика.

Ние продаваме само никулец за производство на цевки фабрика Advanta, еден од најголемите претпријатија во Украина за производство на пластични додатоци.

Зошто купуваат нашите приклучоци?

Нашите приклучоци во цевката ги исполни високите стандарди за квалитет потребни за овие производи:

 • сила (не испукани);
 • УВ отпор (не бледнеат);
 • отпорност на топлина (издржат температура спектар на +50 ° C до -40 ° C);
 • леснотија на употреба;
 • добра фиксација во цевката;
 • подвижност (тие може да се користи за цевки од различни дебелината на ѕидот и радиус на свиткување);
 • издржливост.

Приклучоци за цевки направени од материјали со висок квалитет по добра опрема со потребните процеси. Готови производи се подложат на контрола на квалитетот.

Квалитет на производите што ги продаваат по цени фабрика. За големо клиенти на континуирана основа е предмет на дополнителни попусти.

Направете брза испорака низ цела Украина и во странство.

Зошто никулец цевка?

Потребни се пластични капачиња за многу задачи:

 • го продолжи животот на цевката. Приклучокот штити внатрешноста на цевка од сурова вода, прашина, нечистотија, странски објекти, инсекти;
 • надворешниот капа затвора крајот на цевката од механичко оштетување и корозија. Покрај тоа, отстранување на потребата од посебен третман и полирање на рабови;
 • за покривање на остар намалување на цевка, пластични приклучок ја намалува својата трауматски;
 • мебел нозе во приклучокот заштитат тротоарите од штета;
 • Тоа е посебна категорија на капи со метална тема со која мебел нозе, метални конструкции се поврзани со прилагодливи навој поддршка на;
 • приклучоци направени од пластика - декоративен елемент кој значително го подобрува изгледот на готовиот производ, што го прави повеќе естетски и целосни.

Пластични корици имаат неколку предности: лесно склопување и расклопување (не бара посебни знаења и вештини, како и дополнителни алатки); можноста за употреба на производот, одново и одново, се движат од една цевка до друга; ниска цена.

Каде да се обратат на приклучокот на цевка?

Пластични приклучоци се користи секаде каде што има метални или пластични цевки: производство на мебел, полици, летниковци, павилјони, шупи, оранжерии, гаражи, огради, порти, огради, детски игралишта, лизгалки, нишалки, шахти, кружен тек, градинки, скали , огради, рекламирање дизајн, симулатори, хоризонтални шипки, шведски ѕидови, спортски комплекси и лавиринти, хоризонтални шипки, пречка се разбира, кошарка стои, фудбал и хокеј цел, спортска опрема (bodibary, гимнастички стапчиња, санки), turnstiles, приколки, ба gazhnikov итн

PASS жици и кабли низ ѕидови и тавани. ШТО МУ ...

Кога ожичување и кабелска линии, често мора да се реши проблемот за тоа како да се одржи на жица или кабел преку надворешните ѕидови на објекти и внатрешни партиции. Со поминување на електрични проводници преку пречки презентирани голем број на барања и е многу важно да се следат на секој од нив, бидејќи тоа влијае не само на леснотијата на поправка и замена на жици, но исто така и на безбедноста на неговата употреба. Во овој напис, ние ќе ви кажам како да се врши кабли во ѕид направен од дрво, тули и бетон во согласност со барањата на регулаторни документи.

Барања за поставување

Барања кои се однесуваат на овој вид на работа се уредени со две главни прописи. Првиот извор - на SAE да биде контактиран кога станува збор за електричен уред. Вториот документ - парченце 3.05.06-85, опишувајќи стандарди при изградба и инсталирање на електрични уреди. Информации на оваа тема е содржан во Федералниот закон 123, формулира барањата на заштита од пожар.

За изградба и монтажа работа бара соодветна проект. Ако имате намера да се повлече кабли или жици низ ѕидови, проектот треба да вклучува архитектонско - градежен дел. Дупки, кои мора да имаат ѕид или партиција, со кои се предвидува поставување на кабли и жици мора да бидат идентификувани на дизајн на цртежи.

Тоа ќе биде интересно:   Руса Зелена Tulle во кујната во стилот на висока енергија

влез шема
влез шема

Клуч за влез на кабел
Клуч за влез на кабел

Врши во согласност со нацрт отвори (дупки) во ѕидови, прегради, тавани и фондациите не мора да бидат ослабени во делови на рамка, која може да пропадне за време на употребата. Во принцип, дихтунзи низ ѕидовите мора да ги исполнуваат следниве услови:

 • заптивка мора да биде способен да го замени жици и кабли за време на операцијата.
 • Монтажа ожичување мора да се обезбеди неможноста на ширење низ отворите за монтажа на оган, чад и влага од една соба во друга.

Исполнувањето на овие услови е обезбедено од страна согласност со следниве правила:

 1. Врска кабли и жици преку огноотпорни ѕидови и подови направени во цевки, канали, или директно во отворите. Во исто време, во отвори, без дополнителна заштита, може да се инсталира само заштитени (оклопни) кабел. За повеќе информации за тоа како да се спроведе на жици во цевки, што објави во посебна статија.
 2. Ако ѕидот, партиција или таванот направени од запалив материјал, поставување жичани производи направени од челични цевки.
 3. Просторот помеѓу жиците и цевките или каналите, како и сите резерви рамки и кутии, запечатени. За повеќе информации за тоа како да се запечати влез кабел, ни беше кажано.

Материјалот кој се користи да се запечати отвори, треба да се лесно да се отстрани ако е потребно. отпорност на пожар фасадни не може да биде инфериорен отпорност на пожар, кои поседуваат ѕид, ѕид поделба и тавани. Печат со херметичкиот материјал се произведува од двете страни на цевки, канали, влезови.

Ако кабелот се протега низ ѕид е направен во делот на цевката, нејзиниот радиус на свиткување, доколку ги има, не треба да надминува радиус на свиткување на диригент користи марки (овој параметар е наведено во спецификациите).

технологија планината

Прво, да се разгледа како да се спроведе кабелот за напојување или жица низ ѕидот на дрвена куќа или структура на дрво.

На првиот чекор се определува со внесување на местото каде што се дупчат на ѕидот. дупка со дијаметар се определува од дебелината на челични цевки, во која е сместена на проводник. Пред да го извршите на кабли, на рабовите треба внимателно да се справи со датотеки за да ги отстраните остар burrs што може да го оштети изолацијата. За дополнителна заштита, кабелска линија, да се постават подобро ја Бран.

Инсталации во corrugation
Инсталации во corrugation

По монтажа, за да се исполнат барањата на цевката за полнење. Во овој случај, можете да го користите азбест кабел, завиткани цврсто кабел и постигнувајќи во цевката на двете страни. Фотографијата ги покажува дрвен ѕид и поставување на кабел за напојување преку него:

Кабел премин преку дрвени ѕидни
Кабел премин преку дрвени ѕидни

Како да се одржи на жици низ ѕидот и да се кандидира на жици е прикажано на сликата подолу:

Отворен жици во дрвена куќа

каде што:

 1. Челични цевки.
 2. разводна кутија.
 3. Облога од азбест.
 4. Кабел канал.
 5. Corrugation.
 6. Облога од азбест.
 7. Двоен приклучок.

На пример, опциите прикажани како да се одржи на кабел преку ѕид од тули:

Примена на ракав, во минување низ ѕидот
Редоследот на работа е како што следува:

 1. ѕид од тули е направено за отворање на потребната големина.
 2. Во подготвени отворање вметнува брановидни сегмент (ракав).
 3. Цевката се намали печат.
 4. На просторот помеѓу ракав, и на отворањето е исполнет со малтер.
 5. Навлаката се пренесува преку кабел или жица претходно поставени во брановидни цевки.
 6. На просторот меѓу цревото за флексибилно и на ракавот е запечатена еден од материјалите кои ги исполнуваат барањата на прописите.
 7. Со термички ефект (на пример, со користење на фен за коса), треба да се запечати намалување, до целосна влезот простор запечатување на електрични проводник во ракавот.

Ако ѕидот е направен од бетон, технологијата е иста како и за една тула. На сликата подолу покажува пример на кабелска преку бетонски ѕид:

А кабел кој се протега низ бетонски ѕид
А кабел кој се протега низ бетонски ѕид

За индустриски апликации тоа е од интерес гумени печат кабел технологија. Надуваем печат комора е направена од метализиран ламинат. Кабелска линија завиткан печат, на кои со заптивната смеса. Тогаш пумпа комора, пополнување на преминот, при што хелиум вентил безбедно заклучен. Како да се заврши преминот е прикажано на сликата:

Употребата на гумени држач засолниште
Употребата на гумени држач засолниште

Тоа е целата каблирање технологија преку ѕид направен од дрво, бетон и тули. Како што можете да видите, преку лежеше линија на пречки не е особено тешко, главната работа е да се запознаат со условите за електрична инсталација!

Тоа ќе биде корисно да се прочита ова:

Оставете коментар