Топола септичка јама и неговите карактеристики

Дома » Градежништво » Септички топола и неговите карактеристики
Изградба Нема Коментари

Топола септичка јама и неговите карактеристики

Топола септичка јама и неговите карактеристики

Секој сопственик на куќа знае колку многу проблеми понекогаш е со пумпање cesspools во отсуство на централизиран систем за канализација. Сега, благодарение на пречистителна станица топола, која е полноправна членка на станица за прочистување на отпадните води, проблемот е решен. Постојат многу слични модели на септички јами, септичка јама, но топола издвојува од друга листа, поради неговата високо ниво на сигурност, трајност и продуктивноста.

Топола септичка јама е направен од пластика, поделени во 4 сектори, секој сектор е нејзиниот степен на пречистување на отпадните води. За да се зголеми интензитетот на процесите во двата сектори се монтирани аератори, главната задача на која - на понудата на кислород во водата и мешање на вода. Преминот од делот на делот се должи на воздушната пумпа, тие како Аератори работа од страна на полнење компресор.

Треба да се напомене дека септичка јама Топол зависни од електрична енергија, кои се потребни за работењето на компресорот. Се должи на комплетен циклус на биолошките процеси, нема да се чувствуваат непријатна миризба. Органски речиси целосно се разградува (на 95-98 8a89a6ec4a1924deff7dfd7fa02d31eb0343820f03092778bfe05c4b04456ef2 {}) и тиња, која се акумулира во овој сектор може да се користи како ѓубриво. За да го поставите погодност услугата, има отстранлив капак.

 • 2 Принципот на септичка јама
 • 3 Монтажа и инсталација на септичка јама Топол
 • 4 Како да го користите септичка јама Топол
 • 5 големи модификации септички Poplar
  • 5.1 Септички Топол 5
  • 5.2 Септички Топол 8
  • 5.3 Септички Poplar 10
 • 6 Просечната цена на септичка јама Топол
 • 7 Осврти
 • Предности и недостатоци на септичка јама Топол

  preimushestv:

  • Инсталацијата е направен од висок квалитет полипропилен, ова обезбедува гаранција, сила и заштита на околината, како и полипропилен се справат со било деструктивно фактори на животната средина;
  • септички внимателно проверени за протекување во фабриката;
  • висок квалитет на овие производи;
  • висок квалитет и издржливост на компресорот;
  • Топола септичка јама не бара периодични транспорт специјални машини;
  • нема непријатна миризба;
  • два режими на работа: принудени и независна режим.

  недостатоци:

  • нестабилноста во случај на прекин на електричната енергија, постои опасност од прелевање на добивањето на одделот;
  • поголем број на оперативни ограничувања (не е возможно да се фрли: неоргански остатоци, средства за чистење кои содржат хлор или други супстанции кои убиваат бактериите).
  Читај повеќе:   Категорија: Водовод

  Принципот на работа на септичка јама

  Во принцип, септичка јама работи како и другите purifiers, кои содржат резервоари за аерација. Следниов дијаграм дава работа на инсталацијата:

  1. Пречистената вода истекува од куќата преку цевка и да падне во прима сектор.
  2. Постојат aerator преку течноста заситена со кислород, и големи загадувачи срушат во помали.
  3. Движејќи се низ воздушниот мост пумпа во резервоарот за аерација.
  4. Обработка на аеробни бактерии за да septikaorganiki.
  5. Третира отпадните води се движат во шахта тиња.
  6. Таложење на голема количина на тиња на дното на овој сектор.
  7. Дел од талогот додава во комората за примање, на микроорганизми се погодни за следните циклуси прочистување.
  8. Последниот сектор врши функцијата на средно clarifier, тогаш во ред подмножества и кашеста маса се населува на дното.
  9. Прочистениот течност го напушта растение.

  Инсталација и монтажа на септичка јама Топол

  Првиот чекор е да изберете локација за септичка јама, тоа е подобро да го направи во градината или на куќата. Тогаш ќе копаат јама за резервоарот за септички и цевки. Треба да се додаде на периметарот на јама уште 25 сантиметри на песочна база. На насловната страница ќе бидат преместени 20 сантиметри повисоко од нивото на земјата. Тоа е потребно за поголема удобност за време на одржување и инсталација како дополнителна заштита против зголемувањето на водата на високо врнежи. На дното од јамата на прв утврдат слој од песок, а потоа чакал, а потоа во септичка јама. Потоа, поврзете канализација цевка што излегува од куќата на септичка јама. Септичка јама полни со вода и се покрива со слој од песок на периметарот.

  Но, сепак, ако не сте сигурни дека можете да се справи, тоа е многу подобро да го покани искусни специјалисти, кои ќе настапат соодветна инсталација на септичка јама во приватен дом.

  Деловникот за работа на септичка јама Топол

  треба да се следат неколку едноставни правила за подолг период на употреба топола:

  1. Не фрлајте во септички солидна неоргански отпад, како на бактерии кои се вклучени во процесот на рециклирање не е во можност да се процесира полиетилен, волна, супстанции кои содржат хлор и кои содржат манган соединенија. Листа на сите забранети супстанции и статии содржани во упатството за користење. Овие супстанции може да му наштети на корисни бактерии колонии или создаде блокада.
  2. Исто така потребно е да се потсетиме на дозволена вредност на бројот на луѓе кои користат канализација. Надминување на дозволените праг може да резултира во резервоарот претекување и веројатноста за пополнување другите сектори работни станици.
  3. Ако прекин на електричната енергија треба да биде можно да се намали на употребата на топола, без преполнување сектори.

  Со следниве едноставни правила, ќе се намалат трошоците за прочистување на одржување Топол станици кои се поврзани со поправка и отстранување на проблеми поради неправилното работење на постројката.

  Прочитајте исто така:   Цевки ПВЦ водовод: карактеристики на примена и монтажа

  Големи модификации септички Poplar

  Во моментов, постојат 3 главни надградба септичка јама Топол:

  1. Топол 5.
  2. Топол 8.
  3. Топола 10.

  Нема големи разлики, постои само поделбата на продуктивноста и ефикасноста.

  Септички Топол 5

  Оваа листа е на ниско-моќ, но популарниот модел. Тоа личи на правоаголна резервоарот направени од пластика со соединение на системите за канализација и повлекување на прочистена вода. Овој модел е идеален за одмор дома или околината.

  Сега, постојат две опции Топол 5- Poplar 5 PR и Топол 5 Долго ПР .

  ПР - решение на високо ниво систем подземните води опремени со мозоци пумпа е потребно за присилна наплата на прочистена вода.

  Долго Pr - решение 3 прашања: високо ниво на земјата и испуштање на вода, отпадни води во дренажа. Висината на моделот над 50 сантиметри, што е направен специјално за подрачјето каде што е можно замрзнување на почвата до еден метар.

  Технички податоци септичка јама Топол 5:

  • пресметана врз бројот на луѓето - до 5 лица;
  • дневен обем на рециклира отпад - 1 m³ / ден. ;
  • плотуни испуштање на вода - 250 l;
  • максимална можна количина на отпад дневно - 1.1 m³ / ден.;
  • потрошувачка на енергија - 1,2 kW / ден.
  • Фитинг големина - 1030 × 1000 × 2485 mm.

  Септички Топол 8

  Септички Топол 8 - промена создадени за консумирање на поголеми количини на отпадни води. Овој дизајн е малку подобро Тополи 5 со обработка на обемот на отпад и технички карактеристики.

  Од нивниот изглед дизајн не е многу различен од 5 Топол, контрастот е разликата во обемот на резервоарот - топола резервоарот 8 има поголеми и помоќни компресори кој процес поголема количина на отпадни води. Исто така постои и модификација:

  Топол 8 Долго - ова поставување се користи кога длабочината на канализација цевки повеќе од 1 метар.

  Топола ПР 8 - е уште една одводната пумпа за присилна наплата на прочистена вода.

  Топола 8 Долго ПР - длабочината на модел соединение со мозоци пумпа.

  Технички податоци септичка јама Топол 8:

  • пресметана врз бројот на луѓето - до 8 луѓе;
  • дневна волумен на вода обработува - 1 m³ / ден. ;
  • плотуни испуштање на вода - 470 l;
  • максимална можна количина на отпад дневно - 1,9 m³ / ден.;
  • потрошувачка на енергија - 1,9 kW / ден;.
  • 2 компресорот за збогатување на водата со кислород;
  • Фитинг големина - 1330 × 1030 × 2485 mm.

  Септички Poplar 10

  Септички Poplar 10 - еден од најмоќните средства за чистење во домаќинството. Максимална троши 3,3 кубни метри отпадни води. Оваа опција е најдобро за двете од две приватни домови.

  Читај повеќе:   Употребата на сода бикарбона за чистење канализација

  Во овој модел, таму е исто така 3 модернизација:

  Топола 10 OL - за разлика од топола 10 само во процесот ресетирање вода.

  Топола 10 Лонг - чисти отпадни води на приватна куќа со постелнина канализација цевки на длабочина од 0,9-1,4 метри. Филтрирана вода се отстрануваат со гравитацијата.

  Топола 10 Долго ПР - комбинација на претходните две измени, таа е многу лесен за подрачја со ниска појава на одводни цевки. Станицата е опремена со мозоци пумпа.

  Технички податоци септички Poplar 10:

  • пресметана врз бројот на луѓето - до 10 луѓе;.
  • дневен обем на рециклира отпад - 1 m³ / ден. ;
  • плотуни испуштање на вода - 790 l;
  • максимална можна испорака на отпадни води дневно - 3,3 m³ / ден.;
  • потрошувачка на енергија - 2,3 kW / ден;.
  • Опрема за два компресори кислородна сатурација вода;
  • Местење на димензии - 1928 × 1120 × 2485 mm.

  Просечната цена на септичка јама Топол

  Топола Серија 3:

  1. Топола 3 - 69 000 рубли.
  2. Топола 3 OL - 75 000 рубли.

  Топола Серија 5

  1. Топола 5 - 79 900 рубли.
  2. Топола ПР 5 - 86 900 рубли.
  3. Топол 5 Долгорочна - 102 500 рубли.
  4. Топол 5 Долго ПР - 109 800 рубли.

  Топола Серија 8

  1. Топол 8-99 850 рубли.
  2. Топол 8 OL - 109 000 рубли.
  3. Топол 8 Лонг - 114 500 рубли.
  4. Топол 8 Долго ПР - 119 900 рубли.

  Топола Серија 10

  1. Poplar 10-125 500 рубли.
  2. Топола 10 OL - 135 500 рубли.
  3. Топола 10 Лонг - 144 500 рубли.
  4. Топола 10 Долго ПР - 153 500 рубли.

  Исто така постои и повеќе целокупната модел: Poplar 20 30 топола, топола Poplar 40 50 75 топола, топола 100, 150 топола.

  Осврти

  Купи септички топола, многу загрижени за работа на уредот во текот на мраз, како и во текот на зимата имаме температурата не достигне -30, но само залудно загрижени работа - нема коментар.

  Валериј Ковалев Москва

  Сопругата понуди за купување септичка јама, нејзиниот сосед препорачува. Долго време да се избере, како sinkhole веќе уморни ... ние сме во век на живеење, и е уште еден тоалет на улица. Еве го избра Topol3 септичка јама, инсталирани во 1 ден, и знаеш, со него не е проблем, жената е среќен, јас сум исто така. Сега сите ние препорачуваме.

  Panchenkov Дмитриј Москва

  Оставете коментар