AUTOCAD Креирање на прокси објект

Дома » Градежништво » AUTOCAD Креирање на прокси објект
Градење Нема Коментари

Автор: Владислав Грците

Детална содржина од страна на авторот, или се со нас:

► Директориум на бесплатни курсеви: http: //autocad-master.ru/om/go/pho386 ...

► videocourses каталог: http: //autocad-master.ru/om/go/pho386 ...

► веб-сајт со курсеви на различни теми: //dvdcurse.ru/

► повеќе различни курсеви: //dvdcurse.ucoz.ru

► сајтот "Графика и 3Dmodelirovanie": //allofgraphics.ucoz.ru

► канал со курсеви на различни теми: https://goo.gl/mw6wX1

► канал "Графика и 3Dmodelirovanie": https://goo.gl/Ikk1G5

Само курсеви:

► VC "видео курсеви за сите": //vk.com/dvdcurse

► Фејсбук "видео курсеви за сите": //www.facebook.com/dvdcurse

► Твитер "видео курсеви за сите": https://twitter.com/dvdcurse

► блогери "видео курсеви за сите": //dvdcursenew.blogspot.ru

► Livejournal "видео курсеви за сите": //dvd_course.livejournal.com/

► Liveinternet "видео курсеви за сите": http: //www.liveinternet.ru/users/dvd _...

► Tumblr "видео курсеви за сите": //dvdcurse.tumblr.com

► Google + "видео курсеви за сите": https://goo.gl/tw4vGm

PROXY - објекти во AutoCAD. Како да се работи со нив и како да се уреди ...

Со користење на трети лица сајтови отвора дополнителни можности на апликативен софтвер и сродни производи. Ако апликацијата во која беше формирана од страна на објектот, не се вчитани, го користи прокси објект.

Страна на објектот - тип на објектот е создадена во примената ObjectARX ® (AutoCAD Run-Time Екстензија), обично имаат повеќе специјализирани функции од стандардните AutoCAD објекти и AutoCAD LT. За трети лица објекти вклучуваат параметарски материи (AutoCAD ® Машинскиот), интерактивни (со интелигентни функции) вегетаријански врати (AutoCAD ® Architecture), многуаголник-објекти (AutoCAD ® Мапата 3D) објекти - асоцијативна димензии (AutoCAD и AutoCAD LT).

Во прилог на Аутодеск, постојат производители на софтвер кои ги користат ObjectARX да се изгради апликации кои може да се користи за изградба на графички и не-графички страна на објектот. Овие предмети може да се користи во AutoCAD апликации.

Тоа ќе биде интересно:   да се изгради куќа на заговор на 2018 АМНЕСТИЈА

прокси објекти

Прокси објекти се користат во AutoCAD, AutoCAD LT и други апликации, наместо на веб-сајтови на трети лица создадена од страна ObjectARX апликации, ако таа не е достапна. Подоцна, кога апликацијата ќе стане достапен, прокси објект се заменува со трето лице.

Прокси објекти во голема мера поедноставена во споредба со оригиналната страна објект. Уредување на прокси објекти се дефинирани апликации ObjectARX, во која биле создадени објекти. На пример, операции како што се бришење или движење на прокси објект и го промени својот имот може да биде прифатливо или не во зависност од апликацијата која ги создаде.

Отворање на цртеж, тоа треба да се обрне внимание на полето "прокси информации". Овој прозорец го прикажува вкупниот број на прокси објекти (како графички и не-графички), името на апликацијата се потребни за нормално излез од супституиран објекти, како и дополнителни информации за видот и начинот на екранот прокси објекти. Со овој дијалог за контрола на приказот на прокси објекти во цртежот.

адаптери објекти

Адаптер објекти - тоа е средство за пристап до посебен прегледување и уредување на стандардот на трети лица објекти во други апликации, се користи доколку апликацијата која е формирана од страна на трето лице, системот не е инсталиран.

Со користење на адаптер за објектив овозможува поголема флексибилност да се работи со трети лица објекти од користење на прокси објекти. Адаптери објекти, исто така, им овозможи на соработка со други производи од Аутодеск.

Ако барањето ObjectARX не е инсталиран на системот, можете да пребарувате за достапни адаптери сајтови на интернет. На пример, кога примате цртање објекти креирани користејќи Autodesk Архитектонски десктоп софтвер не е инсталиран на системот, утовар се врши АЕК адаптер објекти за гледање на цртежот во оригиналната форма.

Комплетна листа на моментално достапни адаптери објекти презентирани на веб страница на Microsoft на Autodesk //www.autodesk.com/enablers адреси.

класификација на објектите

Ако барањето (на пример, на AutoCAD ® Мапата 3D) класификација на елементите е доделен на објект (предмет), тоа може да се гледа на палетата Properties, снимање на "Класа име". Ако класификацијата на објектот е отстранета од XML-датотека или избришани самата класификација на датотеки, во името на класи групата прикажува фантастичен точка. Информации за условите за создавање на класификации см. Во документацијата за AutoCAD ® Мапата 3D.

Тоа ќе биде интересно:   од вода септичка јама се наоѓа во бегство Што да сторите

Исто така можете да го користите "Брзи Изберете" за да изберете предмети од страна на нивните имиња и својства на класи.

Оставете коментар