Амнестија за изградба на куќи на парцела на 2018 година

Дома » Градежништво » амнестија за изградба на куќи на парцела на 2018 година
Градење Нема Коментари

Федералниот закон № 218-FZ на 2006 граѓани кои се во сопственост на недвижен имот, им се даде можност да го регистрираат на поедноставен начин. Овие активности дојде да се нарекува "dacha амнестија", термин кој за прв пат е експлицитно наведено, но одложено за подоцна период.

Dacha амнестија денес и планови

Како што е изменета со Актот од 2015 година е наведено истекот датумот на регистрација на објекти SGF 1 Март 2018. Сепак, се очекува активност не е оправдано во ова прашање. Граѓаните ја искористи оваа можност, но сепак доста голем број на недвижности не се извршува правилно. Тоа е поради оваа причина дека Државната дума поднесе предлог-закон кој уште еднаш ќе го одложи рокот за регистрација. Сега се планира да се постави прагот на денот на 1 март 2020 година.

Потсетиме дека овие недвижни предмети се предмет на амнестија на dacha:

 • доделеното земјиште на граѓаните за користење на целите на земјата, градинарство, LPH, SGF;
 • изграден на земјиште на горенаведените објекти - куќи, гаражи, како и сите други објекти, изградба на кои не бараат дозвола (плевни, бањи, итн)

Ограничување на рокот за регистрација се однесува само на станбени згради на местото со дозволена употреба за индивидуално домување изградба или спроведување LPH. Забележете дека откако на 1. март 2018 до сите оние кои немаат време да издаде сопственост на поедноставен начин на станбен објект, кој ќе треба да се подложат тежок процес. Тој е поврзан со добивање на дозволи за изградба. Во спротивно, тоа може да се смета за неовластено изградба. Важно е да се направи разлика помеѓу градина куќа и куќа.

За изградба на градина куќа, каде што е невозможно да се регистрираат, градежна дозвола не е потребно. Ова создава нееднакви услови за граѓаните кои имаат изградено на dachas град нивната структура, ќе сакаат да живеат во нив преку целата година, а во исто време имаат дозвола за постојан престој.

Тоа ќе биде интересно:   планирање и градење на рамка куќа

Тоа е поради оваа причина се предлага да се разгледа законот, кој ви овозможува да се даде повеќе време на оние сопственици кои немаат време да ги организираме во сопственост под поедноставен шема. Тоа е забележано дека таков може да биде неколку стотици низ целата земја. И две години за завршување на легализација станбени згради ќе биде доволно.

Денес на заговор на земјиште, кој се наоѓа во предградието на партнерство, како и згради на неа, можете да се регистрирате со одредбите на овој минимален пакет на документи. По регистрација на сопственоста на земјиштето, куќа на тоа може да се издаде само за следниве хартии од вредност:

 • која му овозможува на распределба;
 • пасоши за станбена зграда, добиени со помош на катастарски инженери.

Ако dacha амнестија нема да биде продолжен, тоа ќе биде потребно да се направи документите наведени градежна дозвола, која се издава од страна на локалната администрација. Без неговото присуство, не само што не е возможно да се регистрирате на сопственоста на куќата во Rosreestra, но, исто така, за да се добие технички услови за поврзување со нивната комуникација.

Цената на катастарски инженери

Често, граѓаните се загрижени за високите цени на услугите на катастарски инженери. Решавањето на ова прашање е даден во надлежност на регионалните власти, кои имаат право да го поставите максималниот праг на цени за катастарски работи. Така:

 • Во регионот на Москва постои максимална цена на услугите за 1 кв.м. во 450 рубли., Но не повеќе од 7000 рубли. во една земја.
 • Во регионите на овие тарифи се пониски, како што е регионот Владимир сет за катастарските дефиницијата за "амнестија" стапка делот во 4-та. Рубли. Но, ограничувања на цените се важи само до 1 март 2018 година.

Се разбира, државата создава сите услови за регистрација на граѓаните на имот за сметка на таквите објекти, пополнување на базата на податоци со точни информации за нивните броеви и карактеристики. Но, за нагласување, во нашето мислење, е оданочување на земјиштето и зградите на данокот на имот и надополнување на Министерството за финансии. Тоа е причината зошто многу луѓе не сакаат да се легализира сопственост на куќи во предградието на земјиште. Дури и под закана за признавање на нивните неовластено изградба.

Тоа ќе биде интересно:   гас метри над шпоретот

Сепак, оние кои продолжуваат да молчат за достапноста на приватни станови во оваа област, треба да знаете дека за да се добие дозвола од страна на администрацијата на неговото пуштање може да се смета за невозможно акција. Дури и со пристап до технички пасош дома за некои тоа може да биде тешко, но тие се навистина решени. Ако државата ќе обезбеди уште две години на поедноставен регистрација, посетителите можат да се изјасни и да добие титулата документи. Ова ќе им овозможи да располага со имотот законски.

Како да се направи куќа во CHT на dacha амнестија: чекор по чекор водич

Поедноставена постапка за регистрација на стан куќа на земјата во CHT е предмет на следниве активности:

1. соберат потребните документи за листа, која вклучува :

 • декларација или технички пасош за капитални изградба, што покажува сите свои карактеристики (издадени катастарски инженери со акредитација во однос на правото за издавање на документ);
 • Државјанин лична карта, која ги регистрира сопственичката структура;
 • документи за сопственост на земјиште под куќата и одјавување USRRE.

Ако парче земја во CHT уште не е украсен во сопственост, ќе ви треба потврда дека барателот е член на партнерството и сопственик на распределба во согласност со правилата. Тоа е таков сертификат е основа за запишување на правата на земјата, а потоа на структурата.

Помош од хортикултурно општество (Пример) - Превземи

Во случај на учество во CHT лице кое во времето на регистрација на станбени објекти загинаа, прашањето може да се наследници само по влегувањето во наследни права. Ако нотарски волја, тогаш постои одредена личност за која е издадена, и дека тоа ќе. Во друг случај, наследниците на кругот е определено со закон. Сите информации за граѓанин кој беше сопственик на земјиштето, постои во CHT, и таму може да се добијат потребните документи.

2. Пакетот на документите доставени до Rosreestr , еден од удобен начини. Во овој случај, тоа е сигурно да даде изјава во пропишаната форма. Со методот се определува многу граѓани од трите понудени:

Тоа ќе биде интересно:   земјиште за изградба на станбена зграда

 • приватна канцаларија Rosreestra или се жали на MFC, а вие може да излезе со документи во која било од пријателски за корисниците во однос на територијата, без да биде врзан за едно место каде што не постои директна SNT и земјиште во него;
 • праќање на електронска пошта со опционален додатоци не се само самите документи, но исто така и нивниот инвентар (писмо треба да бидат испратени со писмено известување што ќе се вратам на вас со знак и дека таа е примена од страна на специјалисти на регистрирање на власт);
 • онлајн спроведување на процесот на официјалниот сајт Rosreestra со приложување скенирани документи.

Барање за државата катастарски регистрација на правата на недвижностите (празно) - Превземи

Во секој од случаите на задолжителна регистрација на плаќање на такса за регистрација во износ од 350 рубли.

Кога ракувате со документ за плаќање на фактот на плаќање на надоместокот генерирани не може да обезбеди. Информации за тоа уплатениот износ, треба да се рефлектираат во телото на регистрација автоматски. Копија може да биде вграден во пакет само за да се забрза процесот на ревизија.

3. Подготовка на резултатите од регистрација . За извршување на постапки за регистрација на права на станбена зграда трае две недели. По правење на база на запишувањето во катастарот на сите податоци кои се пренесени на пакет на документи, сопственикот добива извадок од USRRE. Дека тоа е доказ за регистрација на имот за одреден граѓанин.

Продолжување на рокот за dacha амнестија на 1 март 2020, без сомнение, има позитивна страна за оние кои се подготвени да ги формализираат своите права во една куќа во предградието на партнерство, но не имаат време да го направи тоа оваа година. Треба да се сфати дека само регистриран објект може компетентно управуваат, без ризик да го изгубат тоа заедно. Намалување на бројот на документи и времето на нивното разгледување за да се минимизира патувања во синџирот на команда и финансиските трошоци за добивање на дополнителни хартии од вредност.

Видео: Изработка на вашиот дом на dacha амнестија, сите во ред!

Оставете коментар