мислење за навигација

Дома » Градежништво » Мислење за навигација
Изградба Нема Коментари

мислење за навигација

Многу луѓе не само слушнале за карбоксилна греалки, но, исто така, активно да ги користат овие уреди за загревање на своите домови. Ајде да се обидеме да дознаам што карактеристики се јаглерод греалки, добрите и лошите страни, кои тие ги поседуваат.

Карактеристики на јаглерод Бојлери

јаглерод Бојлер
Јаглерод греалки се монтира на ѕид, тие се фиксни на ѕидовите и не заземаат многу простор

Карбонски греалки се најновите уреди и би можело да се докаже во случајот. Овие уреди се сметаат за некои ефективни уреди за греење во било кои простории. Во нив греење елемент се користи јаглерод материјал (влакна), кој е во кварц цевка со вакуум. Ова е суштината на овој развој.

Тоа е важно да се напомене фактот на кој таквите уреди не изгори кислород и поседува исклучителни индикатори. Нивните недостатоци ќе се дискутира подолу.

Главната карактеристика на овој грејач беше неговиот коефициент на топлинска спроводливост треба да го претстави во него од јаглеродни влакна. Еве, на топлинска спроводливост повисока од онаа на метал, како резултат на овој карбоксилна греалки бараат помалку енергија, во просек, две - три пати во споредба со конвенционалните TEPLOAGREGAT. Покрај тоа, овие уреди со користење на постоечките контролер може да се постави удобно ниво на топлина!

Со таков уред во вашиот дом, можете да заборавите за зимскиот студ и мраз, студен ветер и ледените дожд. Тоа ќе ви се загрее секогаш и секаде!

Добрите и лошите страни

влакна Бојлер за отворен јаглерод
Карбонски уред со моќност од 1 kW загрева просторијата на истата област како што на нафта со индикатор уред 2,5 kW

На непобитен предности карбоксилна грејачи вклучуваат:

  • добар проток на топлината што доаѓа од нив;
  • греење елемент е заштитена од продор на вода;
  • во нив има заштита од пожар, како и од страна на напон бранови;
  • кога ќе се појави веднаш греење струја е насочена.

Како и за недостатоците карбоксилна греалки, тие се малку. Прво на сите, важно е да не падне или се судрат на уредот, како што постои веројатност за оштетување на грејачот.

Прочитајте повеќе за:   Видео повик на вратата на станот: видови, карактеристики, селекција правила
вклучен бојлер
Инфрацрвена грејач дистрибуира топлинска енергија со помош на електромагнетни бранови

можните алтернативи

Меѓу можните алтернативи на јаглеродни влакна греалки е да обезбеди кварц халоген и mikotermicheskie, од кои секоја има свои карактеристики, предности и недостатоци.

Така, модерен греалки јаглеродни влакна имаат докажано својата вредност, како што се гледа во нивната популарност и голема побарувачка од потрошувачите!

Оставете коментар