Како да добиете најмногу монтажа на метални конструкции

Дома » Градежништво » Како да го извлече максимумот монтажа на метални конструкции
Градење Нема Коментари

Пресметка на челични конструкции, со цел да се зголеми сигурноста на објекти

Производите направени од челик и леано железо, валани или Наѓ, најчесто се користи во изградбата на носечки елементи на згради, а со тоа пресметка метални конструкции мора да биде исклучително прецизен.

 • 2 челични конструкции пресметка во врска со нивната економичност
 • 3 Калкулатор metalware - утврдување на оптоварување
 • 4 Пресметката на трошоците на метални производи
 • Пресметка на челични конструкции врз основа на СНП

  Утврдување на соодветноста на кој било производ металуршкиот индустрија започнува со оценка од челик или сиво леано железо, кој е најодговорен за производот поставување задачи . Со други зборови, ако структурата е да бидат собрани од голем број на метални производи, превозникот, потребни за некои сосема легури, освен ако на превозникот да ги користат нивните сопствени, или варијанти на пониски сила. Сепак, бидејќи ќе се купи готови производи, се размислува за својствата на металите не треба да се, само треба да го изберат најсоодветен материјал со оптимални карактеристики.

  Прво на сите, ќе треба да се одлучи дали ќе се соберат изградба заварување, или тоа ќе биде забравена делови конекција. Врз основа на поставени параметри, ќе избере еден или друг вид на метал. Препорачливо е да се погледне на СНП II-23-81, бидејќи има некои стандарди за секој вид на лист. За најголем дел се користат во изградба на општа намена метални производи, имено бренд и I-зраци, цевки на различни видови профил (круг, квадрат, правоаголник), агли, канали. Исто така, во тек се специјални производи, добиени со тркалање - I-греди, лист профил.

  Сите хардверски класифицирани од страна на асортиман, на пример, на такви нешта како облик, димензии, специфична тежина по единица должина (обично на метар), дозволените грешки на димензии и геометрија, па дури и начинот на транспорт. Исто така, сите метални производи се произведени во согласност со GOST, или, поретко, техничката состојба на претпријатието. Избор на најдобра да се направи, врз основа на тоа поволни карактеристики за дадена задача. Пресметка на челични конструкции во однос на тркалање економија се врши одделно, за тоа постојат посебни формула, и ние ќе започне од таа фаза.

  Читај повеќе:   AutoCAD создавање прокси објекти

  Пресметка на челични конструкции во однос на нивната економичност

  Гледиштето дека помалите големината и тежината на метал, толку подобро ќе биде за структура - што е погрешно. Очекувано, потенка агли издржат помалку стрес и важи во однос на какви било материјали од челик или сиво леано железо. Поради тоа, главните критериуми за утврдување на ефикасноста на производот, дали тоа да биде I-зраци или канали, се користат доста. Во особено, конвенционални и пластични отпор момент (односно, W и W n ), во моментот на инерција I , радиусот на спираловидно движење i и отпорност на напречниот пресек парче C c . Тоа е за сите овие параметри се утврдени од страна на најпосакуваната форма на производот.

  За посебни случаи повеќе логички, да се користи вредност како специфичен профил во напречниот пресек област која е означена како A w и се одредува со формулата A w = A / W 2/3 . Постојат A - напречниот пресек област профил, или на друг начин, предодредена количина на материјал, како и W - отпорност момент еднаква на единство. Споредување на различни структурни елементи и има индекси N = N 1 што може да изрази на карактеристиките на материјалот ( W , W n , јас , јас или C c ), ние се уште не се секогаш идентични профили. Затоа е потребно да се изврши пресметка на метални конструкции според формулата за определување на релативната ефикасност на еден материјал во однос на друга: Δ = (F / F 1 - 1) . 100% , како резултат на пресметката се изразува како процент. Еве F и Ф1 може да значи многу на трошоците за одредена единица или на целата должина на метални производи и меѓусекторските областа.

  Калкулатор metalware - утврдување на оптоварување

  Без разлика на она што е направено од изнајмување - фарма или зрак, таа веднаш почнува да дејствува одреден Цврстина на виткање, торзија, и многу други. Во прилог на додадена време и други притисоци кои мора да се обезбеди, на пример, тежината на снежната покривка на покривот, па дури и на акумулацијата на прашина и нечистотија на метални плочи. Но, прво на сите треба да се земе во предвид влијанието на сила, и да се пресмета нивната помош калкулатор лист.

  Значи, прв од сите се разгледа најзначајните стресови се јавуваат како резултат на авто-тежината на изградба и многу други фактори - виткање и виткање со истегнување. Пресметајте овозможена од страна на формули σ = M / W <= [ σ] и σ = M / W + F / A <= [σ] , соодветно, каде што M - свиткување момент, W - виткање отпор, F - применета сила (на пример, тежина ), A - напречниот пресек област на структурата. F , од своја страна, се пресметува со формулата: F = F Q + F G , назначена со тоа, F Q - сила генерирани носивост и F G - сила која се јавува поради сопствената тежина.

  Читај повеќе:   Сино светло во аквариум за слатководни

  Понекогаш е потребно да се предвиди дозволено флексибилност носач прачка, во овој случај со формулата λ = l / r мин , кадешто L - должина на прачка, и r min = (J мин / A) 1/2 , каде што J мин - минимум момент на инерција . Всушност, можете да направите без пресметување со користење на табели за да се, исто така, се фокусира на коефициентот свиткување ср :

  λ

  40

  50

  60

  70

  80

  90

  φ

  0.89

  0.86

  0.82

  0.76

  0.70

  0.62

  λ

  100

  110

  120

  130

  140

  150

  φ

  0.51

  0.43

  0.37

  0.33

  0.29

  0.26

  Оптоварување граница вредности, како и притисоците се наведени во Кодексот за работа за секој можен тип на изградба.

  Пресметка на трошоците на метални производи

  Најчесто сите оние кои не се многу запознаени со цената опсег за хардвер, одат за изградба на пазарот, кои одат со часови, проучување на трошоците од различни профили и лим. Всушност, тоа е точно, бидејќи сите проценки на трошоците се базира на пазарна цена. Сепак, вкупниот трошоци на изградбата е составена не само од материјал цени, но, исто така, земајќи ги во предвид комплексноста на Собранието, како и од вредноста на трошоците за метал транспорт. Покрај тоа, побарувачката и изработка на дизајн на цртежи пакет инвестиции.

  Неговиот повеќето едноставен начин за да се утврди ефикасноста на вашиот избор на топло валани профили (за приватна употреба, кога не постои причина да се сврти кон специјалисти) - во согласност со методот на производство. Така, повеќето лесно достапни и евтини производи се добиени од страна на топло валање, профилот и производи, листови материјали. Од истите тие производи добиени со дополнително ладно валање свиткана профили, брановидни дребулии, што разбирливо поскапи од конвенционалните челични лимови. Ослободување за евтина цена направи лесна цевки, кои се многу повеќе прифатлива електрична.

  Последно произведени од страна на континуирано ладно обликување на лимениот добиени од топло валање. Шевовите подготвени користење на висока фреквенција струи, кои ја формираат прстен на крајот на електрода на лакот. Слично произведува не само од страна на заварени цевки, но, исто така, затворени профили на правоаголни пресеци. Во последните неколку скапи, ако тие се направени од страна на менување на обликот gnutosvarnyh цевки со кружен напречен сече.

  Читај повеќе:   Речник на бетон и армиран бетон

  • Автор: Мајкл Малофеев
  • Печати

  Оцени го овој член:

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

  (3 гласови, просек: 2.3 од 5)

  Сподели со твоите пријатели!  МЕТАЛ да нарачате | КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ. ниски цени

  Производство на метални конструкции на УкраинаВо современи градежни не може без материјали како што се метал. Производи и структури направени од метал може да трае со години, да има висок степен на сигурност. Метални конструкции во Украина , како и во целиот свет, што се користи за изградба на различни намена објекти - куќи, стадиони, индустриски комплекси, трговски центри, итн

   Треба да се напомене дека метал има доволно ниска цена. Ова sobenno метал значително во споредба со другите градежни материјали, како што се цигла или бетон.
  Леснотијата на Метал Транспорт - е уште една значајна предност. Испорачување на метални конструкции и компоненти на градилиштето веќе може да се состави, како и индивидуалните елементи може да се транспортира.

  Производство на метални конструкции Lugansk регионот

  Почетна фаза на производство на метални конструкции е дизајн. Ова е неопходно со цел да се земат предвид очекуваните товари, методи на конекција и слично
  По дизајнирањето почнува машини за обработка на метал за отпорни на корозија слој посебен. По ова доаѓа друг контрола на квалитетот - затворена. Тоа беше само по овие постапки започнува означување и пакување на метални конструкции за понатамошна испорака на клиентите.

  Карактеристики на инсталацијата и

  Изврши монтажа на метални конструкции мора да биде во согласност со одобрениот цртежи Нацрти. Подготвени за инсталирање што е можно по изградбата на Фондацијата, и други референтни точки. На целата постројка е слична на работата на Собранието со армирано-бетонски структури. Но, за разлика w / w, метални компоненти обично се помали во големина и тежина се на mene значителна деформација, што се поедноставува и забрзува процесот на изградба.

  предности 

  Челични конструкции имаат многу предности. Како што е наведено погоре, метал е доволно ниска цена и преносливост не е комплицирано. Сепак, ова не е за сите предности на овој материјал.
  Леснотијата и сигурноста на компоненти, како и отпорност на разни надворешни фактори (временски услови, механички стрес, се разликуваат производи од челик и легури на други материјали Брза инсталација -. Друга значајна предност на метални конструкции

  .

  Оставете коментар