ПРИМЕР урбанистички план на линеарни објекти

Дома » Вила » МОДЕЛ урбанистички план на линеарни објекти
Куќа Нема Коментари

план за развој на земјиште за индивидуално домување изградба - проект на истражување, кои се потребни за изградба или реновирање на друг имот. Планот содржи информации за други предмети, кои се веќе изградени или ќе се градат само.

План за развој на урбаните е составен дел на изградба на објекти. Без неговото присуство е невозможно да се изврши работата за развој на територијата или реновирање на постојните објекти. Сите правила на примена документот создавањето и збир на информации во финалниот план наведени во законодавството.

И покрај правила, исто така има и од страна на GPZU на процесот на спроведување, кои се утврдени од страна на локалната власт. Затоа, пред да одите да се применуваат, потребно е да се запознаете со други потребни документи, карактеристики на постапката во вашата област, како и примена на примерок за планот за развој на заговор на земјиште.

Што е ова?

GPZU не содржи само информации за локацијата на постојните и идните објекти, но, исто така, се гледа, и сите комуникации, линија карактеристики и трети фактори кои на некој начин влијае на изградба ризици.

План им помага да се зголеми употребата на земјиштето, додека одржување на безбедноста на сите градежни активности.

Прв урбанистички план треба да се одржи пред првите верзии на планирање на процесот на изградба.

Дури и забрането да се инвестира во проект кој се уште не доби план, изработен во следниве случаи:

 • земјата е на катастар;
 • набљудуваните користење на земјиштето;
 • Постои нацрт план;
 • Составувач геодетски проектот.

Сите одговорност за создавање на GPZU паѓа на локалните власти. Само тие мора да се согласат на сите детали со мрежите на инженеринг и техничка поддршка, а потоа целосно да се планираат.

Одредбите од Граѓанскиот законик и други прописи

Планот за развој на парцела е регулирано Законот №373, која ги вклучува следниве елементи:

 1. Целта на урбанистички план - обезбедување на податоци потребни предмети во текот на изградбата на објектот во оваа област.
 2. Планот за развој на парцела е создадена врз основа на документи и норми на федералните и територијално ниво, се уредуваат различни области на изградба, вклучувајќи и поврзување со мрежата инженеринг и техничка поддршка.
 3. план за развој треба да содржи:
  1. Информации за деталите на проектот, ако земјата се наоѓа на територијата на одобрениот план или проект спроведен геодетски.
  2. Информации во врска со границите на заговор.
  3. Катастарски број.
  4. Границите на зоната каде ќе биде лоциран на иднината зграда. Изработка на простор нужно мора да се во согласност со сите прописи.
  5. Минимум прифатлив маргините.
  6. Информации за дозволена употреба на еден сајт.
  7. Точниот параметри на дозволени изградбата, ако не е претходно издадена план за развој за сајт.
  8. Информации за потребните прилагодувања за објектот во оваа област.
  9. Кои се минималните комунални услуги, транспорт и социјални структури мора да бидат присутни на територијата.
  10. Ограничување на користењето на земјиштето, на пример, еден дел кој се наоѓа на границата со зоната во која се дефинирани посебните услови на користење.
  11. Ако сајт се наоѓа во област со посебни услови, информациите на границите на територијата.
  12. Границите на зоните на дејствување на јавната службености.
  13. Бројот или името на елемент на структурата на планирање во која се наоѓа земјата.
  14. Целосна карактеризација на градежни проекти капитал, кои се наоѓаат во оваа област.
  15. Информации за присуството на културното наследство.
  16. Условите под кои дел ќе се поврзе со технички мрежи инженеринг.
  17. Суштински елементи на регулаторните правни акти донесени од страна на Руската Федерација.
  18. На црвени линии.
 4. Изградба на сајтот нема да се сметаат за легитимни, ако тоа беше започната пред издавање на планирање област. Капитал изградба може да се стави само во присуство на територијата планирање.
 5. За да се добие план за развој, тоа е потребно да се применат на локалната власт за прием на документот.
 6. Тоа издаде документ несебично. Времето распределени за локалните власти да ги провери документите и регистрација на планот - и дваесет работни дена.
 7. Седум дена по третманот, локалните власти треба да ги научат техничките детали на поврзување и функционирање на мрежата инженеринг и техничка поддршка, врши на сајтот.
 8. Ако пријавата е поднесена од страна на создавање на урбанистичкиот план, не вклучува информации за целта на користење на страницата, тоа го одредува максималниот мрежи инженеринг одржување оптоварување ќе биде на правилата на зградата.
 9. Формата на кој да се создаде план за развој, создадена од страна на органот на управување на Руската Федерација.
 10. Валидноста на издадени урбанистички план не може да биде подолг од три години. По истекот на информации е неважно.

Исто така, информации може да се најде во статиите од Граѓанскиот законик, кои го одбележуваат трите најважни регулаторните закон:

 • "На Снабдување со гас";
 • "На Електростопанство";
 • "На технички пропис".
Читај повеќе:   NORMAN ДУПКА Канал барови

Тие содржат барања и градење на кодови, државни стандарди, кои мора да се третира за да се утврди правилата на изградбата.

Пример катастарски пасош на земјиште:

Subrent земјиштето регулирани со закон.

примерок апликација за продолжување на закуп на земјиштето може да се најде во овој член.

Целта на документот

Сите прашања во врска со градежните работи на местото, еден или друг начин ќе вклучува урбанистички план. Тоа ги вклучува сите потребни стандарди кои мора да се смета во управувањето со изградба. Барања за секој објект поединечно.

Планот е неопходност за:

 • пуштање во работа;
 • следење на градежните работи;
 • добивање градежна дозвола;
 • развој на проектна документација;
 • развојот на проектот.

Кој издава и како да се добие

план за развој се развива и се издадени од страна на локалните власти. Градската администрација ќе треба да одговори и на физички и правни лица. Од лицата кои бараат само се бара примена и во собата со потребните документи. Редоследот на урбаното подрачје сите исти.

Создавање на документ за одобрените форма регионалните власти тогаш е наведено да се спроведе било градежни работи сајт е наменет:

 • за поединечни изградба на станбени простории;
 • за земјоделство и изградба на живеалишта.

Третман, вклучувајќи издавање на готовиот план е потполно бесплатна услуга. Локалните власти немаат право да бара исплата на средства потрошени за изградба на дефинирањето на условите за одреден сајт.

пополнување на апликација

Кога пријавата е да се создаде план, во дневникот соодветните марка се стави.

Пријавата треба да ги содржи следните податоци:

 1. Личните податоци на подносителот на барањето.
 2. Катастарски број на парцела.
 3. Карактеристики дел означени со катастарски број.
 4. Точната локација.
 5. Потврда за правата на земја.
 6. Земјиште категорија.
 7. Резолуцијата на користење на земјиштето.
 8. Технички карактеристики на згради, се наоѓа на сајт, ако ги има. Ако се создаде план за реконструкција на куќата или неговиот ремонт, исто така е потребно и карактеристиките на објектот.

Преземете ја апликацијата за издавање на урбанистички план на парцела

Во некои региони, за справување граѓанин може да добие форми и примероци на пополнување на апликацијата. од најчестите форми обично се користат, кои се составени од точки со потребните информации за да се доверат полиња. Законодавството не ја дефинира присуството на строга форма на апликација, па дури и може да биде во слободна форма, главната работа - да се стави сите потребни информации.

Пријавата мора да биде составен во два примерока. Една од нив е пренесени на локалните власти, а другиот останува во рацете на барателот. Секој документ се регистрирани со помош на белешки во горниот лев агол.

Овој знак ќе кажам дека барањето е земен во предвид. Но, таква шема приемот на барањето може да се менува во друга. Во втората верзија на апликацијата е креирана со празно реагенс, и наместо копија на барателот добива потврда за документацијата за трансфер и да почне обработката на апликацијата.

Кои други документи се потребни

Секоја територијална влада има право да го додадете некои документи на оригиналниот основни пакет.

Во прилог на писмено барање од следните документи може да бидат вклучени на регионалните власти го одобри форма на:

 • документ кој може да се потврди идентитетот на подносителот на барањето, најчесто се користи пасош;
 • извадок од државните катастар на недвижности;
 • катастарски или производ на податоци;
 • геодетски сајт, кој содржи информации за сите објекти на комуникација.

Може да се разликуваат и методи на примена, во зависност од регионот:

 • барањето се поднесува во лице;
 • пријавата е поднесена преку застапник кој има орган;
 • мејлинг Русија;
 • испраќање на e-mail;
 • снабдување на јавните услуги преку сајт или агенција.

Но, таа опција може да не се користи во секоја територијална единица.

Рок на испорака и трошоците за регистрација

Вкупниот период на издавање gradplana од денот на поднесувањето на барањето и документите не може да надмине еден месец.

Исто така, властите немаат право да бара исплата на своите услуги. Работата се врши бесплатно.

Облик и модел на урбанистички план во 2018 година

Пример земјиште во урбанистички план 2018 година ги вклучи следниве информации:

 • број на документ.
 • Детали за апликантот.
 • Податоците на сајтот.
 • Информации за лицето кое се занимава со евидентирањето и подготвувањето на планот.
 • Цртежот, кој заминува од топографски податоци, кои мора да се означени:
  • распоред област;
  • областа границата;
  • изградба на објекти;
  • потребниот минимум неутрализира од граници за поставување предмети;
  • граници, во рамките на границите на чија изградба може да се врши;
  • параметри на дозволена изградба.
 • Без разлика дали сакате да го користите.
 • Барања за објекти, кои ќе бидат објавени на сајтот.

 

Пример земјиште урбанистички план

Во дискреција на конституирање на план за развој може да се направи и сите други информации кои ќе бидат корисни за изградба на објектот на сајтот. Оваа содржина влијае на изгледот на документ издаден во секој предмет на Руската Федерација.

Скорешни промени

Во јули 2018 година беа воведени промени кои се однесуваат на голем број на статии и поглавја од Кодексот на урбанистичкото планирање на Руската Федерација:

 • Глава 7 се дополни за да се добијат информации за планот, листата на извори на информации, повеќе информации и времето на издавање GPZU;
 • Член 44 ја изгуби својата сила;
 • GPZU промени својот правен статус, што е сега на информативниот документ;
 • Додадено барања за постапка на подготвување и содржината на планот.

Административни прописи за доделување општински услуги за издавање на урбанистички план на парцела

Сега GPZU мора да има следниве дополнителни информации и документи:

 • детали за проектот геодетски план и дел;
 • проценки на минимум и максимум ниво на безбедност на инфраструктурни објекти;
 • на опфатот на јавниот службености.
Читај повеќе:   осигурувачи во бојлер

Барање за издавање на урбанистичкиот план на парцела

прописи

Планирање на прописи - е пакет на одобрени стандарди, кои се неопходни за да се утврди местото на целната дестинација и основните параметри за објектите, кои ќе бидат лоцирани на нејзината територија.

Регулативи според кои доколку испитувањето ќе се спроведе за да се идентификуваат на коректна имплементација на градежните работи. Во некои случаи, реконструкцијата на објектот може да биде забранета ако планот вклучува промена на архитектурата на зградата.

Барање за извршување на работи на геодетски меморија

Редот на промени

Промени во GPZU дозволено само кога ќе се детектира грешки или неточни информации.

Информации кои се внесени во планот само што дејствува на три фази:

 • одлуки;
 • подготвување на планот;
 • план одобрување.

После тоа има право, според кој тие информации е предмет на промена во однос на другите објекти. Од појавата на уште еден објект може да предизвика промени кои ќе се однесуваат на зградата.

Регионите имаат право да се прават посебни акти за да се прилагоди на барањата за ревизија на податоци, кои биле направени во GPZU. Главен услов на овие инструменти - инвеститорот не треба да страдаат загуби поради документи за пререгистрација.

Поради спорови жалителот, добие план и локалните власти, смета чести прибегнување кон арбитражниот суд. Тужителот победи случај, освен ако не се поведе или учествувале во активности кои влијаат на информациите наведени во GPZU.

валидност

Валидноста на документот наведен во Граѓанскиот законик во член №57.3. Според една статија на законот, тој е три години. Кога времето ќе истече периодот на валидност, GPZU сметаат за неважечки, што значи дека програмерите треба да се добие план повторно.

Податоците во документот може да се промени со текот на времето, кој е зошто на барања за проектирање и изградба ќе бидат различни. на регистрација период не смее да надмине дваесет дена.

Од 1. јули, 2018 година GPSCHU не бара одобрување од локалните власти, што е регистрирано само во системот. До тој датум, сите издадени планови биле тестирани за почитување на одредбите на статутот.

Основите за одбивање во подготвувањето и издавањето

Одбие да издаде планот може да биде само во согласност со член №57 од Граѓанскиот законик. Причини за одбивање: апликантот не е сопственик на земјиштето, или тоа обезбедува недоволна документација за планирање на територијата кога се занимаваат со изјава

Член 57. Надоместок за загуби поради оштетување на квалитетот на земјиштето, привремено окупација на земјата.

Ако сакате да се добие GPZU за архитектонски дизајн за изградба на капитални објекти, прво ќе треба да се добие одобрување на планска документација на земјиште (област планирањето на проектот и истражувањето површина проектот), кој ќе биде лоциран тема.

Договорот за продажба на куќа со земјиште мора да се направи официјално.

Што треба да знаете кога купување на земјиште во CHT - видете на овој член.

Ние, исто така ви покаже како да се пресмета цената на закуп на земјиштето.

Изработка на урбанистички планови земјиште ...

Зошто нас?

 • Екипата на правни професионалци од висока класа
 • Интегриран пристап кон решавање на проблеми
 • Високиот степен на персонализација
 • Индивидуален пристап кон секој клиент
 • доверливоста на информациите
 • Висок квалитет на услугите
 • загарантирани резултати
 • Години искуство
 • беспрекорен углед
 • Бонуси на цела низа на услуги

Планот за развој на заговор на земјиште (GPZU) - најважниот документ за планирање вклучувајќи го и целиот комплекс на почетна дозволи. Таа е наменета за веќе изградени на земјиштето и на оние од кои се планира изградба на нови објекти и реконструкција на постојните објекти и структури.

GPZU подготвуваат за секоја парцела поединечно и дефинира правниот статус на земјиште во урбаниот комплекс.

Нашата понуда:

 • Помош во подготовка GPZU во сите фази.
 • Промени во GPZU.
 • Помош при одобрување GPZU.
 • Консалтинг и практична помош во одобрението GPZU Moscomarchitecture.

Развој и дизајн GPZU врши во рамките на процесот на премер на земјиште и потребната експертиза за проектот за изградба, добивање на дозволи за изградба и пуштање во работа на објекти.

Во некои случаи, потребно е да се направи некои промени во GPZU, ако тие не се совпаѓаат со барањата на сопственикот или потстанар. Оваа постапка е исто така одговорни за Комитетот за Москва и градот планирање-земјиште комисија на главниот град.

Овластените тела назначени правна експертиза GPZU, спроведе анализа на планираните работи и одлучува за можноста или неможноста за прилагодување на планот. Ако промените се прифатливи, сопственикот или закупецот ги поднесува до изјава Moscomarchitecture за измена и во текот на месецот ќе добие нов одобри документ.

Читај повеќе:   NORMAN ДУПКА Канал барови

Регулатива добивање GPZU јасно дефинирани со закон, а се соочуваат со многу предизвици во спроведувањето на оваа постапка. За да се избегне да губите време и напор, тоа е подобро да се сврти кон професионалци, кои ќе помогне во подготовката на двете GPZU и во неговото изготвување.

Ве упатат претставуваат професионална:

 • Ние - тим од високо квалификувани професионалци со долгогодишно искуство, експерти во различни области на правото.
 • Ние нудиме поволни правни услуги на претпријатија основани.
 • Ние обезбедуваме индивидуален пристап кон секој клиент, кој ви овозможува да се земе во предвид сите нијанси, се фокусира на резултатите.

Нашите адвокати одржуваат тесна соработка со клиентите, што е особено важно при донесувањето важни одлуки.

Нареди на служба во нашата компанија

 • Нашите адвокати - професионалци од највисоко ниво!
 • Информациите што ги имаме - секогаш навремени и релевантни!
 • Нашите адвокати не се само високо-крајот професионалци имаат дополнителна обука во областите на финансии, администрација, менаџмент и маркетинг степени, но исто така, подлежат на континуирана обука и преквалификација на името кое сакате вашето поле на активност.
 • Нашите адвокати се строги критериуми за селекција, редовна обука и сертификација, со цел да ви овозможи со правна поддршка на највисоко ниво!
 • Вработените во нашата компанија редовно привлече и квалификувани специјалисти во различни органи на законодавната, извршната и судската власт во многу области на Руската Федерација.

консултации со цел

ИЗДАДЕ урбанистички планови ЗЕМЈИШТЕ

ПОТСЕТУВАЊЕ-алгоритам за добивање урбанистички план ...

Проектот компанијата PROEKTSKLADA.RF веќе акумулирано значително искуство во спроведувањето на производство и складирање и индустриски објекти. Во овој напис, ние едноставен јазик ќе се обиде да одговори на најважните прашања, познавање на кој ќе им помогне на секој програмер да заштедат пари и време.

Кој дава GPZU во регионот на Москва?

(Урбанистички план на земјиштето) GPZU да слета на територијата на регионот Москва се издава од страна на Министерството за изградба на комплекс на регионот Москва.

Врз основа на барањето инвеститорот испуштаат нарачка одобрување градежно земјиште план се развива главната контрола архитектура и урбанистички регионот Москва.

Постапката за добивање GPZU во регионот на Москва.

Инвеститорот може да се добие GPZU врз основа на неговата изјава, следниве услови мора да бидат во согласност со еден од следниве:

 1. Постои одобрена област планирањето на проектот (проект БСА) на парцела на земјиште (повеќе тука ).
 2. Ја развива и одобри нацрт-анкета земјиште.
 3. На земјата има постоечки згради и објекти, тие се опремени во согласност со законската регулатива, функционалноста на идните објекти не е во спротивност со овластен употреба на земјиштето.

Обично GPZU издадени во согласност со став 1 или став 3. Неколку зборови за секоја песна.

Начинот на проектот е одобрен планирање област (проект БСА).

Во некои случаи, да одиме на овој начин: земјата е празна, тоа не мора постоечките структури, голема површина од 1,0 хектари земјиште не се доделени општински фонд, таму е доделен на категоријата на земјиште и видот на дозволена употреба, бараат промена на категоријата на земјиштето и видот на овластен употреба.

Термин : одобрување на начинот на кој проект на планирање на територијата може да потрае од 1 година до две години или повеќе, во зависност од сложеноста на одреден објект. Дел од овој пат е опишан на нашата страница " технички клиентите ."

Пари: треба да се плати за развој на областа на планирањето на проектот, или може да се вработи добри технички услуги на клиентите, да добие технички услови за приклучување на комунални услуги, до решавањето на Rospotrebnadzor за празнење на атмосферска.

Начин на добивање GPZU без одобрение од областа на планирањето на проектот.

На најдобрите и најкраткиот пат, но под следниве услови: земјата е во вредност за катастар, земјиште доделени на категорија и тип на дозволена употреба одговара на проектот за развој на територијата и објекти на капитал изградба.

Датуми: од 1 до 3 месеци

Пари: на сопственикот може да се примени за себе, не се потребни никакви посебни знаења за да се соберат доволно документи. Но, тоа е подобро да се ангажира технички услуги на клиентите , бидејќи со цел да се добие GPZU со потребните параметри без непотребни ограничувања на висината и максимална градење на површина за понатамошна успешна реализација на инвестицијата идеи треба да одржи серија на појавување (на пример, во близина на аеродромот).

Практични совети за програмери во добивање GPZU.

На самиот почеток на нуклеација плановите за развој на проекти на територијата да се испрати на компанијата "FGC Реновирање" катастарски пасош на земјиштето и краток опис на желбите на идната градба. Ние, пак, ќе ги анализира врз основа на постојните ограничувања урбанизам, што се можностите за развој на територијата и објекти на капитал изградба. Тоа е бесплатно. Пример за таква анализа може да се симне тука .

Претплатете се на нашата страница на Фејсбук . Таму ќе биде многу корисна и интересна материјал.

Оставете коментар